register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Autod : Auto toomine oma istumise all   1 2 3 4  
Poster Message
epsum
Auto toomine oma istumise all
quote:
Mustang GT 94: To epsum: Kui toll peaks rahulduma impordipaberites ilmutatud hinnaga, siis seda ilmselt ei korrutata 0.65-ga, sest selline käik on kliendile raha kinkimine. Arvan, et 0.65 tuleb siis mängu, kui impordil ilmutatav hind on oluliselt väiksem, kui "mingites tabelites" toodud võrdlev hind. Ja seda võrdlevat hinda hakatakse ma-ei-tea-miks läbi korrutama 0.65-ga.

1. Kasutatud mootorsõiduki (sõiduauto, pakiauto ja mootorsõiduk kuni 9 inimese, juht kaasa arvatud, veoks) käibemaksuga maksustamisel on aluseks samasuguse mootorsõiduki keskmine müügihind Eesti autoturul. Müügihinnad avaldatakse Eesti Konjunktuuriinstituudi kataloogis “Mootorsõiduki hinnad”. Käibemaksuga maksustatava väärtuse saamiseks korrutatakse kataloogis olev imporditud sõidukiga samasuguse sõiduki müügihind koefitsiendiga 0,65 ja saadud tulemusele liidetakse mootorsõiduki aktsiisimaks.

Kui mootorsõiduki ostu-müügi lepingus või mõnel teisel omandiõiguse üleminekut tõendaval dokumendil näidatud mootorsõiduki väärtus on suurem kui kataloogist saadud väärtus, siis võetakse käibemaksuga maksustamisel aluseks sellel dokumendil näidatud väärtus.

Kui hinnakirjas pole imporditud mootorsõiduki margi keskmist müügihinda, määrab selle tolli poolt aktsepteeritud sõltumatu ekspert.

See osa on jällegi tuttava autoimportööri andmetel muutmata jäänud. ehk siis jäta lugemata see va aktsiisi osa, muu kehtib.

28.01.2003 at 00:42
razer
aga kas te seda teate, et uuema kui 25 aastat ja usa variant auto sisse toomisel EI saa seda ausate vahenditega arvele
28.01.2003 at 01:06
urmas
Arendan Ply mõtet edasi:

Kahtlase juhtumi tekkimisel saadab EV toll ametliku järelpärimise Soome või Rootsi kolleegidele ja küsib nõu. Neil seal peaks hinnakahvel kitsam olema. Nad oskavad ka oma protsente arvutada ja uutel/vanadel osadel vahet teha. Mingi udune turuhind sealmaal on ju ka prognoositav.

Siis tuleb vastus, mis ei ole kohtuotsus vaid annab eesti tollitöötajatele nõu, et konkreetset importijat tuleb rohkem või vähem peetida. Nii see eesti toll targaks saabki.

Who want to be first!
28.01.2003 at 01:33
urmas
To epsum:

Kõik, mida ütled, on õige. Aga ma võtsin oletuslikuks autoks '70 Dodge Challenger R/T 440. Seda marki ei ole eesti autoturul müüdud ja seega pole ka hinnanumbrit mida võrrelda.

Toll võiks kasutada järgmisi valemeid R/T hindamisel (on pädevamad, kui mistahes eksperdi omad):
heas korras > importija pikkus (cm) x 1000 = hind eekudes
keskmise korras > importija pea ümbermõõt (cm) x 1000 = hind eekudes
viletsas korras > importija noksi pikkus (cm) x 1000 = hind eekudes

28.01.2003 at 01:37
epsum
quote:
Mustang GT 94: To epsum:

Kõik, mida ütled, on õige. Aga ma võtsin oletuslikuks autoks '70 Dodge Challenger R/T 440. Seda marki ei ole eesti autoturul müüdud ja seega pole ka hinnanumbrit mida võrrelda.

Aga kuidas teeksid sina, kui toll v EKI sind sõltumatuks eksperdiks palkaks, et sellesamuse R/T hinda leida, juhul kui keegi kavalpea otsustaks seda 1000 krooniga maale tuua? Vaataksid analoogsete autode hindu kasvõi saksas.. lisaksid transa ja korrutaksid asja tambovi konstandiga läbi, stiilis et koerad söönud ja kassid terved... või hakkaksid peedistama? mõõtma omaniku füsioloogilisi mõõtmeid ja selle alusel auto turuväärtust eestis..:)

Head ööd,
Tom@

28.01.2003 at 02:58
urmas
Kui mind eksperdiks palgataks, siis:
1. küsiksin teenuse eest hästi palju raha
2. kasutaksin ülaltoodud valemeid
3. konflikti korral ajaksin hülge möla

Normaalne ekspert ju!

Nali naljaks, aga mind isiklikult häirib, et sellisel probleemil ei ole ühest lahendit. Keegi meist ei soovi sõltuda mingi ametniku hetke suvast ja tujust.
28.01.2003 at 09:55
Heiti
quote:
Heiti:
quote:
Mustang GT 94: 100% > 65% > 0.65 > &(
Seletage nüüd lahti, et mis on mis ja mille pealt võetakse.
uurisin ka seda asja tollist ja öeldi nii,et kataloogist võetakse aastaarvu ja vist kilovatijärgi auto hind mis oleks näit.100000.-korrutatakse see 0,65 saame 65000.-.See omakorda korrutatakse läbi 0,18(n.n. käibekas või tolli maks,kumb iganes )saame 11700.-.
Eestis oleks see auto siis 76700.-eeguga.+veel kukutused mis kaasnevad siin arvele võtmisega.
Kui ma millestki valesti aru ei saanud peaks süsteem nägema niisugune välja.

Väike viga arvutuses auto hinnaks tuleks siis 100000.- + 11700.- =111700.- pluss siinsed kulutused.
28.01.2003 at 20:02
tfr

quote:
Mustang GT 94: Kui mind eksperdiks palgataks, siis:
1. küsiksin teenuse eest hästi palju raha
2. kasutaksin ülaltoodud valemeid
3. konflikti korral ajaksin hülge möla

Normaalne ekspert ju!
Tsiteerigem mrtn-it :D
28.01.2003 at 20:58
Henc
yx väike küsimus (vöib ka vihjena möista):

minu meelest kehtib veel kord, et välismaal elav Eesti Kodanik on öigustatud 1 kord aastas tooma EV pinnale oma nimel rekatud auto käibekavabalt.

ma saan äkki kellelegi kasulik olla... :)

29.01.2003 at 12:27
urmas
He-heh! Väga huvitav jutt, kui see peaks tõsi olema. Minu teada on käibekavaba ainult Eesti Relvajõud, diplomaatiline korpus ja mingid invaliidid. Äkki vabastati ulgueestlased siiski aktsiisist ja muust sellisest mudrust? Ja kui ongi tõsi, kas siis sellist autot jälle kohe maksuvabalt müüa saab? Elik, Sul on võimalik kergeusklikule tüng teha ja auto oma nimele jättagi!

Ära võta asja isiklikult :)
29.01.2003 at 22:18
tfr

quote:
Henc: minu meelest kehtib veel kord, et välismaal elav Eesti Kodanik on öigustatud 1 kord aastas tooma EV pinnale oma nimel rekatud auto käibekavabalt.

ma saan äkki kellelegi kasulik olla... :)
Peaks kehtima küll, aga seal on hunnik lisatingimusi - kui ma õieti mäletan, siis pidi isik välismaal viibinud olema vähemalt aasta, omanud antud autot välismaal viimased 6 kuud ja ka peale sellega Eestisse saabumist ei tohtinud teda mingi aja jooksul maha müüa.

Just selleks, et vältida Henc-isugustel kellelegi kasulik olemist. :)
29.01.2003 at 22:27
PlyVal64
Lihtne ja selge jutt ümberasujast. Ei viitsi pikalt otsida, kuid Henc võib-saab selle alusel iga 1,5 aasta tagant mõne auto riiki tuua. Ehk tegelikult siis nii, et ostetakse auto Saksas, Henc võtab oma nimele, sõidab sellega siia, kui turist. Notari juures kasutusvolikiri(et saaks ka üle piiri käia) ja poole aasta pärast impordivormistus. Ei viitsi otsida toda veel edasiomamise nõuet, kuid see peaks olema igasuguste inimõigustega vastuolus...
Eks too Saksas arvel hoidmine ja 6kuu "roheline kaart" maksab mingid EURid, kuid vast ikka odavam, kui käibekas. Lisaboonusena ei saa sellise auto registreerimisest ARK keelduda ... seega tuleb Henci poole pöörduda usaldusväärsetel Viperite, SSide, Mustangite jms. "mitteEUautode" ostasoovijatel.
30.01.2003 at 00:48
Mell
Heh,päris huvitav teema siin arenenud vahepeal...ise nimelt sai just paar päeva tagasi nn.autoostu reisilt Saksast-Austriast laekutud.Autodega sai muidugi kymnepäevasest reisist heal juhul kolm päeva tegeldud,ylejäänud reis läks sujuvalt yle suusatamiseks&pidutsemiseks Austria suusamägedes :)
Aga kusjuures paari nädala pärast,kui sarad kohal on,siis seisab mul see tolli ja ekspertide kadalipp ees,kuna môlemad autod puuduvad igasugustes kataloogides : 98a Rover 620 Turbo ja 95a Rover 820 Turbo...aga selliste kohta toll ytles kyll väga yheselt:ei mingit ostuhinna järgi arvestamist,igal juhul ekspertide juurde (ei tea ,aga vist kardavad seda ostu-myygi lepingul märgitud hinnaga huiata saamist ikka?).
Eks kui kogu see jama seljataga,siis vôin täpsemalt kirjutada,mis-kus-kuidas...
Aga kohale soovitaks ikkagi igal juhul ise minna,sest oma silm on kunn,sôidukulusid vôite enda rahustuseks nagu puhkusreisi nime alla kanda...peale selle saab Saksas-Austrias haruldastemal ja vigadega autol ise kohal olles igasugu jama ajades sara hinda ikka väga hästi alla kangutada,mul ônnestus yhest autost 2/5 ja teisest suisa 3/5 alla rääkida (ônneks muidugi ysna hea saksa keel ka suus :)...igatahes mina oma sôitu kyll ei kahetse.

30.01.2003 at 02:32
ollo
Ümberasumisega on minu arusaamist mööda nii, et reaalne ümberasumine peab ka toimima (ehk inime peab Eestisse elama jääma). Hencile see on tiba vastuvõetamatu, tal sealgi hea :D
30.01.2003 at 09:51
max
Ümberasuja on ümberasuja, ega see arvelevõtmist (ARKis ja ülevaatustel mässamine) lihtsamaks ei tee.
30.01.2003 at 11:23
PlyVal64
quote:
max: Ümberasuja on ümberasuja, ega see arvelevõtmist (ARKis ja ülevaatustel mässamine) lihtsamaks ei tee.
Max, teeb küll. ARK ei saa keelduda arvele võtmast, seega jääb hulk ustekulutamist ja teadmatuses olemist ära.
30.01.2003 at 11:26
max
:eek kus see kirjas on? Mina olen arvanud, et see vabastab ainult maksudest. Auto peab ikka seadustes märgitud nõuetele vastama.
30.01.2003 at 11:33
PlyVal64
quote:
max: :eek kus see kirjas on? Mina olen arvanud, et see vabastab ainult maksudest. Auto peab ikka seadustes märgitud nõuetele vastama.
Ikka ja jälle peab selle määruse lingi panema.
§ 3. Tüübikinnitus
(3) Riiklik tüübikinnitus toimub lisas 1 toodud Euroopa Nõukogu direktiivide või Genfi 1958. a kokkuleppe eeskirjade kohaselt toote kohta väljastatud tüübikinnitussertifikaatide tunnustamise teel. Näitusel esitlemiseks ja katsetusteks toodud sõidukile või muudel põhjendatud juhtudel (Eestisse ümberasujate vara, välisriikide diplomaatiliste esinduste ja nende töötajate omanduses või valduses olev sõiduk, pärandvara), kui sõiduki kohta ei ole kõiki tüübikinnituseks nõutud dokumente, antakse sõidukile riiklik tüübikinnitus või piiratakse riikliku tüübikinnituse kehtivusaega, kui ARK on kontrollimise tulemusena teinud kindlaks, et sõiduki tehnoseisund ei ole ohtlik keskkonnale ja teeliiklusele.
See punkt on ÜHESELT kirjas, põhimõtteliselt peab ARK arvele võtma isegi parempoolse rooliga auto(põhjendus lihtne, sest neid on siin olnud kogu aeg; sedapidi rooliga autodele pole keelatud riiki sisenemine, sedapidi rool on ajalooliselt "õigel" pool, jne.).
30.01.2003 at 13:04
max
Oi kurat, oleks ma seda 1,5a tagasi teadnud... Tänud, Ply.
30.01.2003 at 13:44
erc
Tere alustuseks :)

Mul tutav õpib meerikas, mina saadan talle raha, et ta ostaks mulle sealt auto. Tema ostab auto endale ja poole aasta pärast tuleb sellega siia suvepuhkusele või mis iganes asjus. Auto jääb siia ameerika numbritega pooleks aastaks ja peale seda saan mina legaalselt selle auto temalt siis endale osta? Põhimõtteliselt on skeem selline? Kas peale auto legaliseerimise ka sellisel asjal mingi mõte/kasu on? Mingi rahaline võit? Palju see transa USA'st siia mandrile maksta võiks? Põhimõtteliselt peaks mingi suvalise lowrideri või mis iganes masina siis Eestis registresse saama või kuidas?
31.01.2003 at 20:14
PlyVal64
erc, tere siis ise kah:)
Kas ta läheb selle mõiste alla:Ümberasuja on alalise elukoha vahetusega seoses Eestist lahkuv isik või Eestisse alaliselt elama asuv pidevalt üle 12 kuu välisriigis residendina elanud isik. Kui jah, siis vaatame edasi. Ostab auto oma nimele ja on sellega seal vähemalt veel siis 6 kuud. Seejärel tuleb korraks koju puhkusele(vaja uurida, kuidas õppimist ja selle vahepuhkust seadustes vaadeldakse. Ise ei viitsi hetkel.). Ja puhkusele tulles võtab oma isikliku auto USAst kaasa. Transport maksab u. suurusjärk 2000$+-. Aga saata tasub kas Riiga või Helsinkisse, siis üle Eesti piiri tulles ei teki küsimust nn"turismis"(kui on muu riigi elamisluba ja on resident selles riigis). Muidu võib Piirivalve ja Toll hakata "rumalaid" küsimusi esitama(et miks lasid 2.-ks nädalaks saata jne.). Kuna autot peab olema omanud vähemalt aasta, siis peab auto veel jääma 6.kuuks tema nimele. Et igasuguseid ektsesse vältida, on kasulik teha notariaalne(ja mitmes keeles) volikiri volitusega kasutada igal pool maailmas ilma võõrandamisõiguseta(et ei oleks Piirivalvel ja Politseil küsimusi riigipiiri ületamisel). Siis aasta möödudes või kui omanik jälle siia tuleb(lõplikult oleks muidugi parem) teeb omanik selle ümberasuja tollivormistuse ja võtab auto oma nimele ARKs arvele. Seejärel 600krooni omanikuvahetus ja uus(ehk siis Sina) oled auto legaalne omanik Eestis(vaja seda müügikeeldu uurida, kuid see polegi siis enam oluline. Volikiri kasutada-käsutada-võõrandada aitab alati). Ainuke tingimus on see, et vormistamiste hetkel tuleb olla USAs mitteresident ja Eestis resident.
Rahaline võit? Km 18% on piisav summa, et sellest sõbra õpinguid toetada, ta tahab vast ikka paberijama ja jooksmise eest midagi ka saada. Kui sõber ahne pole, siis peaks nii transa hind peaks sinna sisse ka mahtuma kui ka "puhas rahaline võit" + see, et saad tõesti ka kasvõi lowrideri arvele(kuid vt. seda liiklusohtlikuse ja keskonnasõbralikuse punkti!!). Seega oleks selline skeem eriliselt mõtekas kalli ja eksklusiivse USA masina toomisel, miski 100 000 kroonisega vist ei tasu jama end ära. Osta Viper või muu säärane ja me kõik aitame ... vähemalt positiivse suhtumisega kindlasti! :):):)
31.01.2003 at 20:55
erc
hehe, viper ostetakse vist ikka sissetulekute mitte palga eest, esimest mul eriti pole :P

tegelikult nägin ma vaimusilmas võimalust ameerikast tuua endale odav auto, aga ilmselt ei tasu see paberimäärimine ennast ära. Inimene on ise seal juba 2 aastat elanud/töödanud/õppinud, kodakontsus siiski Eesti oma, pole asjaga kursis mida see resident seaduste järgi tähendama peaks :(. Põhimõtteliselt sain enda küsimustele vastused, saan rahulikuma südamega magama minna :), kui mingi lotovõit lajatab saate poole aasta pärast Eestis esimest??!! Lowriderit ilmselt näha :D
31.01.2003 at 21:09
Aragon
Keegi oskab äkki nõu anda 3rd camaro/firebird maksumuse kohta saksast toomine. mis hinnaga tasub vaadata ja mis tal see tolli kataloogi järgi optim hind on ,mille järgi see 18% käib
04.04.2003 at 21:25
Cooper
Mina töin Cooperi nii:
Olin elamis ja tööloaga üle aasta.
6 kuud enne saabumist kodumaale omastasin Cooperi.
Lahkudes saksamaalt vötsin kaasa. Toll tahtis pasiikoopiat näha koos elamisloaga.
Maksin 100 eeku riigilöivu ja ka käisin ekspertiisis, kuna kataloogis auto puudus!

lühidalt köik!

10.04.2003 at 15:14
rustang

Moderator
Cooper, millal Sa oma autot näitad?
10.04.2003 at 15:32
tqhq.ee foorum : Autod : Auto toomine oma istumise all   1 2 3 4  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2025. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.