| Poster |
Message |
Madman
|
Millised tuled siis ikkagi taha panna...
Olen lugenud siin igasugu arvamusi mis aastast alates registris olevatel usakatel peavad eurotuled olema jne. See peaks nüüd üsna selge juba olema, mulle öeldi ka juba eelmine aasta ülevaatusel et viimane kord pigistavad silma kinni.
Aga asi nüüd selles et mida siis ikkagi taha panna kui ei saa niisama pirni värviga mängida, suundasid vaevalt lastakse keskele tarugp. k. tule asemele panna. Nüüd ongi probleem et kuidas ringi ehitada. Esitule elemente on olemas E märgistusega, probleem just tagatuledes. Viletsalt ringi tehtud jätavad ikka väga hädise mulje. Ise mõtlen ümmargused panna Fiero'le, tellisin VW Golfi tuunigutuled "Hella" omad, ainuke viga on selles et läbimõõt on ikka natuke liiga väike, ca 5 cm, Vette omad on jälle liiga suured - tuleks hakata luuki uuristama ja muud pole nagu leidnud, mingeid punnsilmasid ka ei taha panna ja Ferrari tulede poole pole vist mõtet vaadatagi.
Kas kellelgi on üldse sellist tulede ümbertegemise kogemust Eestis, ilmselt aitaks ka paarist klaasist et siis sisu ise aretada või pakub äkki keegi originaaltulesid E märgiga - vaevalt.
Kuna paljudel see probleemiks siis oleks vaja mingi lahendus leida.
| 28.11.2003 at 01:43 |
|
pisike99 |
quote: Madman: Olen lugenud siin igasugu arvamusi mis aastast alates registris olevatel usakatel peavad eurotuled olema jne. See peaks nüüd üsna selge juba olema, mulle öeldi ka juba eelmine aasta ülevaatusel et viimane kord pigistavad silma kinni.
Aga asi nüüd selles et mida siis ikkagi taha panna kui ei saa niisama pirni värviga mängida, suundasid vaevalt lastakse keskele tarugp. k. tule asemele panna. Nüüd ongi probleem et kuidas ringi ehitada. Esitule elemente on olemas E märgistusega, probleem just tagatuledes.
Viletsalt ringi tehtud jätavad ikka väga hädise mulje. Ise mõtlen ümmargused panna Fiero'le, tellisin VW Golfi tuunigutuled "Hella" omad, ainuke viga on selles et läbimõõt on ikka natuke liiga väike, ca 5 cm, Vette omad on jälle liiga suured - tuleks hakata luuki uuristama ja muud pole nagu leidnud, mingeid punnsilmasid ka ei taha panna ja Ferrari tulede poole pole vist mõtet vaadatagi.
Kas kellelgi on üldse sellist tulede ümbertegemise kogemust Eestis, ilmselt aitaks ka paarist klaasist et siis sisu ise aretada või pakub äkki keegi originaaltulesid E märgiga - vaevalt.
Kuna paljudel see probleemiks siis oleks vaja mingi lahendus leida.
See on mingi nali ?!
| 28.11.2003 at 04:34 |
|
mr. RocknRoll
|
ÜV jaoks keera suvalised e-märkega suunad peale, ühendad punastega paraleeli. Kui ÜV tehtud keerad jälle maha ja kogumoos. Muidugi poolitsale tuleb ka asi miskitmoodi selgeks teha.
| 28.11.2003 at 11:16 |
|
Ragnar |
Soovitan kõigil läbi mõelda kollaste valgusdioodide paigutamist kas siis punasesse tulesse või paraleelselt tagurdamistuledesse (ideaalversioon). See on muidugi kulukam. Punane klaas ei sega kollasel valgusel läbimist (sagedused on ju erinevad). Testitud, proovitud. Samas ei oska öelda kuidas mõjutab punase valguse paraleelne põlemine sama klaasi all olevaid valgusdioode... |
| 28.11.2003 at 11:43 |
Last edited 28.11.2003 at 11:45 by Ragnar
|
bels |
soovitan vähem mõelda ja rohkem sõita. topicu algatajal fiero aastast 85. mis krdi kollased suunad?
kuidas teil kõigil õnnestub leida need huvitavad ÜV kohad?... küsimusi oleks veel, aga olgu....
| 28.11.2003 at 11:51 |
|
Fog
|
Kui enda meelerahu vms pärast seda teed, siis taga on 2 "helkurit" mille asemele võid kollased suunad panna ülevaatuse ajaks, aga imho on see kole ja mõttetu.
| 28.11.2003 at 12:06 |
|
ammi
|
quote: bels: soovitan vähem mõelda ja rohkem sõita. topicu algatajal fiero aastast 85. mis krdi kollased suunad?
kuidas teil kõigil õnnestub leida need huvitavad ÜV kohad?... küsimusi oleks veel, aga olgu....
Olen samal arvamusel! Kas siis tõesti oleneb see inimesest,kes seal ÜV punktis parasjagu on ja inimene kes läheb ÜV punkti! |
| 28.11.2003 at 12:13 |
|
Ragnar |
quote: Ragnar: Soovitan kõigil läbi mõelda kollaste valgusdioodide paigutamist ...
see oli pigem neile mõeldud, kes oma tuledega juba pikemat aega vinguvad.
Mind isiklikult ei häiri absoluutselt punase suuna probleem, loomulikult tulenevalt sellest, et kõik minu sõidukil on seaduslik ja kui poleks, paneksin puhtalt põhimõtte pärast vastu niikaua kuni mehepojad vähegi viitsivad oma ajurakke liigutada ning suudavad oma kitsarinnalisi meedia teel immutatud fakte tõestada. |
| 28.11.2003 at 12:27 |
|
minimum
|
mul pole 3,.. aasta jooksul keegi kunagi kobisenud punaste tagumiste suunakate üle 
iseasi tõesti, kui soov on välimust modifitseerida (ei kasuta sõna 'tuunida' ) on mõttekas panna E -märgistusega tuled et poleks kobisemist ülevaatusel
| 28.11.2003 at 14:42 |
|
altraditional |
quote: Ragnar: Punane klaas ei sega kollasel valgusel läbimist (sagedused on ju erinevad). Testitud, proovitud.
See läheb küll tegelikust optilisest füüsikast mööda. Kuidas tekib värviline valgus? Harilik valge valgus (mis on segatud kõigist värvidest kokku) lastakse läbi keskkonna, mis takistab teatud värvide sagedusi edasi levimast, ja laseb läbi ainult väikesesse sagedusvahemikku jääva valguse. Antud juhul: Kõigepealt on 1 klaas, mis laseb läbi ainult kollast, peatades kõik ülejäänud (sh. ka punase), sellele järgneb teine klaas, mis laseb läbi ainult punase, ja peatab ülejäänud (sh. kollase), aga punane sai juba eelnevalt (1. klaasi poolt) likvideeritud. See on siis ideaalkujul, praktikas tuleb tuleklaasidest kõiki värve läbi, mõnda ainult rohkem. Kui panna niiviisi kollane pirn punase klaasi taha, siis kannatab valgustugevus, kuid praktikas jääb jah kollane näha. |
| 28.11.2003 at 15:05 |
|
PlyVal64 |
quote: udu56:Kui panna niiviisi kollane pirn punase klaasi taha, siis kannatab valgustugevus, kuid praktikas jääb jah kollane näha.
Praktikas ei hakka punase klaasi taga asuv kollane pirn kollast tuld vilgutama, ikka jääb punaseks. Need muidu punased suunatuled, mis kollasena vilguvad, on minu arust teisiti tehtud - vaevumärgatav osa on valge ja punane ise ka roosa. Kokku saab merevaigukollase, kui too õige pirn taga vilgub. Võib ju proovida piduritule pirni vahetada, saab kohe tulemuse teda |
| 28.11.2003 at 16:58 |
|
ammi
|
Seoses plokisoojenduse paigaldamisega oli läbi põlenud tagumine suunatule pirn.Avastasin selle alles siis,kui olin juba teenindusest välja sõitnud ja esimese ristmikuni jõudnud(suund vilkus kiirelt).Et siis ots ringi ja tagasi.... kuid jah...teenindus seda enda peale ei võtnud! Ja uue pirni sain alles järgmine päev,sest neid ainult Tallinnas saadaval(tundub).Siis avastasingi,et mul on mõlemad tagumised pirnid kollased.Vahetasin mõlemad valgete vastu... mina küll mingit vahet ei märganud. |
| 28.11.2003 at 17:14 |
|
Madman
|
quote: bels: soovitan vähem mõelda ja rohkem sõita. topicu algatajal fiero aastast 85. mis krdi kollased suunad?
nagu ma olen asjast aru saanud siis ei loe mitte auto sünniaasta vaid arvelevõtmise aasta mis mul on '96
| 28.11.2003 at 18:48 |
|
Madman
|
Ma olen siiski otsustanud enda Fieroga midagi ette võtta. Huvitav kas Eesti Vettedel on kõikidel taga ümmargused tuled, mingi variant on ovaalsed, kui kõrgus sobib saaks nendest midagi leiutada kuna Fiero originaalid on ise väga õhukesest ja haprast plastist. Võibolla keegi teab Vette ovaalsete tulede mõõte. Saaks kõik asjad korraga, ülevaatuse murest lahti, tuled korda, auto väljanägemise ilusamaks (loodetavasti) ja ei tule ükski sinine vilkuri midagi ütlema.
| 28.11.2003 at 18:58 |
|
Madman
|
quote: timmu: ÜV jaoks keera suvalised e-märkega suunad peale, ühendad punastega paraleeli. Kui ÜV tehtud keerad jälle maha ja kogumoos. Muidugi poolitsale tuleb ka asi miskitmoodi selgeks teha.
see on muidugi mõte aga üsna ajutine, pikemas perspektiivis tahaks ikka "seadusekuulekas" olla
| 28.11.2003 at 19:00 |
|
minimum
|
PISA müüb mingeid euro-ümmargusi tulesid:

| 28.11.2003 at 19:45 |
|
Madman
|
quote: minimum: PISA müüb mingeid euro-ümmargusi tulesid:

midagi taolist oli mul ka plaanis ehitada, need tuled paistavad olevat umbes sama suured kui need Hella tehtud Golfi omad, 8 tuld on ikka palju, aitaks ju 4st
| 28.11.2003 at 19:50 |
|
minimum
|
quote: Madman: midagi taolist oli mul ka plaanis ehitada, need tuled paistavad olevat umbes sama suured kui need Hella tehtud Golfi omad, 8 tuld on ikka palju, aitaks ju 4st
tagumine ots nii lagedaks ei jää?
| 28.11.2003 at 20:06 |
|
bels |
quote: minimum: quote: Madman: midagi taolist oli mul ka plaanis ehitada, need tuled paistavad olevat umbes sama suured kui need Hella tehtud Golfi omad, 8 tuld on ikka palju, aitaks ju 4st
arvad? sinna võib ju siis lajatada kleepsu 'ultima effekt' või midagi muud maitsekat.....
| 28.11.2003 at 20:10 |
Last edited 28.11.2003 at 20:11 by bels
|
Madman
|
quote: minimum: quote: Madman: midagi taolist oli mul ka plaanis ehitada, need tuled paistavad olevat umbes sama suured kui need Hella tehtud Golfi omad, 8 tuld on ikka palju, aitaks ju 4st
peab proovima, kõigepealt 4 auku sisse ja siis näeb kas tasub edasi teha, võib ju muidugi ka 6 panna
| 28.11.2003 at 20:30 |
|
Madman
|
quote: bels: quote: minimum: quote: Madman: midagi taolist oli mul ka plaanis ehitada, need tuled paistavad olevat umbes sama suured kui need Hella tehtud Golfi omad, 8 tuld on ikka palju, aitaks ju 4st
arvad? sinna võib ju siis lajatada kleepsu 'ultima effekt' või midagi muud maitsekat.....
igasugu kleepsud on minu arust sügavalt autovaenulike inimeste poolt välja mõeldud, see oleks küll viimane koht kus ma mingit kleepsu näha tahaks
| 28.11.2003 at 20:32 |
|
Ragnar |
quote: PlyVal64:Praktikas ei hakka punase klaasi taga asuv kollane pirn kollast tuld vilgutama, ikka jääb punaseks.
kollane pirn annab läbi punase klaasi punase valguse lõpptulemusmusena. Kollane valgusdiood aga paistab läbi pidurituleklaasi kollasena. Kollases pirnis tekitatakse valge valgus muudetakse pirni klaasi värvusega kollaseks - kollane valgusdiood aga toodab ise juba kollast valgust.
|
| 02.12.2003 at 18:34 |
|
PlyVal64 |
quote: Ragnar: Kollane valgusdiood aga paistab läbi pidurituleklaasi kollasena. Kollases pirnis tekitatakse valge valgus muudetakse pirni klaasi värvusega kollaseks - kollane valgusdiood aga toodab ise juba kollast valgust.
Selle väite võiks keegi ära testida, (dioodi asja, pirn on juba testitud negatiivselt) kui selle värvus vastab tollele "merevaigukollasele", ei tohiks selle uue ja lootustandva määruse rakendamise nõudmisega probleeme tulla. Ja kordi esteetilisem on kah, kui need isearetatud lisasuunad.
Ragnar, kui suuri(pindalalt) kollaseid dioode üldse olemas on? Kas neid ei saaks otse punase klaasi sisse kinnitada, see väikese augu puurimine kuhugi serva nüüd tuld ennast ära küll ei lõhuks ja koledamaks ka ei teeks. Umbes nagu "blue dot'id" paigaldada.
Tule enda minimaalset suurust ei ole kusagil märgitud, lihtsalt ta võiks ikka näha ka olla |
| 03.12.2003 at 00:21 |
|
5.0 |
quote: PlyVal64: quote: Ragnar: Kollane valgusdiood aga paistab läbi pidurituleklaasi kollasena. Kollases pirnis tekitatakse valge valgus muudetakse pirni klaasi värvusega kollaseks - kollane valgusdiood aga toodab ise juba kollast valgust.
Selle väite võiks keegi ära testida, (dioodi asja, pirn on juba testitud negatiivselt) kui selle värvus vastab tollele "merevaigukollasele", ei tohiks selle uue ja lootustandva määruse rakendamise nõudmisega probleeme tulla. Ja kordi esteetilisem on kah, kui need isearetatud lisasuunad.
Ragnar, kui suuri(pindalalt) kollaseid dioode üldse olemas on? Kas neid ei saaks otse punase klaasi sisse kinnitada, see väikese augu puurimine kuhugi serva nüüd tuld ennast ära küll ei lõhuks ja koledamaks ka ei teeks. Umbes nagu "blue dot'id" paigaldada.
Tule enda minimaalset suurust ei ole kusagil märgitud, lihtsalt ta võiks ikka näha ka olla:)
olen selle dioodiasja ära proovinud ja-
-kollane diood ei aita
-roheline annab päris ilusa ja minu arust üpris sobiva oranzika valguse
-dioodide ka nn. superbrightide (panin ühte suunda 24 8000 mcd andvat 5mm dioodi) heledus on liiga väike
-dioodid vajavad endaga paralleelselt takistit, et vilguks sobiva sagedusega
|
| 03.12.2003 at 08:46 |
|
Vanaisa
Moderator |
-dioodide ka nn. superbrightide (panin ühte suunda 24 8000 mcd andvat 5mm dioodi) heledus on liiga väike
Aga mis dioode nt mersu oma tuledes kasutab? mingid spets-giga-super kättesaamatud ja kallid?
| 03.12.2003 at 09:54 |
|