| Poster |
Message |
krss
|
Probleem 5,7 diiselmootoriga!
Lugesin läbi selle vana teema, ja tekkis küsimus, et mis selle diiselmootoriga siis õieti juhtus? Omanud ise kahte üle miljonilise läbisõiduga remontimata eurodiislit, ning mõlema puhul sai peale mootorist ülekäimist lahti õlikulust (ehk kulus vaid see liitrike kahe õlivahetuse vahepeal), mootoritel endil samas surved karteris nagu kompressoril ja käivitusprobleemid kusagil -15 kandis (omal jõul käivitusid ka -20 juures vahest). See oli siis kenasti/õieti kulunud mootorite puhul, aga kui rõngad purud, peaks tekkima probleem kah vaid mõne silindriga ja kõik töötaks ebaühtlaselt. Pean end VAG diislitega suht kogenuks, kuid USA diislitega vähe kokkupuutunud, ja kõlab kuidagi kummaliselt, et sümptomid nii erinevad. St nii suure kulumise puhul, kus seda võimsuses ja suitsuga märgata on, peaks olema mingi konkreetne rike (nt paar kolbi purud) ja näiteks väga puusse pandud väljahäälestamisega, ning selle eristamiseks lihtsalt kulumisest peaks olema juba kümneid muid sümptomeid. Kui tegemist kulumisega, oli mootori seisukord viimase paarisaja tuhande km eest sisuliselt sama mis praegugi, ning mitte ei taha uskuda, et eelmine omanik sõitis sellega sellisel kujul (2L õli 100km kohta!) aastaid?? Äkki valgustad, sest eks mootorid olegi erinevad ja mitmed asjad avalduvad natukene erinevalt, tahaks ise kah väga teada... |
| 30.09.2005 at 18:05 |
Last edited 30.09.2005 at 18:07 by krss
|
zippo |
teemaga veidi tutvunud tekkis väike huvi ,mis sai sellest originaal mootorist?(seda kõike seoses oma teadmatusest ja ka huvist ,kas tõesti usa insenerid läksid lihtsamat teed pidi)Tean ,et igast mootorist saab asja,ainus mis seda piirab, on majanduslik ressurss või võhiklikus(minu puhul kehtivad mõlemad).Nii euro kui ka jaapani diisel töötab ideaalselt---oleneb muidugi tihendist,mis rooli ja gaasi vahel on.Samas Usakate kohta puudub täielikult info.Kui asi müügis (originaal diisel),siis kui suure krõbiseva eest selle õppe ja katse eksemplariks saaks? |
| 01.10.2005 at 00:15 |
|
Pretender
|
Lühidalt öelda, sain haledalt pügada. Mootorit tegi, väidetavalt kõva diisliguru. Müüsin 1500.- eest kiirmüügina moto maha (tööle läks 2 silindriga kaheksast, pihustite torud olid valesti ühendatud, järgmine omanik sai moto laulma, raamatu järgi, näpuga järge ajades- ühe õhtuga ja mootor pidavat ilusa hjaalega olema) 
Loobusin bensu kasuks rahanappuse pärast. Sõitva diisli eest küstakse 30K, bena sain odavamalt... mida siiani kah tööle pole saadud.
| 03.10.2005 at 10:45 |
|
_siim_ |
Ei hakanud uut teemat tegema.
Küsimus selles kas 5.7 bensuka pump istub 5.7 diislile?
Ise olen aru saanud,et plokid on pm samad,on see õige ?
|
| 06.08.2008 at 08:51 |
|
coupe76 |
Pead ei julge anda, aga minu arust on 5,7-tel etteandepumbad küll ühesugused. Enda diislil sai
seda remonditud mõni aastatagasi(membraani vahetus). Võtsin keskelt lahti, pärast treial
treis vitsad ümber, need viieste poltidega kinni ja töötab tänase päevani.
| 06.08.2008 at 09:57 |
|
_siim_ |
näike näpukas enne minupoolt,veepumba sobivust oleks vaja teada 
EDID:vastus on,et sobib küll.tänud ülespoole. |
| 06.08.2008 at 10:02 |
2 edits. Last edited 06.08.2008 at 10:36 by _siim_
|
_siim_ |
nüüd tekkis selline uus küsimus,olen näinud usakatel starteri ja ploki vahel mingisuguseid reguleerimisplaate vms.
sai õhtu otsa diiselkonega mässatud,starter paneb villast,vahel laseb pikalt käiata,teinekord teeb ainult ühe tuuri mootor ja poob kinni?enamusajast poob kinni.ei tea kas aitaks need vaheplaadid või on starter surnud,kui nii siis kas bensukal on samasugune starter?
tekkis veel küsimus kõrgsurve pumpade kohta,mul on neid 2,ühel on natuke rohkem vidinaid küljes,nagu el. tagasivoolu klapp,mingisugune el.vaakumklapp mis aktiveerub gaasi hoova pealt kui gaasi anda,siis mingisugune hoob mis jookseb ka ülevalt gaasihoova küljest pumba alla parema külje peale ja liigutab mingisugust jublakat seal sees.
teine pump kõigist nendest vidinatest vaba.
kumb nagu mõtekam oleks külge installida?
ja siis kõige lõppu küsiks palju üldse neil 5,7 mestel disladel kw võiks olla,pass annab 122 aga seda ma küll ei usu,mingi 80 oleks reaalsem äkki?
üks on selline http://www.realdiesel.com/images/db2pump_001.jpg
http://www.realdiesel.com/images/db2pump_029.jpg
|
| 06.08.2008 at 23:02 |
1 edit. Last edited 06.08.2008 at 23:27 by _siim_
|
_siim_ |
kuna starteri abi ma kuskilt ei saanud,siis lammutasin starteri lahti ja leidsin ühe korpusega lühises mähise,isoleerisin selle ilusti ja starter käib nagu kellavärk. |
| 08.08.2008 at 11:27 |
|
|