register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Caprice karpa vahetus.   1 2 3  
Poster Message
juku15
Caprice karpa vahetus.
Kuidas siis seda TPS asja kontrollida? Mida see teeb ja kuidas töötab? Viga vist ikka väga suur olla ei saa karbussil,näppisin ühe pistiku korra küljest ja hakkas norm.tööle.Aga vähe aega töötas ja kollane tuli hakkas ka põlema armatuuris....
Kui minu eelmist karbussi teemat vaadata ja pilti karpast,siis jutt on sellest musta värvi pistikust,eestpoolt vaadates parempoolne..
Et siis,mis ma järgmiseks tegema peaks??
20.06.2008 at 09:24 3 edits. Last edited 20.06.2008 at 20:44 by juku15
taaniel
Caprice karpa vahetus.
Tegu peaks olema potensiomeetriga. Tester külge ning keerama-kui takistus muutub sujuvalt-ok. Kui on "augud" sees siis vahetusse.
21.06.2008 at 13:18
juku15
Caprice karpa vahetus.
Täpsusta,mida keerama,testri nuppu või?? Kas küljest ära ka keerata vaja?
21.06.2008 at 17:11 1 edit. Last edited 21.06.2008 at 17:30 by juku15
tfr

Caprice karpa vahetus.
Keerad ikka TPSi.

21.06.2008 at 17:38
juku15
Caprice karpa vahetus.
Ok,vaatan kust kohast seda sealt keerata saab,pole uurinud enne! Ilmselt pistiku küljes peab olema kruvi..
21.06.2008 at 17:47 1 edit. Last edited 21.06.2008 at 17:48 by juku15
mr. RocknRoll

Caprice karpa vahetus.
Teisisõnu liiguta käsitsi gaasi hoovastikku ning samal ajal mõõda taksitust.

21.06.2008 at 18:19
juku15
Caprice karpa vahetus.
Tänan,sain aru!!
21.06.2008 at 18:23
juku15
Caprice karpa vahetus.
TPS sensor mõõdetud. Näitudes auke ei olnud. Näppisin teise pistiku ka lahti, mootor hakkas korralikult tööle ja bensiini kulu tüki väiksem. Ilmselt ikka uut karbussi muretsema ei pea, viga ilmselt väike..aga kus ikkagi?? Mida veel kontrollida?
Proovisin hiljem pistikud tagasi panna, ikka jukerdab.
22.06.2008 at 22:25 1 edit. Last edited 23.06.2008 at 07:25 by juku15
mr. RocknRoll

Caprice karpa vahetus.
Ehk tegu el. toorega ning uputab üle.

23.06.2008 at 10:16
kaedoo

Caprice karpa vahetus.
edelbrocki karbussil saab el toorest reguleerida manuaalselt,lastes lahti kinnituskruvid ja liigutades päri- või vastupäeva.pane google otsingusse oma karpa mark sisse ja ehk leiad mingit infi
23.06.2008 at 10:58
juku15
Caprice karpa vahetus.
Võtsin pistikud lahti ja masin töötab normaalselt.. Peab need ilmtingimata tagasi panema?? Eks vaja välja vahetada mis peab,aga senikaua,või rikub omakorda miskit muud ära??
23.06.2008 at 12:59 1 edit. Last edited 23.06.2008 at 12:59 by juku15
kaedoo

Caprice karpa vahetus.
külma mootoriga käivitamine vaevalisem.kui vaatad karbussi pealt sisse ja juhtmed on ühendatud,kas kõige ülemine siiber on kinni?või pool avatud?sooja motoga peab see täitsa avatud olema.
23.06.2008 at 13:30
juku15
Caprice karpa vahetus.
Kui juhtmed ühendatud, siis kinni ja töötamise ajal hirmus õhu luristamine oli...Juhtmed maas, ava lahti!
Ei osanud selle peale tulla et miskit viltu, õhupuhasti käis tihti maas ja imetlesin karpat ning mõtlesin....
23.06.2008 at 16:15 1 edit. Last edited 23.06.2008 at 16:17 by juku15
juku15
Caprice karpa vahetus.
Selline asi veel, õhupump on järelt ära.Kui see tööle saada,kas see teeb moto ökonoomsemaks,annab miskit juurde?
24.06.2008 at 08:54
90Deville

Caprice karpa vahetus.
Ei.

24.06.2008 at 12:44
juku15
Caprice karpa vahetus.
Tere jälle!
Huvitv,sõitsin paar nädalat korralikult,pistikud lahti karbussi küljest,mootor töötas hästi. Täna hakkas jälle jukerdama toore värgindusega,kuigi juhtmed lahti! Millest ta ilma juhtmeteta streikkima hakkas? Tuleks ikka temondi komplektid ära osta,aga kas on võimalik ajutiselt miskit teha,et saaks sõita ja et see toore asi ei jukerdaks?
04.07.2008 at 21:45
kaedoo

Caprice karpa vahetus.
seleta lähemalt,mis moodi toore värk jupsib?kas klapp läheb ise kinni?
mis karbuss sul seal ültse on?või monopritse?kõike on võimalik teha,kui asjasse süveneda.ma olen aru saanud ,et tahad kõike ise teha,siis pead ka lektüüri rohkem lugema.lihtsalt,üldise jutu peale mida siin räägitakse,ei saa midagi korda.siit saad suunad kuhu liikuda,nii olen mina sellest aru saanud.:o)
iseenesest ei hakka midagi jukerdama.tuli äkki vedru kuskilt ära ja miks ei muretsenud uut el.toore klappi.kõik asjad sõltuvad millegist.
04.07.2008 at 23:02
California

Caprice karpa vahetus.
Sellel motol on peal Rochester Quadrajet E4MC või E4ME karbuss. Ajuga "suhtlev" ning tavaliselt on nendel peal "climatic Choke" mitte elektriline toores. Ka minul tegi see pudinas nalja. Ka peale remontkomplekti panekut. Küll aga sain pöörded alla, enne oli neid liiast. Sisaldavad need ~500 raha maksvad komplektid siiski enamuses vaid tihendeid, nõela koos pesaga ning paari düüsi. Võllid jäävad ikka loksuma ning see tõttu ei pruugi ideaalselt tööle saadagi.
kui aga korralikult ja kapitaalselt karpa korda teha, siis ehk abiks sellel lehel olev info:
http://performanceolds307.tripod.com/

Seal kõik kenasti kirjas.

Kui see liialt keeruline tundub, siis ~4K ja mikidemaal rebilditud karpa ongi maarjamaa pinnal. E-bay abiks.
Kui saad korras originnalkarpa, saad ka mõnusalt väikese kulu - see tundub Sulle tähtis olevat. Kui paned uue carteri või edelbrocki, saad veidi võimu ja reguleerimisvõimalusi, kuid kulunumbrid ilmselt suurenevad. Valik on sinu!

Mina valisin originaalkarpa variandi, kuna selline masin pole oma olemuselt ega tehnikalt mõeldud kummisuitsu tekitamiseks, vaid rahulikuks kulgemiseks. Miks mitte teha seda suht soodsalt?

Meelis

05.07.2008 at 09:36
juku15
Caprice karpa vahetus.
Tänan! Originaal ilmselt ikka kõikse mõistlikum,vahetusele mõtlesin seetöttu et täitsa jamasti töötas,aga pärast paari pistiku näppimist hakkas korra hästi tööle ja asi ei tundunud lootusetu.
Toore värgindus peab olema,külmkäivituse jaoks,eriti talvel-seda jagab iga tehnika huviline,aga kuna hetkel see ainuke masin ja uute osade kohalejõudmisega läheb aega,oleks vaja miskit ajutist teha..
Kirjeldan olukorda nii nagu oskan-
Need kaks pistikut mis karbussi küles käivad on lahti võetud, sest kui nad küljes on,tõmmab masin ennast täis(igatahes seiskub ja enne seda luristab valjusti õhku)
Nüüd saab äkki ilma pistikuteta palju kätte,või vähe õhku,hirmus õhu luristamine on kuulda-mitte küll niipalju kui pistikutega,aga pensu tomu on sumpast tunda ja ebaühtlane silindrite töö,ning kerge paukumine samuti.
Mind huvitab,kas on võimalik miskit karbussis teha,et toore-asjandus ise peale ei läheks, ei pistikutega,ega ilma. Äkki saab ajutiselt miskit fikseerida vms. Ülevalt karbussi sisse vaadates ma küll ei näe,et mõni õhuklapp liiguks,isegi siis kui pistiku järgi torkan,aga häält hakkab tegema küll nii nagu imeks kusagilt väiksest avast õhku! Peale käivitamist u.minut aega töötab normaalselt,siis hakkab vaikselt toores peale minema,olgu moto soe või külm.

Tänan juba ette ära!
05.07.2008 at 16:28 2 edits. Last edited 05.07.2008 at 16:30 by juku15
kaedoo

Caprice karpa vahetus.
äkki uputab üle,ujuk ei sulge korralikult düüsi,sodi vahel ?karpa ja pumba vahel filter on?või on filter karpa sees?
05.07.2008 at 20:52
juku15
Caprice karpa vahetus.
see ka võimalik et ujutab üle,aga siis ei hakkaks susisema nagu tiriks õhku läbi väikse ava,või siiski?
06.07.2008 at 02:07
_siim_
Caprice karpa vahetus.
siis ikka läheb see toore klapp kinni millegipärast,mis ja kuidas seda klappi juhib?

:) rahval pole muud teha kui öösel kell 3 nuputada mis on juku karpal häda :D
06.07.2008 at 02:21
juku15
Caprice karpa vahetus.
Ilmselt läheb kinni,aga nagu kirjutasin,ei näe ma midagi liikuvat kui see õhk kinni läheb. Kas see klapp peaks olema näha kui ülalt alla vaadata,või asub kusagil mujal(näiteks kõrval,et pole näha)? Olen proovinud kinni hoida,liigutada kõiki hoobasi,vardaid jne,et kas muutub miskit,aga ei lähe maha..

ÖÖsel kell 3.....Ma ju mainisin et ainus sõiduriist ja see foorumirahvas siin on väga lahke,sõbralik ja abivalmis!!
Tänud kõigile!
06.07.2008 at 11:44
metslane

Caprice karpa vahetus.
quote:
juku15: Ilmselt läheb kinni,aga nagu kirjutasin,ei näe ma midagi liikuvat kui see õhk kinni läheb. Kas see klapp peaks olema näha kui ülalt alla vaadata,või asub kusagil mujal(näiteks kõrval,et pole näha)? Olen proovinud kinni hoida,liigutada kõiki hoobasi,vardaid jne,et kas muutub miskit,aga ei lähe maha..

ÖÖsel kell 3.....Ma ju mainisin et ainus sõiduriist ja see foorumirahvas siin on väga lahke,sõbralik ja abivalmis!!
Tänud kõigile!

tooreklapp peaks olema kõige ülemine ja juhtiminte toimub eestpoolt vaadatud vasakult kas siis elektriliselt või vaakumiga... ja mul läks maha siis kui vajutasin gaasi korra põhja...

06.07.2008 at 11:56
juku15
Caprice karpa vahetus.
Kõige ülemisem klapp on selline lapik,kuju poolest,sellel küll mingi varras küles. See on lahti kenasti ja kui kaasi annan, liiguvad ka alumised(ümara kujuga)kenasti. Kui töötamise ajal sisse vaatan ja pistikut külge torgin,ei liigu seal miskit,aga jube susin hakkab,peaks ju näha olema!?
06.07.2008 at 12:08 1 edit. Last edited 06.07.2008 at 12:08 by juku15
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Caprice karpa vahetus.   1 2 3  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.