register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Beretta V6-More power please!   1 2  
Poster Message
Peeter82

Beretta V6-More power please!
quote:
vvt:
quote:
Peeter82: eks sa muiga. Minu eks-Camarole tehti just nimelt niimoodi aju programm ja Ardo käes sõitis ta 12,2.
Mida on sinul ette näidata? Vist mingi bemar, mis koos nitroga stockilähedased hobujõud sai?

Sul oli turbo auto või? Kui sa põhimõttelises vahestki aru ei saa, siis ära sellist vaidlust algata, sinust pole lihtsalt võrdväärset vaidlejat.

ei, ma ei maininud turboautot. Ei tea, et keegi oleks turbo autole niiviisi aju progenud. Sinu avaldusest võis lugeda iroonilisi vihjeid "üle mere" toimuva ajude progemise kohta.

10.10.2008 at 11:55
Maik

Mina lasen kah usas teha aju,üleleetavale mootorile.
Ei näe probleemi,kui eksperdid teevad ja täpselt teavad mis mul kapoti all on ja nad ennegi samasuguseid kompotte teinud.

10.10.2008 at 14:16
Raceboy

quote:
Inferno: Mina lasen kah usas teha aju,üleleetavale mootorile.
Ei näe probleemi,kui eksperdid teevad ja täpselt teavad mis mul kapoti all on ja nad ennegi samasuguseid kompotte teinud.

Seni ei näe, kuni midagi juhtunud pole.

Ja rõhutan veelkord, vahe on sees, kas tegu on kompressormootoriga (=sirge momendigraafik) või turbomootoriga, mis on kokku pandud juppidest, millest aju kaugprogeja kuulnudki pole ja spooluppi võib ta ainult umbes pakkuda.

Umbes häälestatud aju puhul on liiga optimistliku süütegraafiku korral pidevalt detonatsiooniandurid tegevuses ja aju tõmbab pidevalt süüdet tagasi, liiga hilise puhul ei saa kogu jõudu kätte.

Asja on võimalik teha mitut moodi (õigesti, poolikult, üle jala vms). Kui mootorivahetuseks valmis pole, siis mina valiks "õige" viisi.

EDIT: Kui vähegi enne häälestamisega kokkupuudet olnud on, siis saaksid ise ka aru, kui utoopiline on idee, kus nö raua järgi tehakse mingi chip vms kuskil kaugel valmis.

10.10.2008 at 18:42 1 edit. Last edited 10.10.2008 at 18:43 by Raceboy
Maik

Mis kasu on arutamisest, kui fakt on see,et corveti aju keegi tee ja minuarust on natuke nõme mõte panna uus aju mootorit juhtima puhtalt sellepärast,et seda korra eestis hääletada. Tegu on tõesti kompressormootoriga,seega saab seda õnneks suhteliselt hästi ka eemalt paika panna.

ma ei kujuta ette palju see aju pealepanek+ häälestamine maksma ka siin muidugi läheb, ilmselt päris kommiraha see pole siiski -

11.10.2008 at 11:23
Raceboy

Kaugjuhtimise teel ei pane ka kompressormootori aju täpselt paika.

Programmeeritava aju MÕTE ongi selles, et sealt maksimaalne jõud maksimaalse vastupidavusega kätte saada.

11.10.2008 at 12:36
partel

quote:
Raceboy: Kaugjuhtimise teel ei pane ka kompressormootori aju täpselt paika.

Programmeeritava aju MÕTE ongi selles, et sealt maksimaalne jõud maksimaalse vastupidavusega kätte saada.
Ei ole vaja maksimaalset jõudu, seega ei ole vaja ka aju täpselt paika panna.

Kompressormootor on massikraam, vastavad tegijad panevad safe setupi une pealt paika.

11.10.2008 at 16:32
gets
Siinkohal on Pärtelil õigus. Ja massikraam tähendab seda, et müüdud on tuhandeid ja tuhandeid tükke, mida kliendid on paigaldanud samades setupites sadadele ja sadadele samadele mootoritele. Kõik saavad aru, et safe setupi saab sellisel juhul vabalt kirjutada. 200sx, MR2, Celica ja muudele enamlevinud tuningpillidele on samamoodi ju chippe müüa ja kõik ostavad ja ei kurda, et on jama kaup. Tõepoolest, Ardo käest võite küsida, mida segukell tema autol näitab ja mina võin nina järgi oma auto kohta öelda, et segu pole mitte ideaalne, kuid ajad näitavad, et võimsust ju on. Mulle bin faili kirjutanud kodanik ütleski, et fine tune tuleb endal teha, kuid basic on paigas.

Beretta V6 turbotamine on pigem selline üksikprojekt, millele base asja on raske saada vist.
12.10.2008 at 11:00
christian

sõidan ise ka berettaga küll on silindreid vähem kui 6 aga powerit tunduvalt rohkem kui v6 el
mul mootoriks siis 2,2 doch mis vist suht sarnane honda prelude omaga ja vist oli mingi 180 hp. kui ei eksi
olen ise 3,1 mootoriga berettaga sõitnud aga pettusin kuna oli alajuhitav ja tahtis kurvides otse minna ja kõigele lisaks oli ta meeletult uimane.
vahetevahel mõlguvad endalgi mõtted et tahaks hp-sid juurde ja olen mõelnud isegi lahenduse välja volvo 850 t5 mootori abil millel 166kw.
Rootsis üks nihuke ringi liigub seal ja väga nobedalt aga minu ehitusplaane segab vaid üks asi WRONG WHEEL DRIVE.
aga edu teile igatahes kes midagi nihukest ette võtavad.
14.10.2008 at 07:36
_siim_
3,1 küll uimane ei tundunud,mul oli manuaal ja see käis küll piisavalt edasi sellise auto kohta.
180 hp on ainult Quad 4 2,3 liitrine,tavaline 2,2 oma 110 hobusega küll mingi püss pole.
14.10.2008 at 09:20
christian

quote:
siim_pallav: 3,1 küll uimane ei tundunud,mul oli manuaal ja see käis küll piisavalt edasi sellise auto kohta.
180 hp on ainult Quad 4 2,3 liitrine,tavaline 2,2 oma 110 hobusega küll mingi püss pole.

sorry 2,3 on mitte 2,2, kuna autol rootsi paberid ja seal kirjas liitreid ei ole vaid on ainult kw.(155) ei uskund lihtsalt et 100 ml-i pärast tähti närima hakkatakse kuna 2,2 on 8v ning 2,3 on 16v mida ma ka väljendasin sõnaga DOCH

14.10.2008 at 09:47
Pierre
kelle mootor on see beretta 2,3 16v mis 132kW arendab??? honda?
ma ei teadnudki mingist berettast sellist pauku karta :D
milleks neid mõtetuid v6 üldse peale pandi? rauaraiskamine....need ju kuusakoski kaup rohkem.
15.10.2008 at 11:41
newton

Moderator
Natuke rohkem usku võiks GM-isse ikka olla :)

http://en.wikipedia.org/wiki/GM_Quad-4_engine#LG0
15.10.2008 at 11:52
christian

quote:
Pierre: kelle mootor on see beretta 2,3 16v mis 132kW arendab??? honda?
ma ei teadnudki mingist berettast sellist pauku karta :D
milleks neid mõtetuid v6 üldse peale pandi? rauaraiskamine....need ju kuusakoski kaup rohkem.

pead pakkule ei pane aga teiselpool läänemerd räägitakse küll mingist honda aretusest,tean ainult et honda prelude 94a poolteljed ja rattalaagrid sobivad kuna alles vahetasin endaomal.

http://members.aol.com/KWZ26/beretta.html

16.10.2008 at 08:12 1 edit. Last edited 16.10.2008 at 08:20 by christian
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Beretta V6-More power please!   1 2  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.