register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : OD ??????????   1 2  
Poster Message
Speedy 7
OD ??????????
quote:
bels:loogika puudub. möödasõidul pole just vaja OD kasutada

Paistab, et ma ei ole asjast õieti aru saanud. Arvasin, et OD tuleb kasutada siis, kui on tarvis kiirust juurde.
Otsisin howstuffworks.com-ist OD kohta artikli välja:

Overdrive
By definition, an overdrive has a faster output speed than input speed. It's a speed increase -- the opposite of a reduction. In this transmission, engaging the overdrive accomplishes two things at once. If you read How Torque Converters Work, you learned about lockup torque converters. In order to improve efficiency, some cars have a mechanism that locks up the torque converter so that the output of the engine goes straight to the transmission.

In this transmission, when overdrive is engaged, a shaft that is attached to the housing of the torque converter (which is bolted to the flywheel of the engine) is connected by clutch to the planet carrier. The small sun gear freewheels, and the larger sun gear is held by the overdrive band. Nothing is connected to the turbine; the only input comes from the converter housing. Let's go back to our chart again, this time with the planet carrier for input, the sun gear fixed and the ring gear for output.

Ratio = 1 / (1 + S/R) = 1 / ( 1 + 36/72) = 0.67:1
So the output spins once for every two-thirds of a rotation of the engine. If the engine is turning at 2000 rotations per minute (RPM), the output speed is 3000 RPM. This allows cars to drive at freeway speed while the engine speed stays nice and slow.

Et ma (ja ka teised) saaks aru täiesti OD olemusest, äkki bels viitsid siia kirjutada, mida ütleb mõne ameeriklase manual OD kohta. Pole kunagi olnud võimalust seda teha.
02.03.2004 at 09:10
peep

Moderator
OD ??????????
Möödasõidul tarvitatakse kickdown'i, ehk käigu alla vahetamist - mõnel masinal lausa special nupp on käiguvalitsal.
02.03.2004 at 09:20
karikas
OD ??????????
quote:
Speedy 7: Overdrive

Njah. See oli ka koht, kust lugesin välja, et OD käiguga pannakse turbiin (Torque Converter) lukku. Nüüd tähelepanelikumalt lugedes ilmneb, et seda tehakse näites kasutatud kasti puhul. Seal tingib selle ilmselt sidurite lahendus, mitte elektroonika.

Kas ma saan nüüd õieti aru, et ei ole vahet, kas sul on D ja OD asendid või ainult D ja "OD Off" nupp? Lihtsalt kui nupp on all, siis on nagu esimese variandi D asendis? See on vist see nüanss, mis siin palju segadust tekitab...
Karikas
02.03.2004 at 09:27
partel

OD ??????????
Kõigepealt olid 2-käigulised (n.t. Powerglide):
"Low gear" (1.74:1) ja "Hi gear" (1:1)

Siis tulid kolmesed nt. TH-350 ja TH-400:
Low (u. 2.5:1), second (1.5:1) ja Hi (1:1)

Seejärel neljakäigulised nt. TH-700R4:
Low 3.06:1, second 1.62:1, Hi 1:1 ja Overdrive 0.7:1

S.t. overdrive on lihtsalt alla 1:1 ülekandearv, mis mõeldud eelkõige maanteel cruisamiseks. "OD off" on selleks kui näiteks linnas hakkab 3.k.<->4. k. vahel paugutama, ei lase 4.k. sisse.

02.03.2004 at 09:33
partel

OD ??????????
quote:
karikas:Kas ma saan nüüd õieti aru, et ei ole vahet, kas sul on D ja OD asendid või ainult D ja "OD Off" nupp? Lihtsalt kui nupp on all, siis on nagu esimese variandi D asendis? See on vist see nüanss, mis siin palju segadust tekitab...
Karikas
Jep.

02.03.2004 at 09:34
Max3,0

OD ??????????
Küsin siis kohe ka uue küssa teemal mis vist oli ka mainitud siin kellegi postis ,et kas siis on hea mõte foori taga N pääle panna või ei ole ???(vabandan tõesti kui ma väga loll olen aga olen elus korra aut.kasti 15kilo eest parandanud ja enam ei taha , väga hell selle koha pealt)

04.03.2004 at 20:08
bels
OD ??????????
quote:
Max3,0: Küsin siis kohe ka uue küssa teemal mis vist oli ka mainitud siin kellegi postis ,et kas siis on hea mõte foori taga N pääle panna või ei ole ???(vabandan tõesti kui ma väga loll olen aga olen elus korra aut.kasti 15kilo eest parandanud ja enam ei taha , väga hell selle koha pealt)

mingit mõttet sellel pole
aut. kasti kohta on selline ütlus, et käik hommikul sisse ja õhtul käik välja...

04.03.2004 at 20:34
Caddy73
OD ??????????
vot ei tea kumb see õige on aga kui ikka pikkemalt peab seisma ristmikul on kole tüütu piduriga autotokolakat paigal hoida,mina lükkan siis küll N peale. Ja sõites ikka OD peal nii linnas kui ka maanteel .

04.03.2004 at 22:08
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : OD ??????????   1 2  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2025. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.