register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : pontiac firebird 3,1   1 2  
Poster Message
jorss26
pontiac firebird 3,1
Tere foorumlased!Olen siin uus kasutaja ja nüüd kohe alguses vajaksin abi.Autoks on Pontiac Firebird 3,1 ja 103kw.Juhtus siis nii,et lõi sõidu ajal mingi nagu kolina sisse mootorisse.Kui gaasi anda ja pöörded lähevad üle 2000,siis ongi klõbin-kolin sees.Arvati,et saaled,aga ise eriti tark ei ole sel alal,seepärast pöördungi targemate poole.Auto asub Tartu piirkonnas,et oskate äkki soovitada,kes siinkandis selle töö ette võtaks?Oskab keegi vähemalt soovitada,kuhu pöörduda?
31.05.2007 at 20:31 1 edit. Last edited 04.06.2007 at 21:44 by jorss26
Draakon
pontiac firebird 3,1
Tartus ju TopParts, peaks abi saama. Niimoodi kirjelduse alusel ei saa kahjuks midagi tarka kindlaks teha. Samas teil on ju lennuvälja kandis kuskil USA rauaga tegelev seltskond olemas.

05.06.2007 at 17:12
jorss26
pontiac firebird 3,1
quote:
Draakon: Tartus ju TopParts, peaks abi saama. Niimoodi kirjelduse alusel ei saa kahjuks midagi tarka kindlaks teha. Samas teil on ju lennuvälja kandis kuskil USA rauaga tegelev seltskond olemas.
Kui mõtled Ülenurme lennuvälja juures,siis nemad ei remondi,ainult toovad usast.Top Parts ütles,et saale kolks ja soovitasid teine mootor peale panna.On äkki kellelgi pakkuda sellist mootorit või siis head remondimeest
29.07.2007 at 22:19
Draakon
pontiac firebird 3,1
Kurat, jama. vanasti kui keps tuli läbi mootoriploki parandati ka ära, saalede kolksu pärast nüüd siis teine mootor, tahaks teada kas lahti ka midagi võeti või kõik kangesti oletavad jälle. Äkki teed millalgi reisi Tallinna, siin on palju asjatundjaid ja häid töökodasid, aja pead ainult varakult kinni panema. Teeks ikka kindlaks enne milles asi, isegi olen töökoja tõttu valesid osi tellinud et ju on kala seal jne ja vahetame.

31.07.2007 at 16:12
Fog

pontiac firebird 3,1
Vastuse õigsus oleneb sellest, mis mootorit nad sinna panna soovitasid:)

31.07.2007 at 20:12
tohoh

pontiac firebird 3,1
Jah, on kahte sorti remondimehi:

1) "...ooh, see mootor käib veel küll..."
2) "...viska see mootor hästi kaugele..."

GAZ 24 ´84
31.07.2007 at 20:32
jorss26
pontiac firebird 3,1
quote:
Draakon: Kurat, jama. vanasti kui keps tuli läbi mootoriploki parandati ka ära, saalede kolksu pärast nüüd siis teine mootor, tahaks teada kas lahti ka midagi võeti või kõik kangesti oletavad jälle. Äkki teed millalgi reisi Tallinna, siin on palju asjatundjaid ja häid töökodasid, aja pead ainult varakult kinni panema. Teeks ikka kindlaks enne milles asi, isegi olen töökoja tõttu valesid osi tellinud et ju on kala seal jne ja vahetame.
Ega mulle hakkab ka tunduma,et vist tuleb varsti auto Tallinna poole viia,sest siiani pole saanud kelleltki konkreetset vastust,mis viga on ja pole keegi viitsinud asjasse tõsiselt süveneda.Kuna ise elan veidi Tartust eemal,siis olen seda pontut ikka päris mitu korda treilaga vedanud Tartu ja tagasi.Ühes töökojas seisis kuu aega ja ei tehtud kapottigi lahti,mulle aga telefoni teel ütles,et kõik mootor maha võetud jne...Läksin kohale ja viisin minema auto.Lihtsalt üllatunud olen,et umbes 8-10 nö. töökojast vaatas ainult Topparts kapoti alla,aga konkreetse pakkumiseni ei ole keegi jõudnud.Uurin -puurin veel ise kusagilt siit lähemalt,siis pöördun kas Toppartsi poole uuesti või siis jääb üle Tallinna poole suund.
31.07.2007 at 20:39
Ets
pontiac firebird 3,1
Olds- mis värk on?
Ma saan täiesti aru, et Tallinna TOP-Partsul läheb ehk liiga hästi ja klienditeenindus kannatab.
Aga Tartu oma!? Vähemalt siin foorumis rääkivaid liikmeid pead Sa ümmardama!
Tee see asi ära ja "TOP-Parts Tartu" on koheselt tegija.
h
31.07.2007 at 20:44
mambr
pontiac firebird 3,1
Helista mulle!

31.07.2007 at 21:42
mustus
pontiac firebird 3,1
Kepsusaalede töölepingu saab lõppenuks pidada, kui pöörete langemisel järgneb mootoris klõbin. Pöörete lisamisel klõbinat kuulda ei ole.
31.07.2007 at 22:23
foke

pontiac firebird 3,1
Kepsusaale suhteliselt vähene kulumine ja sellest tulenev loks (kõlab kolksuna) kaob ära kui proovid küünlajuhtmed ükshaaval maha võtta. Koormuseta silindril ei pruugi kolksu olla. Aga just - ei pruugi, st. kui saale on läinud või väga suur loks juba sees, siis kolks jääb alles, muutudes ehk veidi vaiksemaks.
01.08.2007 at 07:59
Maik

pontiac firebird 3,1
treila vedamine on sul ju pool remondi raha vist võtnud .... kas lihtsam poleks ise lahti võtta ammu olnud?

kolksu kuulamist on küll tiba mõttetu teha minuarust... sõber sõitis kah tunnike selle (v6 2,8l) kolksuga ja tulemuseks oli pepus väntvõll. Tõsi,seal polnud ka eriti õli vist enam...

01.08.2007 at 08:19
viva
pontiac firebird 3,1
Kui mu mälu ei peta, sai seda mootori kolksu isegi kuulatud(Tartu Top). Tundus suht kindel saalekolks olevat. Taolise töö maksumus eeldades, et vänt vaja ära lihvida on koos materjalidega ca 10K raha. Sulle soovitati ringi vaadata, ehk on liikvel korras kasutatud mootor, no mingi 4-5K eest. Minu mäletamist mööda kodanik Virus müüs üht http://tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=22743.
Või teha Firest tõeline Fire ja minna V6-V8 mootori swapi peale. Tartus hetkel üks ka saadaval.
Peace :)

01.08.2007 at 19:11
jorss26
pontiac firebird 3,1
quote:
Inferno: treila vedamine on sul ju pool remondi raha vist võtnud .... kas lihtsam poleks ise lahti võtta ammu olnud?

kolksu kuulamist on küll tiba mõttetu teha minuarust... sõber sõitis kah tunnike selle (v6 2,8l) kolksuga ja tulemuseks oli pepus väntvõll. Tõsi,seal polnud ka eriti õli vist enam...

mul õli täitsa normis.täna näperdasin ise mootori juures,ja avastasin,et roolivõimupumba rihma seibil(või kuidas seda nimetataksegi)on meeletu lõtk sees,krt äkki see teebki sellist kolksu.Kas see üldse võib nii kolksuda(vaevalt küll)
08.08.2007 at 20:55
mustus
pontiac firebird 3,1
quote:
mustus: Kepsusaalede töölepingu saab lõppenuks pidada, kui pöörete langemisel järgneb mootoris klõbin. Pöörete lisamisel klõbinat kuulda ei ole.

Lisaks siis juurde, et kaob ka õlirõhk.
08.08.2007 at 22:40
jorss26
pontiac firebird 3,1
quote:
mustus:
quote:
mustus: Kepsusaalede töölepingu saab lõppenuks pidada, kui pöörete langemisel järgneb mootoris klõbin. Pöörete lisamisel klõbinat kuulda ei ole.

mul on just nii,et kui pöörded lähevad üle 2000 siis tuleb ka kolin sisse,kui gaasi maha lasen ,siis tühikäigul jääb normaalseslt käima ja õlirõhk ka ei kao(vähemalt siiani)
12.08.2007 at 19:41
mustus
pontiac firebird 3,1

mul on just nii,et kui pöörded lähevad üle 2000 siis tuleb ka kolin sisse,kui gaasi maha lasen ,siis tühikäigul jääb normaalseslt käima ja õlirõhk ka ei kao(vähemalt siiani)

Võin lohutuseks öelda, et õlirõhk kaob ka teiste saalede otsalõppemise korral. Kolinat, tiksumist jne hääli võib tekitada mida iganes. Kulunud nukk, õlipump, kett jne. Mine võta sa kinni. Mulle pandi kunagi autole diagnoos - kepsusaaled, kuid puruks oli hoopis kolvi juhtpind. Kolin oli tasemel. Ise kahtlustasin kolbi ja nii oligi, sest õlisurve oli alles. Teada sain asjast ikkagi nii, et võtsin õlivanni maha ja alt vaatasin. Muidugi kolvi tükid olid vanni põhjas juba näha ka.
Igatahes midagi tarka ma siit üle neti sinu auto kohta ei mõista.
12.08.2007 at 23:58
jorss26
pontiac firebird 3,1
asi uuesti päevakorras siis.Polnud siin vahepeal üldse aega tegeleda sellega,täna ajasin garaazi jälle.Auto oli seisnud nüüd pikka aega(6-7 kuud),panin aku peale ja kohe käivitus,aga probleem ikka endine,mingi meeletu kolks tuleb kohe sisse kui pöörded üle 2000 lähevad.Palun siinkohal veelkord abi spetsialistidelt--kas keegi oskab soovitada Lõuna-Eestis spetsialisti,kes paneb selle mootori uuesti ilusti tuksuma nagu ta ennegi tuksus.Panin ka ostu kuulutuse,äkki saan hoopis teise mootori.Mulle see auto hullult meeldib ja tahan seda endale jätta,seepärast tahan,et töö võtaks ette ainult tõsine tegija,kes vahetab ikka kõik kulunud detailid,mitte ei tee kiirelt ja s....t.Kui ei leia siinpool tegijat remondimeest,siis tuleb ikka see pikk reis Tallinna ette võtta,kuuldavasti pidi seal ka palju tublisid spetsialiste olema.Või on kellelgi paremaid ideid,võimsam mootor peale või mida iganes.Ette tänades!
15.01.2008 at 21:37
DevilDeVille

pontiac firebird 3,1
pista parem kohe mõni 350SBC rebuilt crate engine sinna aistevahele, neid saab mikihiirest lahkelt alla 2000 USD ilma karpata ja 2200-2500 eest koos karpaga. osadel juhtudel sisaldab hind ka usasisest transporti. räägid härrade maaletoojatega asjad sirgeks ja tuleb asi konteineris siiapoole. kui oli aega 6-7 kuud oodata, siis ei tapa ka see paar kuud lisaks.

15.01.2008 at 21:59 1 edit. Last edited 15.01.2008 at 22:00 by DevilDeVille
Madman

pontiac firebird 3,1
Kui õlisurve ära ei kao siis ei saa saale küll olla, kui juba selline kolin sees on siis peab surve tühikäigul ikka suht olematu olema. Kontrolli silindrite surved ära kõigepealt. Kui leiad et mingil silindril surve madal siis vala sinna ca 1 tl täis õli ja mõõda uuesti, kui siis ka madal on siis reguleeri klapid ära kui pärast õli lisamist surve tõusis siis vaheta kolvirõngad ära. Valesti reguleeritud klappidega mootor koliseb ka päris hästi kõrgematel pööretel. Suht lihtne töö ja kulu on 0.- eeki kui peaks see viga olema.

15.01.2008 at 22:14
mambr
pontiac firebird 3,1
Misajast tehakse tööd kuluga 0.-? Ma pakun tööd :)

16.01.2008 at 21:31
Madman

pontiac firebird 3,1
quote:
mambr: Misajast tehakse tööd kuluga 0.-? Ma pakun tööd :)

Ma kogu aeg oma autode juures teen tasuta tööd, isegi riigimakse ei maksa selle pealt. Antud töö juures ei ole isegi ühtegi kulumaterjali kui tilk õli ja laenatud tööriistad välja arvata kui endal ei juhtu olema.

16.01.2008 at 22:17
jorss26
pontiac firebird 3,1
quote:
jorss26:
quote:
mustus:
quote:

ja ongi nii et saaled on ära,otsin pingsalt teist mootorit,kellel on pakkuda?
28.01.2008 at 21:39
mambr
pontiac firebird 3,1
Vänta on viimati lihvitud 97a ja sees on .75 kepsusaaled ja .25 raamsaaled. Õnneks (või kahjuks) on usakatele saadaval saaled mõõdus kuni 1.5mm 8). Vähemalt mõningatele mootoritele. Esialgu saab sama mootori tööle, muus osas ju kena ja puhta sisuga (isegi jahutussüsteemis üllatavalt vähe sodi ja oksüdeerumist).

29.01.2008 at 16:59
jorss26
pontiac firebird 3,1
quote:
mambr: Vänta on viimati lihvitud 97a ja sees on .75 kepsusaaled ja .25 raamsaaled. Õnneks (või kahjuks) on usakatele saadaval saaled mõõdus kuni 1.5mm 8). Vähemalt mõningatele mootoritele. Esialgu saab sama mootori tööle, muus osas ju kena ja puhta sisuga (isegi jahutussüsteemis üllatavalt vähe sodi ja oksüdeerumist).
sai siis Narvast ostetud teine mootor ja nüüd siis tehakse kahest üks,lähiajal saab teada,kas tulemus kannab vilja,tahaks väga loota,et rohkem üllatusi ei tule.
11.02.2008 at 22:41
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : pontiac firebird 3,1   1 2  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.