register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Minu auto : 92 CAMARO   1 2 3 4 5 6  
Poster Message
charger
92 CAMARO
Nii tore, kui vähe juhtmeid on vanadel autodel :)
30.03.2021 at 20:45
aivar
 
92 CAMARO
Juba ehitama hakates oli mulle teada, et sel korral tuleb auto stiil testsugune. Aeg muutub, maitse muutub, vana asi tüütab ära jne. Kui camaro oli enne pigem sellises klassikalises Ameerika muskelauto stiilis (kõrge, 15 tolli kõrgeprofiiliga rehvidega kroomveljed) siis nüüd tuleb teistsugune (madal, suuremad tumedad vejed mis tingitud piduritest, madalaprofiiliga rehv). Auto kõrgus tekitas mulle kogu aeg pisut peavalu, et kuidas teha madal auto (mis näeb minumeelest hea välja) millega ka normaalselt liigelda saaks ja milline on üldse see õige kõrgus mida rihtida. Tegin siis seda mida teha ei tohiks - muutsin plaani. Otsustasin, et camaro saab õhkvedrustuse. See tõi kaasa omajagu ümbertegemist ja ringiplaneerimist. Hakkasin tegelema vajalike komponentide otsimise ja tellimisega ning loomulikult teadmiste hankimisega. Kuna remondin igapäevaselt veoautosid siis õhkvedrustus mulle võõras ei ole. Vahepeal sai auto jälle värvitud, koju ja nüüd elekri kallale ning viimased torud, et saaks mahlad sisse ja käima.
Värvitud:

Juhtmestiku tegemine võttis aega päris kaua kuna muudetud on kõik alates põhitoiteahelatest. Elekter on minu ala ja seetõttu kipun seal ülemõtlema ja asja keeruliseks ajama. Igaljuhul on korralik ja turvaline.

Süütepoolide juhtmed:

Mootoriaju jäi mootoriruumi kuna salongis ei leidnud telle kohta. Juurde tuli 2 relee-kaitsmeplokki ja lisaks veel aku peal peakaitsmed. Aku kõrval on distantslülitusega pealüliti mida saab ka temast endast lülitada. Hea lei. MTZ-i oma, müüb AgroMarket, neid on erinevaid ca. 30- eur. Ventikamootorid on ka 4gen omad ja ka ühendatud nii, et esimene aste järjestiku ja teine aste paralleelselt - esimene aste väga hea vaikne.




Kuna käigukasti juhtima hakkav TCI kontroller oli juba pikka aega saabumas aga ometi teda polnud ja ei teadnud ka millal jõuab, siis otsustasin kõik kasti ja PCM-i vahelised juhtmed salongist läbi viia. TCI ja PCM-i ristamisel oli nii palju küsimärke mida oleks vaja testida - proovida aga seda teha ei saanud, siis oli see igati hea mõte, hiljem TCI sinna vahele pookida. Tegin sinna pistiku ja hiljem kui kontroller käes oli pookisin selle ka sinna vahele pistikutega, nii et lõpptulemusena kui panna kaks pistikut ühte pidi siis töötab kast TCI juhtimisel, kui teist pidi siis originaal PCM-i juhtimisel. Keeruliselt seletatud aga selgitav pilt ehk. Põrandal seade millega kontrollerit seadistatakse.

Summutil ka kuumaplekid (värvitud kuumuskindla pulbervärviga) nagu originaalis kuid neid ei ole pildil näha. Kergelt poleerisin üle ka summutitorud. Ainukene polüretaanpuks on torque arm padi kuna seda ei leidnud kummist ja see ei tohiks minu huve mõjutada.

Kardaan on alumiinium 4gen. Sobib ilma, et peaks midagi ringi tegema.


30.03.2021 at 22:02 2 edits. Last edited 31.03.2021 at 07:42 by aivar
aivar
 
92 CAMARO
Käes on esimese käivituse aeg.
Juhtus nii et esimene käivitus "sattus" minu sünnipäevale. See, et eelneval nädalal uneaega väga vähe oli ei puutunud üldse asjasse - lihtsalt polnud und. Tahtsin teha endale sünnipäevakingi ja kuulda camaro häält aga loomulikult nii ei läinud. Kõik sai valmis nii nagu vaja kuid mootoriaju, mis mootoriga kaasa tuli, keeldus koostööst. Kuna mootor tuli 98a. auto pealt siis oli vaja ka sama aasta aju kuna see ainukene aasta mil seda kasutati ja seetõttu vähelevinud. 99+ aastal juba teine aju mida leidub paljudel autodel kuid seal ka juhtmestik veidi erinev. Uurides Ameerika foorumeid siis see 98 aju pidigi õrnake olema ja nii otsustasingi ringi teha 99+ ajule. Nagu ütleb vanasõna, et "iga halb on millelegi hea" nii juhtus ka minuga. Kuna ostetud mootor oli peetis siis sain põhimõtteliselt uue mootori ja projekt sellise ulatuse. Kuna esimene värv oli kirju siis teisel korral said pinnad oluliselt paremad. Kui siiani olin pidanud mootoriajus juhtmetest sissepoole jäävat suhteliselt kosmoseteaduseks siis nüüd hakkasin uurima ja harima ennast seadistamise ja progemise alal. Mõned nädalad uurimist-puurimist ja enam ei tundunudki see nii kosmoseteadus. Tegemiseks aga vaja seadmeid. Erkki tegi ettepaneku HP tunersi soetamisel jõud ühendada ja nii läkski. 4 detsember 2020a. camaro käivitus. Olin rahul sest viimati käis camaro vana mootoriga 1 jaanuaril 2020 nii et vähem kui aasta tagasi. Praeguseks olen ennast aegamööda harinud seadistamise teemal ja olen päris optimistlik, et saan sellega ise hakkama. Seda kõike ei oleks kui camaro oleks käivitunud esimesel katsel. Esialgne plaan oli see teenus lasta teha kui auto valmis kuid siiski on hea teada,et meil siin olemas inimesed kelle poole pöörduda kui hätta jään.
30.03.2021 at 23:11
l6hmus
92 CAMARO
Kas oleks võimalik selle MTZ-i pealüliti tootekoodi või linki saada?

____________________________
Valiant '69, Fox '79
30.03.2021 at 23:15
aivar
 
92 CAMARO
vali välja
https://www.agromarket.ee/universaalsed-tooted/elektrisusteem-universaalsed-tooted/kaablid-pistikud-lulitid/page/2/
minul peaks see olema kuigi koodi ei tea.
https://www.agromarket.ee/toode/massluliti12vdistjuht/
30.03.2021 at 23:22 1 edit. Last edited 30.03.2021 at 23:22 by aivar
aivar
 
92 CAMARO
quote:
charger: Nii tore, kui vähe juhtmeid on vanadel autodel :)
Nii tundubki kui juhtmed korralikult süstematiseerida ja korrastada. Paisupaagi kõrval olevas juhtmekimbus oln 152 soont ( kui tegin siis lugesin huvi pärast üle ) plus veel teisel pool. Ka sisse tuli veel juhtmeid juurde aga loomulikult on originaalis juhtmeid kordades vähem.
31.03.2021 at 08:07
max
92 CAMARO
Ma ei taha su tuju rikkuda, aga põhja alt vaadates tundub, et vedrustusega on sul pikk tee veel ette võtmata. :) Mul pol ühtegi stantsitud metallist komponenti alles jäänud. Mingi aeg hakkas häirima, et auto selline "lödi". Eks suurem jõud toob selle eriti välja. Siis hakkaski pihta...
31.03.2021 at 08:32 1 edit. Last edited 31.03.2021 at 08:33 by max
aivar
 
92 CAMARO
quote:
max: Ma ei taha su tuju rikkuda, aga põhja alt vaadates tundub, et vedrustusega on sul pikk tee veel ette võtmata. :) Mul pol ühtegi stantsitud metallist komponenti alles jäänud. Mingi aeg hakkas häirima, et auto selline "lödi". Eks suurem jõud toob selle eriti välja. Siis hakkaski pihta...
Eks see jälle proovimise teema. See lödi tunne ei meeldi mullegi kuid selleks lödi tundeks piisab juba 15 tolli ratastest mis enne all olid. Aftermarket sillakomponentidel see häda, et kõik polü. puksidega, mida ma ka ei taha, sellepärast jäi praegu nii. Kui auto juba sõidab ja miski häirib , eks siis hakkab aretama. Õõtsade, varraste vahetus hiljem ei puuduta väga praegust ehitamist.
31.03.2021 at 08:53 1 edit. Last edited 31.03.2021 at 08:53 by aivar
aivar
 
92 CAMARO
Kui juba vedrustuse peale jutt läks siis püüan selgitada oma praeguseid valikuid. Tean, et vedrustuses on palju valesti ja kui veel vaadata rooli geomeetriat siis jääb mulje nagu oleks olnud inseneril kes selle valmis joonistas pohmakas ja tähtaeg käes. Tagasillas oleks asi suht lihtne. Vaja custom (et saaksin sinna panna kummipuksid) jäigad reaktiivid ja track bar, vahetükid, et saaks reaktiivid õige nurga alla. Torque arm võiks ilmselt jääda kui pole tarvis nurka muuta (seda pole veel uurinud). Esisillas asi keerulisem. Ideaalis näeksin lattrooli, pikemad custom õõtsad (et saaks paika scrub radiuse) ja custom käändmikud. Uued käändmikud lahendaks neli probleemi. 1. saaks panna roolilati. 2. saaks õigeks Ackermanni geomeetria. 3.saaks esimeste õõtsade nurgad õigeks. 4. roolivardad õiga nurga alla. Kaks viimast punkti tingitud auto madaldamisest. Minu jaoks on kõik see teooria ja pole ise praktikas seda katsetanud, nii et kui midagi olen valesti aru saanud siis vabandan. Kusagilt maailmast pole leidnud sellele kõigele lahendust ja see oleks ise terve projekt, mis lükkaks minu jaoks kõike edasi veel vähemalt aasta ning seda kõike teooria põhjal. Olen küll kannatlik kuid mitte ka nii kannatlik. USA-s ühele 3gen-ile aretatud alla C4 vette topelt õõtsadega esisild kuid siis vaja juba muuta kere kandvaid konstruktsioone, mida teha ei taha ning lõpptulemusega ei olnud projekti autor ka eriti rahul. Minu vajadused rahuldaks ka hästi toimiv Macpherson. Kõike seda arvestades otsustasin praegu jätta nii. Ühe suhteliselt lihtsa muudatuse siiski tegin, mis peaks rooli paremaks tegema. Kuna muutsin esirataste offsetti siis tegi see niigi liiga suurt scrub radiust (ei tea kuidas see võiks eestikeeles olla) veel suuremaks. Selle vähendamiseks tuli muuta pööramistelje (king pin angle) nurka - tegin seda käändmiku ja amordi kinnituse cam poltidega. See aga toob kaasa liiga positiivse rattakalde. Siis tegin amordikinnituste alla plaadid, et saaks kalded negatiivseks tagasi. Negatiivne rattakalle aitab ka kompenseerida liiga suurt scrub radiust kuna siis ratta sisemine serv toetab vastu maad suurema jõuga. Plaadid tegin nii, et saab ka suuremat järeljooksu- teeb stabiilsemaks ja annab parema roolitunnetuse ehk siis keerates ratas tõstab autot ja auto omakorda oma raskusega surub rooli otseks. Miinusena teeb see kõik rooli raskemaks aga minu jaoks ongi see rool veidi ülevõimendatud. Vedrstusega siis tegelen võbolla kunagi hiljem kui mingi tunne olemas kuidas käitub. Selline siis tänane teooriatund.

31.03.2021 at 12:28 1 edit. Last edited 31.03.2021 at 13:36 by aivar
fuel
92 CAMARO
quote:
aivar:...minul peaks see olema kuigi koodi ei tea.
https://www.agromarket.ee/toode/massluliti12vdistjuht/
Kas massi saab sellel "distantsilt" vaid välja lülitada või ka sisse?
Juba vastus leitud, et töötab mõlemat pidi.
31.03.2021 at 14:00 1 edit. Last edited 31.03.2021 at 15:04 by fuel
aivar
 
92 CAMARO
quote:
fuel:
quote:
aivar:...minul peaks see olema kuigi koodi ei tea.
https://www.agromarket.ee/toode/massluliti12vdistjuht/
Kas massi saab sellel "distantsilt" vaid välja lülitada või ka sisse?
Välja ja sisse ka
31.03.2021 at 14:02
fuel
92 CAMARO
quote:
aivar:
quote:
fuel:
quote:
aivar:...minul peaks see olema kuigi koodi ei tea.
https://www.agromarket.ee/toode/massluliti12vdistjuht/
Kas massi saab sellel "distantsilt" vaid välja lülitada või ka sisse?
Välja ja sisse ka
Tänud, jõudsin ka ise samale tulemusele.
31.03.2021 at 15:05
aivar
 
92 CAMARO
Vahepeal oli lõpuks saabunud ka TCI kastikontroller

Kui otsustasin, et tuleb automaatkast siis leppisin endaga kokku, et peab olema nn. steptronic ja kangist (labad roolil on mul ühel autol olnud ja see ei olnud minu jaoks). Veel oli tingimus, kellades peab näitama käiku. Leidsin TCI EZ-TCU kontrolleri mis võimaldas nii automaat kui manuaal (elektriliselt) reziimi. Lisaks veel turbiinijuhtimise võimalus ja kaks erinevat seadistust näit. nupust tava- ja perfomance reziim. Otsisin välismaistest foorumitest, et kas seda ka LS-ga ristatud on. Leidsin selliseid kombosid küll kuid põhilisi probleeme oli kaks: 1.saada kiirussignaal nii TCI-le kui mootoriajule. 2.mootor ei tea mis auto ja kast teevad (näiteks väljasuremised). Otsustasin siiski TCI tellida, et küll ma midagi välja mõtlen. Probleemile nr. 1 oli USA-s ehitatud vahele igasuguseid signaalimuundureid, et asi tööle saada. Ei hakka siin pikalt seda signaaliprobleemi lahkama, et mis selle keeruliseks teeb. Tähtis on hoopis see, et leidsin sellele ülilihtsa lahenduse - (ilmselt on kuskil skeemides viga) kiirusandur mõlemale nii TCI-le kui PCM-le (isegi takistiga lahutada polnud vaja) paralleelselt külge, lihtsalt PCM-l vahetasin sensor groundi ja signali omavahel ära. Teepeal sõitnud pole, küll aga garaasis pukkide otsas. Mõlemad moodulid näevad õiget signaali ja peale kalibreerimist ka sama kiirust. Pukkide peal igatahes töötab nii automaat kui manuaal. 2. Jätsin kasti juhtima TCI aga kastist tulevad signaalid jagasin mõlemale moodulile. PCM-i soft jääb automaadiks, lihtsalt deletesin need solenoidid mis ühendatud pole ja pisut seadistamist ning usun, et hakkab tööle ilusti.
Shifterit oli vaja kus PRND kang kõrvale +- ja kus ka positsiooniandur küljes ning mida saaks sinna kohandada. Sobivaks osutus vanema tüübi E39 BMW steptronicu shifter.

Käigunäidikule mõtlesin lahendust kaua. AutoMeteri valikust leidsin elektroonilise käigunäidiku, millel käib shifteri külge potekas ja kellal näidud PRND012345 jne. Kõiki sümboleid saab progeda mis iganes poteka positsiooni näitama ehk siis saab õpetada erineva takistuse korral näitama erinevat sümbolit. Minu lahendus oli see et panin shifteri positsioonianduri läbi releede (kuna signaale oli vaja ka mujale) andma erinevaid takistusi, kang enda poole tõmmates teeb ümberlülituse ja siis hakkab kombinatsioon käigukastisolenoidide aktiveerimisest andma nelja erinevat takistust vastavalt käigule. Tulemus siis see, et seesama autometer display näitab PRND ja kui kang enda poole ehk manuaal siis näitab 1234 mis käik reaalselt sees on. Näidik ei lähe sellisel kujul, sealt kasutan ainult displayd.
Vasakul käigu näidiku plokk, paremal ümberlülitus, turbiinilukk ja brake line lock


Käigunäidik:

Käigukangi peale tuleb nupp millel kaks funktsiooni. Vajutad nuppu- turbiin lukus, vajutad uuesti turbiin lahti jne. Kui armatuurist lülitada sisse brake line lock siis on see kangipealne nupp nupp brake line lock. Hoiad all - aktiivne, lased lahti - laseb lahti.
Ei tea kas seda turbiinilukku ja brake line locki vaja ka on aga ei suutnud kiusatusele vastu panna. Kindlasti oleks seda kõike saanud kuidagi lihtsamalt lahendada aga see oli huvitav väljakutse ja olen rahul et sain hakkama.

31.03.2021 at 20:59 1 edit. Last edited 31.03.2021 at 22:22 by aivar
max
92 CAMARO
Mul on ühel teisel autol sama kastikontroller. Turbiin on seal tootja hinnangul ca 3,5k, aga transbrake’iga jookseb spoolimise ajal 4,5k-ni vabalt ära. Olen seal nii turbiinilukku kui performance mode’i proovinud, kuid mõlemad tunduvad kasutud - esimene liiga jäik ja teine ei teinud eriti mingit vahet sisse. Võib-olla on asi üsna lõdvas konverteris.

Vt, kuidas sul läheb. :)
31.03.2021 at 21:42 1 edit. Last edited 31.03.2021 at 21:43 by max
aivar
 
92 CAMARO
Nagu eelnevalt korra mainisin siis sel korral saab camaro ka konditsioneeri. Selleks tuli vajalikud komponendid hankida, korrastada ja paigaldada.
Kollektori juurde kuumakaitse:

Sissepoole soojaisolatsioon:

Radikale tihendid:

Kokku:

Gaasi pole veel sisse lasknud, vaakumit pidas, pumba sesukord teadmata(vana õli valasin välja ja õige koguse uut sisse).
Voolikud liited pärit radiaator.ee. Julgen soovitada, viitsivad kaasa mõelda ja teevad custom lahendusi. Seda miks need peavad ilusad välja nägema, ei suutnud ma neile selgeks teha. Kuivati liidet lihvisin tükk aega sirgemaks ja lõpuks läks veel tsikli sadulakattematerjal ka peale(näha pildil).
Varem oli õhupuhumine vaid klaasile ja ei mingit suunamist. Aken kinni oli autos õhupuudus pluss niiskes udused klaasid. - see viga saab ka parandatud. Armatuuris nüüd küljeakendele avad ja keskmisel allpool suunajad, et laiali puhuks. Seda tegin katseeksitusmeetodil testides aurutiga. Veel keskel 2 suunatavat ava ja äärtes mõlemal pool üks suunatav. Mõlemale poole jalgadele ka. Nüüd ka suunamised toimivad. Usun, et piisav. Soojendusnupud VW golf. Soojanupp trossiga siiber pluss el.kraan (mikrolüliti soojasiibri trossihoova küljes), suunamisel ehitasin trosside asemele mikrolülitid mis juhivad vaakumsolenoide mis omakorda vaakumservosid. VW-i nupupaneelil veel A/C ja siseõhu nupp, nii et kõik klapib. Solenoididele tegin alumiiniumist jahutuse kuna ilma selleta pikalt vool taga läksid ca. 70 kraadi. Armatuurist hetkel pilte pole.


Kuna helitehnikaga pole ka üle 10a. aktiivselt tegelenud, siis ka seal on areng meeletu. See hõbedane karp kliimanuppude taga on helivõimendi 2x100w @ 2ohm, mis hakkab liigutama 8 tolli Gladeni kõlareid, mis on ka suht kaalutud.
Külge läheb ka kojameestehoovastik:
31.03.2021 at 22:15
aivar
 
92 CAMARO
quote:
max: Mul on ühel teisel autol sama kastikontroller. Turbiin on seal tootja hinnangul ca 3,5k, aga transbrake’iga jookseb spoolimise ajal 4,5k-ni vabalt ära. Olen seal nii turbiinilukku kui performance mode’i proovinud, kuid mõlemad tunduvad kasutud - esimene liiga jäik ja teine ei teinud eriti mingit vahet sisse. Võib-olla on asi üsna lõdvas konverteris.

Vt, kuidas sul läheb. :)
Ega muidu ei tea kui pole proovinud.
Mis vedrud sa panid ja kas madalam ka või stock kõrgus?
31.03.2021 at 22:19
madis
92 CAMARO
Kus releede vastudioodid on ?
31.03.2021 at 22:37
aivar
 
92 CAMARO
Õhkvedrustus:
Õhkpatju otsustasin kasutada samu mida kasutavad enamus kit-ide tootjaid sellele autole. Ees universaalne 2500lb double convoluted 6" ja taga universaalne sleeve bag (firestone f9000 analoog). Kinnitused ja kannud tegin ise. Kontrollerit kaalusin kaua millist kasutada. Kuna tahtsin kindlasti kõrgusanduritega siis hinnakiri oli päris krõbe. Kõrgusanduritega oli õige otsus sest testisin ja katsetasin ka rõhuanduritega (teadmiste eesmärgil) kuid rõhuanduritega jääb kõrgus ca.10mm siia sinna - 20mm on aga madala auto puhul päris palju. Praegu jääb 2-3mm sisse. Lisaks veel see kui paned kogu aeg kõrgust kontrollima siis rõhuga töötab vastupidi. Näit. Paned raskuse autosse, auto vajub ja padjarõhk suureneb - kontroller laseb rõhku väiksemaks - auto vajub veel. Otsustasin proovida Hiinakat, hind vähemalt 3x odavam. Torud juhtmed süsteemid paigas niikuinii, kui ikka üldse ei toimi pole väga keeruline kontrollerit välja vahetada. Teen proovi.
Jõudis kohale:

Wabco kompressor mis kasutusel näit. bmw E53. Mingi tolmukatte peaks veel peale tegema. Algne plaan oli kompressor pagassi panna, kuid miks ta peab salongis lärmama. Ka ruumiga pole pagassis laiata kuna tahan et kõik mahuks polstrite taha ära ja tagavararatta tahaks ka panna. Kompressori silindri küljes on temp.andur kui tuline lülitab välja.

Tagumised kinnitused:

Taga kõrgusandur:

Taga padi:

Esimene padi:

Esimese anduriga stabika küljest ma väga rahul ei ole kuid kolm õhtut roomasin andur peos mööda autoalust ringi aga paremat lahendust ei leinud.

Juhtimispesa pagassis. Õhupaak Audilt
Kokkuvõtteks: Sellel Hiina kontrolleril on mõningaid iseärasusi kuid olen neile leidnud lahendused. Esialgu tundb töötavat ja olen rahul. Näiteks puldilt väga ligtne kogematta mälud paigast ajada kuid ma tahtsin niikuinii et salongis võimalikult lihtne oleks ja olemas ka lahendus,et salongi tuleb kolm nuppu madal-keskel-kõrge, kelladesse märgutuli mis kõrgus parajasti on ja hoiatus kui kuskil rõhk madal. Pult jääb pagassi luugi taha ainult seadistamiseks. Solenoidide küljes need rõhuandurid ongi nivootulede ja hoiatuste jaoks. Ja kui juba kopressor on siis ikka tegin õhuväljavõtte ka.

31.03.2021 at 23:43
aivar
 
92 CAMARO
quote:
madis: Kus releede vastudioodid on ?
Äkki täpsustad ?
Siin releede lülitused kõik kontaktlülititelt (shifteri pos. andur ka kontaktidega) . Kastiajust tulevad kaks signaali seal dioodid vahel. Mujal ei näe vajadust. Olen alati uutele teadmistele avatud.
31.03.2021 at 00:05
aivar
 
92 CAMARO
Aeg hakata riidesse panema.


Veel üks uuendus: Uste sisse lähevad vaheplaatidega Toyota lukumehhanismid. Hea kompaktne, kesklukumootor sees , link lukusti trossiga, käib hästi, sobivus hea - lihtne edasi ehitada. Ja miks ma neid üldse sinna aretama hakkasin - sinna saab külge soft close servod panna. Kui kõik aknad luugid kinni siis viimase ukse kinnilöömisel ikka suht suur vastusurve(eriti seestpoolt tõmmates)


Ja olengi jõudnud jutuga enamvähem tänasesse päeva. Eelmine nädalavahetus sai esimest korda sel aastal õue lükatud,et näha tervikut ka pisut kaugemalt kui 3m. Hetkel olen tulemusega väga rahul kuigi pikk tee veel minna.
Ilma päikeseta:

Päikesega:

Loodan, et saite veidi targemaks või niisama lõbusat lugemist ning püüan edaspidi veidi tihedamini kirjutada.
31.03.2021 at 00:45
mrtn
92 CAMARO
Vaimustav. Tänan.
31.03.2021 at 00:49
hents99
  
92 CAMARO
Sisutihe lugemine koos heade piltidega. Tänud!


____________________________
Hobitehnika mehaanika, elektroonika ning nende seadistamine - kõik ühes kohas.
01.04.2021 at 08:22
fuel
92 CAMARO
quote:
aivar: Õhkvedrustus:
...kui juba kopressor on siis ikka tegin õhuväljavõtte ka.
Ise lisasin ka õhu sisendi, et saaks kusagil paaki täita halbade juhuste kokkusattumisel kus kompressor saba annab ja paak tühi.
01.04.2021 at 09:20
aivar
 
92 CAMARO
quote:
fuel:
quote:
aivar: Õhkvedrustus:
...kui juba kopressor on siis ikka tegin õhuväljavõtte ka.
Ise lisasin ka õhu sisendi, et saaks kusagil paaki täita halbade juhuste kokkusattumisel kus kompressor saba annab ja paak tühi.
Kuna mõtlen liiga palju asjadele "mis siis saab kui..." siis minu lahendus sellele on vahetükk millega saab väljavõttest täita. Ja mõtlesin läbi variandid kuidas üksikult patju täita või häda korral päris ilma õhuta liikuda jne.
01.04.2021 at 09:34
madis
92 CAMARO
quote:
aivar:
quote:
madis: Kus releede vastudioodid on ?
Äkki täpsustad ?
Siin releede lülitused kõik kontaktlülititelt (shifteri pos. andur ka kontaktidega) . Kastiajust tulevad kaks signaali seal dioodid vahel. Mujal ei näe vajadust. Olen alati uutele teadmistele avatud.

Ikka täpsustan :)

Kui alalisvoolureleel ei ole mähise peal vastupidise polaarsusega dioodi (dioodi nina vastu plussklemmi) siis väljalülitamisel tekib ülepingeimpulss, mis tapab ülejäänud skeemi. Kusjuures, vahel tapab vahel ei tapa.

Selle probleemiga on nähtud hirmsaid anomaaliaid ja inimkannatusi. Aga lahenduseks pane iga relee mähisele vastudiood peale (kohe relee kõrvale) ning elu on jälle ilus !

Lihtne selgitus inglise keeles

https://electronics.stackexchange.com/questions/56322/do-i-need-a-flyback-diode-with-an-automotive-relay
01.04.2021 at 09:40 1 edit. Last edited 01.04.2021 at 09:42 by madis
tqhq.ee foorum : Minu auto : 92 CAMARO   1 2 3 4 5 6  
Log in:
Account recovery
 
muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.