» Üritused » 

American Car Show 2003
 

Jäädvustamaks Helsingis toimunud 26. American Car Show'd, toome siin ära näituse patrooni, USA Soome suursaadiku Bonnie McElveen-Hunteri pöördumise. Märkimata ei saa jätta, et proua suursaadik on igati nooruslik ja kena naeratusega naisterahvas.

 

Tere tulemast Soome suurimale USA autode näitusele, 26. American Car Show'le. Suurepärase näituse korraldamise eest võime järjekordselt tänada Finnish Hot Rod Association'it. Ühendriikide suursaadikuna on mul sellel USA autodele pühendatud üritusel rõõm tervitada kümneid tuhandeid entusiaste, hobiautode omanikke ja niisama rehvitonksijaid. Kas naudid Detroidi viimaseid autouudiseid või otsid osi vanale '32 Ford Roadsterile - igal juhul oled õiges kohas.

Eelmise aasta American Car Show meelitas kohale üle 64 000 autohuvilise, kinnitades järjekordselt soomlaste suurt entusiasmi Ameerika auto kui institutsiooni vastu. Selle aasta show peateemaks on muskelautod ja Corvette'i 50. juubeliaasta. On raske uskuda, et Corvette on 50 aastat vana; tema bränd ja imidž defineerivad ameerikaliku stiili ja seiklejaloomuse. Muskelautod? Kes ei oleks unistanud leida mahajäetud heinaküünist tolmuse presendi alt '70 Challengeri ja see koju veeretada? Meeldib sulle kuulata hot-rodi revviva V8 mootori mehist möiret? Või haaraks ühe cheesburgeri ja kokteili oma lahtisesse '57 Chevy'sse ja kruisaks edasi soojas suveöös?

USA-autode huvilised Soomes ei ole üksi. Miljonid klassikalise ameerikaraua sõbrad ja huvilised jagavad teie entusiasmi. Autotööstuse aftermarket aitab hobi elus hoida, vahendades vajalikke detaile, tööriistu ja isegi uustoodanguna valmistatud varuosi. Haruldaste osade otsimine võis kesta varem kuid või aastaid; internetist leiab vajaliku tundidega. Loodan, et kasutate American Car Show eksponentide abi, kes pakuvad lisavarustust, varuosi ja muud kaupa. Ilma nendeta konutaks USA autotööstuse klassikalised kaunitarid garaažides ega oleks säramas tänasel näitusel.

Tänan teid veel kord ja soovin teile elamusterikast 26. FHRA American Car Show'd!

Bonnie McElveen-Hunter
USA Suursaadik Soomes

 
 See '72 Chevelle SS oli igaks juhuks lausa põranda külge ankurdatud
 
 

Pilte tegid pelle ja urmas.

 
Vetted läbi aegade. Juubilaride rivi oli lühike. Ju siis eelmise aasta väga esinduslik Corvette'ide väljapanek osutus liialt väsitavaks.
'60 Chevrolet Corvette Convertible kuulub sakslasele Jens Gehringile, kes on auto restaureerimisele ja moderniseerimisele kulutanud 50k eurot.
Välimuselt ja hingelt üsna algupärane, kuid 383 CID mootori 450 hobujõudu näitab omaniku maniakaalset suhtumist tehnikasse.
'32 Ford Model B Roadster oli varustatud 215 cid Roveri V8 mootori ja 5-käigulise manuaalkastiga. 9" Fordi tagasild oli toestatud ladder baride ja coil overitega. Inglase Jerry Denningi auto püüdis pilku valge nahksisu ja kuldse metallikvärviga.
'32 Ford Roadster on pälvinud tunnustust eelmisel aastal USA-s toimunud Oaklandi Roadster Show'l. Auto kuulub Lee Pike'ile Suurbritanniast.
'49 Nash Airflyte 2D. Inglase Tracy Chantrey Nash on muutunud tundmatuseni. Pro-Street stiilis masina mootoriks on kompressoriga Chevy 427. Madaldatud kerega auto kinniehitatud rattakoobastes olid ees 6x15 ja taga 14x15 tollised rehvid. See auto oli vaieldamatult näituse nael.
'39 Ford Tudor. Autost on pikemalt juttu V-8 Magazine 5/96 numbris.
'70 Dodge Challenger Convertible. Finnish Mopar Association oli asja võtnud eriti tõsiselt ja näitusele toonud mitmeid autosid: '70 Charger 500 SE, '71 Charger 2D Coupe, '70 Cuda, '71 Roadrunner, '70 Dart Swinger ja...
... '72 Dodge Challenger HT
'71 Dodge Challenger. Mopar Maniac klubi ei tahtnud teistest kehvem olla. Aedikust leidus peale selle algupärase 440 Six-pack Challengeri veel '70 Coronet Super Bee, '66 Charger ja '69 Charger SE.
'55 Chevrolet Nomad. Vesa Raiski 600 cid DEFA Super Gas auto abil reklaamiti seekord suusabokse ja saapaviksi. Tegelikult nagu alati, sest sponsori ees tuleb sügavalt kummarduda.
'50 Chevrolet Pickup. Sakslase Gunther V. Szalghary autos on kompressoriga 350 CID mootor.
'55 Chevrolet 210 Delray Club Coupe. Vaade Classic Chevy Club of Finland aedikusse, kus leidus autosid aastatest 55-57.
'71 Plymouth Roadrunner. Kapoti all Mopari 452 Six-Pack. Tagasillaks 3.54 ülekandega Dana 9 3/4.
Volga V12 Coupe. Nostalgia ja sovjetismi igatsus on Saksamaalt näitusele toonud auto, millel pole USA-ga midagi pistmist. Volga ainetel valmistatud keres oli Bemmi 5576 cc V12 mootor. 380 hp, 550 Nm, 250 km/h, Karjala kasest armatuur, Monza nahast sisu, 8" keskmutriga veljed, 6-käiguline manuaalkast, ABS ja 6.3 sekki sajani iseloomustavad seda autot.
TILU-LILU osakonnas kuulis sel aastal jällegi kõva tümpsu ja nägi värvilisi tulesid. Meeldejääv oli üks Massda 6, mille omanik muusika taktis juhitava hüdraulika kange sikutas ja autot õõtsutas. Very impressive...
 
 
muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.