register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Dodge Ram Van B250 bensiinikulu (mitte, et ma nüüd viriseks:-))   1 2  
Poster Message
vvt

Dodge Ram Van B250 bensiinikulu (mitte, et ma nüüd viriseks:-))
Mõned targad soovitavad atsetoonis leotada. Ei oska soovitada. Arvestades jupi hinda on töökindel lahendus siiski uus. See anduri elektrood on mingit "eurokütusest" tulenevat sodi täis ja ei reageeri enam segu väikestele muutustele. Üsna tavaline keiss muidu.

Jagajaga on sedasi, et reguleeritav asi võib tihti olla suvaliselt "reguleeritud". Kui vahele ei jäta ja niiske ilmaga ei jama, siis antud probleemi põhjus vaevalt jagaja on.

Küll aga vanad ja mustad küünlad teevad kulule oma teene.

Hallikasvalge sodi rootor otsas ja kaanes olevatel kontaktidel on metalli kõrbemisjäägid - peene liivapaberiga puhastada (tavaliselt probleemi ei tee).

29.05.2006 at 13:05 1 edit. Last edited 29.05.2006 at 13:07 by vvt
vasja

Jah, jagaja kohta spetsialistilt küsisin - see pidi olema normaalse töö tulemus.

Küünlad vaatan üle. Kas lambda saab ise ära vahetada või tuleb oskajad kaasata?

PS. Uuematel autodel on võimalus vastava adapteri (juhtme) ja softi olemasolul pardaarvutit tutkida (veakoodid jne.). Kas 92. aasta Dodge Ram ka sellist võimalust evib. Millegagi nad ju teeninduses neid koode loevad. Kas, kuidas ja kust ma sellekohast infi saaks?

29.05.2006 at 13:56
dodge
See käib nii: keerad süüdet sisse - välja - sisse - välja - sisse ja jälgid "check engine" kirjaga tulukest. See hakkab vilgutama 2-kohalisi koode. Peast ei mäleta, aga 55 oli koodide lõpp ja 42 battery disconnect. Mul raamat ka olemas. Üks kood võib tähendada mitut erinevat asja, tester seega täpsem.
29.05.2006 at 19:05
Sully
Kui sa juba seal küünarnukkideni sees oled :) vaata huvi pärast mida temperatuuri andur teeb - see mis ajule mootori tep. ette söödab, kuskil siin ühes teemas käis läbi cace, et andur arvab kogu aeg et ilm on külm ja annab ajule rikka segu käsklusi...
See tuli mul praegult lihtsalt meelde, on plaanis ka oma temp andurit kontrollida ntx vahetuse teel, aga pole aega olnud. Ei suutnud manualidest ka seda anduri takistust leida. Hea kui oleks uus käepärast võtta.
http://www.autozone.com/servlet/UiBroker?ForwardPage=/az/cds/en_us/0900823d/80/1e/af/19/0900823d801eaf19.jsp
29.05.2006 at 20:07 1 edit. Last edited 29.05.2006 at 23:17 by Sully
dodge
Kas mitte ei anna sel juhul veakoodi, et liiga kaua soojeneb?
29.05.2006 at 20:16
vasja

Eks ma vaatan siis temperatuuriandusri ka üle.

Ehhki temperatuuriandur tundub töötavat - ~5 minutit pärast käivitamist ja sõitma hakkamist platseerub temeperatuurinäidiku seier alumise ja keskmise kolmandiku vahele. Peaks olema normaaltemperatuur? Vist?

29.05.2006 at 23:07 1 edit. Last edited 30.05.2006 at 11:58 by vasja
vasja

Nii. Täna avastasin oma ehmatuseks äralagunenud summuti. Tolknes teine kuidagi kurvalt külje alt välja. Panin käe külge ja avastasin, et miskit on päris lahti. Auto töökotta tõstuki peale ja tuli välja, et tagumise püti väljuv toru oli lahti roostetanud. Lasin esialgu kinni keevitada aga ilmselt tuleb uus pütt vaadata.

Kas usarauale saab väljalaske juppe ainult spetsialiseeritud ettevõtetest või võin ma suvalisse summutajatega tegelevasse poodi sisse astuda ja oma liikurile uue summutijupi nõutada?

PS. Kas katkine summuti võib bensiinikulule mõjuda?

30.05.2006 at 22:47
Madman

quote:
vasja:
Ehhki temperatuuriandur tundub töötavat - ~5 minutit pärast käivitamist ja sõitma hakkamist platseerub temeperatuurinäidiku seier alumise ja keskmise kolmandiku vahele. Peaks olema normaaltemperatuur? Vist?

Arvuti temp. andur ja näidiku oma peaks olema 2 eraldi andurit. Mõõta on vaja takistust selle kontrollimiseks, see on see füüsikaline suurus mille alusel arvuti küttesegu reguleerib. Õigemini küll anduri takistuse muutumisest tulenev pinge muutumine vastavas arvuti ahelas.

30.05.2006 at 22:58
vasja

quote:
vasja:

quote:
Madman:Arvuti temp. andur ja näidiku oma peaks olema 2 eraldi andurit. Mõõta on vaja takistust selle kontrollimiseks, see on see füüsikaline suurus mille alusel arvuti küttesegu reguleerib. Õigemini küll anduri takistuse muutumisest tulenev pinge muutumine vastavas arvuti ahelas.

Jah seda ma vaatasin ise ka elektriskeemilt. Eks tuleb siis pisut põhjalikumalt uurida.

30.05.2006 at 23:12 2 edits. Last edited 30.05.2006 at 23:14 by vasja
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Dodge Ram Van B250 bensiinikulu (mitte, et ma nüüd viriseks:-))   1 2  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.