register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Jeepi mootori kohta küsimus   1 2  
Poster Message
Volvoman
Jeepi mootori kohta küsimus
quote:
kkerem:
Küsimus ka vedrude kohta, olen siin erinevaid variante uurinud ja kohalikud Partsud läbi helistanud. Pean kurbusega tunnistama, et hinnad olid küllalt soolased :(. Tegin siis siin ka kiire otsingu ja leidsin Lehtvedru OÜ, kas on kellegil mingeid uusi kogemusi nendega? Hind oli igatahes väga mõistlik. Pärast tõsisemat offroadi tekkis ka vajadus esimesed vedrud välja vahetada, ega siin kellegil pole pakkuda (odavalt):) normaalseid vedrusid.
Ilmnes ka selline asi, et esimene kardaanirist läbi, kas kellegil on selle vahetamisega kogemusi, keeruline/lihtne, kallis/odav ettevõtmine?
Oma Wrangleril lasin Lehtvedru OÜ-s vedrud korda teha.Tagumised tehti täiesti uued,esimestel jäeti pealeht vana.Nüüd(2 kuud möödas) on esimesed vedrud tagumistega võrreldes u 3cm rohkem vajunud.
Kui hinda tahad teada,siis mine näita neile autot.Mulle öeldi telefonis,et pisiasi,paneme paar lehte juurde,aega läheb 2 tundi,maksab x raha.Kui vedrud alt ära võeti,siis helistati,et tagumised tuleb uued teha,läheb 6 tundi ja 3x raha.Kokkuvõttes läks maksma poole uute vedrude hinnast.Kui oleks kohe seda teadnud,siis oleks vist uued telinud
4x4offroad foorumis on ka seinast-seina arvamusi selle koha kohta.
30.08.2004 at 19:42
reimo
quote:
kkerem:Ilmnes ka selline asi, et esimene kardaanirist läbi, kas kellegil on selle vahetamisega kogemusi, keeruline/lihtne, kallis/odav ettevõtmine?
Kas kardaanis olev rist või poolassi otsas?
Mul mõlemad poolassi omad läbi, ühe vahetasin ära, teine ootab hetkel korralikku 1/2" 12 kandilist padrunit - rummu poldid on 11 aastaga kapitaalselt kinni roostetanud, nii, et lühikese silmusega lahti ei saa, aga poldi pead on 12 kandiga. Risti väljapressimiseks oli siiski hüdropressi tarvis, sisse sai uue kruustangidega (Haynes soovitab kruustange mõlemaks otstarbeks).
Aga kardaani oma peaks lihtsam olema - pole vaja rummu maha võtta, kardaan irdub kergemini.

30.08.2004 at 20:53
kkerem
TO: Volvoman, mul ainult taga lehed, ees on spiraalid. Jutt oli nendega ikka uutest pealehtedest, kuna need on totaalselt läbi vajunud.

TO: reimo, tegu ikka kardaani küljes oleva ristiga.

Aga ikkagi on suurem probleem sellega, et mootor jamab. Oleks täna juba ka avarii tänu sellele teinud. Mootor hakkasin vaikselt kiirendama, vaatasin, et ei jõua lasin gaasi lahti ja mootor koole tagant ära nina keset ristmiku:(

Seni olen omast tarkusest välja mõelnud igasugu vigasid:
1) bensiini pump
1.1) bensiini tagasivool
1.2) bensurõhu andur
2) jagaja
3) aju
4) valesti reguleeritud klapid

Kahjuks pole endal võimalik, midagi neist kontrollida

Sümptomid on läinud ka kuidagi teieseks, pärast "spetsjalistide" juures käimist.

Nüüd vaikselt kiirendades jäteab vahele, keskmiselt ja järsku kiirendades on ok. Kuid enne sai sõita 30-70 km/h, ilma jõnksutamata, siis nüüd on kuskil 30-50 võimalik sõita, kiiremini sõites hakkab jõnksutama. Sumpsis detoneerima ja lõhkuma.
02.09.2004 at 13:25
spinna
Mul kippus automaatkastiga 3l V6 õrnal gaasi andmisel kohalt minnes või väga aeglaselt sõites välja surema ja katkuma, aga sõites ei jamanud. Viga ei tahtnud leiduda.
Kogemata avastasin ise lõpuks kõri õhulõdvikust pika prao, mis avanes ainult teatud mootori asendi puhul. Mootor saavutas sellise asendi ainult teatud tugevusega veo puhul. Katkumise elasin veel üle, aga päris ära tüütas siis, kui külma mootori puhul käigu sisselülitamine lõppes alati mootori seiskumisega ja nii kolm korda järjest iga külmkäivituse puhul. Vea leidsin täiesti juhuslikult ise. Pragu ei paistnudki muidu välja, kui lõdvikut tuli mudida ja painutada. Peale prao leidmist parandasin asja teibiga ja nii see masin ka mõni aasta hiljem müüki läks. Igaks juhuks uuri seda varianti ka, mul millegipärast ei suutnud mitte keegi seda viga leida.
02.09.2004 at 13:55
urmas
quote:
kkerem: ... lasin gaasi lahti ja mootor kooles tagant ära, nina keset ristmiku ...
Mul on millaski samasugune jama olnud vana pooltühja akuga. Veel käivitub ja gaasi all sõidab ok, aga kui pöörded alla lähevad, jääb pardapinge väheseks ja tark aju lülib mootori välja. Uus aku aitas kohe.
02.09.2004 at 18:47
kkerem
Aku sai just ostetud vana kooles täiesti maha. Ka sai proovitud seda, kas genekas on korras ja kas dioodplokk töötab. Nimelt kurjad kuuldused räägivad seda, et kui dioodest mõni läbi, siis saab aju poolpolariseeritud? voolu, mis omakorda segab aju korraliku tööd... Aga ei olnud viga mitte selles:(
03.09.2004 at 09:34
Peeter82

On sul siis jagajat kontrollitud või mitte? Minu masinal olid samad sümptomid ja proovisime teise masina jagajat, viga kadus.

03.09.2004 at 11:06
kkerem
Jagajat sellesmõttes on kontrollitud, et kuskil lokse ega lõtke nagu pole, kuid teise auto jagajat pole olnud võimalust külge panna. Kui kellegil Tartu kandis juhtub selline jagaja vedelema või on nõus seda oma masinalt hetkeliseks testimiseks andma, siis võib sedasi ka proovida.

03.09.2004 at 11:17 Last edited 03.09.2004 at 11:21 by kkerem
kkerem
...
24.09.2004 at 10:32 Last edited 11.08.2005 at 22:17 by kkerem
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Jeepi mootori kohta küsimus   1 2  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2025. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.