register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Nahk ja salong   1 2 3  
Poster Message
urmas
Nahk ja salong
Kod. Valeri Kirss käib mingite 100 aastat vanade saabastega. MIKS ? Tahab ja käib, sest talle meeldivad vanad asjad ja noored naised. Stiilne !

To Corvus:
Kas Teping ikka püüdis taastada istmeid nii nagu nad olid (voldikesed ja padjakesed) või tegid oma moodi. Nimelt kui ma oma istmetest rääkisin ja pakkusin, et ehk enne teeks mõne pildi, siis töö käigus näeks, kuidas vana polster kujundatud oli; vastasid nad, et nad ise tea kuidas teha ...
21.02.2001 at 13:19
corvus
Nahk ja salong
Istmete ja sisepolstri kuju on jälgitud küllaltki täpselt, kuid värvilahendus (must-rohe-beez) on omalooming - esiteks ilusam ja teiseks valge nahk istmeteks - no andke andeks! Ju nad on selle aastakese-paariga nahhaalseks läinud - aga üldiselt peaks raha rääkima küll...
21.02.2001 at 14:51
urmas
Nahk ja salong
Mis selle valge nahaga siis on, mul nagu midagi muud valida ei ole kui tuleb võtta liivakarva beezh. Muu lihtsalt ei sobi kokku uste ja armatuuriga.
21.02.2001 at 15:25
wax

Nahk ja salong
quote:
Mustang GT 94 wrote:
Muu lihtsalt ei sobi kokku uste ja armatuuriga.
:evil need ka ikka uue naha alla! :evil
21.02.2001 at 15:29
corvus
Nahk ja salong
to Mustang GT94

valge/beez nahk istumise all, unusta teksad, nahk ja lühikesed püksid. Intensiivse kasutamise järel (nii aasta) on tavaliselt isetehtud (mitte tehase toodang, kuid ka see)istmed päris ebameeldivad väljanägemiselt.
21.02.2001 at 16:10
urmas
Nahk ja salong
Krt. See jutt võib isegi tõsi olla. Mis siis lahend ? Pean ehk uurima, kuida see tekstiil maha käib, et pesta saaks. Ise kardan, et tekstiili maha võttes viskab selle porolooni sisu laiali.
21.02.2001 at 16:21
corvus
Nahk ja salong
to Mustang GT94

tee istumise alune tumedast nahast (roheline, must, sinine - oleneb millist värvi veel salongist leidub) ja küljed istmetel lase valgest või beezhist nahast teha. Tuleb selline cool kahevärviline iste (maini neile nagu nad umbes C3 tegid)
Taga istmetel sama lugu rohkem tumedat ja keskel hele riba (või mitte) nagu ka külgedel.
21.02.2001 at 16:35
peep

Moderator
Nahk ja salong
Segan siin jutu vahele aga mina ei kasutaks nahka. Hea tekstiil on igati praktilisem - kuigi ilmselt mitte odavam.

Mul on oma autos must nahk ja suvel ikka kõrvetab päris valusalt kohati + selg läheb kergelt märjaks.
21.02.2001 at 16:59
urmas
Nahk ja salong
Ma pean elu üle järele mõtlema. Time out.
21.02.2001 at 18:32
vette84
Nahk ja salong
quote:
peep wrote:
Kas vette istmete seljatoed käivad alla ? Vist mitte...

Muidu oleks huvi may-be.
Peep, Vette istmed käivad alla küll, seljatoe taga on peatoe kohal mõlemal istmel väikesed kangikesed, millest tõmmata ja seljatugi tuleb alla, juhiistmel on lisaks kangike ka lävepaku juures.
Ainult kole on , et minu Corvette istmed on tagant vaates plastmassist, tean, et see on nii originaalis, aga meeldiks kui oleks nahast.
Minu Corvettil on tehtud mustast nahast istmed ka Tepingus ja koos Edeku Corvettega umbes 95 aastal, hinda ei tea, kuna auto on palju omanikke vahetanud, ÕNNEKS LEIDNUD VIIMASE.
Istmed on jäljendanud originaali ja ei ole mingi Tepingu omalooming, kuhu nad harrastavad oma embleemikesi ja kolmekordseid õmblusi teha.
22.02.2001 at 08:28
PlyVal64
Nahk ja salong
Pääsen siis kah jälle oma masina ligi.
Mina lasin oma auto uue sisu teha sellisel vennal(kokkulepe numbri avaldamiseks olemas, märgusõna Unic-klubi):05013153, AS QX Mööbel. Väga asjalik ja hea noor kutt on.
26.02.2001 at 12:25
BlueStang

Nahk ja salong
Võtan vana teema uuesti üles - pakub huvi istmete kohendamine ja katmine nahaga. Auto ise väljast ja seest üleni must - istmed ebamäärast värvi halli riidekattega ja natuke väsinud ilmega.
Aga kas teha istmed ka üleni mustaga või hoopis mõne muu värviga kokku?
Alloleval pildil on näha, et ka tehase poolt on erinevas toonis lahendus - küljed tumedamad, keskosa heledam.

Äkki keegi teab uuemaid salongitrende?

19.07.2003 at 17:47 Last edited 19.07.2003 at 17:50 by BlueStang
mrtn
Nahk ja salong
GTO peaks sulle heaks eeskujuks olema :)
19.07.2003 at 20:58
diesel
Nahk ja salong
quote:
BlueStang: Võtan vana teema uuesti üles - pakub huvi istmete kohendamine ja katmine nahaga. Auto ise väljast ja seest üleni must - istmed ebamäärast värvi halli riidekattega ja natuke väsinud ilmega.
Alloleval pildil on näha, et ka tehase poolt on erinevas toonis lahendus - küljed tumedamad, keskosa heledam.
trendidest ei tea, aga niipalju kui mul pilk peale jäi siis olivad su värske stangi istmed ju tegelikult täitsa kobedad. oma vankrile peaksin lähiajal naha sisse saama, võid siis lahkesti kaema-katsuma tulla.
19.07.2003 at 21:09
5.0
Nahk ja salong
quote:
BlueStang: Võtan vana teema uuesti üles - pakub huvi istmete kohendamine ja katmine nahaga. Auto ise väljast ja seest üleni must - istmed ebamäärast värvi halli riidekattega ja natuke väsinud ilmega.

Äkki keegi teab uuemaid salongitrende?
sama dilemma sellel talvel läbi mõeldud/vaadatud. Peaksid võtma saadaolevad nahanäidised ja vaatama kuipalju see must erineb muust salongi mustast (või siis mingist muust värvist, millesarnast otsid) ja kui ikka silmaga kergestinähtav erinevus, siis üle kahe värvi salongis kipub kirjuks jääma ja arvaks, et iste tuleks ühevärviline teha, aga see on küll minu subjektiivne arvamus.
20.07.2003 at 09:42
tfr

Nahk ja salong
Siin on vist see ka, et kaks peaaegu ühte värvi, aga natuke erinevat tooni häirivad silma rohkem, kui kaks erinevat. S.t., et näitlikult, kui teha kolme värviga - olemasolev must, hall ja valge näiteks, siis see tundub täitsa okei, aga kui on olemasolev must, natuke teist tooni must ja hall, siis need kaks musta, mis justnagu peaks ühte värvi olema, aga ei ole, hakkavad kohe silma.

20.07.2003 at 10:25
5.0
Nahk ja salong
quote:
tfr: Siin on vist see ka, et kaks peaaegu ühte värvi, aga natuke erinevat tooni häirivad silma rohkem, kui kaks erinevat. S.t., et näitlikult, kui teha kolme värviga - olemasolev must, hall ja valge näiteks, siis see tundub täitsa okei, aga kui on olemasolev must, natuke teist tooni must ja hall, siis need kaks musta, mis justnagu peaks ühte värvi olema, aga ei ole, hakkavad kohe silma.
see see mõte oli jah
20.07.2003 at 15:58
BlueStang

Nahk ja salong
Midagi sellist äkki siis:)
http://ford.jbroadtests.com/Mustang/2002/Bilder/Bild9.php
Aga kui teha servad salongivärvi mustaga ja keskosa vähe erksam - näiteks kollane??? :rolleyes
http://a332.g.akamai.net/f/332/936/12h/www.edmunds.com/media/roadtests/roadtest/01.ford.svtmustang.cobra/01.ford.cobra.int.500.jpg
Või hoopis keskosa ja peatugi mustad ja servad erinevat värvi - kuskil nagu olen sellist suunumust märganud viimasel ajal.

21.07.2003 at 10:03 Last edited 21.07.2003 at 10:14 by BlueStang
urmas
Nahk ja salong
Teha nii või teha naa, või teha naa ja jätta nii tegemata?

1. Performance seisukohast on tekstiil etem, kui nahk. Nahka on parem hooldada ja näeb "kallim" välja.

2. SN95 mudeli esiistmed on niivõrd emased, et tuleks tervikuna välja visata. Seljatugi ju ei toeta poolest seljast enam midagi. Kui toetad pea peatoele, siis näed auto lage. Mis hinnaga korralikud Recarod saaks?

3. Tekstiilistmed tahavad reeglina salongipesu. See operatsioon on ikka megalt odavam, kui vanade istmete nahastamine.
21.07.2003 at 11:19
peep

Moderator
Nahk ja salong
quote:
urmas:Mis hinnaga korralikud Recarod saaks?

Lihtsalt infoks: QRX'il olid veel hiljaaegu pakkuda tutikad Recarod allalastavate seljatugedega ja megahead sees istuda. Hind oli ka sobiv, mul jäi kaup katki vaid seoses mitteühilduvusega Camaro turvavöösüsteemiga. Mustangil seda problat vist ei ole. Uuri ehk on veel alles ...
21.07.2003 at 11:24 Last edited 21.07.2003 at 11:26 by peep (Moderator)
BlueStang

Nahk ja salong
quote:
urmas: Teha nii või teha naa, või teha naa ja jätta nii tegemata?

:D Eriti see viimane kõlab päris hästi.
Tegelikult urmasele tänud prioriteetide juurde tagasitoomise eest - enne ikka performance ja siis istmed:)

21.07.2003 at 13:38 Last edited 21.07.2003 at 14:07 by BlueStang
madis
Nahk ja salong
btw. kui sul esiamorte vaja on, siis topis on ühed - peaksin nad välja ostma, kuid on väike $$ probleem.
Võta ära, mul siis üks mure vähem ja sinul ka :)
21.07.2003 at 15:11
urmas
Nahk ja salong
Ma ütleks tänud Kuriksile, kes mind samasugusest naha-haigusest päästis.
21.07.2003 at 15:13
928boy
Nahk ja salong
Tere taas üle pika aja!

Lisaksin siia teemasse ühe infonatukese, mis kellelegi ehk kasulikuks osutub. Jutt nimelt naha ostmisest. Nahkasid on teatavasti väga erinevaid (erinevate pudulojuste seljast) ning nende parkimistehnoloogiad on samuti erinevad. Selle tulemuseks on ka erinevus kvaliteedis. On odavaid nahku ja kalleid nahku. Pikemalt sellest võiks rääkida mõni spetsialist, kuid üldiselt on odava ja kehva kvaliteediga naha tunnuseks värvi varajane mahakoorumine, naha erinevate kihtide üksteisest eraldumine (mis võib sündida üsna ruttu ja näeb väga rõve välja) jne. Seetõttu ei soovita ma selle materjali pealt kokku hoida. Noor Tehnik mulle väga kvaliteetse allikana ei tundu. Samuti arvan, et odavad mihklid mobiilinumbrite taga just kõige parema kraamiga varustet pole. Ise olen ostnud näiteks Mang´ist (kodumaine disainpehmemööbli valmistaja). Nad ostavad head kraami sisse hulgihinnaga ja kui väga ilusti nende käest küsida, siis müüvad ka inimesele tänavalt. Värvivalik ei ole küll teab mis lai kuid näiteks oma naise Jaguarile leidus üsna kümnesse tumesinine toon.

Siia otsa ka üks küsimus, mis otsapidi selle teema alla käib. Lugesin, et kulunud värviga nahksalongil saab värvi taastada (alternatiiv naha väljavahetamisele). Kui ise teha, siis raha läheb kopikaid, küll aga on kõvasti tööd. Kas keegi siinseist on sellega kokku puutunud? Teab, kust selleks otstarbeks mõeldud nahavärvi saada? Või teab äriühingut, mis sellist teenust pakuks?

Ette tänades
01.08.2003 at 09:56
jesse

Nahk ja salong
R. V. K. Eesti OÜ
Tegeleb ka naha värvimisega, aga esmakordselt Eestis ka rõivaste värvimisega.
050 36 878 Paavel
01.08.2003 at 11:29
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Nahk ja salong   1 2 3  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.