register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Chevrolet Express-le gaasiseade   1 2  
Poster Message
Mark VIII 97
Chevrolet Express-le gaasiseade
Ostsin hiljuti Expressi, esmaregistreerimine 12.2002 mootor 5,3, läbisõit 120000. Bussi plaanin kasutada trippimiseks(euroopas), aastane läbisõit võib isegi ulatuda 50k-100k vahele. Algne plaan oligi siis mõistagi paigaldada gaasiseade, teemaga ei ole ma aga kursis ja nüüd üllatuslikult negatiivset infot kuulnud. Tahaks vähegi tõele lähemale jõuda, et teada, milliseid valikuid teha.

Konkreetsel mootoril klappide pesad põlevad läbi(kui nüüd ikka õigesti aru sain), täiesti erinev info 50k, 100k, 150k läbisõidu järel, millal see siis tegelikult juhtuda võiks?
Kui läbi põlevad vaja plokikaaned eemaldada, remontida, tagasi paigaldada, kulutus u 2k+km. Usuksin, et sõltuvalt firmast ja ka kahjust võiks see summa tulla oluliselt odavam.
Kui palju sõltub gaasi seadmest, lisaseadmetest(õli pihustid vms), kas võib olla välditav seadmetest tingituna, et mootorit selliselt ei kahjustata? Mida oleks tark teha(ka majanduslikus mõttes) et kahjustust vältida või edasi lükata?
CNG seadme paigaldus on oluliselt kallim, aga saan aru, et ei kahjusta mootorit, kas kahjustusi ja säästu arvesse võttes võiks olla siiski targem lahendus?(seal vist ka paagi erinevus tuleb mängu, plaan oleks muidu paigaldada põhja alla tagavararatta koopasse)
Paremaid hindasi pakuvad järgnevad firmad: seade: Digtronic IQ 80 pakkuja: ELECVOX OU, seade: Zenit Pro OBD - Hercules pihustid, KME Gold reduktor pakkuja Gazoline OÜ. Oskab ehk keegi kommenteerida seadmeid, kas ikka hea valik ja kas firmade töö usaldusväärne.
Kas on põhjust muretseda et LPG, CNG hinnad lähiaastatel suuresti muutuvad, nii, et gaasiseadme paigaldus ei ole enam mõistlik valik?

Ühest teada töökojast öeldi, et neid mootorite remonte tuleb ikka omajagu ette, gaasiseadmete paigaldajad aga neist ohtudest ei ole hoiatanud mind ükski, kellelt hinda küsisin.
10.07.2018 at 00:17
DevilDeVille
  
Chevrolet Express-le gaasiseade
Kaaneremondi suht vältimatu vajadus muudab gaasiseadme mõttetuks, samuti ei tohi alahinnata meie maailmakõigetargemaid ja tublimaid juhtoinaid, kes ilmselt hetkest, kui gaasi kasutajate arv mingi ainult neile teadaoleva taluvuspiiri ületab, kenasti hapniku nulli võivad keerata.

____________________________
Flick the Gestapo.... No, I said *Flick*, the Gestapo!
11.07.2018 at 06:56
Mark VIII 97
Chevrolet Express-le gaasiseade
Ei muuda ju mõtetuks, kui gaasiseade koos remondiga end u. 30k läbisõidu pealt ära tasub, kui oletada et remont vajalik 100k pealt teha, siis ei pea remondi kulutust täna tegema(võtan arvesse, et remont tuleks siiski soodsam ja km kuluna ei arvesta)
Plaanitav aastane läbisõit 50-100k on üsna suur, isegi kui hinnad mingite aastatega järk-järguliselt tõusevad on gaasiseade ja ka remont selle aja jooksul ammu ära tasunud. Ma ei usuks, et hinnamuutused liiga hüppelised on, sama hästi võivad ka bensiini, diisli hinnad lähiaastatel tõusta.

Rääkisin just OU AUTOGAAS SERVIS esindajaga, peakutav seade: 4 põlvkond AEB 8cil OBD , Italy. Tema kindel väide oli: kui seade õigesti reguleeritud ja on peal õlitussüsteem, siis mootorit ei kahjustata.

Kas keegi oskaks ehk kolme teenusepakkujat ja nimetatud seadmeid võrrelda? Hinnaklass on neil sarnane.
Millele peaksin veel tellijana tähelepanu pöörama, et paigaldatud tehnika oleks korralik ja töö saaks korralikult teostatud?
11.07.2018 at 08:07 5 edits. Last edited 11.07.2018 at 09:22 by Mark VIII 97
hents99
  
Chevrolet Express-le gaasiseade
KME gold aurusti on hea, toidab oma 250kw kenasti.
Hercules, Keihin, Hana jne pihusti moodi pihustid on okeid.
Muu osa polegi sinu jaoks oluline, st juhtmoodul/soft vms. Kõik on sisuliselt sama ja pikendatakse vaid pihusti lahtiolekuaega.

Tasuvuse kohta tead ise... lpg liiter maksab ca 0.61 senti (circle k).
Kulu tavaliselt 15% suurem....
Mida suurem litraaz, seda vähem on gaasi rohkem tarbind.
Põlemisväärtuste vahe.

Kestvuse koha pealt....mis see mõistlik aeg/läbisõit oleks, et võiks mootorit hooldada? Ala klapiajam, saaled jne.
Gaasitajad on reeglina mitte nii tihedad hooldajad, ilmselt finantsi tõttu, sest eos gaasitamine on ökotamine :)
Tavaliselt jõutakse enne remondi kui hoolduseni....ja häbi olgu kui gaasiseadet ka pole.
Ehk remont tähendab olematut hooldust. Lennunduses tehakse hooldust tihemini nt.

Ma ise ei ole veel suutnud praktikas kogeda, et miskit pekki läheks vms.

Oma 7-8a tagasi paigaldasin oma autole esimese seadme...sõitsin vast 100k km’i.
Pärast mind võeti sama mootor ja paigaldati teisele kerele...ja lahtivõtmise käigus ei tuvasta küll, et miskit hapu oleks.

Pärast tuli veel rattast ~470kw ja 850Nm. Stock mootor.


Seda hala olen ma lugenud, vaid lugenud, siit foorumist ja teatud kasutajate poolt.
Minu jaoks 100% fantoompromleem. Olen paigaldanud mitmetele oma autodele erineva silindriarvuga jne.
Sõitnud aastaid ilma probleemideta, mis peaksid gaasiga sõites tekkima.


Hiinas sõidavad nt kõik taksod LPG’ga või elektriga. Lpg osakaal vast 90+%.

Edit: Cng puhul on rõhk ca 200 kuni mõneti 250 bar. Lpg puhul kuni 20 bar.
200 bar kannatab silindriline paak ala nagu balloonigaas keevitusele vms.
Paakide mahutamine on probleem, kulub teda ka palju.
Eeldab hästi töötamiseks ülelaadimist/kõrget surveastet.

Lpg’ga annab hea tulemuse ka süütenurga varajasemaks keeramine.


____________________________
Hobitehnika mehaanika, elektroonika ning nende seadistamine - kõik ühes kohas.
11.07.2018 at 10:20 2 edits. Last edited 11.07.2018 at 10:26 by hents99
armasjumal
 
Chevrolet Express-le gaasiseade
Siin oli kunagi gaasiteema olemas, ei leindud ülesse.
Seal oli link usa tootjate kohta, kus kirjas mis mootoritele ok gaasitada ja millistele ei soovitata.
See Express oli seal teises grupis. Ei tea kas lisa õlitusega oleks ok.

____________________________
G20 '95
11.07.2018 at 13:08
Mark VIII 97
Chevrolet Express-le gaasiseade
hents99 tänud asjaliku vastuse eest.

Ühest tuntud töökojast öeldi, et selle 5,3 mootori plokigaas kehvemast sulamist ja kestab kehvemini kõrgemat temperatuuri.
On, mis on, mul on plaanid tehtud, buss ostetud, seadme olen ma sunnitud paigaldama plaanitava läbisõidu juures, isegi kui sellega hiljem plokikaante remont kaasneb.
Võib ju ka olla, et hooldusest, gaasiseadmetest, seadistusest sõltuvalt osadel tekivad kahjustused, osadel mitte. Osadel vb 50k juures, osadel oopis 250k.

Võtan arvesse su soovitusi seadmete valikul. Ja lasen siis paigaldada lisa õlituse. Kas süütenurga varajasemaks keeramine aitab hoida temperatuuri madalamana?
Võiksin käia tihemini hoolduses, lasta kontrollida seadistust. Oskad ehk anda ka konkreetsemaid soovitusi, näiteks, milline see süütenurk peaks olema või mingeid
muid, millele paigaldusel ja hooldusel peaksin tähelepanu pöörama, või ka auto kasutusel, et võimalikke hilisemaid probleeme vältida, või siis kasvõi aega pikendada,
millal probleemid võiksid tekkida.
11.07.2018 at 14:34 1 edit. Last edited 11.07.2018 at 14:36 by Mark VIII 97
DevilDeVille
  
Chevrolet Express-le gaasiseade
LSx mootor küsib süütenurga sättimiseks progeaju või siis tehaseaju flashimise võimalust. A see oli juba esimesest postist arusaada, et otsus on tehtud ja vaja vaid takkakiitjaid ;)

____________________________
Flick the Gestapo.... No, I said *Flick*, the Gestapo!
11.07.2018 at 15:49 1 edit. Last edited 11.07.2018 at 15:49 by DevilDeVille
johndoe
Chevrolet Express-le gaasiseade
Kui see remont tuleb kuskil kallimas riigis(ei ole mootori ehitusega nii kursis, et kas saab koju longata või mitte)ette võtta saab kohe selgeks miks maksab lpg seademega 2004 aasta express vähem kui keskmine G20 van
11.07.2018 at 20:00
Mark VIII 97
Chevrolet Express-le gaasiseade
Tasuks siis äkki oopis see aju teema ära lahendada?
11.07.2018 at 22:10
dodge525
Chevrolet Express-le gaasiseade
Mootor räägib: "Kaine mõistus siiski ütleks, kui gaasifirmade listis mootorina juba oled, kui natuke "tõbine" et sinusse uusi eksperimentaalvaktsiine süstida, siis ei maksaks oma tervist sellega kaalule panna, seda enam, et tuleb vahetevahel kuskil kesk-aafrikas moskiitode või kalifornias valgekraedega aega veeta."
12.07.2018 at 22:41
Henri_
 
Chevrolet Express-le gaasiseade
quote:
johndoe: Kui see remont tuleb kuskil kallimas riigis(ei ole mootori ehitusega nii kursis, et kas saab koju longata või mitte)ette võtta saab kohe selgeks miks maksab lpg seademega 2004 aasta express vähem kui keskmine G20 van

See remont pole päris selline, et kohe lendab laiali, vaid klapid ei pea enam ühel hetkel hästi. Jõud väheneb, kütusekulu võib suureneda jne. Ühel hetkel võib lüüa check engine tule (lambda errorid) jne. Kannatab vabalt edasi veel sõita, nii ära klapipesad ei põle, et klapp sisse kukuks.

Halvemal juhul on vaja osta uued kaaned, paremal juhul pääseb klapipesade lõikamise, üldise lihvimisega ja võib olla osade klappide vahetusega. LSx mootorid on klappide suhtes väga kapriissed, minul nt oli võistlusmootoril kaks remonti väga väikese kilometraaži vahel ja klapid olid jälle mittetihedad. Rajal kuidagi tunda ei andnud, et midagi teistmoodi olnuks. Need mootorid teevad ka kuluna suurt jõudu.

Sõbra 5,3 Express sõidab gaasiga aastaid, kuna tal oli ilma õlipihustiteta variant, siis pidi ühel hetkel mootorit remontima. Kuna ta ise ei tee, vaid viib auto töökotta, pärast sõidab terve autoga ära, siis oli tal sellise remondi eelarve ka u 2000€. Päris ise tehes on varuosade kulu ja sisseostetud tööd u 1000€ (ei tee ju ainult kaasi, ikka muidki tihendeid, ideaalis võtaks ka mootori maha ja vahetaks nt saaled pärast pikka läbisõitu, ma pole veel ühtegi kulumata LSi näind). Igatahes temal oli ka vähem kui aastaga tasa ja remont oli lihtsalt kulu, mis kuskil exceli tabelis kilomeetrihinda isegi eriti ei liigutanud. Põhimureks olla liiga väike gaasipaak, suure läbisõidu puhul on ülitüütu iga 250km takka tankimine.

____________________________
http://petrolheads.ee/ ; EVO RX ; E46 V8
25.07.2018 at 22:55
dodge525
Chevrolet Express-le gaasiseade
quote:
Igatahes temal oli ka vähem kui aastaga tasa ja remont oli lihtsalt kulu
Küsimus, kui palju peab olema läbisõit et see mootoriremont ka iga aasta 2000€ eest ära tasuks, kuna
-gaasiseadme paigaldus
-gaasiseadme regulaarne hooldus iga sisuliselt 15 tkm järel (mida rohkem sõidad aasta jooksul, seda rohkem neid ju on)
-gaasi kulu reaalselt on suurem vähemalt 12-13% (ideaalselt 10%) tegelikult ikka 15-20% vahel , kui bensiinil
-mootori remont 2000€ eest aastas, aga mis tkm järel?
-kui nüüd natukene lisada juurde siia kogu gaasinduse peale kuluv aeg (lisahooldused, paigaldus, plokiremont )- on see ka mingi kulu kuna samal ajal saaks kliente teenindada antud masinaga.
-lisakuluna gaasi pealt sõitmise võib ka kindlalt arvestada küünalde eluea lühenemise ning ka väga heade küünalde panemise vanemate asemele, mida bensukate puhul ette ei tule nii kiiresti.

...niisiis palju see läbisõit võiks olla et öelda
quote:
remont oli lihtsalt kulu, mis kuskil exceli tabelis kilomeetrihinda isegi eriti ei liigutanud
arvutame..
keskmine kulu netist 2002 kohta tegelikult 2003 5,3 kombineeritud=14-15 mpg ehk võtame soodsama 18l /100km
-lisame gaasikulu% +15%=20,7l 100km kohta gaasi keskmiselt, oletame et enamuses siiski trassisõitu- võtame keskmiseks siis 19 l /100 kohta gaasi (ja bensiinikuluks keksmiselt 16,5l/100 kohta)
-lisame paigalduse (keskmine hind kuskil) 1000€
-lisame remondi 2000€

arvestame gaasi vs bensiini vahe bens keskmine 1,2€ l vs gaas 0,6 € l (rääkides euroopast siis leedus, poolas, lätis on bens odavam kui eestis, sama ka gaasiga, tankimised pikemal sõidul optimeeritakse võimalikult odavama otsa riikidesse tavaliselt)
bensiinikulu 100km =19,80€ gaasikulu =11,40€ vahe 100 km kohta 8,40€, seadme tasuvus km = 1000/8,4 teeb ümmarguselt 12tkm
kui remonti peaks tegema plokile, küünlad + gaasihooldused siis võiks aastane läbisõit küündida vähemalt 45 tkm-ni selle masina puhul.
Võibolla tegin kuskil vea öise arvutamisega- parandage, kui vaja...
26.07.2018 at 02:47
Mark VIII 97
Chevrolet Express-le gaasiseade
Paigaldan 1400 maksva seadme, korralikuma, korralikumas töökojas, kui lasna garaazis, ehk on paremad lootused, õlitusseade ka.
Plaanis korrapäraselt hooldada, kui seade paigast ära, ka sellest võib jama tulla.

dodge525, nii ju ei saa arvutada, aastane läbisõit ei puutu teemasse.
Kui nüüd oletada, et 100k pealt ongi plokikaanega jama, siis teen remondikulutuse alles siis, kui sõidan selle autoga peale seda 200k veel, siis peaks arvestama, et investeering ja remondikulu on tehtud 300k peale.
Olen aru saanud, et peale plokikaane remonti pannakse teisest sulamist detailid ja seejärel seda jama enam ei juhtu. Seega peaks arvestuse aluseks olema kogu läbisõit, mis masinaga sõidetakse.

26.07.2018 at 18:36
dodge525
Chevrolet Express-le gaasiseade
Ma tegin jah sellise talupojarehkenduse, igaks setmeks juhuks, kui kõik asjad siiski tambovi konstanti kasutades juhtuma regulaarselt peaksid.
Arusaadav, et iga 50 tkm ei peaks plokki remontima ja isegi mitte 200tkm pealt seda ei peaks veel tegema. Aga, krt, elu ise on näidanud, et iga eelarve kipub vähemalt 1,5 kordseks muutuma. Isegi kui kõik elukogemused varuks võtta siis tekib x-faktor ja voilaa.. tavaliselt kulub nende asjade jaoks kas mingi kogus €€ või $$.
Aga head gaasitamist, tanklas on makstes paagitäie kütuse eest meeldivam summat vaadata kui paagitäie bensu eest.
Läbisõit puutub niipalju lihtsalt teemasse et nagu kõik muud kulud auto juures nii ka gaasiseadmed tahavad mingi aja jooksul mingit tegevust hooldust, remonti (iga 75-100 tkm juures tõenäoliselt ka aurusti remonti või isegi vahetust, pihustite eluiga on erinev, ja kui pihustid on kulunud siis gaasikulu suureneb, gaasiseadme efektiivsus väheneb jne). St jutu kokkuvõtteks ei ole kõik täpselt nii nagu esialgu paistab (see pidevalt filmides, kui keegi kuskil kellegile voodis võõraga peale satub )
26.07.2018 at 20:45 1 edit. Last edited 26.07.2018 at 20:45 by dodge525
Mark VIII 97
Chevrolet Express-le gaasiseade
Sai siis töö tehtud tänase seisuga, kõik läks hästi, teenuseosutajaks Gaznet OÜ oli.
27.07.2018 at 22:10
dodge525
Chevrolet Express-le gaasiseade
quote:
Mark VIII 97: Sai siis töö tehtud tänase seisuga, kõik läks hästi, teenuseosutajaks Gaznet OÜ oli.
Mis seade peale läks ja kui suur paak sulle sinna alla ära mahutati?
28.07.2018 at 06:08
Mark VIII 97
Chevrolet Express-le gaasiseade
HANA pihusti H2001G/B 1.9 Gold
toroidpaak 720x300 101L
Reduktor Palladio EMER
Nevo 8s + elektroonika
28.07.2018 at 09:16
Vanaisa
  
Moderator
Chevrolet Express-le gaasiseade
tankimisvahemikud kisuvad kole tihedaks :)
28.07.2018 at 10:47
dodge525
Chevrolet Express-le gaasiseade
quote:
Mark VIII 97: HANA pihusti H2001G/B 1.9 Gold
toroidpaak 720x300 101L
Reduktor Palladio EMER
Nevo 8s + elektroonika
Peale esimesi paagitäisi või tkm anna teada siis ka kulust, HANA on ok ja paagi oled ka suurima saanud, mis hetkel toroidsetest olemas (mõni liiter sinna-tänna), mulle kahjuks ei suutnud gaznet, kuigi algselt oli planeeritud ja kokku lepitud et suur saaks, seda üle 100l paaki pakkuda, isegi mitte hiljem ei saanud vahetatud- ei saanudki aru, kas ei osatud, ei tahetud või ei viitsitud enam asjaga tegeleda. Hiljem, pikematel eurotrippidel, olen seda 15 liitrit rohkemat hirmasti taga igatsenud, eriti prantsusmaal sõites.
Kerge gaasijala ja taganttuulega peaksid saama vist 600+ km sõidetud täispaagiga (mahub sinna nii kuni 90 l sisse ära)
29.07.2018 at 11:59
Mark VIII 97
Chevrolet Express-le gaasiseade
EI tea, mis värk on aga 96 litra läks sinna sisse täna olereksis. See vist näitab tankla survet?(näitaja oli 15bar-i)
Paagi täituvuse näitaja paneb segast, 3 tulukest põles aga tegelt sai tyhjaks.

Dodge, huvitav, et gaasi paigaldust nii laitsid aga tuleb välja et ise juba vana gaasitaja :D
29.07.2018 at 23:07 5 edits. Last edited 29.07.2018 at 23:24 by Mark VIII 97
mrtn
Chevrolet Express-le gaasiseade
Vanal gaasitajal ongi piisav autoriteet üldse midagi kobiseda.
29.07.2018 at 23:36
dodge525
Chevrolet Express-le gaasiseade
quote:
Mark VIII 97:Dodge, huvitav, et gaasi paigaldust nii laitsid aga tuleb välja et ise juba vana gaasitaja :D
... see oli selline pigem kerge muigega mõistukõne. Ma tegelikult ikka soovitan ka (arvestades loodussõbralikumaid heitgaase, rahakotisõbralikumaid tanklaskäimisi) aga siin on üks väike aga .. tuleb leida paat kopp, kopp ehk siis tuleb leida paigaldaja, kes sinu autot ja mootorit täpselt teab, on seda piisavalt palju teinud ja ei võta klienti kui edaspidist lüpsilehma vaid on uhke oma tehnilise paigalduse üle nii esteetilises kui tehnoloogilises mõttes. Kuulab su muresid ja leiab lahendused (mitte ei tule vastus, et olen sinuga nii palju juba jamanud ja tead, mu tund maksab nii ja nii palju üldsegi- hmm, nagu minu tunnid ei maksaks vigade parandusi sõitma minnes ja seda 250 km kaugusele) Näiteks kui ma tellin kalli seadme paigalduse siis ma ei eelda, et keegi arvab ning vahetab mõningad elemendid odavama otsa asjade vastu või siis kruvib midagi ise kokku, öeldes et toimib küll. Kas ta ikka on kindel et teab näiteks omatoodetud või originaalseadme parameetrite veaprotsente või siis käitumist kuumas keskkonnas kapoti all? Võib olla ma tegelikult ei saa tänu sellele tootjapoolset garantiid reisil olles, kui pean kuskile gaasipaigaldaja juurde sisse keerama probleemide pärast.
quote:
Mark VIII 97:96 litra läks sinna sisse täna olereksis
olen tähele pannud, et Jüris asuv Olerex täidab su paagi kõige rohkem ja tankur on üks vaiksemaid, mida olen eestis kohanud. See 96l on siis ka max mis sinna paned, kui sõitma lähed koheselt natuke pikemale sõidule kui 5km ja praeguste asfaldi- ja õhutemperatuuride juures. Kui peaksid masina kohe seisma jätma sellise kuumuse kätte siis tõenäoliselt kaitseklapp mõne aja möödudes, laseb sul väikse surve välja, kuna mõistlik oleks jätta 20% paagist paisumisruumiks (põhimõtteliselt ei kehti trassi peal, kui kohe edasi uhad)101 l paaki võiks paberite järgi panna 84 liitrit. Mina näiteks olen oma 83,5 l paaki max pannud 75l (paberite järgi võib 69,6 l panna), kreekas ja hispaanias kohapeal ei toppinud kunagi ääreni täis, kuna masin ikka seisis ka kuuma käes pikalt (kuigi kaitsepresendi all) Muideks, teadmiseks, kui mõnes Hispaania lõuna-ranniku linnakeses oma masina presendi alla jätate, siis jätke numbrimärk presendi välja ja täesti loetavaks, muidu kohalik politsei kuri-kuri ja võib isegi trahvi teha.

Võib olla pakub huvi lugeda https://www.autoblog.com/2011/02/18/2012-chevrolet-express-gmc-savana-cutaway-vans-offered-with-lpg/
30.07.2018 at 21:18 2 edits. Last edited 30.07.2018 at 21:51 by dodge525
Mark VIII 97
Chevrolet Express-le gaasiseade
13,75 tuli rahaline kulu 100km läbimiseks(linnas).
Ehk siis benaga võrreldes natuke üle 10L/100-le.
Täitsa ok tulemus? Palju maanteesõidul ligikaudselt väiksem võiks tulla?
07.08.2018 at 12:32 3 edits. Last edited 07.08.2018 at 12:46 by Mark VIII 97
mrtn
Chevrolet Express-le gaasiseade
quote:
Mark VIII 97: 13,75 tuli rahaline kulu 100km läbimiseks(linnas).
Ehk siis benaga võrreldes natuke üle 10L/100-le.
Täitsa ok tulemus? Palju maanteesõidul ligikaudselt väiksem võiks tulla?

Minu mikromootoriga ei ole mingit vahet, maanteekulu kisub bensiini linnakulu kanti.
07.08.2018 at 13:06
dodge525
Chevrolet Express-le gaasiseade
quote:
Mark VIII 97: 13,75 tuli rahaline kulu 100km läbimiseks(linnas).
Ehk siis benaga võrreldes natuke üle 10L/100-le.
Täitsa ok tulemus? Palju maanteesõidul ligikaudselt väiksem võiks tulla?
Palju siis linnas tegelikult said sõita paagitäiega? gaasikulu 100km kohta liitrites linnaliikluses (sest rahaline kulu sõltub tangitud hinnast, kel millised aled tanklates, kellel mitte)

Maantesõidul ikka tuleb van-il oluliselt väiksem kulu, hetkel pole küll sõidukorras aga oma maxi dodgevan kandilisema ninaga, see monopritsega mootor 318CID (5,2L) võttis mõistlikul sõidul 13l/100km kohta, linnas kuskil 19l/100km kohta seda siis 95 bensiini. Vahe % oli 30% väiksem linnakulust. Teistmoodi arvutades ja öeldes oli linnakulu maantekulust jällegi 46% suurem.(sõltub sellest mis sa algväärtusena matemaatiliselt võtad)
07.08.2018 at 17:26
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Chevrolet Express-le gaasiseade   1 2  
Log in:
Account recovery
 
muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.