| Poster |
Message |
cipo |
mingi jama bensukuluga pärast külmasid
to: EFTC - tagasivool paaki toimub?
Kuskil automoto foorumis kaebles sm. samasuguste sümptomite üle - viga leiti ülesse puuduvast tagasivoolust.
| 27.01.2006 at 00:45 |
|
EFTC
|
quote: cipo: to: EFTC - tagasivool paaki toimub?
Kuskil automoto foorumis kaebles sm. samasuguste sümptomite üle - viga leiti ülesse puuduvast tagasivoolust.
Pole õrna aimugi. Kust ma pritsungil selle leidma peaks? paagist ette jookseb küll ainult üks toru.
| 27.01.2006 at 10:14 |
|
antennimees
|
Pole küll ühtegi pritsungit näinud ilma tagasivooluta. Ju sul ikka 2 või isegi 3 toru paagist tuleb. Kolmas võib olla tuulutus aga seda ei pruugi ka olla. Teine toru peab aga kindlalt olema ja kui sul seda pole siis on ju selge kuhu küte jookseb, maha nimelt.
| 27.01.2006 at 13:20 |
|
Madman
|
quote: EFTC: Pole õrna aimugi. Kust ma pritsungil selle leidma peaks? paagist ette jookseb küll ainult üks toru.
Bensiinipumbast jooksev toru peaks tulema kütusesurve reguleerimise klappi. Töösurve sealt mootorisse ja ülesurve läbi klapi tagasivoolu kaudu paaki.
| 27.01.2006 at 13:28 |
1 edit. Last edited 27.01.2006 at 13:30 by Madman
|
metsavaht |
Kui tohib teema alustajana sõna sekka öelda Vahetasin küünlad ( vanad väga hullud polnud ) ühendasin andurid tagasi sõitsin 10 km L käigua 3500 pööret - kombes nagu Teil siin tavaks öelda bueno !!! Aga nüüd tänu sellele tean unepealt kuidas lambdad töötavad Aga te arutage edasi huviga jälgin kas saab asja või ei ..... |
| 27.01.2006 at 13:59 |
|
EFTC
|
sry metsavaht et teemat tsipa läbustan aga ei julgenud kunagi ise teemat teha - arvasin et siinsetele on kütusekulu selline tabu teema aga no nädalavahetuse veedan garaasis. eks siis panen ka kirja mis toimub.
PS! ilmad soojenevad ja 7,5L = 35km juba ! ma olen rõõmus
| 27.01.2006 at 14:21 |
|
Astro SS |
EFTC sa ei ole ainuke,kel on küttekuluga probleeme.
Olin sunnitud eile Riias käima ja sõidukisk oli suht uus BMW X5 (v8 kone ja automaadiga) , mis tarbis maanteel 22,5 l sajale rahulikult sõites.
| 27.01.2006 at 15:26 |
|
metsavaht |
quote: EFTC: sry metsavaht et teemat tsipa läbustan aga ei julgenud kunagi ise teemat teha - arvasin et siinsetele on kütusekulu selline tabu teema aga no nädalavahetuse veedan garaasis. eks siis panen ka kirja mis toimub.
PS! ilmad soojenevad ja 7,5L = 35km juba ! ma olen rõõmus
Ei läbustanud miskit peaasi, et saad probleemile lahenduse. Edu nädalavahetusel garaazis |
| 27.01.2006 at 15:40 |
|
EFTC
|
Et siis jälle see vana teema
Sain tulumaksu tagasi (küll on tore) ja investeerisin selle kohe autosse. Starter nüüd korras ja Lambda ka küljes aga jama ikka - 30 sajale jätkub :S
Milles võib viga olla - lambda ilmselgelt ei tööta. Panin uue anduri aga minu mõistuse järgi peab lambda kuskilt ka maandust saama - kas roostes sumpsis võib äkki võti peituda? vedasin uue juhtme ajust... aga ikka suitseb nagu saunaahi 30 sajale... kaua võib
PS! Mootori temperatuurinäiduk üle veerandi ei tõuse..... termostaat ja temp sens vahetatud !
keegi teadlane kellele saaksin tänuvõlglane olla ?
| 02.03.2006 at 01:08 |
|
LaSa
 Moderator |
Algatuseks, kas lambda on Sul ühe või mitme juhtmega? Kui ühega, siis kas oled proovinud testriga lambda signaaliotsa ja auto kere vahelt mõõta? Veel võid proovida mõõta väljalaske ja kerevahelist takistust, seda siis jällegi juhul, kui on tegu ühekarvalise lambdaga.
Kuna madal pinge tähedab lahjat segu, siis järelikult hädavajalikult suurem takitus (summutist massi ühetraadilise korral) põhjustab sujuvalt ka kütuse suurema pealeandmise... |
| 02.03.2006 at 02:36 |
|
EFTC
|
quote: LaSa: Algatuseks, kas lambda on Sul ühe või mitme juhtmega? Kui ühega, siis kas oled proovinud testriga lambda signaaliotsa ja auto kere vahelt mõõta? Veel võid proovida mõõta väljalaske ja kerevahelist takistust, seda siis jällegi juhul, kui on tegu ühekarvalise lambdaga.
Kuna madal pinge tähedab lahjat segu, siis järelikult hädavajalikult suurem takitus (summutist massi ühetraadilise korral) põhjustab sujuvalt ka kütuse suurema pealeandmise...
nii LaSa - nüüd läks päris keeruliseks.
Aga lambda mul ühe juhtmega. Kas saan aru õieti et lambda saab oma massi summutist ja minupuhul võib olla viga selles et ei saa korralikku massi? mida ma täpselt mõõtma peaks ja mis võiksid olla reaalsed näitajad mida vaja leida.?? mul hakkab mõistus otsa saama... raha juba sai
| 02.03.2006 at 17:12 |
|
LaSa
 Moderator |
esimene ettejuhtuv link googlis, natuke teooriat ja kontrollimise juhend. |
| 02.03.2006 at 17:30 |
|
karikas |
quote: EFTC: Panin uue anduri aga minu mõistuse järgi peab lambda kuskilt ka maandust saama - kas roostes sumpsis võib äkki võti peituda?...
PS! Mootori temperatuurinäiduk üle veerandi ei tõuse..... termostaat ja temp sens vahetatud !
Äkki on viga hoopis aju poolel, et see ei saa korralikult massi.
Sõbral alles sügisel oli nii. Vahetas lambdasid, mõõtis ja jändas, kuid veast lahti ei saanud. Pärast ilmnes, et kaitsmekarp oli vett saanud ja kotermann pahandust teinud. Seetõttu ei saanud aju õieti massi ja kõik andurid töötasid valesti.
Henry |
| 02.03.2006 at 17:37 |
|
EFTC
|
quote: LaSa: esimene ettejuhtuv link googlis, natuke teooriat ja kontrollimise juhend.
Tänud LaSa.
Lugu selline ka et mu mikromootor ei taha soojaks ikka minna - ehk sellest ka asi et lambdat järgi ei võta? Termostaat sai 1000km tagasi vahetatud aga muudatust ei toimunud siis ega praegu. temp sens sai ka vahetatud - kas või vigane termostaat olla?
| 02.03.2006 at 22:37 |
|
LaSa
 Moderator |
Vigaseid termostaate ikka esineb, isegi suht sageli pidi olema. |
| 03.03.2006 at 12:33 |
|
EFTC
|
quote: LaSa: Vigaseid termostaate ikka esineb, isegi suht sageli pidi olema.
K**** **** *** *** ** ****** aga ikkagi tellisin uue ära juba !
| 03.03.2006 at 21:24 |
|
kalev35
|
http://www.rockauto.com/ref/SMP/quickTips2005.pdf
| 06.03.2006 at 19:10 |
|
EFTC
|
vahetasin termostaadi jälle ja võite ise arvata kas muutus midagi....
nõutu
| 09.03.2006 at 04:01 |
|
karikas |
quote: EFTC: nõutu
Kas aju maandust kontrollisid?
Henry
|
| 09.03.2006 at 08:19 |
|
LaSa
 Moderator |
quote: EFTC: vahetasin termostaadi jälle ja võite ise arvata kas muutus midagi....
ehh, algatuseks oleksid võinud vana termostaati kontrollida 
|
| 09.03.2006 at 09:20 |
|
EFTC
|
quote: LaSa: quote: EFTC: vahetasin termostaadi jälle ja võite ise arvata kas muutus midagi....
ehh, algatuseks oleksid võinud vana termostaati kontrollida 
LaSa: laiskus Vesi keeb kannus ju nii aeglaselt
Karikas: aju maandus OK aga äkki võib ploki maandus kesine olla? siis ei jõua see asi sealt sumpsi küljest ikka ajuni?
| 09.03.2006 at 12:48 |
|
karikas |
quote: EFTC:
Karikas: aju maandus OK aga äkki võib ploki maandus kesine olla? siis ei jõua see asi sealt sumpsi küljest ikka ajuni?
See isegi tõenäolisem. Mu point oligi selles, et lambda valetamine ja temp-anduri valetamine võib olla sama põhjusega.
Henry |
| 09.03.2006 at 17:06 |
|
cipo |
Ja mina ajan veel oma joga edasi: kui sul ikkagi üks toru paagist ette jookseb - siis kus on tagasivool - äh?
Ajude maandused, termostaadid (kusjuures vigane termostaat niivõrd suurt kütusekulu ei tohiks põhjustada), lambda ja lisaks võib-olla veel ka aukliku summuti (+2L/100km), talverehvid (min. +1L/100km), lühikesed sõiduotsad.
Kõikide vigade summa = praegune kütusekulu.
| 09.03.2006 at 19:50 |
|
kefka |
quote: cipo: Ja mina ajan veel oma joga edasi: kui sul ikkagi üks toru paagist ette jookseb - siis kus on tagasivool - äh?
siis lihtsalt ei ole tegu pritsungi autoga,vaid karbussiga vanemat tüüpi masinaga.või mõni idioot on selle toru ära võtnud.
| 09.03.2006 at 20:04 |
|
EFTC
|
quote: kefka: quote: cipo: Ja mina ajan veel oma joga edasi: kui sul ikkagi üks toru paagist ette jookseb - siis kus on tagasivool - äh?
siis lihtsalt ei ole tegu pritsungi autoga,vaid karbussiga vanemat tüüpi masinaga.või mõni idioot on selle toru ära võtnud.
ma lähen loen neid torusid ....
| 10.03.2006 at 00:08 |
|