| Poster |
Message |
juku15 |
caprice roolimeh...
Lgp.foorumlased. Kas teist keegi teab miskit roolikarbi ehitusest ja võimenditest.
Lugu selline: rool kisub paremale.. Otse sõites on rool u.veerand tuuri vasakule keeratud,ilmselt asjad paigast ära.
Rataste kokkujooks normis,milles võib asi olla? Kas selline võimalus on olemas et roolivõim niivisi ehitatud et tahab rooli õigesse asendisse keerata,ehk otseks(aitab kaasa või nii)??
Kiskumine päris suur paremale ja kui rooli lahti lasen sõiduajal ,keerab vaikselt otseks ja jääb pidama kui õiges asendis on-sellest see küsimus.. |
| 22.06.2008 at 14:52 |
|
Astro SS |
caprice roolimeh...
See,kes silda regullis ei teadnud asjast vist suut midagi.
Otse sõites peab roolikarp/rool keskel olema, see fikseeritakse ja vastavalt sellele keeratakse rattad otseks 
Nii, et sillastendi külastus on sul ees .
| 22.06.2008 at 15:01 |
|
juku15 |
caprice roolimeh...
Tänan,astun läbi,las asjatundjad ikka teevad..
Mõtlesin et kui kokkujooks norm,pole vahet mis asendis rool on,aga tundub et on. |
| 22.06.2008 at 15:05 |
1 edit. Last edited 22.06.2008 at 15:06 by juku15
|
antennimees
|
caprice roolimeh...
Sellel autol tuleks ka järeljooks ja rataste külgkalle paika regullida aga miskipärast sillamehed seda teha ei taha. Kui palud teha siis läheb halamiseks et pole reguleerseibe jne. Nii, et kui sillastendi lähed võta igaks juhuks seibe ise kaasa (erineva paksusega).
| 22.06.2008 at 16:03 |
|
Astro SS |
caprice roolimeh...
quote: antennimees: Sellel autol tuleks ka järeljooks ja rataste külgkalle paika regullida aga miskipärast sillamehed seda teha ei taha. Kui palud teha siis läheb halamiseks et pole reguleerseibe jne. Nii, et kui sillastendi lähed võta igaks juhuks seibe ise kaasa (erineva paksusega).
See on ju loomulik,et sillastendis SILD paika keeratakse , vastasel juhul on tegemist ju ainult kontrolliga.
| 22.06.2008 at 16:19 |
|
antennimees
|
caprice roolimeh...
quote: Astro SS: quote: antennimees: Sellel autol tuleks ka järeljooks ja rataste külgkalle paika regullida aga miskipärast sillamehed seda teha ei taha. Kui palud teha siis läheb halamiseks et pole reguleerseibe jne. Nii, et kui sillastendi lähed võta igaks juhuks seibe ise kaasa (erineva paksusega).
See on ju loomulik,et sillastendis SILD paika keeratakse , vastasel juhul on tegemist ju ainult kontrolliga.
Palju sa oled näinud neid sillamehi kes ilma meeldetuletamata full size sõidukal caster'it ja camber'it reguleerivad. Kokkujooks jah keeratakse paika kui andmed juhtuvad olema, tavaliselt pole neidki.
| 22.06.2008 at 17:41 |
|
juku15 |
caprice roolimeh...
Rattad eest vaadates viltu küll, ehk alt sissepoole...
Capricel sööb tagarehve nõksa, aga sellel masinal ju tagasilda regullida ei saa ju vist!?? |
| 22.06.2008 at 21:07 |
|
Astro SS |
caprice roolimeh...
quote: juku15: Rattad eest vaadates viltu küll, ehk alt sissepoole...
Capricel sööb tagarehve nõksa, aga sellel masinal ju tagasilda regullida ei saa ju vist!??
Kõverat tagasilda saab sirgeks küll,kuid selleks on väga head meest vaja .................
| 22.06.2008 at 21:12 |
|
juku15 |
caprice roolimeh...
selge, kuidas tagasild kõveraks läheb, keskel lätaka jälgi ja mõlke pole? Ei tea mis see kasutatud maksab...
Igatahes vaja esiots jonksu saada,eks siis väänab tagumist. |
| 22.06.2008 at 22:06 |
|
Astro SS |
caprice roolimeh...
quote: juku15: selge, kuidas tagasild kõveraks läheb, keskel lätaka jälgi ja mõlke pole? Ei tea mis see kasutatud maksab...
Igatahes vaja esiots jonksu saada,eks siis väänab tagumist.
Tagasilla saab suht lihtsalt kõveraks.
Üks näide : talvel libedaga driftid vastu äärekivi
| 22.06.2008 at 22:41 |
|
Madlobster |
caprice roolimeh...
Teadjad mehed rääkige, kas sellist roolikarpi on võimalik valesti kokku panna nii et käpp jääb viltu kui roolikarp on keskele keeratud. Minu isendil just täpselt nii on. Kõik siiani arvavad et ei ole. Sellisel juhul jääba ainult üle, et käpa pimenuudid on valesti. St kas vale auto käpp või on mingi praak käpp. Hetkel sai pimenuudid julmalt maha käiatud ja käpp otse otsa pandud. |
| 23.06.2008 at 19:08 |
|
Indrek_S
|
caprice roolimeh...
quote: juku15:..... Capricel sööb tagarehve nõksa.....quote]
no shit!
katsu paremat jalga veidi tagasi hoida :-)
| 24.06.2008 at 16:19 |
|
juku15 |
caprice roolimeh...
No-noo,ma küll noor, aga masinat ma ei hoora.... ja pealegi ei hädaldaks sellisel juhul siin!!!
Tagasild on juba Soomes kõveraks aetud,kui on kõver..,väljast poolt ikka kulub rohkem,äkki on. |
| 24.06.2008 at 17:08 |
2 edits. Last edited 24.06.2008 at 17:15 by juku15
|
kaedoo
|
caprice roolimeh...
kui sa teepeal sõidad,kas tahavaate peeglisse vaadates on auto sirgelt teepeal?või tee selline katse ,soida sirgel jupil ja jäta auto seisma.teekatte märgistuse abil saad vaadata kas on tagasild viltu väi ei.kui on ,siis seletab see ka rooli asendi.auto peaks siis sõitma veidi risti tee suhtes |
| 24.06.2008 at 17:26 |
1 edit. Last edited 24.06.2008 at 17:27 by kaedoo
|
juku15 |
caprice roolimeh...
Olen jälginud ja lasknud ka teisel sohvril sõita,kõik tundub ok eest vaadates ja möötes.Mul selline viltu sõitev masin on olnud kord..
Ehk saab samuti töökojas teada,kui mõõta tagarataste kokku või laialijooks.. |
| 24.06.2008 at 18:56 |
1 edit. Last edited 24.06.2008 at 18:58 by juku15
|
kaedoo
|
caprice roolimeh...
su autol ei tohiks olla sõltumatu tagasild,et saaksid seda reguleerida. |
| 24.06.2008 at 20:12 |
|
juku15 |
caprice roolimeh...
seda küll,aga kui on laksu ära saanud,peaksid täpsed riistad seda näitama,mida silmaga teel ei näe.. Siis pole muud kui õigeks väänata... |
| 24.06.2008 at 20:16 |
|
Astro SS |
caprice roolimeh...
quote: kaedoo: su autol ei tohiks olla sõltumatu tagasild,et saaksid seda reguleerida.
vaata 8 postitust ...
| 24.06.2008 at 20:17 |
|
kaedoo
|
caprice roolimeh...
quote: juku15: seda küll,aga kui on laksu ära saanud,peaksid täpsed riistad seda näitama,mida silmaga teel ei näe.. Siis pole muud kui õigeks väänata...
minu arvamus on,et seda sa küll ei saa väänata.võibolla keegi on teinud.kui su autol rehvi servad ära sööb,võib olla ka madal rehvirõhk.minu autol 2,6 taga.ja need rehvid võisid varem ees olla,enne kui ostsid. |
| 24.06.2008 at 20:22 |
|
juku15 |
caprice roolimeh...
Ega ma ise ka miskit sellest väänamisest arva ja ees võisid nad olla küll enne.Rehvi vahetus varsti ees,eks siis jälgin...
|
| 24.06.2008 at 20:33 |
|
Astro SS |
caprice roolimeh...
Mida siin nuputada, sillastend näitab ju kõik ära?
Ma tahtsin ainult seda öelda,et juhul kui sul on sild kõver ,siis pole mõtet kohe uut ostma hakata , enamus jutudel õnnestub see õigeks saada . 
| 24.06.2008 at 20:40 |
|
kaedoo
|
caprice roolimeh...
ei hakka vaidlema,bussidel ja veoautodel saab reguleerida ainult reaktiivvarraste pikkust ja ongi kõik.ameeriklaste kohta tõesti ei tea. |
| 24.06.2008 at 20:52 |
|
juku15 |
caprice roolimeh...
Oh kurja,rehvides oli asi.. vahetus tehtud ja ei kisu kuhugi..
Aga regullida vaja siiski,üks pool oli peaaegu sile ja ma arvan et see rehv kus oli rohkem mustrit,katkuski kraavi poole! Kui üks väga kulunud ja õieti reguleeritud,peaks ju ikka suht otse vedama? |
| 30.06.2008 at 22:42 |
1 edit. Last edited 30.06.2008 at 22:43 by juku15
|
Astro SS |
caprice roolimeh...
quote: kaedoo: ei hakka vaidlema,bussidel ja veoautodel saab reguleerida ainult reaktiivvarraste pikkust ja ongi kõik.ameeriklaste kohta tõesti ei tea.
Jäika silda regullida ei saa aga kõverat sillatoru sirgeks tirida annab küll ......................
| 01.07.2008 at 07:43 |
|
kaedoo
|
caprice roolimeh...
quote: Astro SS: quote: kaedoo: ei hakka vaidlema,bussidel ja veoautodel saab reguleerida ainult reaktiivvarraste pikkust ja ongi kõik.ameeriklaste kohta tõesti ei tea.
Jäika silda regullida ei saa aga kõverat sillatoru sirgeks tirida annab küll ......................
sellevastu ma ei vaidlegi,et sepa juures toru sirgemaks saab aga tehase konditsiooni ... .ma arvan ,et härra juku15 ei mõelnud sillaregullimise all tagasilla eemaldamist,osadeks võttu ja siis õgvendamist.romulast saab vist odavamalt selle lõbu,kui ta autol tõesti on sild kõver.siis peaks juba raami ka kontrollima,kui nii kõva pauk silda käis.
:o) |
| 01.07.2008 at 20:53 |
|