register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : QUADRA-JET uputab   1 2  
Poster Message
Vanaisa

Moderator
QUADRA-JET uputab
see totsik on evaporator canister mikikeeli ja mõeldud paagis tekkivate bensuaurude püüdmiseks. Kui mootor tööle panna, siis see vaakumjunn laseb tekkinud aurud karpasse/sisselaskesse.
Kui tuulutuse uueks teed, võid vabalt sellest junnist loobuda.
Minu arvamuse kohaselt on kogu see totsik mõeldud maha rahustama mikisid, kes lapsest peale plahvatavate autodega filme on vaadanud :)
20.12.2009 at 22:16
Fog

QUADRA-JET uputab
Charcoal canister omab tavaliselt kolme otsa.
Üks on paak.
ksks on vaakum, mis imeb paagist gaase sinna "käsna" kogu aeg kui mootor töötab. Ehk seal peab sisselaskest või karpa alt vaakum tulema.
Kolm on gaaside "purge" ehk sedamööda saadetakse käsna imbunud jura mootorisse. Pritsemootoritel on seal vahel elektriline solenoid ja ots kuskile sisselaskesse.

20.12.2009 at 22:19
simpson005
QUADRA-JET uputab
Et võin kogu selle totsiku koos vaakumjunniga minema visata?? Ok.

aga miks kui ma tagasivoolu panin ja gaasi annan masin lämbub?
20.12.2009 at 22:19
Fog

QUADRA-JET uputab
quote:
simpson005: Et võin kogu selle totsiku koos vaakumjunniga minema visata?? Ok.

aga miks kui ma tagasivoolu panin ja gaasi annan masin lämbub?

Võid jah.

Sest tagasivool päris kolmikuga olla ei tohiks. või siis tuleb natukene kinni pigistada tagasivoolu.
Karpa sisendis peab olema vastavalt karpa passile surve. Näiteks 10-15psi (0.7-1AT). Niisama kolmikuga on seal aga survet vast nii 0.2-0.5AT.
Rõhuregulaator oleks kõige õigem lahendus. "Ghetto" lahendus on klamber tagasivoolu vooliku peal mille pingutad nii et mootor heasti tööle hakkab.

20.12.2009 at 22:22
simpson005
QUADRA-JET uputab
Mnjah, päris keeruline siis seda survet sättida, kui ei jookse piisavalt tagasi siis viskab karpa pealt kütuse välja :(
20.12.2009 at 22:36
kaedoo

QUADRA-JET uputab
quote:
simpson005: Mnjah, päris keeruline siis seda survet sättida, kui ei jookse piisavalt tagasi siis viskab karpa pealt kütuse välja :(
Võimalus on paigaldada el.kütusepump,see peaks väljalülituma kui surve suureks läheb.Võibolla olen millegist valesti aru saanud.
21.12.2009 at 17:31
simpson005
QUADRA-JET uputab
Nii, sai siis tehtud tuulutusest tagasivool, panin 10se vooliku ja paagist murdsin välja klapi mis takistas tagasi voolata!

Masin käivitub poolest öördest ja läheb korralikult pöördesse. Kuid kui on veidi aega töödanud siis hakkab puterdama.

ei teagi nüüd kas on vaja karpat timmida või jäi tagasivoolu vooliku diameeter väikseks?

Teine küsimus, et kui timmida karpat siis minu arusaama järgi seal karpa peal on ava (see kust mul kütet välja viskas) ja sealt saaks nagu regullida segu!??
Kuid selleks nagu oleks vaja spets võtit, et kui on see õige siis kas ja kust sellist instrumenti saaks?
22.12.2009 at 23:54
simpson005
QUADRA-JET uputab
Kuidas saab kontrollida kas õlipump töötab? Õli tuli põleb.
23.12.2009 at 18:53
kaedoo

QUADRA-JET uputab
Ühenda mehaaniline õlikell anduri auku või võta klapikambri kaan maha ja pane käima(Ära ainult gaasipedaali talla).Viimase võimalusega näed surve olemasolu,mitte momendi rõhku.Mina ostsin oma autole õlikella,et näha survet,mul elektriline.
23.12.2009 at 20:32
simpson005
QUADRA-JET uputab
On vist käes aeg kus tuleb hakata tuumafüüsikuks, e. karpat vaja regullima hakata, masin töötab kuid puterdab.

On soovitusi kuidas seda teha? Häid linke kuskilt?
02.01.2010 at 11:21
Rizzy

QUADRA-JET uputab
quote:
simpson005: On vist käes aeg kus tuleb hakata tuumafüüsikuks, e. karpat vaja regullima hakata, masin töötab kuid puterdab.

Tea, kas on ikka parim lahendus ise käsi külge panna. Seda enam, kui pead timmimist tuumafüüsikaks ;) minul tegi vastava töö ära kuldsete kätega mees Raimond, Mustamäel. Lõppkokkuvõttes võid aega/raha säästa. Kui huvi, anna märku.

02.01.2010 at 12:47
Vanaisa

Moderator
QUADRA-JET uputab
Search abiks isetegemisel . siin on mul postitatud kaks õpetlikku dokumenti
02.01.2010 at 14:06
simpson005
QUADRA-JET uputab
quote:
Rizzy:
quote:
simpson005: On vist käes aeg kus tuleb hakata tuumafüüsikuks, e. karpat vaja regullima hakata, masin töötab kuid puterdab.

Tea, kas on ikka parim lahendus ise käsi külge panna. Seda enam, kui pead timmimist tuumafüüsikaks ;) minul tegi vastava töö ära kuldsete kätega mees Raimond, Mustamäel. Lõppkokkuvõttes võid aega/raha säästa. Kui huvi, anna märku.

Kindlasti on huvi, tahaks masina enne liikuma saada kui kopa ette viskab:D
03.01.2010 at 13:15
79capri

QUADRA-JET uputab
quote:
Rizzy:

Parast visiiti sellese töökotta, tuli endale ka Quadrajet selgeks teha(ca 5a tagasi). Minu esimene Q-jet oli kokkuvõttes õigest timmimisest kaugel. Loodan, et nüüd on seal õpitud Q-jeti remontima.
03.01.2010 at 17:47
Vanaisa

Moderator
QUADRA-JET uputab
ma ei tahaks ka midagi Raimondi kohta paha kosta aga nii palju kui mina tean, ei oska ta Q-Jeti elust midagi kosta.Testitud. Mitu korda.
04.01.2010 at 04:27 1 edit. Last edited 04.01.2010 at 04:27 by Vanaisa (Moderator)
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : QUADRA-JET uputab   1 2  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.