1972 Plymouth Roadrunner 440 Six PackNüüd on vahepeal postitustega paus olnud sest aeg on kulunud muudele tegemistele. Aga viimase aja uuenduseks on tagasilla küljes olevate traction bar-ide asendamine tagadiffri külge käiva pinion snubber-iga mis on põhimõtteliselt sama nagu tal originaalis on ette nähtud. Snubber siis toetab tagasilla väändumise/kiirenduse ajal vastu keret.Tellisin Mancini Racingu reguleeritava detaili. Kuna Roadrunneri tagavedrud on suht sirgeks vajunud ja tagasild seega kerele veidi liiga lähedal siis hakkas snubber juba madalatest aukudest läbi sõites vastu keret kolisema. Täna tegin sellise ratsi, et asendasin snubber-i keermega reguleeritava osa tiheda kummipuksiga. Tegin neid paar tükki erineva kõrgusega, et vajadusel saan vahetada.
Originaal:
quote:When I think of Mitsubishi I think of two things, heat pumps and cars, but I forget that the Japanese company is known for much more than its motor vehicles and heating systems. Mitsubishi Heavy Industries (MHI) has been producing parts for Japan’s space program for some time
1972 Plymouth Roadrunner 440 Six PackEhmatusega avastasin täna ärgates, et aastanumber on vahetunud ja väike sündmus ununenud kajastamatta. Viimane aeg teha väike tagasivaade eelmise aasta FB maailma kus USA mopari grupi liikmed juba ammu hääletasid Sergei Zjuganovi poolt tehtud pildi ühel nädalal parimaks:
Muidu läheb rahulikult...hetkel kraabin tagaratta koobastest kummipuru ja mastiksit maha. Mõtlesin, et värvin punaseks.
1972 Plymouth Roadrunner 440 Six PackMinu pilt küll pole võib-olla sama hea kui Sergei Zjuganovi oma, aga mulle meeldib. Kunagi sai Keila päevadel päris pikalt vesteldud ja seeski proovitud istuda
1972 Plymouth Roadrunner 440 Six PackKuna viimased pool aastat on prioriteedid olnud veidike mujal siis pole autoga palju tegelenud. Siiski sain ühe porikoopa puhastatud ja värvitud. Võtsin lahti ka piduri detailid ja puhastasin liivapritsiga ning värvisin. Silindrisse said uued mansetid pandud. Eile proovisin käivitada üle hulga aja ja veepumba tihendi vahelt hakkas lekkima...see on kui kaua seisab.
1972 Plymouth Roadrunner 440 Six PackNo maitea.... Sa oleks ikkagi pidanud poleerima/kroomima piduridetailid, ma arvan!
(Äge auto! Mulle meeldib eriti see, kuidas sa pisidetailidele rõhku paned. Isegi neile, mis kohe silma ei paista).
1972 Plymouth Roadrunner 440 Six PackNüüd tuleb meenutada seda vanasõna, et kui jõudu on palju siis pole mõistust vaja. Nimelt õnnestus käigukasti tagumise simmerlingi vahetusega käigukasti tagaosale praod sisse toksida. Ise ka ei usuks kui keegi räägiks. Mõned arvavad, et ju seal midagi oli ennem juba kahtlast vms. Igatahes oli pilt selline:
Õnneks oli suhteliselt lihtne seda tagumist otsa maha võtta ja tuttav keevitaja parandas ära. Täna panin tagasi ja kohe proovisin kuidas kardaani yoke sinna sisse sobib, et kas tõmbas keevitamise ajal kõveraks või ei. Praegu tundub küll, et kõik õnnestus hästi. Pildil on keevitatud ja värvitud detail:
1972 Plymouth Roadrunner 440 Six PackHiljuti ilmus mootorisse tõukuri tiks. Võtsin kaaned maha ja üllatuseks on kõik parema poole tõukurid pehmed. Vasakult poolt kahe klapi omad. Taavo-Erkki arvas, et enamus ongi kutud omadega. Mitte et ma tema sõnades kahtleks panen siia video selgituseks, et mida minust targemad arvavad.
1972 Plymouth Roadrunner 440 Six PackPõhjus on leitud. Katkine klapivedru. Nüüd on uued hüdrotõukurid sees ja kui saabuvad õiged vedrud siis panen need ka kõik uued.
1972 Plymouth Roadrunner 440 Six PackNüüd on siis uued hüdrotõukurid installeeritud ja sellele nukkvõllile sobivad vedrud. Kuna vedrud on topeltvedrud siis tõukurite sissetöötamise ajaks peavad olema paigaldatud ainult välimised vedrud. Sissetöötamine nagu ikka- 2500 pööret ja 25 minutit. Peale seda tuli jälle kõik lahti võtta ja lisada sisemised vedrud ning vahetada õli. Vanad klapisääre tihendid ei mahtunud vedrude sisse ning need said veidi õhema seinaga tellitud treialilt ja materjaliks teflon. Tänud Erkkile tööriista laenamise eest.
1972 Plymouth Roadrunner 440 Six PackKas teflon on sellises kohas hea mõte, st kas õli seda ära ei riku ja kas "roomama" ei hakka ?
Mingi isemääriv plast oleks ehk vastupidavam ?
1972 Plymouth Roadrunner 440 Six PackMuidu autoriteedid ütlesid ka et teflonist on neid tehtud.Mõõdud lasin teha nii, et oma kohale läks surumisega aga klapisäär käib vabalt sees.Eks vaatame kuidas see lahendus töötab.
1972 Plymouth Roadrunner 440 Six PackSattusin eelmisel nädalal Tondi tänaval su järel sõitma ja peab tunnistama, et olin sunnitud Linnu teele ära keerama kuna silm oli juba liiga märg ja aurud lõid peaaegu pildi vibama... Kõik vist päris korras pole veel seguga
quote:Kummipuru: Sattusin eelmisel nädalal Tondi tänaval su järel sõitma ja peab tunnistama, et olin sunnitud Linnu teele ära keerama kuna silm oli juba liiga märg ja aurud lõid peaaegu pildi vibama... Kõik vist päris korras pole veel seguga
Nii on. Sain just AFR anduri koos kellaga ja püüan selle abiga asja parandada.
quote:Kummipuru: Sattusin eelmisel nädalal Tondi tänaval su järel sõitma ja peab tunnistama, et olin sunnitud Linnu teele ära keerama kuna silm oli juba liiga märg ja aurud lõid peaaegu pildi vibama... Kõik vist päris korras pole veel seguga
Su autol on karpad ja Sa ei saa iial lõhnavabaks! Peaksid siis katid ja pritsungi paigaldama, peamine et segu ei jääks lahjaks igas asendis.
Su autol on karpad ja Sa ei saa iial lõhnavabaks! Peaksid siis katid ja pritsungi paigaldama, peamine et segu ei jääks lahjaks igas asendis.
Nii on. Üks asi on ka veel see, et mul on keskmises karpas power valve mille number on 65( Mul mootor palju vaakumit ei tekita ja esimeses ja kolmandas karpas seda ei ole). See on mõeldud sellisele mootorile mis toodab sisselaskes 13 hg vaakumi. Ka see tuleb vahetada väiksema vastu kuna laseb liiga palju benssu peale või üldse elimineerida korgiga. Ma arvan, et natukenegi on abi afr-i mõõtjast.
1972 Plymouth Roadrunner 440 Six PackVeidi infot niipalju, et enda tehtud klapisääretihendid ei tööta enam.Bjuutil kiirendusvõistlusel ja tagasi sõites hakkas tagant tossama. Nüüd tuleb plokikaaned maha võtta ja freesida väikestele tihenditele sobivad pesad.