| Poster |
Message |
ROKIPEER
|
Chevy 5.7 turtsub ja paugub.
siin veel üks küsimärk, need kaks kinnitopitud vaakumi otsa. Üks mis sealt andurimoodi asjast välja tuleb jookseb mujale aga üks jookseb täpselt sinna kus on need kaks pimedat TBI küljes, ja tolkneb seal lahtiselt. Ehk on veel tarku kes seletada viitsivad?
|
| 18.11.2004 at 21:48 |
|
Astro-97
|
quote: ROKIBEER: siin veel üks küsimärk, need kaks kinnitopitud vaakumi otsa. Üks mis sealt andurimoodi asjast välja tuleb jookseb mujale aga üks jookseb täpselt sinna kus on need kaks pimedat TBI küljes, ja tolkneb seal lahtiselt. Ehk on veel tarku kes seletada viitsivad?

Astrol nii: pildi järgi vaadates vasakpoolsest pimedast
jookseb vaakumvoolik sinna map anduri ühte otsa, kumba
pead ise proovima, ma ei mäleta. parempoolsest pimedast
läheb kummivoll sinna söepurki mis on benapaagiga ühen-
duses, seal miskid auruvärgid mängus. map anduri tagum. otsast läheb minu bussil voolik egr kopsiku külge.
ühesõnaga: anduril ühelpool 2 otsa teiselpool 1 otsik.
1 otsik ühenduses vasakpoolse pimedaga, 2 otsikust üks
ühenduses egr-iga ja kõrvalolev on vaba.
|
| 19.11.2004 at 00:22 |
Last edited 19.11.2004 at 00:24 by Astro-97
|
Astro-97
|
kusjuures võib olla ka nii, et vasakpoolne pime võib olla ühenduses selle pcv või pvc klapiga. asetseb see klapikambrikaane peal.. |
| 19.11.2004 at 00:28 |
|
ROKIPEER
|
Vahepeal sain uued küünlad juhtmed jagajakaane rootori peale, käivitus poolest pöördest. Külmalt turtsub ja paugub, gaasi ei saa anda kui siis ainult meelitada et pöördesse läheks. Soojana juba parem, lubab veits isegi sõita. Sõitsin u. 5 km. ja jätsin seisma ööseks. Uus käivitus ja ei sittagi, küünlad märjad ja tahmased, tegin puhtaks jälle sama asi otsast peale, käivitus hästi. Saab vist ikka palju benzu peale Ja kas võin süüdistada selles temp. andurit Vahepeal avastatud vaakumileke ka parandatud aga muutust pole.
Ja veel, kas mootori töös peaks tekkima mingi muutus kui
töötaval mootoril temp. anduri pistik välja tõmmata? |
| 21.11.2004 at 23:01 |
Last edited 21.11.2004 at 23:42 by ROKIPEER
|
Madman
|
Kui töötava temp. anduri juhe pealt ära tõmmata siis on ikka väga suur vahe, hea kui mootor üldse tööle jääb.
| 22.11.2004 at 12:19 |
|
ROKIPEER
|
Muutus oli olematu, tõmbasain pistiku välja ja ei sittagi. |
| 23.11.2004 at 00:58 |
|
max |
Temp andurit saad kontrollida mõõtes takistust ja võrreldes seda tabeliväärtusega (mingile temperatuurile vastav takistus).
Viga võib olla ka nt juhtmes, aga sellest annab märku juba SES tuli.
Väiksemal Chevy mootoril ei muutunud minu mäletamist mööda midagi, kui pistiku ära tõmbasid. Asi on selles, et kui pistiku maha tõmbad, siis saab aju aru, et asi on mäda ja lülitab tempüeratuuri näidu arvutustest välja. Kui andur on natuke peetis ja näitab reaalset (nt -20'C, kui väljas on tegelikult +20*C) aga vale näitu, siis läheb jamaks. Aju hakkab uputama nagu külmale ilmale kohane ja nii ta läheb. MAP on teine oluline andur. Kui manuali kätte saad, siis on seal vist kirjas, kuidas toda kontrollida. Kui MAP ei saa vaakumit kätte, arvab ta, et sul on lappar põhjas ja siis ta uputab jälle. MAP võib ise kah peetis olla. |
| 23.11.2004 at 09:46 |
|
ROKIPEER
|
tekkis veel üks küsimus, kui tulelondi lööb õhupuhastisse kas siis mitte süüde vale pole? Ja siuke vaatepilt tekkis suht külma mootoriga kui mõõdukalt gaasiga mängida ja tahtis samas hinge kinni tõmmata. Kui juba soojaks läks töötas jälle suht normaalselt ja hinge ka kinni ei tõmmand. |
| 26.11.2004 at 18:25 |
|
Madman
|
Siis on süüde vale jah. Aga kas süütejärjekord on ikka õige üldse? V8 võid päris mitu pütti valesti panna ja läheb ikka edasi ma arvan.
| 26.11.2004 at 18:30 |
|
eikeegi |
quote: Madman: V8 võid päris mitu pütti valesti panna ja läheb ikka edasi ma arvan.
Ega ikka väga palju ei või. Üks või kaks veel, aga ega siis ka asi normaalselt toimi. Kui juba rohkem valesti, siis ainult paugub ja kui gaasipedaal lahti lasta, siis kooleb ka kohe. Kui kõik valesti panna, siis ei toimu enamvähem midagi. Vähemalt minu kasti mootor käitub nii. Ma mõni aeg tagasi tegin loomkatseid. Algul panin juhtmed pimedas kogemata valesti ja hiljem proovisin juba meelega
| 26.11.2004 at 18:46 |
|
ROKIPEER
|
Kust leida spikker süütejärjekorra kontrollimiseks |
| 26.11.2004 at 20:22 |
|
Ras |
http://www.autozone.com/servlet/UiBroker?ForwardPage=/az/cds/en_us/0900823d/80/1a/c3/4d/0900823d801ac34d.jsp |
| 26.11.2004 at 21:16 |
|
ROKIPEER
|
Tsekkasin pullipärast jagajat ja selgus et polegi vaja mutrit lahti krudida kuna keegi oli ette jõudnud, keerasin seda siis vastupäeva veits ja miskit muutus paremaks küll, saan ma ikka õigesti oma lolli mõistusega aru et jagajat vastu päeva keeramine teeb süüte varasemaks, kui pöörleb asi päripäeva, Kuigi see turtsumine ja paukumine ja tulelondi väljaviskamine võis tekkida süüte liiga varasest asendist. |
| 30.11.2004 at 16:39 |
|
Madman
|
Oled õigel teel aga selleks et kõik korralikult toimiks peavad kõik olulised veakoodid kadunud olema. Kui midagi näpid vahepeal siis kustuta eelmised veakoodid ka maha muidu jäädki otsima.
Kustutamine - aku juhe maha (oli mingi aega ka, ei mäleta enam, 1 minutist peaks piisama)
Kui käima paned siis peab käima ca 1 minut või seni kuni check engine tuli põlema läheb, siis saad uuesti värskeid koode kontrollida.
Edit: ilma abivahenditeta saad süüte kõige paremini kõrva järgi paika töötava mootoriga jagajat keerates.
| 30.11.2004 at 17:01 |
Last edited 30.11.2004 at 17:03 by Madman
|
ROKIPEER
|
Tänud |
| 30.11.2004 at 17:06 |
|
ROKIPEER
|
kuna vahepeal on aku ka maas olnud siis tegin selle protseduuri ära ja näitas veakoodi 15 mis oli seotud temp anduriga, eks siis pean sinna poole suunduma ja sealt viga otsima hakkama.
Nüüd oli mootor soe ka ja mida ma kartsingi oli see et käima ei läind, uhas metsikult pena pääle nii et ära tahtis lämmatada. Kakkusin küünlad ka maha - musta tahmakihi all ja märjad, tegin puhtaks aga ei sittagi, ujutab vist ikka koledasti üle. |
| 30.11.2004 at 18:15 |
|
Astro-97
|
quote: ROKIBEER: kuna vahepeal on aku ka maas olnud siis tegin selle protseduuri ära ja näitas veakoodi 15 mis oli seotud temp anduriga, eks siis pean sinna poole suunduma ja sealt viga otsima hakkama.
Nüüd oli mootor soe ka ja mida ma kartsingi oli see et käima ei läind, uhas metsikult pena pääle nii et ära tahtis lämmatada. Kakkusin küünlad ka maha - musta tahmakihi all ja märjad, tegin puhtaks aga ei sittagi, ujutab vist ikka koledasti üle.
minul nt. töötava mootori ajal pisti
ku mahatõmbamisel hakkas mootor koledast putrama, suri
lausa välja ja pärast ei tahtnud käimagi minna. kusagilt skeemilt vaatasin kord, et selle anduriga samal liinil oli veel miski tähtis asjapulk. misasi seda ma ei mäleta. vaata raamatust skeemi kus on ainult andurid.
|
| 30.11.2004 at 21:12 |
|
ROKIPEER
|
Eks siis pean ootama kui raamat kohale jõuab, ja seal ehk siis midagi õpetlikku ka leidub. Tsekkan esialgu testriga juhtme üle ja vaatan mis pinge peale tuleb. |
| 30.11.2004 at 22:18 |
|
ROKIPEER
|
Sai siis testriga katsetatud niipalju et juhe tundub terve olema ja kui süüte sisse keerasin jooksis 5 volti powerit pistikusse, mis pidi vististi õige pinge olema, mis edasi kas peaksin uut andurit ostma jooksma Kas andurit annab ka kuidagi puhastada? Jube kole näeb ta välja küll, oksudeerund kuidagi. |
| 01.12.2004 at 11:32 |
|
Madman
|
Kontrolli teine juhe ka üle mis anduri peal on, see peab minema ajus massi, kui massi saab siis võivad olla anduri klemmide ühendused viletsad või andur ise tõbine. Vaevalt et teda puhastada saab, mul on endal üks vana andur olemas mis vist peaks töötama (plast on lihtsalt katki klemmide ümbert).
Kui andur töötab siis sooja mootoriga peab pinge langema alla 2 voldi.
Kontrolli veel ega anduri klemmid korpuse kaudu massi ei saa.
| 01.12.2004 at 11:51 |
|
ROKIPEER
|
Niipalju ma teise juhtmega proovisin et pistsin testri ühe otsa pistikusse ja teise panin massi ja toimis, takistus oli korras. Eks tsekkan veel klemme ja vaatan mis sooja mootoriga teeb. |
| 01.12.2004 at 15:03 |
|
ROKIPEER
|
Ajasin siis mootori ka soojaks aga voolu jooksis ikka 5 volti andurist. Pöördesse läheb küll aga süüde peab päris varajaseks keeratud olema muidu võtab hingest kinni. |
| 01.12.2004 at 16:32 |
|
Madman
|
Siis ei jää vist muud üle kui kala ikka anduris. Palju anduri kahe klemmi vaheline takistus on erinevatel temperatuuridel? Paistab et on liiga palju ja ajule näidatakse et mootor on umbes -40C.
Korras anduri näidud on sellised:
Kraadi C Takistus Ohm
100 185
70 450
38 1800
20 3400
-4 7500
-7 13500
-18 25000
-40 100700
| 01.12.2004 at 17:00 |
|
ural |
-40C temperatuuri juttu räägiti minulegi. Ju see peab siis viga ikkagi olema. Samas suvel nagu täistõmbamise probleeme ei esinenud.
| 01.12.2004 at 20:12 |
|
ROKIPEER
|
eks ta ikka ujutas ka aga küünlad tahmab kuradi siva ära ja ega siis enam väga nobedalt käima lähe, pean ikka vahepeal jälle maha krudima ja puhastama, ja kui nats rohkem käiata siis on garaaz pena lebra täis. |
| 01.12.2004 at 21:59 |
|