register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Minu auto : 1975 Chevrolet Camaro Type LT   .. 2 3 4 5 6 7 8  
Poster Message
rnx69
 
1975 Chevrolet Camaro Type LT
Kuna kevad pressib sajaga peale, siis peab hoolimata kahesajast muust toimetamisest takka suruma, et auto tänavale ära saada lõpuks. Tõin selle koju, lootuses, et ehk õhtuti leiab paar tundi viimaste asjade kallal nokitseda.

Üks fakt on selge - paar suve ehk kannatab veel niimoodi sõita ja siis tuleb korralikud keretööd ette võtta. "Auto, mille küljest vigu ei leia" on vähemalt keretööde poolest üksainus suur viga, viimane üllatus oli näiteks kundepoolne küljekarp, millel paari koha pealt pahtel oli natuke lahti löönud, mõtlesin siis, et eemaldan selle jura sealt ja värvin altpoolt need lihtsalt uuesti ära, et kellelgi ülevaatusel üleliigset kobinat rooste pärast ei tuleks (asju, mille kallal nokkida, on niigi piisavalt). Ja oh imet - karp ainult pahtlist ja kivikaitsest koosneski - kogu see keemia oli otse roostele ja aukudele veetud ning lihtsalt väljastpoolt ilusaks vormistatud. Hetkel tuleb see samuti ameerikalike vahenditega ajutiselt ära lappida, sest keevitada kusagile pole - kogu välimine karbi plekk paistab värvi all olevat nagu sõelapõhi ning vaadates sissepoole, siis põhiliselt koosneb detail kihilisest roostest ja väljastpoolt kohati poole sentimeetri kaupa peale kantud pahtlist. Juhi poolt parem ei hakka puutumagi - see on veel hullem juba peale vaadates. Õnneks tundub, et karbid on vähemalt käsimüügis saadaval ning ei maksa ka meeletut hingehinda. Aga eelnevate keretööde kvaliteet vähemalt minu jaoks on allapoole igasugust arvestust - tundub, et neid on tehtud ka erinevatel aegadel - uste alumised servad on vahetatud ka suhteliselt ameerikalikul moel, võimalik, et juba enne seda, kui auto svenssonite maale omal ajal jõudnud on. Ehk siis välimine plekk on ära lõigatud, serv madalamaks valtsitud ja uus plekk lihtsalt peale punktitud ning kogu krempel hiljem lihtsalt pahtlit täis veetud. Õnneks pole keevitus veel rooste läinud ning ehk kannatab need servad ka kunagi uuesti ja korralikult vahetada või siis leida korralikud ja roostevabad uksed kusagilt.


Ilmselgelt tuleb hakata miski hetk vaikselt mikihiirtemaalt vahetusplekke siiapoole konteinerdama. Hetkel nimekiri kere küljes vahetust nõudvatest asjadest järjest täieneb:


Kogu põhjavann (vana on oskamatu keevitusega korralikult ära käkitud)

Pagasnikupõhi (oli keevitamata jäänud, sai praegu ajutiselt ära lapitud, aga üldiselt on suhteliselt hõre)


Tagumised poolraami kaared (keegi on kolm kihti plekki sinna lihtsalt peale keevitanud)


Tagapaneel (stange tagune osa auke täis ning alumine serv koosneb ainult pahtlist)


Karbid (loe eelnevat juttu)


Esitiivad (juhi poolne on võib-olla taastatav, teine pool on oskamatu keevitusega rikutud)


Kapott (võimalik, et on võimalik lappida, tagumine ots koosneb ainult pahtlist)


Tagatiibade servad (need on lihtsalt külge punktitud ja pahtlit täis veetud)

Vahepeal kipub küll vaikselt juba kõht täis saama ja ajusopis tekivad mõtted sellest lõputust õudusest vabaneda, aga siis saab jälle common sense võitu - investeeritud on liiga palju ning sellise aastakäigu autod on viimasel ajal juba üsna haruldaseks jäänud ning korralikud eksemplarid kipuvad juba hingehinda maksma. Turul ringi vaadates liigub veel talutavate hindadega 78-81 mudeleid, mis aga minu tagasihoidlikul hinnangul on juba oluliselt koledamad, kui varasemad autod, seega väga paremat eksemplari ka kusagilt ei leia.


____________________________
'75 Chevrolet Camaro Type LT 350 V8
'92 Blazer S-10 262 V6
Full Throttle Club
_______________________________________________________________
Though I travel through the Valley of Rice, I fear no evil, for Torque is with me.
28.04.2018 at 10:53 1 edit. Last edited 28.04.2018 at 10:55 by rnx69
märten
1975 Chevrolet Camaro Type LT
kui sa juba kõige üle niipalju vingud, siis parem kanna see auto maha. sest võin öelda, et see auto oli enne minu kätte jõudmist üle elanud avarii, kus tal oli ziguli 80km tunnis tagant sisse sõitnud ja ka katuses oli 3 volti sees. ning arvestades seda, et sel ajal ühtegi plekki talle võtta polnud sai lastud kõik üles taguda. seega, et oma `sulle sobivat kvaliteeti ` saavutada, pead ka tagatiiva ja katuse ära vahetama.
28.04.2018 at 14:58
Kingfisher
 
1975 Chevrolet Camaro Type LT
Oleksid õigel ajal reageerinud, siis oleksid saanud mu käest kõik ideaalses korras asjad v.a. katus (luugi auguga) ja pagassi põhi koos tagapaneeliga. Iseenesest tean kus auto asub ka ja minuteada pole sellega midagi tehtud. Võib-olla on lootust saada. Peaks olema ka auto, mille küljest rändasid numbrid sinu auto külge.. Täpselt ei tea, aga nii mulle kunagi räägitud on.

____________________________
'38 Ford V8 2dr sedan
'68 DeVille convertible
'69 el Camino
'72 el Camino (body)
'72 Buick Skylark
'88 Beauville Van 6,2d daily driver
28.04.2018 at 17:50
rnx69
 
1975 Chevrolet Camaro Type LT
quote:
märten: kui sa juba kõige üle niipalju vingud, siis parem kanna see auto maha. sest võin öelda, et see auto oli enne minu kätte jõudmist üle elanud avarii, kus tal oli ziguli 80km tunnis tagant sisse sõitnud ja ka katuses oli 3 volti sees. ning arvestades seda, et sel ajal ühtegi plekki talle võtta polnud sai lastud kõik üles taguda. seega, et oma `sulle sobivat kvaliteeti ` saavutada, pead ka tagatiiva ja katuse ära vahetama.

Üles tagumine üles tagumiseks, katusel ja tagaosal olevaid avariijälgi panin isegi tähele, ja arvestades seda, on auto üllatavalt sirgeks saadud. Põhja all poolraami paika sättides erinevaid punkte mõõtes paistis viga olevat alla poole sentimeetri :)

Pigem tekitab masendust see, millisel hulgal on kellelgi enne värvimist pahtlit käes olnud, mida on kahjuks ka enamasti mittesihtotstarbeliselt, ehk siis roostekahjustuste varjamiseks kasutatud. Seda eriti kohtades, kuhu pilk kohe esimesena ei lange. Mulle teadaolevalt (mälu võib küll petta, aga foorumi ajaloos peaks olema mitu kuulutust alles) on seda autot enne minu kätte jõudmist üritatud müüa kui näitusekorda taastatud eksemplari, mille "juures ühtki viga ei leia" ja kordades suurema raha eest, kui see lõpuks omanikku vahetas. See hind, mis ma tol hetkel maksin, oli ilmselt tooriku eest mõistlik, millena ma hetkel seda ka võtan. Peale kolme aastat komplekteerimist (kuna autoga kaasa tulnud kümnestkonnast kastitäiest juppidest ehk kolm kuulusid reaalselt Camaro külge, siis oli puudu hulgaliselt vidinaid, mis tuli kas leida või siis asendus tekitada) tahaks paar suve lihtsalt ka sõita. Õnneks hetkel on asi lõpusirgel ja järgmine nädal on õrn lootus lõpuks ka legaalselt teele jõuda.

____________________________
'75 Chevrolet Camaro Type LT 350 V8
'92 Blazer S-10 262 V6
Full Throttle Club
_______________________________________________________________
Though I travel through the Valley of Rice, I fear no evil, for Torque is with me.
20.05.2018 at 20:33
märten
1975 Chevrolet Camaro Type LT
need pretensioonid võid esitada sellele kes sulle ta müüs ja nagu ma aru saan ka laiali kiskus. kui ta minu käest `KAHJUKS` lahkus olid tal kaasas ainult talle kuuluvad osad.
21.05.2018 at 07:55
rnx69
 
1975 Chevrolet Camaro Type LT
Eks ma sain aru jah, et osad on rändamise käigus lahkunud :) Kas sinu käest läks see auto tolle noore poisi kätte või on veel vahepeal olnud mingi rändlusperiood, millest ma midagi ei tea?

Märten, nagu ma aru saan, siis sinu käest läks auto minema ikkagi suhteliselt komplektsena ja see praktiliselt plank kere, mis minuni jõudis oli jõudnud vahepeal juba tekkida?


____________________________
'75 Chevrolet Camaro Type LT 350 V8
'92 Blazer S-10 262 V6
Full Throttle Club
_______________________________________________________________
Though I travel through the Valley of Rice, I fear no evil, for Torque is with me.
21.05.2018 at 12:54
märten
1975 Chevrolet Camaro Type LT
minu käest läks mingile nooremale jah ning peale mootori ja kasti olid küll kõik asjad olemas
21.05.2018 at 15:13
tqhq.ee foorum : Minu auto : 1975 Chevrolet Camaro Type LT   .. 2 3 4 5 6 7 8  
Log in:
Account recovery
 
muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.