| Poster |
Message |
w-cc |
1994a Firebirdi jagaja vahetus
Ma olen nii aru saanud, et kui autot sihipäraselt kasutada s.t. iga päev palju sõita, siis ei juhtu ka selle nn. non-vented optiga midagi. Tuksi läheb autode peal, mis aeg-ajalt sõidavad või teevad palju lühikesi otsi - niiskuse kondenseerumisega siis arvatavasti kuidagi seotud. New Yorki taksod, millel LT1 peal, pidavat sadu tuhandeid miile läbi sõitma ja mingit opti jama pole, pigem kooleb mootor ennem kätte ära... |
| 21.11.2008 at 12:14 |
|
Vanaisa
Moderator |
nii ta on, teine viga on lekkiv veepump - see ka rikub jagaja ära. |
| 21.11.2008 at 12:16 |
|
antennimees
|
quote: Vanaisa: nii ta on, teine viga on lekkiv veepump - see ka rikub jagaja ära.
See tegelikult on väga vale arusaam, et lekkiv veepump seda jagajat rikub, tal on ikkagi väga head tihendid ja kui ventilatsiooni mitte arvestada siis täitsa hermeetiline. Mul Roadmasteril ka tilkus veepump umbes kuu ja ei juhtunud jagajaga midagi. Põhiviga mis mina olen täheldanud on jagaja peavõlli laagri kulumine mille tulemusel loksuv võll teeb hävitustööd. Kõik jagajd mis on vahetatud on olnud mehhaaniliste vigastustega mitte veekahjustustega.
To: w-cc Selles on sul õigus, et seismine on auto surm. Ma sõitsin Suburbaniga 2 aastat ja ei mingeid probleeme jagaja kaanega, uus omanik sõidab 2-3 korda kuus ja aasta jooksul 3 jagajakaant vahetanud.
| 21.11.2008 at 19:46 |
|
Archangel
|
Ise sõidan regulaarselt 10km päevas.
Pikemaid sõite eriti ette ei tule, mistõttu sai ka selline auto ostetud. Kui niigi vähe sõita siis võib sõita juba stiilselt... Lootan siis, et praegune vahetus jääb pikemaks ajaks.
Täna pidin autoga jälle sõitma, kuna vana Nissan suvekummidega ning lumes ei saanud hoovistki välja. Ja õnneks oli tulnud ette selline päev, kus jagaja tüli ei teinud.
Naljakas on see, et kuigi jagaja tundub olevat omadega õhtal, siis sümptomid tulevad lähevad.
Pöörded langevad 500 peale, umbes peale 5 minutilist sõitu, kuid täna muud viga ei olnud. Paar päeva tagasi aga oli auto väljasuremise äärel iga hetk. Niiet, mis iganes sellel jagajal viga ka ei oleks, tundub, et mõni päev on tal parem, mõni päev halvem... |
| 21.11.2008 at 21:58 |
|
kaedoo
|
mu autol olid samad sümptomid,ca aasta tagasi.kord töötas,kord ei.minu autol on vahetatud küünlad,juhtmed jagaja kaas ning rootor.lisaks veel pead tehtud.peale selle kompoti vahetust oli suvel juhtumeid,kus mootor hakkas puterdama,ajasin pöörded ülesse ja jäi tööle normaalselt.võibolla toitesüsteem jamab,ei saa kätte?ma võin vabalt eksida,see inimlik,lihtsalt minu versioon. |
| 21.11.2008 at 22:43 |
|
jürgen
|
quote: kaedoo: mu autol olid samad sümptomid,ca aasta tagasi.kord töötas,kord ei.minu autol on vahetatud küünlad,juhtmed jagaja kaas ning rootor.lisaks veel pead tehtud.peale selle kompoti vahetust oli suvel juhtumeid,kus mootor hakkas puterdama,ajasin pöörded ülesse ja jäi tööle normaalselt.võibolla toitesüsteem jamab,ei saa kätte?ma võin vabalt eksida,see inimlik,lihtsalt minu versioon.
Mul oma 3.gen. firebirdiga praegu sama jama. Ära olen vahetanud rootori, jagajakaane, küünlad, küünlajuhtmed ja bensiinipumba aga ikkagi midagi ei aita. Kord töötab ilusti ja kord puterdab. Igatahes praegu panin enda tünni talveunne ära ja kevadel vaatan edasi. |
| 21.11.2008 at 23:26 |
|
Vanaisa
Moderator |
lugege mõned read ülevaltpoolt antennimehe juttu - põhiviga on, et võll jamab, mis see rootori-kaane-juhtmete vahetus siin aitab |
| 21.11.2008 at 23:47 |
|
mikimouse |
nu se eeldab kogu krempli mahakeeramist. ega enne viga ei tuvasta.
mul oli ka jama,et viskas pöördes 500 peale,käiguvahetusel oli nagu noor turboriis (viskas sumpast tuld) viga oli kollektori rõhu anduri vooliku ühenduses (või mis iganes selle nimi on,mis õhukulu loeb,LT1 maarol pole "klassikalist" õhulugejat) |
| 22.11.2008 at 01:44 |
1 edit. Last edited 22.11.2008 at 01:46 by mikimouse
|
Archangel
|
Noh loodab, et viga siiski jagajas ja selle vahetus toob korra majja.
Igastähes American Beauty mehed olid suht kindlad, et selles viga, kuna muud häda ei leitud. Suhtumine on neil vähemalt hea, seega lootust on, et küll selle mootori korda saab.
Heh. Selle autoga on isegi talverehvidega suht naljakas sõita. Liigub külg ees, rooli keera mis pidi tahad, sõide edasi või tagurpidi - liigub ikka külg ees 
Aga saab hakkama. Kui juba tänase ilma üle elas, siis arvan, et saab ka ülejäänud talv ära cruisitud. |
| 22.11.2008 at 06:39 |
|
79capri
|
On olemas kit, et non-vented asemele panna uuema tüüpi vented optispark.
quote: Archangel: Tuli vastus E-Bay jagajate müüalt.
They switched from the non-vented optispark to the vented in the middle of the production year, so be sure which one you need. Price with shipping would be $170US for the vented (optispark 2) and take 6-10 days to arrive. The non-vented optispark would be an additional $50US.
|
| 22.11.2008 at 09:06 |
|
antennimees
|
quote: mikimouse: nu se eeldab kogu krempli mahakeeramist. ega enne viga ei tuvasta.
mul oli ka jama,et viskas pöördes 500 peale,käiguvahetusel oli nagu noor turboriis (viskas sumpast tuld) viga oli kollektori rõhu anduri vooliku ühenduses (või mis iganes selle nimi on,mis õhukulu loeb,LT1 maarol pole "klassikalist" õhulugejat)
Ainult '93 aasta LT1'l pole õhulugejat kuna selle aasta mootoril on põhimõtteliselt 2 pihustiga monopritse. Pihusteid juhitakse 4 kaupa. '94 ja üles autodel on juba 8 punkti pritse ja neil on ka õhulugeja.
Ärge üldistage vaid tehke omale asjad selgeks, Kõik USA autod ei ole ühesugused vaid neil on siiski paris palju erinevusi, eriti elektriosas. Sellepärast ma ei saagi aru kui keegi küsib elektri skeemi ja ütleb et tal vaja skeemi näiteks 93-97 camarole.
| 22.11.2008 at 09:25 |
|
|