| Poster |
Message |
urmas |
diisel@talv
bensiinimootoriga tuleb sõita |
| 04.01.2003 at 21:19 |
|
diesel |
diisel@talv
jäh, kui kord hääd diiselt proovind, ega siis väga bensu asjadega enam kulgeda ei tahagi. 
no tegelikult tööriistale benakone väga ei sobigi |
| 04.01.2003 at 21:25 |
|
tfr
|
diisel@talv
quote: Mustang GT 94: bensiinimootoriga tuleb sõita 
Krt, tänahommikul oli siin Haapsalus -27 ja isegi pool aastat vana Subaru tahtis 5 minti käiamist, enne kui toru tõstis |
| 04.01.2003 at 22:48 |
|
PlyVal64 |
diisel@talv
Hirax, bena pannakse tolle plahvatusmomendi saamiseks, mitte määrimiseks. Õlid, petroolid ja muud lisandid on muuks otstarbeks. Diiselmootori silindris segu, kui mootor ringi käib, plahvatab igal juhul(vaata "käiates" sumbutit), kuid sellest jääb väheseks. Toimub liiga aeglane oksüdeerumine(ehk põlemine), vabanev energia ja soojus ebapiisavad. Aga too kuumenemine on piisav, et bensiin selle puuduoleva "laksu" juurde annaks, ehk paneks hetkeks väntvõlli veel kiiremalt pöörlema.
OT: ma pole veel siiani aru saanud, miks ei raatsita diislitele suuremaid pöördeid andvaid startereid pääle panna, või siis 2-süsteemseid(suvi-talv). Kord sai proovitud mittekäivituvale Aviale 24V alemel korraks starterile "otse" 36V(3 akut) pääle lasta(Avia on täismeh., ehk ilma elektrita töötav diisel), starteri pöörded olid olulisemalt kõrgemad ja käivitus mõne hetkega, nagu oleks teda järel "lohistatud". |
| 05.01.2003 at 12:56 |
|
hirax
|
diisel@talv
quote: PlyVal64: Hirax, bena pannakse tolle plahvatusmomendi saamiseks, mitte määrimiseks.
Jah loomulikult. See käivituseeter on ju sama asi, tollel süttimine veel eriti kerge. Nagu isegi õieti kirjutasid mats toimub, aga jääb väheks ja põlemine poolikuks. Eeter ja bena peaksidki "aitama" pooleldi põlema hakanud küttel edasi põleda. Nendel gaaside põlemiskiirus ju suurem (plahvatuslikum, äkilisem) ja neid gaase saab ka miinuskraadide juures põlema kui neile natuke "tuld" näidata. Siit ka lisasoojus ja vända kiirem pöörlemine. Kõik su jutt õige, tahtsin ainult öelda, et bena halvendab disla määrimisomadusi ja ohutum kütteaparatuurile on petrooli lisamine. Kui juhtud "üle doseerima".
OT: ma pole veel siiani aru saanud, miks ei raatsita diislitele suuremaid pöördeid andvaid startereid pääle panna, Äkki kardavad sele "katkise nukkvõlli" juhtumi massiliseks muutumist
või siis 2-süsteemseid(suvi-talv). Jälle vist $$$$ probleem
| 05.01.2003 at 14:00 |
|
Vanaisa
Moderator |
diisel@talv
quote: ylovoitka: Mu tuttav paneb kahetaktiõli diisli hulka ja pidi paugupill igakell olema.
Vanast heast vene ajast pärit üritus pidavat olema ja pihustid pidid kauem kestma, kuna õlitab kuidagi.
Ise pole näinud, ei tea ..
Seda olen ise ka kuulnud, et tehakse - asja mõte, et kui vilets diisel (määrdeomadused = 0) siis see aitab.
| 06.01.2003 at 09:53 |
|
Lancia |
diisel@talv
quote: PlyVal64: LaSa, targemad on keelanud üle 1-2% mahust panna, pidavat liiga lihtsalt diisli "lõhkuma" ajama. Sul paak miski 60 liitrit, siis 0,5-1 liiter paagitäiele.
Tartus kunagi Alexela tanklas, lasi üks jobu tankija Volvo 760 diislile tellitud diisli asemel paaki 30 ltr 95, avastasin seda alles makstes ja kuna väljas oli suht külm, otsustasin seda mitte välja võtta vaid paak ülejäänud osas diislit täis võtta, mis tegi seguks ca 1:1, käis ka siis ilma probleemita ja midagi ära ei lõhkunud ehk ilmselt pole 1-5% bena mingil juhul liiast. Edaspidi sai ikka külmaga mõned liitrid bena peale võetud, käivitus ilusti, kuigi too VW mootor oli juba suht väsinud. |
| 06.01.2003 at 10:08 |
|
margus61 |
diisel@talv
Mul kunagi Golfi saksa või hollandikeelne keelne tehasejuhend lubas külmaga diiselkütusele kuni 20% bensiini lisada. |
| 06.01.2003 at 10:21 |
|
foke
|
diisel@talv
Asi taandub kütte viskoossusele. Tean juhust, kui soome suusatama minnes pandi Eestis paak täis, kesk-soomes oli pidu läbi. teenindusse sulama, soome diisel sisse ja põhja välja, ei mingit probleemi. |
| 06.01.2003 at 11:02 |
|
LaSa
 Moderator |
diisel@talv
quote: margus61: Mul kunagi Golfi saksa või hollandikeelne keelne tehasejuhend lubas külmaga diiselkütusele kuni 20% bensiini lisada.
20 %
võta nüüd siis kinni, 2 vs 20 &(
igatahes panin ettevaatlikult reede õhtul paaki täis lastes liitrikese benssu kah alla; sellegipoolest olin nädalavahel jalamees 
ei tea mitu prossa siis 2-stroke õli kannatab lisada, et asi effekti annaks? |
| 06.01.2003 at 12:13 |
Last edited 06.01.2003 at 12:16 by LaSa (Moderator)
|
diesel |
diisel@talv
2t õli pool kuni 1 prossa, määrimise mõttes. aga kuna seegi maksab raha siis parem mingit spets vedelat kasutada. määrib ja teeb muud hääd ka ehk pisut. kui sa mujalt ei leia siis ma võin joosta auto manu ja pagassast selle asja täpse nime järgi vaadata, mida mina pruugin. |
| 06.01.2003 at 18:10 |
|
epsum |
diisel@talv
quote: margus61: Mul kunagi Golfi saksa või hollandikeelne keelne tehasejuhend lubas külmaga diiselkütusele kuni 20% bensiini lisada.
Mu vana MB w123 venekeelne kasutusjuhend (ilmselt ikka originaalist tõlgitud) lubas kuni 10% 95'e sisse paaki kallata. Kallasin ka ja ei olnud ei käivitusprobleeme, ega muid, va see, et eelmine omanik (taksist,krt) oli käimakasti TADi toppinud. ja alla -15 keeldusid käigud ilma kahe käe jõudu kasutamata sisse minemast.
| 06.01.2003 at 18:41 |
|
LaSa
 Moderator |
diisel@talv
quote: diesel: kui sa mujalt ei leia siis ma võin joosta auto manu ja pagassast selle asja täpse nime järgi vaadata, mida mina pruugin.
kui viitsid, oleks abiks küll; ma ise siin varasemal sügiseajal pruukisin mõned korrad miskit kleen-flo toodet, aga siis polnud ka sellist külma. Ideaalne oleks dislahulka segada 2T küttesegu, seal bens ja õli olemas juba. |
| 06.01.2003 at 21:59 |
|
soomuk
|
diisel@talv
kunagi sai ise ka diislit omatud. külmaga tegin nii, et keerasin võtit ja ootasin, kuni tuli kustus aga ei käivitanud vaid keerasin võtme tagasi.. ja nii paar-kolm korda järjest. siis neljandal korral läks alati käima. ka alla -21. ei oskagi öelda, kas oli ainult minu auto omapära või mis... aga see nipp igatahes töötas. |
| 06.01.2003 at 22:32 |
|
LaSa
 Moderator |
diisel@talv
Ma teen kah nimoodi. Sellegipoolest ei lähe alati käima |
| 06.01.2003 at 23:21 |
|
tfr
|
diisel@talv
quote: soomuk: kunagi sai ise ka diislit omatud. külmaga tegin nii, et keerasin võtit ja ootasin, kuni tuli kustus aga ei käivitanud vaid keerasin võtme tagasi.. ja nii paar-kolm korda järjest. siis neljandal korral läks alati käima. ka alla -21. ei oskagi öelda, kas oli ainult minu auto omapära või mis... aga see nipp igatahes töötas.
Selle nipi nipp seisneb selles, et külma mootoriga süüdet sisse keerates pannakse eelsüüteküünlad tööle ja soendatakse nendega silindrit. Niimoodi tehes teed seda soendamisetrikki siis mitu korda, enne kui käivitada üritad.
Kusjuures Mariine (kuhu helistatud ja nurisetud sai, täna oli jälle mingi 5 minutit tantsu et käima saada, kusjuures alles kell 2 päeval, kui väljas oli kõigest -19) soovitas mu bensiinimootoriga sama trikki proovida. Eks siis homme hommikul näis |
| 06.01.2003 at 23:36 |
|
ollo |
diisel@talv
Mariine soovitas ka eelsüüteküünaldega silindreid soojendada
Bensukal ei juhtu ju süüdet keerates muud, kui bensupump lööb surve üles, sellega võiks ta ju esimesel korralgi hakkama saada... nujah,ECU hakkab ka soojenema
Mu 250k sõitnud Subaru on seni igal hommikul paugust käima läinud. Ühel hommikul küll lonkas ~5 minutit, nii et gaasi maha lasta ei saanud, aga käib krt. |
| 07.01.2003 at 00:14 |
|
tfr
|
diisel@talv
Ma ei saanud ka selle idee mõttest täpselt aru - ütlesin neile seal ka, et proovisin ise ka seda, esimesel korral lõi bensupump kuuldavalt surve üles, teisel korral enam mitte, kolmandat ei hakanud proovima. Nemad arvasid, et proovigu ikka 4-5 korda. Ja et ärgu ma gaasi puutugu.
Efekt siis iseenesest selline, et veab ilusti (seega nõrka akut või paksu õli ei saa ka süüdistada) ja koguaeg nagu tundub, et nüüd läks, aga niikui võti starteriasendist tagasi lasta, on vaikus. Peale pikka käiamist ja mingil "õigel" hetkel gaasi põhja vajutamist lõpuks läheb - nii et hirmus benalehk ja suitsupilv taga. |
| 07.01.2003 at 00:18 |
|
hirax
|
diisel@talv
quote: Niimoodi tehes teed seda soendamisetrikki siis mitu korda, enne kui käivitada üritad.
Kusjuures kõik need mootorid ei ole nii "lollid" Ntx nissan sunny-l (2,0d caravan 92: sellel kurimusel ühendatud diisel ja ECU) seuke sisteem: alul soojenda mitu korda tahad - lülib need hõõgküünlad teatud aja tagant lihtsalt välja, aga samas kui töötava mootori töötemp. ei ole piisav lülitab aegajalt need "soojendajad" töösse
| 07.01.2003 at 00:20 |
|
alambe |
diisel@talv
Aga Diiselküttest veel siuke küssa, kas neste kvaliteet on ka paremaks läinud või on ta ikke statoili omast viletsam? |
| 07.01.2003 at 10:34 |
|
Lancia |
diisel@talv
quote: tfr: Ma ei saanud ka selle idee mõttest täpselt aru - ütlesin neile seal ka, et proovisin ise ka seda, esimesel korral lõi bensupump kuuldavalt surve üles, teisel korral enam mitte, kolmandat ei hakanud proovima. Nemad arvasid, et proovigu ikka 4-5 korda. Ja et ärgu ma gaasi puutugu.
On pritseid (eriti aga vanemat tüüpi pritsetel) millel selline loom nagu külmkäivitus pihusti, mis sellisel puhul x korda rohkem toorest annab, mis omakorda külma ilmaga käivitumisel abiks. Seda ma küll ei usu, et sinu autol sellist/selliseid vidinaid oleks. Mis võib abiks olla, on see, et koos süüte keeramisega lased korra ka starterit ringi, et ECU veidi tünga saaks ja külmkäivitusele omaselt täiega peale annaks. |
| 07.01.2003 at 10:45 |
|
faust |
diisel@talv
Kui võimalus kuskilt voolu võtta, võib diislile sisselaskekollektorisse kuumaõhupuhuriga tulist õhku lasta. Juukseföön kõlbab ka kui muud ei ole. Aga eeldab, et viitsid õhupuhastaja lahti võtta, muidu kõrbeb filter ära.
Vana Toyota bussi warm-upi paigaldamine käis üsna lihtsalt. Plokist tuli plekist kork välja urgitseda ja kummirõngaga tihendatud spiraal asemele lükata. Leidsin niisuguse Soomest varuosadeks toodud mootori küljest, kogu install võttis vist pool tundi.
Kui Fordi plokis parajat korki pole ja raha ka ei taha eriti maksta, võib spiraali mootori alumisse otsa kuhugi lõdviku vahele organiseerida. Tsirkulatsioon tekib ise.
Spiraale peaks romulates hunnikus olema, soomes-rootsis see standardvarustuses. |
| 07.01.2003 at 12:01 |
|
Jansa |
diisel@talv
quote: tfr:
Efekt siis iseenesest selline, et veab ilusti (seega nõrka akut või paksu õli ei saa ka süüdistada) ja koguaeg nagu tundub, et nüüd läks, aga niikui võti starteriasendist tagasi lasta, on vaikus. Peale pikka käiamist ja mingil "õigel" hetkel gaasi põhja vajutamist lõpuks läheb - nii et hirmus benalehk ja suitsupilv taga. 
Mul tööautol (940 turbu, 4 aastat vana) olid eelmine talv samad sümptomid. Pandi teeninduses juhe taha ja öeldi, et ajus mingid veakoodid tekkind. Et lihtsalt teinekord ekstreemsemates oludes pidid tulema. |
| 09.01.2003 at 20:38 |
|
417RR |
diisel@talv
quote: Jansa: quote: tfr:
Efekt siis iseenesest selline, et veab ilusti (seega nõrka akut või paksu õli ei saa ka süüdistada) ja koguaeg nagu tundub, et nüüd läks, aga niikui võti starteriasendist tagasi lasta, on vaikus. Peale pikka käiamist ja mingil "õigel" hetkel gaasi põhja vajutamist lõpuks läheb - nii et hirmus benalehk ja suitsupilv taga. 
Nädala alguses ei käivitunud Tööjuures corolla(pool aastat vana 1,4vvt-i bensukas )
isegi ei lubanud.
Teeneduses vahetati küünlad ja teatati et sitt kütus lihtsalt
|
| 10.01.2003 at 10:20 |
Last edited 10.01.2003 at 13:57 by 417RR
|
generaator M |
diisel@talv
quote:
On pritseid (eriti aga vanemat tüüpi pritsetel) millel selline loom nagu külmkäivitus pihusti, mis sellisel puhul x korda rohkem toorest annab, mis omakorda külma ilmaga käivitumisel abiks. Seda ma küll ei usu, et sinu autol sellist/selliseid vidinaid oleks. Mis võib abiks olla, on see, et koos süüte keeramisega lased korra ka starterit ringi, et ECU veidi tünga saaks ja külmkäivitusele omaselt täiega peale annaks.
Külmkäivituspihusti pritsib ainult siis, kui starterit anda... Enda üle 300 tuhhi ette kerinud Audi-ront läheb ka peale kuuajalist väljas seismist igatahes -18 juures paugust käima... oleks sellest aint abi, kui papu on tühi ja rattapolte lahti ei saa ...
2T-õli on dislale jah määrimise poolelt hea lisa, aga bentsu paaki kallata küll ei julgeks - eriti uuemal riistal, milllel kõrgsurvepumba hind eriti optimismi esile ei kutsu...
Aju toimimisest tuleb meelde siin põhjakaldal kuskilt loetud kild - "Tuulilasi" võis olla - et Saksamaa variandis bemmidel on aju nii sätitud, et kui pakane on kangem, kui -28°C, siis Webasto käima ei lähegi...
sakemanni jaoks võimatu loodusnähtus vist...
|
| 29.01.2003 at 21:54 |
|
|