register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Autod : Chevy Astroga reisile?   1 2  
Poster Message
varvas
Chevy Astroga reisile?
Tervitus!

Lugu järgmine, et sel suvel sai väikese seltskonnaga plaanidesse võetud tagasihoidlik 2 nädalane eurotripp sihtkohaga Horvaatia.
Esimese hooga sai transpordivahendiks välja vaadatud üks 2006 aasta Vito. Täna hommikul rendifirmade lehti läbi kammides jäi aga pilk pidama sellel:
http://www.e-rent.ee/index.php?id=22&vid=853

(äkki on isegi kellelgi foorumirahvast selle sama masinaga kokkupuuteid olnud?)

Olles aasta alguses ühe Chevy Van'iga sõitnud julgen oletada, et mugavuses teeb see Astro mersule ikka pikka puuga ära. 2 nädalat ebamugavas liikuris veeta võib ju muidu meeldivale puhkusele suht mõru maigu juurde tekitada.

Kuna selle reisuga saab kilomeetreid ikka parajalt mõõdetud, siis kütusekulu on suht oluline näitaja. Tekkis kohe küsimus, et kui reaalsed need kuulutuses näidatud maanteel 8 ja linnas 14 ka on? Üksi sõites veel võibolla kuidagi eriti ökonoomitades, aga kui 5 inimest lisaraskuseks kaasas on siis kuhu kanti see kulu jääda võiks? Kuna valdav enamus sõitu toimub ikkagi mööda maanteed, siis linnakulu väga suurt rolli ei mängi.

Kuidas sellistel masinatel muidu vastupidavusega lood on? Oleks ikka suht mage küll, kui kuskil teises Euroopa otsas midagi kapitaalselt ära laguneb... Sessuhtes ma Vitot usaldaks nagu rohkem (vähemalt uuem).

Lappasin natuke auto24'ja vahepeal jõudis juba selline hull mõte peast läbi käia, et äkki hoopis ei rendiks vaid ostaks selleks paaris nädalaks mingi analoogse masina ja pärast turustaks jälle ära (igapäevaseks tööl käimiseks natuke liig)...

11.06.2008 at 00:33
speedbird
 
Chevy Astroga reisile?
Kui mingi 90ndate alguse masina osta kavatsed, siis ei tea ju ka kunagi, milleks valmis peab olema. Omanik kõike ära rääkida ei pruugi ja enne nii pikka reisi peaksid siis ikka kuluvaid osi kindlasti inspekteerima või ära vahetama. Kui ainult nädalake jääks masina proovimiseks Eesti pinnal, siis ei pruugi kõik välja tulla.

____________________________
'15 Challenger SRT 392 / '79 Corvette 383 Stroker
www.ameerikaraud.ee
11.06.2008 at 01:17
iisak
 
Chevy Astroga reisile?
Vaat e-maili!
12.06.2008 at 09:30
anti
 
Chevy Astroga reisile?
Mina näen Astro puudustena reisibussina suurt kütusekulu ja olematut pakiruumi mahtu.

Edit: Pakiruumi maht oleneb muidugi istmetest, st kui kaptenitoolid, siis pole ruumi, on tavaistmed, siis on ruumi aga pole kapteni tunnet.
12.06.2008 at 09:38 1 edit. Last edited 12.06.2008 at 09:40 by anti
vvt
  
Chevy Astroga reisile?
Mugavus on suhteline ja subjektiivne mõiste (mina tunnen end Transiti pingil mugavamalt kui Van'is). Kütusekulu on paraku objektiivne ja miski 220CDI vitoga ei konkureeri Astroga kuidagit moodu. Kas reisi kütusearve on 6K või 15K on kah suur vahe.

____________________________
Powered by BBB
Life begins @ 7500 rpm
12.06.2008 at 13:58
epsum
Chevy Astroga reisile?
Ja kui teiseltpoolt mõelda ,siis on suur vahe, kas kulutada autorendile 15k või 5k (vito vs astro). Iseasi on see, et nii pikale reisile minnes oleks kindel olla auto seisukorras... ja kui keski su tuttavatest tõesti pakub korras astrot, siis on mõtet juba osta ja pärast üritada maha müüa, kulub raha lõppkokkuvõttes vähem kui rentides.
A risk jääb alati.
12.06.2008 at 17:54
Incerror
 
Chevy Astroga reisile?
Ma ei tea kui palju on nüüd 4,3 Astrol bensukulu, enda 3,3 Voyageril on küll nii, et maanteel saab sõita 8 l/100km-le.
Seda muidugi juhul kui kiirus on 80-90 km/h. Kui sõita sajaga võtab 9-10 l/100km. Aga sõites nagu normaalsed inimesed 100 - 120 km/h, sekka mõned möödasõidud siis on see kütusekulu ka juba keskmiselt 10 - 12 l. Ehk siis oleneb kui rahulikult sa sõidad ja kui vähe pidurdad. Astro on kindlasti suure tuuletakistusega ja sealt tuleb see kütusekulu, kas 1 või 5 inimest on väike vahe.

Julgelt võid tulla ka minu busse vaadata.
www.leogetz.ee
Olen nendega ise palju sõitnud ja tean rääkida mis vahe on arvataval eelarvel ja tegelikel kuludel reisides.

Ja sellele mehele tahaks küll midagi õelda kellele Transitis meeldib: Sa seal istugi .... Ma istuks isegi võidu sinuga kui elul mõtet poleks
:rollin
12.06.2008 at 18:05 1 edit. Last edited 12.06.2008 at 18:06 by Incerror
AstroAWD
 
Chevy Astroga reisile?
Väike näide : Kaks peret kahe autoga . Üks B teine TD.Tallinn-Horvaatia-Tallinn. Horvaatias sõit ka mägedes. B kulu rahas 8000- TD kulu rahas 4500 . Summad eelmise aasta kütte hindadega.
12.06.2008 at 21:54
mave
Chevy Astroga reisile?
Eelmine aasta Voyageriga (3,3 1994) saime samal marsruudil keskmiseks kuluks 11-12 normaalse sõiduga (kohati isegi aeglaselt sõidetud). Mägedes viskab ka kütusekulu suureks. Omaniku jutujärgi oleks pidanud ka 8ga hakkama saama. Ise panustaks Astro keskmiseks kuluks seal 12-13 kui mitte rohkem. Meil hakkas poole sõidu pealt näiteks rattalaager koledasti undama ja kolisema, enam nii vana autoga sellise kilometraaziga sõitu ette ei võtaks.



Huvi on, siis saaks mõistliku hinnaga 2005 Trafficu välja rentida.
12.06.2008 at 21:57
tehh
Chevy Astroga reisile?
sai käidud eelmine suvi astroga,mis oli 95a. ja 4,3l.ukrainas.kütusekuluks tuli keskmine 14l.eks oma osa mängis siin ka venemaa ja ukraina kehvad teed ja segane liiklus.auto kestis enam-vähem.lagunesid taga amordid ja bensiinipump.kui arvestada bensu hindasi venes ja ukrainas,siis polnud küttekulu probleemiks.järgmisel nädalal minek horvaatiasse econolinega.eks paistab kui kulukaks see trip kujuneb.kindlasti on van-ide istmed mugavamad,aga vedrustus ja õõtsumine natuke häirivam kui vitol.
13.06.2008 at 23:54
Tank1
Chevy Astroga reisile?
Tervist,vito on maanteel väga norm.Pole mingit ebamugavust.Pikka maad hea sõita.Muidugi räägib vito kasuks ka kütusekulu ökonoomsus ja uuem auto aastaarv.Mersu on ikka usaldusväärne sõiduriist.Ja kui midagi juhtub,siis MB teenindusi terve EU täis ja auto saab korda.
Vana astroga minna Eestist välja on ikka paras julgustükk.Pole mingisugust garantiid ja kütusekulu mnjahh...Rahvaga maanteel 12-14l ja linna pane vähemalt 3l otsa 100 km peale.Ega päris 80km/h ei sõida ka ju-ikka vähe kiiremini.Usakad on trallitamise suhtes väga tundlikud-kütusekulu suureneb järsult.Vito disla selles suhtes ikka öko.
Chevyga on tore linna vahel kärutada,aga konkreetselt astroga tripile minna on suur risk.
Kui usaraua armastus on suur ja huvi(kütteraha) on ,siis mingi uuem econoline või van on norm kruiisida küll.Peaks olema vähe vastupidavamad ka kui väike astro.

____________________________
different day,..... shit
14.06.2008 at 09:38
mr. RocknRoll
 
Chevy Astroga reisile?
Astro tunduvalt vaiksem kui Vito. Pika reisi puhul väga oluline näitaja. Üldiselt enamus EU bussid nii vanad kui uued millegipärast ilma normaalse heliisolatsioonita.

____________________________
44269
14.06.2008 at 14:19
speedbird
 
Chevy Astroga reisile?
Astro kohta küll konkreetselt midagi öelda ei oska, kuid oma Jeepiga põrutasin pärast ostmist ja paari laagri vahetamist kohe Saksamaale mitmeks kuuks ning seal sõitsin ligi 14k kilomeetrit mööda Euroopat. Kusjuures pärast alles selgus, et käigukast TÕESTI oli juba algusest peale kulunud ning pärast Saksast tagasitulekut öeldi mulle, et pikemaid retki ei tasuks ette võtta . . . :D Siiamaani kusjuures sõidan selle kastiga, see kuu tahaks remonti viia, saaks lihtsalt korda asja lõpuks. Nende mitme kuuga ei juhtunud sõidukil kusjuures mitte midagi kui kaks armatuurilampi välja arvata. Seega vähemalt oma masin on mulle küll igati end tõestanud vastupidavuse seisukohalt ja julgeksin igatahes ka praegu vähemalt Leeduni selle kastiga minna. Kusjuures reisil oli sõber veel oma 2003. aasta Passatiga ja tollel süttis armatuuril nii mõnigi uus lamp reisi lõpuks. Osad ameeriklased paistavad olema reisimiseks vägagi sobivad isegi kui neil aastaid seljataga üle kümne ja eelarvamusteks pole vast põhjust :)

____________________________
'15 Challenger SRT 392 / '79 Corvette 383 Stroker
www.ameerikaraud.ee
14.06.2008 at 14:38 1 edit. Last edited 14.06.2008 at 14:39 by speedbird
rivo09
Chevy Astroga reisile?
Käisime eelmine aasta dodge vaniga 98 a 5,2 bulgaarias ,maha sõitsime umbes 7000 km.Ei ütleks et see kütuse kulu väga hull oleks olnud,kõige rohkem pani imestama vanni kütusekulu rumeenia mägedes,sisuliselt kaks päeva oli ainult mägedest üles alla sõit.Mägedes oli suure mootori eelis väike pööre ja koos pika alla veeremisega tuli kuluks sama mis sirgel maanteel,hea oli kohe vaadata kuidas 1+ liitrit dadsiad üles punnitasid ise samas suht norm pöördegasõites.Vanni eelis oli ka see ,et tagasi tulles oli suht kiire ning sõitsime vahetustega sisuliselt ühe jutuga eestisse,taga voodi lahti ning vahetusjuhid taga voodis magamas või telekat passimas.Igaljuhul ei vahetaks mina reisile minnes mugavust ökonoomsuse vastu ,kordagi reisi vältel ei tekkinud äraistutud perse tunnet,olen 100 % veendunud et ükski multi vann või transit sellist mõnulemist teel ei paku,reisimine ei ole kunagi praktiline tegevus ja samas 4000 eek lisakulu kamba peale pole enam mingi summa.
14.06.2008 at 18:47
vvt
  
Chevy Astroga reisile?
quote:
epsum: Ja kui teiseltpoolt mõelda ,siis on suur vahe, kas kulutada autorendile 15k või 5k (vito vs astro).

Antud numbrite korral on selgelt tegemist tehnikaga "m-i võrdlemine sõrmega". Ei ole midagi nii, et samaväärne (aasta jne) on kolm korda kallim.


____________________________
Powered by BBB
Life begins @ 7500 rpm
14.06.2008 at 21:15
Tank1
Chevy Astroga reisile?
quote:
mr. RocknRoll: Astro tunduvalt vaiksem kui Vito. Pika reisi puhul väga oluline näitaja. Üldiselt enamus EU bussid nii vanad kui uued millegipärast ilma normaalse heliisolatsioonita.

Selles suhtes küll sul õigus jah,tänapäeva korralikumad(kallimad) bussid suht polstrivabad.Sama jutt taandub ka enamusele sõiduautodele.Ja salongid on eriti rõvedad(konnasööjatel).

____________________________
different day,..... shit
14.06.2008 at 01:46
varvas
Chevy Astroga reisile?
Tänud sellise vägeva teemaarenduse eest. Täitsa asjalikke mõtteid sain siit kõrva taha panna...

Pole jõudnud küll veel tolle Astro rentijaga kontakti võtta, aga vist jään ikkagi Vito peale kindlaks.
Nagu Tank1 mainis, siis vähemalt remondiga ei tohiks probleeme tekkida.

Vahepeal jõudsin isegi Voyager'e piiluda, aga nende rendihinnad kipuvad miskipärast kõvasti kallimad olema.

Kuskilt on nagu meelde jäänud, et ka Vitosid tehti mingite kapteni laadsete toolidega. Huvitav, kas selliseid ei rendita kuskil?
19.06.2008 at 23:16 1 edit. Last edited 19.06.2008 at 23:17 by varvas
dodge
Chevy Astroga reisile?
See pole Vito, vaid V-klass. Kere on sama.
20.06.2008 at 09:44
alarmees
Chevy Astroga reisile?
Kui nüüd pilli lõhki ajada siis soovitaks eelistada V klassi(või siis uuemat Vianot) Vitole. Sai üks kuuke tagasi lennatud seltkonnaga Berliini, et sealt renditud bussiga Brüsselisse sõita. Õnnetuseks sattus selleks autoks uus Vito. Ebamugavaks tegid selle reisi, vähemalt kõrvalistujale, fakt, et 2 kohalist esiisted ei saanud mitte kuidagi reguleerida ja oli ta tehasest jäigalt paika pandud. 800km tripil andis see omajagu tunda, samamoodi olid ebamugavad ja kõva kattega ka muud istmed.
20.06.2008 at 10:06
r.i.h.o
Chevy Astroga reisile?
Mina soovitaks siia vahele veel, et kui soov kütuse kuludelt kokku hoida ja mugavuses mitte oluliselt kaotada siis parim valik oleks otsida VW Carravelle 2,3- 2.5 td ja kindlasti automaatkasti ja püsikiirus hoidjaga. Kui kiirus rekordite püstitamist eesmärgiks ei sea, siis täiesti reaalne saavutatav keskmine küttekulu on 8-9L sajale. Ja samas on mootoril piisavalt jõudu, et ikkagi mäkke ronida ja liiklusvoolus püsida. Istmed ei ole küll nii mugavad kui mõnes van´is aga ruumikuselt ja sõidumugavuselt näiteks teeb Vitole pikalt ära( Vito on nii jäik, et viskab väiksest kühmust üle sõites taga otsas istujad peaga lakke).

____________________________
1,2 liitrit puhast powerit
20.06.2008 at 14:44 1 edit. Last edited 20.06.2008 at 14:48 by r.i.h.o
KOLLA
Chevy Astroga reisile?
Tervitus !
Mina olen aastaid Astroga reisimas käinud ja igasugu seiklusi Euroopas kogenud . Auto on ka korra rämedalt kannatada saanud ning metsas veinipudeli korkidega jahutussüsteemi parandatud , aga sellele vaatamata on see üks üleütlemata hea seltskonna auto . Küttekulu on jäänud alla 13 liitri , aga see eest milline mugavus ja pehmus sõites . Kordagi ei kurtnud keegi istmiku valude üle ,10000 km jooksul .
Soovitan palavalt !
20.06.2008 at 18:06
Astro SS
Chevy Astroga reisile?
Ise olen just Euroopa pool veel (Jaanipäevaks koju :burnout) ja võin omast kogemusest öelda:

1. Astroga ei läheks kuna on minu jaoks poleks liiga kulukas ja oht teele jääda
2. Vanema Vitoga ka ei läheks (kuna olen 2002 eksemplaariga ca 100 000 maha sõitnud) , 2.3td on jõuetu mägedes ja Lätis/Leedus/Poolas võid sellega veokatele jalgu jääda, ees kolmese istme korral kõrvalistuga lööb sohvri kindlasti maha kuna jalad on esimese päeva õhtuks kõverad ja sinised,ning selgroog ette kaardus. Sellest masinast hullem on ainult kõik konnalimpsijate liikurid koos Fjordi poolt tehtud vääratusega nimega Transit

Ise liigun praegu '07 VW Transporteriga ,mil koneks 1.9 td ja jaksu 105 hobese jagu, mägedes liigub rõõmsalt, Poolas võib veokatele tagatulesi näidata ja bensujaamasi eriti külastama ei pea, ees kaptenid ja taga eemaldatav 3'ne
Kui mõnel oleks vaja Euroopa tuur teha,siis soovitaks uut VW MultiVan'i (taga paremad istmed kui Transpoteril) või uut MB Vitot vähemalt 2006 või noorem, neil väheke paremad mootorid kui vöörivedustel Vitodel

____________________________
Probleemid algavad kui on liiga palju toredaid mõtteid...
20.06.2008 at 21:16
kuripiiritus
 
Chevy Astroga reisile?
omal plaanis just oma fordiga minna augustis 3eks nädalaks. Kütust võtab küll ropult aga see vahe mis rendikaga võidaks kütuse arvelt maksad rendiga tasa või isegi üle. Iseasi muidugi kui bussi saad mingi ime soodsa diiliga.

____________________________
'79 Mark V
20.06.2008 at 21:28
dodge
Chevy Astroga reisile?
Käisin just Norras bussiga. Gaasiga sõit vist ainus odavam viis reisida.
Hinnad siis Norras: E95 27 EEK, D 28 EEK ja LPG 12 EEK liitri eest.
20.06.2008 at 21:59
armasjumal
 
Chevy Astroga reisile?
eelmine aasta sai Rumeenias käidud 2006 a vitoga.
sellel aastal juba Moldovias ja Ukrainas käidud 83 a gmc vanduraga.
pole midagi võrrelda

____________________________
G20 '95
20.06.2008 at 23:52
tqhq.ee foorum : Autod : Chevy Astroga reisile?   1 2  
Log in:
Account recovery
 
muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.