register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Hyd. tôukurid   1 2  
Poster Message
13piisab

Hyd. tôukurid
tervist!
oskab-viitsib ehk keegi seletada hüdrotõukuri tööpõhimõtet? Kuidas ta seda klapivahet ikka hoiab?
ei oska isegi "howstuffworks"-st otsida, kuna ei tea asja nime ("camshaft+hydraulic" annab igasugust jama).
ning - ärge nüüd küsija suu pihta virutage - milleks ÜLDSE peab see klapivahe nii täpselt paigas olema?

[spämm]
teet,
õliste kätega, aga õnnelik - leidis VIST oma vigase tõukuri üles (asi erineb ülejäänud 15tk-st: omab väliseid kulumisjälgi ning pritsib sõrmega muljumisel õli; ahjaa - tõukur on äärmise silindri äärmise klapi oma => ehk seal kehv õlitus, nagu paljudel mootoritel?).
[/spämm]

06.01.2004 at 04:31 Last edited 06.01.2004 at 04:32 by 13piisab
anjolle

Hyd. tôukurid
ilus pilt hydraylic lifter'i sisemusest on näiteks:
http://www.cranecams.com/master/lifter.htm

Asja tööpõhimõte seisneb silindris ja kolvis selle sees. Küljel olevast avast surutakse silindrisse õli(rõhk) mis takistab kolvil silindri põhja vajumast. Nagu hüdrosilinder või tungraud näiteks.
Klapivahe peab olema täpne selleks, et klapp maksimaalselt avaneks (power :D) kuid samas säiliks vajalik paisumisruum (et klapp mootori soojenedes irvakile ei jääks)

To Sully:
8000 on ka poolsündile normaalne eluiga eriti linnasõidu ja kulunud mootori korral.

06.01.2004 at 11:16
Andruzka

Hyd. tôukurid
kas kriimustatud hüdrotõukurite pesad võivad mõjutada tiksumist. Vahetasin ära hüdrotõukurid, kuna tiks oli kohutav. 1 hüdrotõukur oli alt auguga ja 30 kraadise kaldpinnaga, väga halvasti tulid välja ka kaane seest.. Panin uued tõukurid, väike tiks on ikka sees. Nukkvõll on uus ja järsem kui stock, kaan värskelt porditud.
Õli on poolsünt Teboil 10-40. Äkki keegi oskab soovitada midagi.
Nägin mingit Pennzoili õli 20-50, äkki tasuks sproovida?

ette tänades.
24.04.2004 at 15:12
Mell
Hyd. tôukurid
Ei hakanud uut teemat tegema,aga:

Kas hüdrotõukuri võib mingil põhjusel nii ka kinni jääda,et mitte enam ei tiksu,vaid lausa laksub teravalt...?
Kas on kellelgi kogemust,et tõukuri sees sinna nn "silindri ja kolvi" seina vahele satub mingi saast (kasvõi väheke al.puru näiteks...),et tõukur mingis asendis täitsa kinni kiilub ja siis iga mootori pöörde kohta selline vastik terav laks kuskilt klapikambrikaane alt kostub...justkui keegi tahaks läbi klapikambrikaane välja tulla?
:D

26.11.2005 at 20:32
LaSa

Moderator
Hyd. tôukurid
quote:
Mell: .. et tõukur mingis asendis täitsa kinni kiilub ja siis iga mootori pöörde kohta selline vastik terav laks kuskilt klapikambrikaane alt kostub...
Kui nukast tulenevalt, siis laks peaks kostuma ju ikka üle ühe pöörde ;)
26.11.2005 at 20:36
rok3
Hyd. tôukurid
minu cougaril (3,8v6) on yks tõukur juba ostmise päevast alates täiesti kinni. Metalne plagin kostub nii kylmast kui ka soojast peast (kylmalt isegi natsa vähem). Õlivahetusega ei muutunud miskit ja see on ka loogiline,sest tõukur ju kinni. sõitnud olen umbes 6000km ja hullemaks/paremaks pole läinud.
27.11.2005 at 11:49
ollo
Hyd. tôukurid
quote:
rok3:sõitnud olen umbes 6000km ja hullemaks/paremaks pole läinud.
Kindlasti on hullemaks läinud. Kui mitte sinul, siis su nukkvõllil kindlasti :)
Mell: võib vabalt nii kinni jääda, et hele plagin ainult kostab. Vanematel Subarutel ikka juhtub.
27.11.2005 at 15:53
rok3
Hyd. tôukurid
Nii, vaatasin nyyd kõik tõukurid yle. Kõik on täpselt ühesugused ja mina aru ei saa kuidas neil palju silmaga vahet teha,et milline siis ei tööta? Kysimus siis olekski jälle ,et kas neil on võimalik palja silmaga või näpuga katsudes otsustada, milline vigane? Kui on siis kuidas täpselt?
PS tõukurid on 2,0 8v calibra omad, kuid neil ei tohiks ju usa omadega vahet olla.Cougaril seisab täpselt sama töö alles ees.

tänud ette asjalike vastuste eest.
07.03.2006 at 22:25
ROKIPEER

Hyd. tôukurid
quote:
rok3: Nii, vaatasin nyyd kõik tõukurid yle. Kõik on täpselt ühesugused ja mina aru ei saa kuidas neil palju silmaga vahet teha,et milline siis ei tööta? Kysimus siis olekski jälle ,et kas neil on võimalik palja silmaga või näpuga katsudes otsustada, milline vigane? Kui on siis kuidas täpselt?
PS tõukurid on 2,0 8v calibra omad, kuid neil ei tohiks ju usa omadega vahet olla.Cougaril seisab täpselt sama töö alles ees.

tänud ette asjalike vastuste eest.

Pole küll neid isegi väga näppind, aga oma chevy motol kakkusin neid paar tükki laiali ja tasub nad äkki läbi puhuda
ja puhastada, seal mingid õlikanalid äkki umbes???
08.03.2006 at 19:36
rok3
Hyd. tôukurid
mul on plaanis sama töö, kuid mind huvitab, et kas on võimalik välisel vaatlusel diagnoosida milline on vigane.ma olen erinevaid foorumeid läbi tuulanud,kuid ei miskit. igal pool räägitakse vahetusest,puhastamisest,leotamisest ja häälest mida nad tegema hakkavad, kuid kuskilt ei suuda ma leida vastust ,et milline siiski??:) mul on tekkinud juba sportlik huvi selle asja vastu:)
Hetkeks tekkis mul mõte,et äkki on kõik mu tõukurid kinni kiilunud ja sellepärast näevad ka yhesugused välja...
võimalik ,et rumal jutt, kuid ma pole varem selliste vidinatega kokku puutunud,seega ehk keegi oskaks seletada.
08.03.2006 at 20:56
DJ Seebimull

Hyd. tôukurid
mul on kogemusi selliste peetis tõukuritega, mis on süldistunud, ehk siis käega kokku vajutamisel nad ka kokku vajuvad, need kutid teevad siga mõnusat häält. Pärast asendamist teise tõukuriga on nagu tirinad kadunud.

10.03.2006 at 10:23
w-cc
Hyd. tôukurid
Kui mootorit ei viitsi lahti kiskuda, siis võib proovida ka sellist asja, et öö läbi miinuses seisnud mootoril kohe pärast käivitamist pöörded kuskile 5-6000 kanti vajutada ja lasta nii mingi minut käia. Lööb suure survega kanalid lahti. Ma oma eurojunnil sain nii klõbinast lahti. Enda hobiautoga muidugi sellist retsi ei teeks, aga see on selline kirve meetodil tehtav shokiteraapia.
10.03.2006 at 13:35
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Hyd. tôukurid   1 2  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2025. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.