register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : "Eesmärgita" sõit Soomes   1 2  
Poster Message
Six-Fo
"Eesmärgita" sõit Soomes
https://yle.fi/uutiset/3-11324256

Kuidas nüüd seda siis mõista? Soomlased ei või nüüd usarauda "eesmärgita" kruiisimiseks välja ajada?

Kui mul google translate võssa ei pannud, siis Poliisi võib väänata kui "lihtsalt niisama" samu tänavaid mööda sõidad ja heitgaase toodad
29.04.2020 at 08:49
Vanaisa
  
Moderator
"Eesmärgita" sõit Soomes
Nii ongi, tervetuloa poliisivaltioon :)
29.04.2020 at 08:56
Six-Fo
"Eesmärgita" sõit Soomes
quote:
Vanaisa: Nii ongi, tervetuloa poliisivaltioon :)
Huvitav millal meie agarad ametnikud selleni jõuavad? :) Pirita teel sõitmiseks varuge omale sõidupäevik
29.04.2020 at 08:58
ivoalaska
 
"Eesmärgita" sõit Soomes
Mina ei sõida kunagi eesmärgita, mõnikord on lihtsalt eesmärgiks mõtete kogumine või hea enesetunde tekitamine. Huvitav, kuidas seda "eesmärgitust" tõendada? Tundub selline surnult sündinud seadus kuni esimese kohtulahendini.

____________________________
Cadillac SRX 08
Chrysler 300C Touring ex
Oldsmobile Delta 88 Royale 1982(tegemisel)
Buick Electra 86
Ford Mustang 97
Chrysler PT Cruiser enda piinamiseks
29.04.2020 at 09:08
Six-Fo
"Eesmärgita" sõit Soomes
quote:
ivoalaska: Mina ei sõida kunagi eesmärgita, mõnikord on lihtsalt eesmärgiks mõtete kogumine või hea enesetunde tekitamine. Huvitav, kuidas seda "eesmärgitust" tõendada? Tundub selline surnult sündinud seadus kuni esimese kohtulahendini.
Hea enesetunde tekitamine on sisuliselt lõbusõit, ja seda nad seal just taunivad :D
Huvitav oleks teada mis Soome usaraua kogukond sellest arvab
29.04.2020 at 09:32 1 edit. Last edited 29.04.2020 at 09:33 by Six-Fo
Märt
"Eesmärgita" sõit Soomes
Lugesin artikit ka veidi :)

Kui sõidad samast pargitud politseist kolmandat korda mööda, siis lähed sinna punkti alla. Lisaks võiks olla tegu veel eriliselt müriseva eksemplariga. Tahavad viia sisse senini saksas kasutuse oleva malli, kus mõõdetakse auto müra ja võrreldakse tehase andmetega, kui erinevus on suur, siis lõpeb sõit koheselt.


Ma ei kujuta ette, mis moodi või miks peaks samast pargitud politseist sõitma kolm korda mööda? Teed Viru ringil neli ringi järjest??

Samas ju neil siis on seline probleem päevakorral...

EDIT: ja kõvahäälne kiirendamine foori alt on edaspidi 100€ kord, "neljaratta libisemine" :) on päevatrahvidega maksustatud koos juhtimisõiguse piiramisega

____________________________
..
Saab 900 cabrio
..
29.04.2020 at 09:56 1 edit. Last edited 29.04.2020 at 09:59 by Märt
Virko
"Eesmärgita" sõit Soomes
Lausa hirm hakkab, kuhu sedasi jõutakse ühiskonnas/maailmas. Siis imestatakse, et tekib inimestes radikaalne/äärmuslik vaade elule ja soov hakata vastu valitsevale korrale. Valige aga sotse ja muid väärastunud vaateid elule ning saate samasuguse ühiskonna ka meil.

____________________________
65 Deville
29.04.2020 at 10:16
Kaido
"Eesmärgita" sõit Soomes
Mingi aeg tagasi oli õhtune kruisimine Soome väikelinnades päris popp, see näis olevat ainus tõsine alternatiiv enda külili joomisele. Ilmselt tahetakse vältida spontaanseid rehvitoksimisi parklates ja kõrtside ees ning sõidule kaasa manguvate sõprade pardale hiivamist.
29.04.2020 at 10:25
Vince
"Eesmärgita" sõit Soomes
Meie "demokraatia" astub pikkade sammudega nõukaajale kandadele ja seda juba ammu. Ja selle "eriolukorraga" seoses läheb varsti ka mööda. "Demokraatiaks" jääb ilmselt vaid pedeparaadide korraldamine ja muu selline.
29.04.2020 at 10:42
madis
"Eesmärgita" sõit Soomes
Tuleb aru saada et kui üritatakse keelata pedeparaade ja filmifestivale, siis järjekorras järgmised asjad on muud meelelahutused.
Kui tahad vabadust ja demokraatiat, siis tuleb austada ka üritusi, mida isiklikult väga lähedalt näha ei tahaks. Ei saa olla nii et keelatud on ainult asjad mis "minule ei meeldi".

Nii et valimas tuleb käia, muidu idiokraatia areneb edasi. Kunagi oli Lennart Meri välisminister aga nüüd on Aller põllumajandusminister ;) Ma ei näe just eriti positiivset trendi siin.
29.04.2020 at 10:54
Virko
"Eesmärgita" sõit Soomes
Jah kõike mis ei meeldi "minule" ei saa keelata aga asjad mis pole normaalsed tuleb keelata ühiskonnas. Pederastia on üks nendest, retsidivistide ülalpidamine makumaksja kulul jne. Tean et "libe tee" ja lõputu vaidluse teema aga mõned asjad lihtsalt ei ole normaalsed.

____________________________
65 Deville
29.04.2020 at 11:23
madis
"Eesmärgita" sõit Soomes
Normaalne tähendab üldmõistes mediaani või keskmise ümber paiknevat. Ebanormaalne on sellest kaugemal asetsev.
Kui keegi on 2.30 pikk siis see on ka ebanormaalne. Aga ära keelata pole vaja, lihtsalt oleks mõistlik teda mitte närvi ajada ;)
Ja homosid on mingi 5%, seega arvuliselt päris palju. Ega keegi ei käsi neil sabas käia, ma isiklikult ei ela päris koopas aga pole kunagi ennast tundnud ahistatuna. V.a ühe korra kui mingil sauna tänaval rekkalesbar mind lambist sõimas, aga kusagil pole kirjas et tõbras ei või homo olla.
Retsidiviste õnneks palju vähem. Viimase aja uurimised näitavad seost vaimupuuete ja vägivaldse retsidiivsuse vahel. Tugevat. Äkki ühel päeval leitakse ravim ? Seniks hoiame neid parem luku taga..

Ehk siis vabadus ja ebanormaalsuse talumine käivad käsikäes. Ebanormaalsuse kõrvaldamine.. Pol Poth käskis prillikandjad ka maha lüüa, ei läinud elu eriti paremaks.

Ma soovitan vaadata "Brokeback Mountaini", kui mõned stseenid vahele jätta siis väga hea film ja paneb mõtlema. Keevitusprillid hoidke siiski ligi !
29.04.2020 at 11:31 1 edit. Last edited 29.04.2020 at 11:32 by madis
Virko
"Eesmärgita" sõit Soomes
Õnneks on eestlastele antud suhteliselt kena arusaam normaalsusest ehk "talupoja loogika". Seega ma ei karda et keegi prillidega inimestele "turja kargab" meie kenal maal.
Küll aga kasvab minu peres 2 last kellele on üheselt selgeks tehtud mõningad asjad mis tolereerimisele ei kuulu olenemata seadustest ;)
PS! mitte tolereerimine ei tähenda kellegi vastu vägivalda sest saab ka kavalamalt ;). Kuigi mõnel juhul elus kisub minul küll käe taskus rusikasse.


____________________________
65 Deville
29.04.2020 at 11:39
mrtn
"Eesmärgita" sõit Soomes
Te, Võitlevad Heterod, surete ükskord välja. Tõenäoliselt panevad teie laste sõbrad neile ka ükskord mõistuse pähe ja jääte päris üksi oma Pätsu-aegsete sõdadega.

29.04.2020 at 12:32
Henri_
 
"Eesmärgita" sõit Soomes
quote:
Virko: Jah kõike mis ei meeldi "minule" ei saa keelata aga asjad mis pole normaalsed tuleb keelata ühiskonnas. Pederastia on üks nendest, retsidivistide ülalpidamine makumaksja kulul jne. Tean et "libe tee" ja lõputu vaidluse teema aga mõned asjad lihtsalt ei ole normaalsed.

Sa oled sama kaika teine ots lihtsalt. Minu fb seinal üks roheveganismaktivistist klassivend kirjutas pehmemalt umbes sama autoga niisama sõitmise kohta. See ju pole normaalne tegevus, niisama minna autoga sõitma. Kõik vähemused, olgu nad misiganes sorti, peavad mõningates asjades leidma teineteise mõistmise ja leppimise, et ei piirataks kõigi isikuvabadusi. Annad jupphaaval mõistlikuna tunduvate kitsenduste raames oma vabadusi ära, kuniks ühel hetkel avastad, et tegelikult on nüüd liiale mindud.

____________________________
http://petrolheads.ee/ ; EVO RX ; E46 V8
29.04.2020 at 12:42
Jesper
 
"Eesmärgita" sõit Soomes
Õnneks on emake Loodus asjad nii kavalalt seadnud, et suht suur protsent "korralikult kasvatatud" lapsi otsustab murdeeas mässajaks hakata ning kõigis asjades vanemate soovidele ristivastupidi teha ;) Hoiab maailma asjad tasakaalus sõltumata "korraliku" definitsioonist.

Iseenesest on "kruiisiseadus" juba vana asi ju, kuskil Soome foorumi sügavustes vanad parrad heietasid kunagi, kuidas noorena sai külahotrodile ajutised numbrid (nn siirtokilvet) võetud ja siis politsei ei saanud muud teha, kui seda "lõbusõidu" punkti rakendada :D Nüüd muutus ainult see, et seadus kehtib ka asulate väliselt.

Mis puudutab üldiselt normaalsust ja mittenormaalsust, siis meie riigis on auto- ja tsiklihuviliste kiusamise kultuur veel isegi mitte lapsekingades, vaid täiesti pampersites, sest meil on riigina veel vähe aega olnud neid seadusi välja mõelda ja rakendada. Argumendid on ka umbes sõna-sõnalt samad, "mina tean, kuidas asjad käima peavad, aga ma ei taha, et mu rikkumata laps peaks sellistega kokku puutuma" :D

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
29.04.2020 at 14:06 4 edits. Last edited 29.04.2020 at 14:11 by Jesper
Tim
 
"Eesmärgita" sõit Soomes
Kuskilt intervjust haakisin endale sellise mõtte külge ja tundub, et see ilmestab kogu seda praegu toimuvat palagani kõige paremini:

quote:
The boiling frog is a fable describing a frog being slowly boiled alive. The premise is that if a frog is put suddenly into boiling water, it will jump out, but if the frog is put in tepid water which is then brought to a boil slowly, it will not perceive the danger and will be cooked to death.

:)
29.04.2020 at 14:45
Jesper
 
"Eesmärgita" sõit Soomes
Et mida see täpselt ilmestab? Nagu seal sinu enda tsitaadis kirjutatud, on tegemist muinasjutuga - reaalsuses hüppab konn aeglaselt soojenevast veest välja nagu viis kopikat, keevasse vette visatuna sureb põletushaavadesse. Kui sellel mõistujutul mingi moraal üldse on, siis see, et ei maksa igast jura uskuda, mida mingis maailmavaates põhjalikult kinni olevad inimesed oma veendumuste toetuseks fabritseerivad :)

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
29.04.2020 at 14:54
Tim
 
"Eesmärgita" sõit Soomes
:) mul on jah väärastund maailmavaade. Mulle tundub tagatipuks, et kogu maailm on grippi suremise hirmu tagajärjel ära andnud kogu oma vabaduse, sitsib kodudes, vahib netflixi ja pugib chipse. See konna näide on, et igasuguseid seaduseid ja nende muutmisi tuleb vaikselt juurutada - vaikselt tõsta keemis temeratuurini. Siis konn ei hüppa välja vaid keeb vaikselt surnuks.
29.04.2020 at 15:44
Six-Fo
"Eesmärgita" sõit Soomes
quote:
Tim: :) mul on jah väärastund maailmavaade. Mulle tundub tagatipuks, et kogu maailm on grippi suremise hirmu tagajärjel ära andnud kogu oma vabaduse, sitsib kodudes, vahib netflixi ja pugib chipse. See konna näide on, et igasuguseid seaduseid ja nende muutmisi tuleb vaikselt juurutada - vaikselt tõsta keemis temeratuurini. Siis konn ei hüppa välja vaid keeb vaikselt surnuks.
Meil siin on tegelikult lihtne igasugu regulatsioone vähehaaval juurde sussutada :)
Ma toon vastu ühe näite, et kui Ladina-Ameerikas tõstetakse elektri hinda 0.x% siis on rahvamassid tänaval. Kui meil siin aga kütusehind kahekordistub, siis eestlane läheb kuuri taha, lüües rusikaga vastu seina ütleb endamisi "T*RA" ning elu läheb vanaviisi edasi. :)
29.04.2020 at 16:05
Jesper
 
"Eesmärgita" sõit Soomes
Noh, Eesti on elaniku kohta umbes 50% rikkam kui kõige edukam Lõuna-Ameerika riik (Tšiili). Ega see heaolu tänaval karjumisega ei tule, ikka tööga...

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
29.04.2020 at 16:44
Jesper
 
"Eesmärgita" sõit Soomes
quote:
Tim:The boiling frog is a fable
quote:
Tim:Siis konn ei hüppa välja vaid keeb vaikselt surnuks.

Otsusta nüüd ükskord ära, kas sinu maailmavaates hüppab või mitte :)

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
29.04.2020 at 16:46
Six-Fo
"Eesmärgita" sõit Soomes
quote:
Jesper: Noh, Eesti on elaniku kohta umbes 50% rikkam kui kõige edukam Lõuna-Ameerika riik (Tšiili). Ega see heaolu tänaval karjumisega ei tule, ikka tööga...
Eks see näide käib tegelikult nii maksude kui regulatsioonide pihta. Me võime igasugu uusi nõmedusi kiruda, foorumites ja kommentaariumites näost punasena klaviatuuridele valu anda, Eesti peale paarkümmend julgemat ehk vehivad Toompea ees plakatiga kah ning paari kuu pärast elame juba uue euroregulatsiooni või maksu võrra "rikkamana" rahulikult edasi.
29.04.2020 at 16:55
Jesper
 
"Eesmärgita" sõit Soomes
Mulle ausalt öeldes jääb häguseks, miks Soome seaduste peale Toompeale plakatiga vehkima minna, anoh vaba maa...

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
29.04.2020 at 17:00
Six-Fo
"Eesmärgita" sõit Soomes
quote:
Jesper: Mulle ausalt öeldes jääb häguseks, miks Soome seaduste peale Toompeale plakatiga vehkima minna, anoh vaba maa...
Aga miks sa mu kommentaarist seda siis välja loed? Arutelu käis üldisest ühiskonna reguleerimisest, mis arenes lihtsalt algsest teemapüstitusest.
Ega ei saa ju välistada, et ka meie ametnikud millegi geniaalsega välja ei tule. Lööme rusikaga vastu kuuriseina ja elame edasi.
29.04.2020 at 17:21 1 edit. Last edited 29.04.2020 at 17:22 by Six-Fo
tqhq.ee foorum : Vaba teema : "Eesmärgita" sõit Soomes   1 2  
Log in:
Account recovery
 
muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.