register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Olukord kasutatud autode turul!?   1 2  
Poster Message
Timo
  
Olukord kasutatud autode turul!?
Sai nädalavahetus kulutatud uue igapäevaliikuri otsinguks ja vihastasin seaks ennast. Mida kõikke ikka müüakse ja juletakse raha ka veel küsida.
Eile käisin näiteks ühte 300Mi vaatamas. Telefonis kiidulaul taevani. Ilma roosteta, täiesti sile, kliima töötab, nagu ka kõik elektrilisad.
Tegelikkus: Rooliotsad läbi(Ok, see oli ka kuulutuses kirjas), nina viltu ees, pooled tiibade ja stange poldid puudu, kapott aerosooliga poolenisti värvitud, kliimapumbal polnud isegi rihma peal, amordiring läbi, tagaiste lahti sees, jahutussüsteemis vesi, seest nagu sitamaja ja müüja mingi 20nendate alguses ampelmann. Täiesti uskumatu, no mida kuradit.
Siis käisin ühte Concordei vaatamas, telefonis jutt enam vähem, välimus kena, värv korras, sisu viisakas, elekter kõik toimib, kliima vajaks täitmist, eelmine aasta sügis töötas
Tegelikkus: Vasakul esitiival värvi lörakas maas, tiib kapotiga kokku ei istu, kapotil värv üles mullitanud ja lakk luitunud,kapotialune roostes, kliimapumbal polnud rihma peal ja seda ei olnud seal ilmselt aastaid olnud sest rihmaseibid paksu rooste all, lisaks pump kinni, genekarihm 5 soonega, kuigi peaks olema 6ga, sisu kopitanud, armatuuris mõra, kõik lahti ja ripub, rehvid erinevad, uksetihendid räbalad.

Ma ei tahagi uut autot aga no kuulge, mida pakutakse, ja mida sinna kõrvale räägitakse veel?! Täitsa uskumatu ikka mis toimub. Tehniliselt võiks ikka masinad korras olla ja masin võiks ilma abita koos seista.

____________________________
Chevrolet Astro AWD 96 varuosadeks
Chevrolet Astro AWD 95
Fordson model N 1935
24.04.2017 at 15:22
Indrek_S
 
Olukord kasutatud autode turul!?
Sellist vana chryslerit igapäevaseks ei osteta. Kui, siis vaata turu kallima otsa autosi

____________________________
not done until it's done
24.04.2017 at 15:34
mrtn
Olukord kasutatud autode turul!?
quote:
Indrek_S: Sellist vana chryslerit igapäevaseks ei osteta. Kui, siis vaata turu kallima otsa autosi

Küsimus on ausas kauplemises. Ma müüsin oma 10-aastast kaubikut mitu kuud. Kui lõpuks hinna turu keskmiseni lasin, siis mees, kes ostma tuli, ostis kohe ära ja kiitis, et esimene masin, mille kirjeldus ka tegelikkusele vastas. Kõigil teistel mahlad jooksid, salong sitane, kuut nagu pommiplahvatuse üle elanud jne.
24.04.2017 at 16:45
Indrek_S
 
Olukord kasutatud autode turul!?
(eba) ausa kauplemise dilemma on olnud juba lojuste kauplemise ajast saadik. Tol ajal oskas iga mees silmaga hobuse hambaid vaadates aru saada mis võiks looma vanus olla. Tänapäeval keritakse odomeeter ostjale sobivaks aga oma silmaga ei suuda ostja ise kuidagi auto läbisõitu mismipärast määrata.

Niikaua kuniks ilus vale on parem kui kole tõde, on see äri selline nagu ta on.

Tegelikult saab ostja isegi autopoes petta, kui talle uue ja hea auto pähe kalli raha eest lagunev soperdis müüakse.
Tuleb ise eeltööd teha ja maad uurida, et mida ei tasu osta isegi uuena mitte ja mida tasub osta kasutatuna.

PS! ma ei taha öelda, et Timo on ise süüdi. Lihtsalt, et mõnda asja ei tasu vaevaks kaela võtta.

____________________________
not done until it's done
24.04.2017 at 16:51 3 edits. Last edited 24.04.2017 at 16:57 by Indrek_S
ramman
Olukord kasutatud autode turul!?
Loo moraal: kui asi tundub liiga hea, et tõsi olla, siis ta ka ei ole. Võrreldes teiste omasugustega, suht olematu hinnaga ja väidetavalt igati korras auto on kohale minnes reeglina raibe.
Ise tegin kunagi nii, kui Tartusse plaanisin autot vaatama minna, et telefonis ka väga korralikuks oma autot kiitnud vennale ütlesin, et kui kaugelt kohale lähen ja auto ikka raipeks osutub ja kõik enne ''töödanud'' asjad järsku rikki läksid, siis kasseerin temalt kütuseraha sisse. Seepeale sain natuke ülbet suhtumist, aga siis hakkas ilmnema, et ikka see asi ja too asi päris ei tööta. Õnneks ei hakanud sõitmagi ja minust jäi see sara ostmata.

____________________________
Dodge RAM 1500 5.7 HEMI Longhorn 2012
Chrysler Grand Voyager CRD 2007
Tööauto MB Vito 119 2021
Club Fullsize
24.04.2017 at 20:12
90Deville
 
Olukord kasutatud autode turul!?
Minuarust käib üsna ammu juba vägev solkimine igasugu "kiirmüügihinnaga ostan köike" wannabe autoärikate poolt, kelle panus ostetavatesse autodesse seisneb uute piltide tegemises, köigi vigade olematuks valetamises ja hinna dubleerimises.


____________________________
KKK-Koledate Kastikate Klubi
24.04.2017 at 21:00
matu1988
 
Olukord kasutatud autode turul!?
ostsin ise ka 3 aastat tagasi 95 aasta stratuse
Millel oli omaniku jutu järgi läbi nii esimesed sarniirid kui k käsipidur ja tagumised piduri toru(see diagnoos pandi türi ülevaatusel ja samas sai ka ise seal kontrollis käidud peale ostu ja diagnoos sama)
sai siis auto antud remonti et neid vahetada ja korrastada
Kuid järgmine päev tuli mulle kõne et kas ma teen nalja nendega
Et need vead mis on kirjas paberil sellel autol ei leitud
Sai siis mindud paidesse üv-sse ja auto läbis puhtalt üv ja ilma lingi lisa tasuta ja kuni tänaseni
Autoga sõidetud aastas vähemalt 1000 km ( see kuu on läbitud juba 1200km) ja 22.04 sai jälle läbitud ülevaatus puhtalt
Ainukene asi mida olen selle aja jooksul vahetanud on piduri klotsid

Ja tunnistan ausalt auto sai ostetud 300 euri eest

Samas kui on auto mis on mega odav siis arvesta et võib olla asi juust
Aga võib juhtuda et saad hea pilli

Ahjaa roostet pole ka sellele mudelile vist kaasa antud sest seda nagu poleksi

Niiet ärme ikka hakka kohe kõiki süüdistama et kõik müüvad saasta


Samas pane need lingid ülesse kes sulle pakkusid sellist jura
Teistele teadmiseks

____________________________
chevi van G20 5.7 smallblock 1988
Subaru forester xt 2.5 turbo
skoda praktik(töö auto)
CB kanal 8am kutsung MATU

http://www.s-tuning.ee
http://www.rodzu-ranzo.ee
http://www.kardaan.ee
24.04.2017 at 22:57
Timo
  
Olukord kasutatud autode turul!?
Asi on ikkagi põhimõttes. Milleks valetada asi ilusaks, kui ta tegelikult seda pole. Või loodetakse tõesri leida nii loll inimene kel klapid peas ja midagi aru ei saa. nädalavahetusega sõitsin maha ca 700 km ja tulemus null. Lisaks veel palju äraütlemisi, telefonile mittevastamist jne. mis sa tast müüki paned kui sul aega müüa pole ja kahe nädala jooksul korduvalt kokkusaamisi ära öeldakse ja keerutatakse. a la auto garaasis luku taga ja võtmed soomes, või siis kogu aeg mingi probleem, näiteks ma täna ei saa, mul trenn õhtul.

____________________________
Chevrolet Astro AWD 96 varuosadeks
Chevrolet Astro AWD 95
Fordson model N 1935
25.04.2017 at 07:23
Indrek_S
 
Olukord kasutatud autode turul!?
Müügikoolituste esimene põhitõde on see, et potensiaalse ostjaga tuleb saada kohtumine.
Seda siis saadakse auto ilusaks rääkimise teel. Kou ostja kohal, proovitakse vead ebaolulisteks manada jne.

Teisalt ega inimestel polegi tihti nädalas rohkem vaba aega kui õhtu-kaks, kui sedagi. õige oleks viia auto platsile ja lasta seda seal müüa, aga kui pole teist autot veel käepärast siis ei tule see variant kah kõne alla.

____________________________
not done until it's done
25.04.2017 at 08:59
antoonio
Olukord kasutatud autode turul!?
Sry kui teemat solgin.
Valeta asi ilusaks toimib vist tõesti paremini kui Agu Sihvka kombel kõik ausalt ära rääkida.
Müüsin aasta tagasi sidrunit, ja 9 aastaga olid kõik tema kiiksud teada. Paar olulist olid, et tagumised klotsid võivad kinni jääda ja vilistada (1x aastas puhastamist on preventatiivne teema), 30K hooldusvälp on muinasjutt ja 10K pealt pead juurde valama ja ise vahetanud õli 15K järel vähemalt ning see, et prantslaste oma kokku käkerdatud automaat tahab eri suhtumist, sest viimased 7 aastat on külmalt startides kiiks, mis võib olla solenoidi teema aga nii ametlikud kui mitteametlikud esindused pole tahtnud raha vastu võtta, et sellega tegeleda. Samas rääkisin ka lahenduse kuidas sellest anomaaliast mööda saada. Nu selle peale hakati küll silmi pilgutama jne. Lõppeks sai asi müüdud ja sõidab tänaseni. uut omanikku näinud ja ainuke teema selle aja jooksul kont, mille miski toru katki läind.
Huvitavam osa on see, et uute autode turul käib sama huiamine, ehk asjad räägitakse nii pidulikuks jne ning need hinnad altes xx xxx tugrikut on sellised, mida ei saa õldse kuidagi tõsiselt võtta. Näituseks rahva lemmik škoda tegelased rääkisid fabia/rapidist sellise ilusa jutu kokku et anna olla, mis iganes settingutes asi ka poleks. Nu tegelikkus näitas, et kui ikka mikromootori külge 7ne automaat panna siis ei ela ei sure see asi. Stardib nobedasti kuid linnas aegajalt kiirendusi tehes (nagu see linnaliiklus on) oli tühja auto ja juhiga võimalik sõita sedasi, et kas lükkad pedaali põrandasse või lappad automaadi eelnevalt sobivale käigule (mis käik seda ükski tabloo ei näidanud). Manuaal tõenäoliselt toimiks kuidagi aga AT mõtetu kulutus. Samuti need überväikesed kütusekulunumbrid. Ei tea mis ideaallinn see on kus ametlik 5-6L/100km saadakse kuid Tallinna linnas oli permanentselt kompuutril hetkekulu 8 peal või üle selle. Ok, vähemalt kere ja salong on uutel autodel vähemalt ühes tükis .

____________________________
Caddilac Coupe DeVille'79 (D'Merchant)
25.04.2017 at 10:09
Martin K
 
Olukord kasutatud autode turul!?
Kahjuks on inimestel erinev arusaam korras autost... Nii lihtne see ongi. Mis ühe jaoks raibe võib teise jaoks olla maru hea ja timm pill.
25.04.2017 at 10:14
Rein000
 
Olukord kasutatud autode turul!?
Ma siin isekeskis mõtlen, et kas 330 000 sõitnud autot üldse saab müüa? Julgeb keegi osta? Kusjuures ise hindan küll oma autot selliselt, et võiks julgelt minna ümbermaailma reisile!
25.04.2017 at 10:34
mrtn
Olukord kasutatud autode turul!?
quote:
Rein000: Ma siin isekeskis mõtlen, et kas 330 000 sõitnud autot üldse saab müüa? Julgeb keegi osta? Kusjuures ise hindan küll oma autot selliselt, et võiks julgelt minna ümbermaailma reisile!

See on siuke parasjagu sissesõidetud diiselvolvo ju.
25.04.2017 at 12:01
franz125
Olukord kasutatud autode turul!?
quote:
Rein000: Ma siin isekeskis mõtlen, et kas 330 000 sõitnud autot üldse saab müüa? Julgeb keegi osta? Kusjuures ise hindan küll oma autot selliselt, et võiks julgelt minna ümbermaailma reisile!
Ma ostsin talve kärakaks 1998 vwpaskaak tdi syncro millel 326k ees oli ei, usu et edasi keritud oli.Liigub siiani.
25.04.2017 at 12:43
Madlobster
Olukord kasutatud autode turul!?
Julgeb ikka :)
Ma ostsin 460k kellapealt vastu vaatava ree :)
Siiani pole kahetsenud. (müük on vist võimatu :D) kuigi näeb väga viis välja nii seest kui väljast ja 99% vidinatest töötab ka reaalselt. Salong näeb välja pigem 100k sõitnud auto oma (tagant veel uuem :D) (vahest on tunne, et on ülespoole keritud)

Auto hind oli minu hinnangul olukorda arvestades odav ( tõenäoliselt läbisõidu pärast ja no oli vaja lõpuks kuidag maha müüa, ütles, et oleks varsti kerima hakanud kopp oli ees lihtsalt seletamisest ja läbisõitu kuuldes toru hargile viskamisest)
25.04.2017 at 13:43
anryo
  
Olukord kasutatud autode turul!?
No see on ju vana tõde, et tuleb osta ikkagi autot, mitte numbreid ja halb omanik suudab ka 30k km auto pekki keerata ja hea omaniku käest kestab ka 500k+ km.

____________________________
We live in a poor neighbourhood - we can only afford to drive old cars.
'93 GMC Typhoon 4.3V6 Turbo
'70 Plymouth Supercharged Hemi 'cuda
25.04.2017 at 13:57
v6sa
Olukord kasutatud autode turul!?
quote:
Rein000: Ma siin isekeskis mõtlen, et kas 330 000 sõitnud autot üldse saab müüa? Julgeb keegi osta? Kusjuures ise hindan küll oma autot selliselt, et võiks julgelt minna ümbermaailma reisile!

Vabalt, kui midagi osta on. Viimane soetus oli 298 kkm kellal, seda enne kaks tükki 300+ kkm. Kõik ostetud vigadega ja täitsa viisakalt müüjalt, kes ei hakanud laipa elusaks kiitma. Isale sai mõni aasta tagasi Valgast toodud paskaat, mille müüja tunnistas ausalt, et eelmine spidoplokk vahetati 350 kkm pealt 120 kkm näitava vastu. Ostes oli kellal 400 kkm...

Neid jobusid, kelle jutt juba telefonis haiseb, on kümnete kaupa. Kahju kohe oma ajast säärastega suhtlemisel... Õnnetuseks ei käi lehk alati kuularist välja ja siis selgubki koha peal, et pinnaroostega autol on karbis auk ja varurattavanni teibiga kere küljes või 1 l välba peale õli tarbival mootoril on reaalelus paks sinine haisev pilv taga.. Jobukari, ma ütlen.
25.04.2017 at 14:14 1 edit. Last edited 25.04.2017 at 14:15 by v6sa
rai
Olukord kasutatud autode turul!?
quote:
Rein000: Ma siin isekeskis mõtlen, et kas 330 000 sõitnud autot üldse saab müüa? Julgeb keegi osta? Kusjuures ise hindan küll oma autot selliselt, et võiks julgelt minna ümbermaailma reisile!
No ma ei tea, eelmisel nädalal alles ise ütlesid, et läbisõit nii suur, et hakkab lagunema.
26.04.2017 at 03:47
Rein000
 
Olukord kasutatud autode turul!?
quote:
rai:
quote:
Rein000: Ma siin isekeskis mõtlen, et kas 330 000 sõitnud autot üldse saab müüa? Julgeb keegi osta? Kusjuures ise hindan küll oma autot selliselt, et võiks julgelt minna ümbermaailma reisile!
No ma ei tea, eelmisel nädalal alles ise ütlesid, et läbisõit nii suur, et hakkab lagunema.

Noh, eks jooksvalt tuleb teatud asju teha, aga nagu RR on, et 200-250 vahemikus tuleb käigukasti sisu ringi visata, ka välismaa foorumid viitavad õrnale esidifrile, teeb natuke häält, jubinad olemas, ootab ainult vabat aega, et ringi visata. Lihtsalt omi teisi autosid vahetan nii 140- 180 0000 läbisõidu vahemikus.....
26.04.2017 at 08:21
Madlobster
Olukord kasutatud autode turul!?
quote:
Rein000:
quote:
rai:
quote:
Rein000: Ma siin isekeskis mõtlen, et kas 330 000 sõitnud autot üldse saab müüa? Julgeb keegi osta? Kusjuures ise hindan küll oma autot selliselt, et võiks julgelt minna ümbermaailma reisile!
No ma ei tea, eelmisel nädalal alles ise ütlesid, et läbisõit nii suur, et hakkab lagunema.

Noh, eks jooksvalt tuleb teatud asju teha, aga nagu RR on, et 200-250 vahemikus tuleb käigukasti sisu ringi visata, ka välismaa foorumid viitavad õrnale esidifrile, teeb natuke häält, jubinad olemas, ootab ainult vabat aega, et ringi visata. Lihtsalt omi teisi autosid vahetan nii 140- 180 0000 läbisõidu vahemikus.....

Aitäh mõnusa huumori eest :) :lol
26.04.2017 at 12:35
Rein000
 
Olukord kasutatud autode turul!?
Krt, see on see tel, kirjutamine, mingi lõik täpselt vahelt väljas! Muidu oleks pooliku uue kirja veel teinud, näpp vääratas ja ....
Range Roveritel pea kõigil 250 000 kanti uus käimakasti sisu pandud, Escaladel pole ühtegi suuremat sõlme veel 330 000 km pealt pidanud arstima, küll on foorumites viidatud nõrgale esidiffrile, mis ilmselt on hakanud tänaseks häält tegema, uus sisu ootab aega paigaldamiseks! Lisaks seda on läbi on käinud ka teiste GM autode tüüpvead, tagaluugiakna andur ja tagauksed on andnud lahtioleku teateid, istmesoojendust viskab niiskete ilmadega järgi, nu neid pean lihtsalt vanusega tulnud eripäradesks. Kere lasin ülevärvida, kuna oli kulunud ilmega ja paar tüüpkohta ilmutas roostet. Selles mõttes et ennast ei sega sellised asjad ja tehtud tööd, aga kui nüüd keegi peaks osta atahta, siis selline massin võib olla temasilmis täielik vanaraud :D @rai, et jah moraalselt natuke väsitanud ja pisike hirm ikka, Merss V klass oli mul juba 102 000 pealt laiali, nii mootor, kui käigukast ;)
26.04.2017 at 13:09
Timo
  
Olukord kasutatud autode turul!?
Esmaspäeva õhtu tõi lõpuks finishi minu otsingutele. Olin sunnitud loobuma ameerika päritolu sõidukist ja laiendasin oma otsingut. Valikuks osutus hoopiski viimane õige Volvo- 2002 aasta 2,9l S80, mis omal ajal kõikvõimalike lisadega tehasest välja veerenud. Kuna eelmine masin oli ka Volvo, mis ennast väga hästi teenis siis läkski mõte sinnapole.
Müüja ladus telefonis ?õik ausalt lagedale ja kohapeal oli üllatus suur, sest olin hullemat oodanud. Kõik elekter toimib, peale tagurdusandurite ja kaasreisija istmesoojenduse. Kliima ka tühjavõitu. Väga positiivne kogemus igatahes.
Aga ega see USA raud ka tulemata jää. Õiges peres ongi ju üks korralik Ameeriklane ja Volvo pere jaoks :D .

____________________________
Chevrolet Astro AWD 96 varuosadeks
Chevrolet Astro AWD 95
Fordson model N 1935
26.04.2017 at 22:18
kaedoo
 
Olukord kasutatud autode turul!?
Leidnud siis vähemalt V8 mootoriga, neid vist meil 3. Sul T6? See väga bro.
26.04.2017 at 22:26
DevilDeVille
  
Olukord kasutatud autode turul!?
quote:
Timo: Esmaspäeva õhtu tõi lõpuks finishi minu otsingutele. Olin sunnitud loobuma ameerika päritolu sõidukist ja laiendasin oma otsingut. Valikuks osutus hoopiski viimane õige Volvo- 2002 aasta 2,9l S80,

Ropendan siis ka natuke mikifoorumi kontekstis ja võtan mainida, et viimane päris vulva oli siiski sabavedune.


____________________________
Flick the Gestapo.... No, I said *Flick*, the Gestapo!
26.04.2017 at 22:58 1 edit. Last edited 26.04.2017 at 22:58 by DevilDeVille
kaedoo
 
Olukord kasutatud autode turul!?
quote:
DevilDeVille:
quote:
Timo: Esmaspäeva õhtu tõi lõpuks finishi minu otsingutele. Olin sunnitud loobuma ameerika päritolu sõidukist ja laiendasin oma otsingut. Valikuks osutus hoopiski viimane õige Volvo- 2002 aasta 2,9l S80,

Ropendan siis ka natuke mikifoorumi kontekstis ja võtan mainida, et viimane päris vulva oli siiski sabavedune.

:devil
26.04.2017 at 23:23
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Olukord kasutatud autode turul!?   1 2  
Log in:
Account recovery
 
muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.