| Poster |
Message |
Fog
|
Otsin kohta, kus saaks ploki "läbi keeta" (hot tanking)
Ma ka otsast nüüd rooste kallale jõudmas, seega kas keegi teab, kust seda pesusoodat saada?
Ei tahaks kohe keemikuks hakata, aga kui peab, siis peab. Üle 150 kraadi ahjus söögisoodat küpsetades peaks reaktsioon olema järgmine:
2NaHCO3 + temp => Na2Co3 + H20 + CO2
Kasutada kavatsen elektrolüüsi.
| 11.12.2009 at 12:52 |
|
viplala |
Ma leidsin ainult ühest firmast seda puhast pesusoodat, kahjuks on firma nimi meelest läinud. Meeles on ainult see, et ma helistasin sinna (ei olnud Tallinnast) ja mulle anti mingi kaupluse (võin siin eksida, äkki ei olnud kauplus aga äkki oli) aadress mis asus Peterburi tee 1 ( ) vist. Suur klaasist maja pidi olema. Seal oli neil üks pakk müügil. Ise ma kohal ei käinud. Mine otsi see kauplus üles. |
| 11.12.2009 at 14:07 |
|
trs200 |
Seda saab ka seebikivi lahusega teha ja näiteks ka keedusoolaga, niiet ei pea 100% pesusooda olema. Mingi mittesöövitava ja vähemmürgise kraamiga majandada on mugavam, sest siis saad ka ilma kummiülikonnata aegajalt detaili välja võtta ja hinnata protsessi toimet. Arvestada tasub aga sellega, et see võtab ikka nähtava kihi võrra detaili õhemaks(eriti aktiivselt lagundab alumiiniumit), sellepärast pole ma veel julenud selliseid asju puhastada, kus pärast on algsed mõõdud olulised. Ma ei tea, kas see on materjali/valu viga või on mõnel detailil kohati rooste ennast sügavamale sisse söönud, aga kohati tekivad väikesed augud pinna sisse pärast töötlust(nagu õhuaugud tuleksid pinna alt välja). Võimalik, et asi on ka voolutugevuses või ajas olnud ja tegelikult ei pea nii kaua seal küpsetama, vaid lühemat aega/nõrgem vool. Kui detail on mingi metalliga kaetud, siis tõmbab ka suht kähku selle katte(kuld, vask jne) maha. Roostevaba ja mingite sulamitega majandamisel pidi ka mürgiseid gaase eralduma, aga kodus vannitoas seda nagunii tegema ei hakka. Enne galvaanikat minu teada lastakse ka detaile elektrolüüsiga roostest puhtaks, niiet tasub uurida ka sellistest ettevõtetest, äkki kastavad ka Sinu jupid korraks vanni. |
| 11.12.2009 at 14:43 |
|
Fog
|
quote: viplala: Ma leidsin ainult ühest firmast seda puhast pesusoodat, kahjuks on firma nimi meelest läinud. Meeles on ainult see, et ma helistasin sinna (ei olnud Tallinnast) ja mulle anti mingi kaupluse (võin siin eksida, äkki ei olnud kauplus aga äkki oli) aadress mis asus Peterburi tee 1 ( ) vist. Suur klaasist maja pidi olema. Seal oli neil üks pakk müügil. Ise ma kohal ei käinud. Mine otsi see kauplus üles.
Tänud, leidsin netist üles.
Peterburi tee 2 F - http://www.safran.ee/?p=76&id=104&item=158
| 11.12.2009 at 15:36 |
|
viplala |
Seesama jah. Arvatavasti on üks pakike seda seal nii, et kiirusta . Nagu ennist trs200 mainis, ole ettevaatlik kohtadega kus on vajalik algne pind 100% säilitada. |
| 11.12.2009 at 20:08 |
|
trs200 |
Unustasin veel lisada, et kui keedusoolaga teha, siis peaks pärast korralikult loputama ja mingi roostemuunduri või fosforhappega töötlema. Muidu tõmbas roostekihi paari päevaga peale. |
| 13.12.2009 at 13:51 |
|
hirax
|
Ma oma kõikvõimaliku keemia INGLE-st saanud.
Asub Rapla lähedal.
Seal ainult see jama, et väikseim kogus seda soodat on 25kg kott.
Ma endale ostsin sellesama elektrolüüsi jaoks.
Kui Märjamaa kanti satud võin sulle mõne kilo niisama anda.
Elektrolüüsi jaoks kulub seda päris vähe.
| 13.12.2009 at 18:07 |
|
|