register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Net ja navigatsioon autosse  
Poster Message
Indrek
Net ja navigatsioon autosse
Sai uus mänguasi kokku pandud.
Asi algas sellest, et kui Wrangleri ostsin, siis sai küsitud esindusest CD box-i hinda, need seal küsisid midagi 17 kilo, edasi ei viitsinud kuulata. Pärast proovisin Alpine boxi orig. maki taha sobitada, kus peal CD juhtimine, aga 2000 aasta maki mudelile puudus Alpinel mingi lisavidin, s.t. box ei saanud maki käskudest aru.
Järgmine mõte, vahetame kõik välja. Vaadates hindu, süsteemide suletust(ei alpine ega Clarion navi süsteemile ei saa midagi ise peale installida) ja võimaluse kasvu võrreldus tehase makiga langeda varaste ohvriks kustutasin selle mõtte peas.
Kuna olid olemas mobiil Ericsson T28 , läppar IBM, mida kasutan igapäevaselt, siis sai vähe mõeldud olemasolevate asjade kasutuse võimalusest.
Lasin teha laua, mis ühe liblika kinnitusega käib poolviltu kõrvalistuja ees(jeep`l on isegi standardis lüliti, millest saab vajadusel kõrvalistuja Airbagi välja lülitada), sinna peale sobitasin läppari, kuhu installisin "Regio kaardid" ja "Autoroute Euroopa teed", juurde hankisen Magellen GPS 315 (hind koos Data kaabliga 4500 EEK), ja helistasin Ericsson Eestisse, et kuidas ühendada läppariga T28, et saaks maile lugeda ja netis käia, mingit infrapuna ei taha, kuna autosõidul ei saa laest alla riputada mobiili. Väitsid, et võimatu. Ei uskunud, helistasin Hallosse. Vastus= võimatu, kuna T28 ei oma sisseehitatud modemit.
Võtsin neti lahti, liikusin vähe ringi, ja üllatus, üllatus. Olemas täitsa firma, kes teeb igasuguseid läppari lisaseadmeid(mul juba olemaski nende võrgu ja modemikaart), nimeks Xircom (http://www.xircom.com/home/) ja mulle vajalik kaabel englasmanide maal täitsa olemas. Tellisin ära ja eile sain kätte, maksis 1900 EEK (tõsi vajab ka Xircom võrgu/modem kaarti PCMCIA-sse, mis mul juba oli olemas). Selverist ostsin mingi ühendus vidina, mis käib kasettiauku ja mõeldud kassetmaki ja CD pleieri ühendamiseks (hind oli vist 65 EEK)
Tulemus:
Saan autos navigeerida läbi GPS-i, kuulata MP3, samuti audio ja video CD(läppari CD-Rom seade), saata maile ja surfata vajadusel netis (kiirus 9600), teha tööd (Excel, Word, PowerPoint, Photo Editor, Outlock), saata digifotokast kasvõi reaalaja foto mere rannast tibi mailile kommentiga ja veel palju muud. Samuti kui viskan laua tahaistme taha, ei ähvarda ka vargad eriti, kuna standardmakke eriti veel õnneks ei virutata.
Projekti hind:
Läppar ja T28 olid olemas, juurde tuli GPS, moblakaabel, laud, kaableid, kokku 8000 EEK.
06.04.2001 at 12:11
peep
 
Moderator
Net ja navigatsioon autosse
Hmmm, muljetavaldav.

Kuidas läppar/laud combo raputamisele vastu peab ?
Mälestus minu viimasest ja siiani ainsast Wranglerisõidust on, et see auto päris kõvasti hüppab ja raputab ebatasasustel.

[Edited by peep on 06.04.2001 at 11:22 GMT]
06.04.2001 at 12:22
Indrek
Net ja navigatsioon autosse
Wrangler TJ (aalates 1997) ja vana Wrangler on vedrustuse osas nagu öö ja päev(vanal lehtvedrud, uuel keerdvedrud), arvuti laud tuli väga ilus välja, kinnitus on hea, töö teostas metallikuningas Sass (Harju Kek, ralliteam). Testisin nii maanteel kui maastikus, tulemus rahuldav.
06.04.2001 at 12:27
partel
  
Net ja navigatsioon autosse
Jajah, nüüd hoiad põlvega rooli ja saab muude asjadega tegeleda. Kindlustusandja ei oska seda projekti vast positiivselt hinnata. ;)
09.04.2001 at 11:29
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Net ja navigatsioon autosse  
Log in:
Account recovery
 
muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.