| Poster |
Message |
viplala |
lamdaandurid
Olen lasknud mitmel oma autol vahetada lambda andureid Speedsteris Hannese juures. Ta on läbi aastate testinud erinevate tootjate omi ja soovitab ning paigaldab Melasis müüdavaid (firmat kahjuks ei mäleta). Isegi Boschi omad pidid kümnest kaks juba uuena peetis olema. Samas on need melasi omad odavamad kui Boschil ja tal ei pidavat olema nendega kunagi probleeme, nelja juhtmega maksis midagi 700.- ringi, kolmega veelgi odavam. Üks asi mis mulle on tema jutust meelde jäänud, et juhtmed mis andurisse veetakse (kui on pikendada vaja) ei tohi olla suvalise takistusega ja nende ühenduskohti ei tohi tinutada (anduritel on kaasas vastavad kokkupigistatavad metall jublakad). Eriti kehtib see juhtmele millest andmeid loetakse.
Üks tark link kah http://www.lambdasensor.com/main/mindex.htm |
| 27.11.2007 at 16:05 |
|
Astro-97
|
lamdaandurid
aga miks sa universaalset lambda-andurit ei pane?
mina oma cherole installisin ja asi ok!
tootjaks NTK
-------------------------------------------------------------------------
NTK-d soovitati mullegi. millalgi paar aastat tagasi vahetasin ära. muud polnud midagi kui et alguses paar nädalat
ei tundnud auto ära seda. hiljem ECM kaitsme eemaldamine 15min. aitas asja.
muud pole midagi täheldanud kui et tundlikum on ja augud seal otsas on ka väiksemad ning kitsamad kui originaalil
| 27.11.2007 at 17:35 |
|
ROKIPEER
|
lamdaandurid
quote: ASTRO-87:
NTK-d soovitati mullegi. millalgi paar aastat tagasi vahetasin ära. muud polnud midagi kui et alguses paar nädalat
muud pole midagi täheldanud kui et tundlikum on ja augud seal otsas on ka väiksemad ning kitsamad kui originaalil
Kas sul oli ka algselt siis 1 juhtmega varjant?
Kuidas ühendasid? Kas oli vaja ka juhtmeid pikendada?
|
| 29.11.2007 at 09:45 |
|
Astro-97
|
lamdaandurid
quote: ROKIPEER: quote: ASTRO-87:
Kas sul oli ka algselt siis 1 juhtmega varjant?
Kuidas ühendasid? Kas oli vaja ka juhtmeid pikendada?
ühe juhtmega jah. pikendada polnud vaja, oli piisava pikkusega.
| 29.11.2007 at 16:35 |
|
Jansa |
lamdaandurid
quote: viplala: Olen lasknud mitmel oma autol vahetada lambda andureid Speedsteris Hannese juures. Ta on läbi aastate testinud erinevate tootjate omi ja soovitab ning paigaldab Melasis müüdavaid (firmat kahjuks ei mäleta). Isegi Boschi omad pidid kümnest kaks juba uuena peetis olema. Samas on need melasi omad odavamad kui Boschil ja tal ei pidavat olema nendega kunagi probleeme, nelja juhtmega maksis midagi 700.- ringi, kolmega veelgi odavam. Üks asi mis mulle on tema jutust meelde jäänud, et juhtmed mis andurisse veetakse (kui on pikendada vaja) ei tohi olla suvalise takistusega ja nende ühenduskohti ei tohi tinutada (anduritel on kaasas vastavad kokkupigistatavad metall jublakad). Eriti kehtib see juhtmele millest andmeid loetakse.
Üks tark link kah http://www.lambdasensor.com/main/mindex.htm

Kuulsin just eile õhtul sama juttu, kui oma boschiga sinna läksin. Mul joppas selle 80% sisse.
|
| 29.11.2007 at 18:18 |
|
ROKIPEER
|
lamdaandurid
Nüüd siis 4 soolikaga NTK andur käes, leidsin ka igast huvitavat juttu installi kohta:
http://www.ngk.com/glossary.asp?kw=How+do+I+install+Universal+Oxygen+Sensors?&manID=1&pt=

Üks võibolla loll küsimus ka, aga pole nii kõva mees el. alal 
Kas need kaks valget heateri kaablit panen siis lihtsalt omavahel kokku? |
| 29.11.2007 at 18:44 |
|
uuslane |
lamdaandurid
quote: ROKIPEER: Nüüd siis 4 soolikaga NTK andur käes, leidsin ka igast huvitavat juttu installi kohta:
http://www.ngk.com/glossary.asp?kw=How+do+I+install+Universal+Oxygen+Sensors?&manID=1&pt=

Üks võibolla loll küsimus ka, aga pole nii kõva mees el. alal 
Kas need kaks valget heateri kaablit panen siis lihtsalt omavahel kokku?
Üks valge läheb massi, teine saab +12. |
| 29.11.2007 at 19:41 |
|
ROKIPEER
|
lamdaandurid
Loodetavasti siis homme saab see teema minu jaoks ammendatud,
sain värgist sotti ja üks kasulik link veel:
http://www.asashop.org/autoinc/dec2002/mech.htm
|
| 29.11.2007 at 22:10 |
1 edit. Last edited 29.11.2007 at 23:36 by ROKIPEER
|
ROKIPEER
|
lamdaandurid
quote: ASTRO-87:
-------------------------------------------------------------------------
Igaks juhuks küsin kuidas see mitteäratundmine väljendus? Kas hakkas koode viskama?
Ja mismoodi sa ECM kaitsme eemaldasid, kas see lihtsalt aju nullimine, aku juhe maha?
Kuidas sa anduri massijuhtmete ühendused lahendasid?
Ma viisin mõlemad mootori külge, aga erinevatesse kohtadesse, või peab midagi ilmtingimatta
keresse jooksma? + leidsin ühest üleliigsest pistikust mille taga vist kunagi on õhupump istunud.
|
| 03.12.2007 at 07:13 |
|