| Poster |
Message |
Astro SS |
Split: Bracket ja streetman klassid
Jätke see braketi 11-16 sek rahule.
Need, kes tahavad kiiresti sõita valigu muu klass, kus see võimalus on, reegleid ei saa mõne võistleja järgi teha!!
| 20.02.2008 at 13:19 |
|
Olds
|
quote: Astro SS: Jätke see braketi 11-16 sek rahule.
Need, kes tahavad kiiresti sõita valigu muu klass, kus see võimalus on, reegleid ei saa mõne võistleja järgi teha!!
Oi kui kurjalt kohe Sa ju ei pea üldse selle "Bracket ja streetman" teemal klikkima kui sulle siinne diskusioon ei meeldi 
Loomulikult las ta tuleva aasta olla 11-16 kuid edaspidi (aasta 2009 ja edasi) võiks ju alumist piiri viia allapoole...olgu ta siis 10 või miks mitte 9 sek. See, mis on reglemendis on ei muuda ju asja. Mis siis saab kui tulebki keegi alla 11sek masinaga ja tahab Bracketis osaleda??Öeldakse, et kule ei saa kahjuks, kuna bahbahbah...11 sek masinal peab nii ehk naa olema turvapuur ning täitma muid tehnilisi nõudeid, miks ta siis ei võiks sõita bracketis?
Ajalimiidi allapoole viimine ei tee ju mitte kellegile halba või teeb? Pigem annab võimaluse ka kiirematele, kes sooviksid sõita just nimelt bracketit. Minumeelest on kõige haigem arvamus - kui sul on kiirem masin, siis sõida heads-up`i ja asi mott...
Aga las see teema jääda, tuleval aastal nagunii enam miskit sellest ei muutu. Hooaja lõpus usun, et kaevatakse see teema uuesti üles kui hakatakase 2009 aasta reegleid üle vaatama.
| 20.02.2008 at 13:39 |
|
anryo |
Bracketis oli 30 osalejat vaid seetõttu, et enam "madalamat" klassi polnud, kus tavainimene saaks oma bemmi aega teada saada. Nüüd on selleks streetman klass.
Teie tiimi Camaro sõidab ju ka 8sek aegu? Kas hakkaksite ka sellel hooajal Bracketit sõitma kui ajalimiiti poleks?
Me ei soovi absoluutselt ala arengut pidurdada - otse vastupidi. Nagu ka Olds ütles, siis muudatused tuleb teha siis, kui selleks on vajadust ja on õige aeg. Muudatusi pole vaja teha vaid selle pärast, et neid on äge teha.
| 20.02.2008 at 13:40 |
3 edits. Last edited 20.02.2008 at 13:43 by anryo
|
partel
|
quote: anryo: Bracketis oli 30 osalejat vaid seetõttu, et enam "madalamat" klassi polnud, kus tavainimene saaks oma bemmi aega teada saada. Nüüd on selleks streetman klass.
Õigus! Bracket oli tegelikult Streetman. Ma ei näinud, et kellelgi isegi ilmajaam oleks olnud.
Eestis ei oska veel keegi bracketit sõita, kuna see on ikka parast raketiteadus. Rääkimata stagemise oskamisest, et 0.050 või parem reaktsioon saada. Aga küll fännid nagu Olds ja Ahto õpivad! Nagu DR ikka, siis aastatega tulev kogemus on A&O.
quote:
Teie tiimi Camaro sõidab ju ka 8sek aegu? Kas hakkaksite ka sellel hooajal Bracketit sõitma kui ajalimiiti poleks?
Aja poolest vabalt, aga selleks on vaja täiesti teistsugust autot. Vabalthingav mootor jne. Point selles, et 8 sek on Eestis selline suht eesrindlik aeg, tahaks ikka asja pushida, kuivõrd eelarve võimaldab.
Having said that, olen rohkem kui korra mõelnud kui Lauri ex/Eedu kere müügis oli (ma ei tea, mis seis praegu on), et sinna võiks panna mingi suvalise 540 cid 800 hj kone ja hakata bracketis stabiilseid 9'id laduma. Kiiremal autol on ju bracketis alati eelis, isegi mitu.
Samuti on USA's tohutult populaarne Top Sportsman (bracket Pro Mod). Eliminaator on koguni 48'ne, kuna nii palju osalejaid. Kvalifikatsioon on kiiruse, mitte RT peale ja et 48 hulka saada, pead sõitma a la 7.3 sek!!! Ehk kere peab olema SFI 25.1E. Eliminaator on jällegi bracket.
| 20.02.2008 at 14:34 |
2 edits. Last edited 20.02.2008 at 14:34 by partel
|
partel
|
quote: anryo:Me ei soovi absoluutselt ala arengut pidurdada - otse vastupidi. Nagu ka Olds ütles, siis muudatused tuleb teha siis, kui selleks on vajadust ja on õige aeg. Muudatusi pole vaja teha vaid selle pärast, et neid on äge teha.
Aga mida siis Madisele vastate? (võib-olla kuritarvitan Madise "kümnesse tabatud" sõnu, aga kes võib kindel olla, et ta pole sellise probleemiga ainus)
quote: Heads-up klassis 11 sek sõita tüütab poole hooajaga ära. Pole küll bracketit sõitnud, kuid tundub põnev ja järgmise auto puhul mõtlengi praegu selles suunas. Samas 11 seki on ikkagi igav, tahaks kiiremini sõita .. pool maad kiirendab, teine pool on paras kulgemine juba. Ja ilmselt on 10 sekiga sama lugu. Ses mõttes oleks tahtmine veel kiirema auto järele, kuid praeguse seisuga poleks tollega midagi teha. Niisama lootuses, et vast paari aasta pärast saab kiiremini sõita ei julge ka sigakalleid-kiiresti-sõitmise-juppe tellima hakata. Ma näiteks ei tea, mida tegema peaks .. ehitada kiirem kui 11 sek auto ja lõpus pidurdama hakata? .. vähe narr ju! Outlaw jaoks ei ole teami, know-howd ja $$$.
Minu arvates peaksid reeglid olema mitu aastat ajast ees, et fännid saaksid plaane teha. Ja teiseks ka stabiilsed, et sajad tuhanded üleöö potist alla ei lähe.
Sellepärast ongi Outlaw klassid, kus ainsad reeglid on turvareeglid, tohutult populaarsed. Praegu on "no rules" ja ka 5 aasta pärast on "no rules", järelikult saab rahulikult ehitada, ilma et peaks muretsema võimaliku reeglimuudatuste pärast, mis auto illegaalseks/konkurentsivõimetuks muudaks.
| 20.02.2008 at 14:52 |
|
Olds
|
quote: partel: quote: anryo:Me ei soovi absoluutselt ala arengut pidurdada - otse vastupidi. Nagu ka Olds ütles, siis muudatused tuleb teha siis, kui selleks on vajadust ja on õige aeg. Muudatusi pole vaja teha vaid selle pärast, et neid on äge teha.
Aga mida siis Madisele vastate? (võib-olla kuritarvitan Madise "kümnesse tabatud" sõnu, aga kes võib kindel olla, et ta pole sellise probleemiga ainus)
quote: Heads-up klassis 11 sek sõita tüütab poole hooajaga ära. Pole küll bracketit sõitnud, kuid tundub põnev ja järgmise auto puhul mõtlengi praegu selles suunas. Samas 11 seki on ikkagi igav, tahaks kiiremini sõita .. pool maad kiirendab, teine pool on paras kulgemine juba. Ja ilmselt on 10 sekiga sama lugu. Ses mõttes oleks tahtmine veel kiirema auto järele, kuid praeguse seisuga poleks tollega midagi teha. Niisama lootuses, et vast paari aasta pärast saab kiiremini sõita ei julge ka sigakalleid-kiiresti-sõitmise-juppe tellima hakata. Ma näiteks ei tea, mida tegema peaks .. ehitada kiirem kui 11 sek auto ja lõpus pidurdama hakata? .. vähe narr ju! Outlaw jaoks ei ole teami, know-howd ja $$$.
Minu arvates peaksid reeglid olema mitu aastat ajast ees, et fännid saaksid plaane teha. Ja teiseks ka stabiilsed, et sajad tuhanded üleöö potist alla ei lähe.
Sellepärast ongi Outlaw klassid, kus ainsad reeglid on turvareeglid, tohutult populaarsed. Praegu on "no rules" ja ka 5 aasta pärast on "no rules", järelikult saab rahulikult ehitada, ilma et peaks muretsema võimaliku reeglimuudatuste pärast, mis auto illegaalseks/konkurentsivõimetuks muudaks.
Jah selles on aga Pärtlil õigus, et reeglid peaksid olema mitu aastat ette. Võibolla tõesti sõidangi ehk aasta või kahe pärast selle 11 lõhki ja mis siis saab? Panen "puuklotsi" pedaali alla? Kindlasti on kodanikke, kes hakkavad mu postile kohe vastu laduma vastuseid - kõigepealt sõida ja siis bahbahbah... Kuid jah, küsimus kui selline jääb ikkagi üles
| 20.02.2008 at 14:56 |
1 edit. Last edited 20.02.2008 at 14:57 by Olds
|
Astro SS |
Olds ,mis on sinu parim aeg tänase seisuga?
| 20.02.2008 at 15:01 |
1 edit. Last edited 20.02.2008 at 15:01 by Astro SS
|
gets |
Siinkohal pean Pärtliga nõustuma: "Ei ole vaja võistlejate koguarvu suurendada, pigem vähendada. On vaja kiiremaid võistlejaid." Ja sinnapoole areng ka liigub. Bracketis on nüüd litsents nõutav, seega pakun, et võistlejaid jääb umbes 30% järele, ülejäänud liiguvad streetmani või lõpetavad. B klassi tulevik on paljulubav, lubatakse päris arvestatavaid asju rajale tuua. Kunagi kruvitakse bracketi ülemine piir 15 või 14 sek peale, seega enamus praegustest autodest ei kvalifitseeru ja kodanikud kas lõpetavad või ehitavad asjad paremaks. Ja nii see asi arenebki .
Aga spets bracketi autoni ja 9...10sek aegadeni bracketis on meil rahulikult veel mitu aastat aega. Minu silmis võiks bracketi aeg allapoole tulla alles siis, kui heads up klasside ajad liiguvad eest ära. |
| 20.02.2008 at 15:21 |
|
partel
|
quote: gets: Aga spets bracketi autoni ja 9...10sek aegadeni bracketis on meil rahulikult veel mitu aastat aega. Minu silmis võiks bracketi aeg allapoole tulla alles siis, kui heads up klasside ajad liiguvad eest ära.
Aga mis takistab homnepäev välismaalt osta 9-10 sek auto? 
Ja pole vaja "tee siis ära" juttu, palun.
Teise lause kohta: mida teha praegu 9 sek autoga? C-klassis on 10.0 indeks, Bracketis on 11.0, Outlaws saaks 100 meetriga pähe...
Natuke kehv lugu, või mis...
| 20.02.2008 at 15:47 |
|
anryo |
quote: partel:Teise lause kohta: mida teha praegu 9 sek autoga? C-klassis on 10.0 indeks, Bracketis on 11.0, Outlaws saaks 100 meetriga pähe...
Natuke kehv lugu, või mis...
No seda oled sa juba ise varem kinnitanud, et no ei maksa siis nii AEGLAST autot osta... 
Ma saan aru, kuhu te kõik sihite ja lihtsalt puhtast sportlikust uudishimust oponeerin siin teile pragu. Aga uskuge mind, nii kui tekib vajadus, küll siis piiri muudetakse või võetakse üldse ära. Miks seda ei tehtud sel aastal? Sest meil on esimest aastat alles bracket EM klass ja las nüüd mehed harjutavad aastakese oma AEGLASTE autodega ja õpivad sõitma.
Mina kuulaks praegu ainult nende jutte, kes reaalselt bracketis sõidavad sel aastal. Ja mulle tundub, et Ahto on ainuke nendest siin sõna võtnutest. Ja temal 11sek osas probleemi sel aastal pole - seega Pärtel ja Olds....minge võtke rahustuseks ühed .
| 20.02.2008 at 15:53 |
1 edit. Last edited 20.02.2008 at 15:55 by anryo
|
jungle
|
quote: gets:Aga spets bracketi autoni ja 9...10sek aegadeni bracketis on meil rahulikult veel mitu aastat aega. Minu silmis võiks bracketi aeg allapoole tulla alles siis, kui heads up klasside ajad liiguvad eest ära.
Võibolla see on ainult minu mure, et ise tahan autot ehitada, mitte ei too usa'st, kuid auto ehitamine võtakski aasta-kaks-kolm aega. Mis ma peaks praegu rahuliku südamega mõned sajad tuhended magama panema, et vast siis saab juba sõita? No way ...
Juba järgmisel hooajal võiks bracket vähemalt 10 sek olla. C-klass on meie autodele ju mõtetu, kui just niisama nalja pärast sõita ei taha. Et C-klassis Soomlastele konkurentsi pakkuda peab olema auto, mis on suuteline sõitma 10.0 sek. Muidu tuleb Bad Toy, pidurdab pisut enne lõppu ja sõidab ikkagi 10.1 ja saadab meie kõrgeid kümneid sõitvad autod asju pakkima. Paras oleks bracketis lammutada, kuid kesse ikka aeglasemalt sõita tahab, kui tegelikult võiks ...
Teeks iga aastaga bracketi sekundi võrra kiiremaks, et aastal 2010 oleks 9-14 sek?
Jungle@Pole Bad Toy vastu midagi .. hea meel, et siin sõitmas käib 
| 20.02.2008 at 15:53 |
|
gets |
Noh, enamusel meist takistab 9...10sek auto ostu/ehitamist rahanumber .
Liiga kiirelt ajapiiri allapoole liigutades mõne üksiku võistleja pärast, kes "kunagi võibolla" kiiremini hakkavad sõitma, kaotame aeglase otsa autod, mis on praegu valdav enamus. Niiviisi saab muidugi võistlejate hulka ja aeglaseid autosid vähemaks, kuid, kas see on nii vajalik? Vaatame sellel hooajal, palju rahvast üldse bracketisse EM arvestuses sõitma jääb ja mis aegu nad sõitma hakkavad, küll siis saab edasi mõelda ja aegasid allapoole tuua.
Ma üritan lihtsalt mõelda ka neile, kes tahaks bracketis võistelda, kuid rahakott ei luba liiga kiiret masinat omale tekitada. Kui keegi mõtleks praegu välja, et bracket on 7...12sek, siis mina oleksin sunnitud asjast loobuma, kuna puudub ressurss masina selliseks edasiehituseks ja praegune streetman ei paku pinget. Hehe, praeguse aegade seisuga ei olekski sel' juhul ühtegi võistlejat bracketis .
Siin lampi võetud 2007 Full Throttle Dragi bracketi finaali esimese sõidu ajad:
15.8, 16.0, 13.3, 15.5, 14.6, 16.2, 15.2, 13.9, 15.4, 14.3, 14.9, 13.4, 14.7, 16.9, 15.5, 16.6
Mitu jääks sõitma, kui ajapiir tuua 15sek peale, mitu jääks alles 14sek piiriga? Otsuseid võiks ikka teha tulemuste põhjal, mitte tuleviku ennustamise põhjal? Praegu sõidab enamik kaadrit ülemise piiri ligidal, mis hala see on, et alampiir jääb ette? |
| 20.02.2008 at 18:03 |
|
partel
|
quote: gets: Noh, enamusel meist takistab 9...10sek auto ostu/ehitamist rahanumber .
Liiga kiirelt ajapiiri allapoole liigutades mõne üksiku võistleja pärast, kes "kunagi võibolla" kiiremini hakkavad sõitma, kaotame aeglase otsa autod, mis on praegu valdav enamus. Niiviisi saab muidugi võistlejate hulka ja aeglaseid autosid vähemaks, kuid, kas see on nii vajalik? Vaatame sellel hooajal, palju rahvast üldse bracketisse EM arvestuses sõitma jääb ja mis aegu nad sõitma hakkavad, küll siis saab edasi mõelda ja aegasid allapoole tuua.
Ma üritan lihtsalt mõelda ka neile, kes tahaks bracketis võistelda, kuid rahakott ei luba liiga kiiret masinat omale tekitada. Kui keegi mõtleks praegu välja, et bracket on 7...12sek, siis mina oleksin sunnitud asjast loobuma, kuna puudub ressurss masina selliseks edasiehituseks ja praegune streetman ei paku pinget. Hehe, praeguse aegade seisuga ei olekski sel' juhul ühtegi võistlejat bracketis .
Siin lampi võetud 2007 Full Throttle Dragi bracketi finaali esimese sõidu ajad:
15.8, 16.0, 13.3, 15.5, 14.6, 16.2, 15.2, 13.9, 15.4, 14.3, 14.9, 13.4, 14.7, 16.9, 15.5, 16.6
Mitu jääks sõitma, kui ajapiir tuua 15sek peale, mitu jääks alles 14sek piiriga? Otsuseid võiks ikka teha tulemuste põhjal, mitte tuleviku ennustamise põhjal? Praegu sõidab enamik kaadrit ülemise piiri ligidal, mis hala see on, et alampiir jääb ette? 
Võib-olla kõigepealt üldine küsimus:
Kas BHRA eesmärgiks on kiirendusvõistluste areng või sotsiaalabi vaesekestele?
Absoluutne prioriteet tuleb ikka panna fännidele, kes tahavad kiiremini sõita, mitte tagaotsa vaesekesi haletseda. Jah, kui asi kiiremaks teha, siis osad loobuvad. So what? Eelmine hooaeg oli bracket Streetman, nagu Anryo õieti märkis. Pigem minnakse lihtsalt Streetmani. Ja kui ka loobutakse, siis arvestatava tõenäosusega hakkab varem või hiljem gaasijalg sügelema, rahakest ka natuke kogunenud ja soetataksegi 9-10 sek auto, mis ei maksa sugugi niipalju nagu mõni osalev tänavaauto. Võib-olla mõneks ajaks on jah vähem osalejaid, nagu ikka üleminekuperioodil, aga elab üle.
Vähemalt Madis, Olds ja ma arvan, et nii mõnigi "vaikne lugeja" saavad kindluse majja, mille alusel hakata tulevikuplaane tegema. Madise jaoks on hetkeseis juba praegu probleem ja Oldsi jaoks üsna pea. Ja nagu Madis õieti märkis, siis üle 10.0 sek autoga ei ole mõtet C-klassi ronida, kuna Bad Toy peab lihtsalt vähem pidurdama, et nad oravaks teha.
Tähis on see, et saaks nii 4 aasta peale selguse majja, et selle alusel siis edasi mõelda.
| 20.02.2008 at 18:42 |
|
anryo |
Võite hakata tulevikuplaane tegema - bracket läheb lähiaastatel aina kiiremaks. Minu sõna selle peale.
| 20.02.2008 at 22:38 |
|
partel
|
Aga võib-olla võiks vastava asja alakomitee koosoleku protokolli panna, nagu tulumaksuga oli, et iga aastaga madalamaks.
| 20.02.2008 at 22:45 |
|
Olds
|
quote: anryo: Võite hakata tulevikuplaane tegema - bracket läheb lähiaastatel aina kiiremaks. Minu sõna selle peale.
Seda oligi vaja kuulda, täname!
| 21.02.2008 at 09:27 |
|
Max3,0
|
Nagu juba öeldud, ei ole meil veel oldud nii kiire, et ülemine piir 14sek oleks põhjendatud.
Kaks asja:
*need kes sõitisid 14,15,16 aegu, tahavad kindlasti sõita kiiremini- seega areng toimub!
*mõned neist kes nägid inimesi selliste aegadega rajal sõitmad on ehk sel aastal teinud plaane ka ise sellesse asja sisse astuda ja ka ehk kunagi kiireks saada.
...hetkel on veel vara Eestis hakata tegema karmi sõelumist, kus ütleme osadele karmilt "sina ei sõida, oled aeglane" rohkem ta enam ei tule...ja võibolla ka raja äärde mitte. Te räägite siin enamuses juba aastaid asjasees olnud inimeste vaatenurgast ning ei suuda olla erapooletud. 14sek piiri mitte panemine ei takista teid kiiresti sõitmast.
On vaja tõesti kiiresti sõita tahtvad noored "rullnoklusest" tõsise spordi juurde tuua... -pläma, et 10sek toob une peale ja alla 1000hp autoga sõidavad
imikud täna küll abiks ei ole!!!
| 21.02.2008 at 09:49 |
|
Andrus BHRA
|
Pärtel, tuletaks sulle siinkohal meelde ühte 3 aasta tagust asja, kui alakomitee tegi sulle ettepaneku koostada Bracketi reeglid. Esimesel aastal, iga kord, kui ma sind nägin, küsisin et kaugel reeglid on? Teisel aastal tegi see juba kõigile nalja ja lõpuks, kuna sinust asja ei saanud, tegi Kalju nende olemasolevate reeglite kondikava valmis ja alakomitee ka kinnitas need. Kui mu mälu nüüd mind ei peta, siis on esialgsest variandist juba sekundi kiiremaks mindud. Sellest tulenevalt minu küsimus sulle, et mida sa nüüd siis tahad? Kui sulle antakse võimalus reaalselt toetada ja arendada eesti dragrace´ingut, siis pole sind kuskil, aga kui vaja foorumis taas paugutada, oled sa esimesena kohal! Ma saan aru, et sul tekib aeg-ajalt vajadus tähelepanu järele, aga ma ei saa aru miks sa alati pead saagima oksa millel ise istud!?
Rahustuseks kõigile võistlustest osavõtjatele(ka bracketimeestele) - mitte ükski reeglimuudatus ei sünni üleöö ega kohvipaksult ennustamise ajel. Arvesse võetakse võistlejate ja nende tehnika arengut ja meie võistlustingimusi. Ei ole mitte mingisugust alust arvata, et bracketi ajapiirangud sellisteks jäävadki. Need on teist endist sõltuvad numbrid. Kiirete bracketi autode ehitajatele võin aga öelda, et kõikides ajalimiidiga klassides(näiteks Super Gas, Comp, SuperComp) sõitvad autod on võimelised tegelikult sõitma 1-2 sekundit kiiremini, seepärast kasutatakse throttlestoppe ja muid toredaid lisavidinaid oma autodel. Meil paraku keegi veel isegi ei mõtle sellistele lisadele. Järelikult ei ole veel lagi vastas!
Dragracingu arengu eelduseks on ikkagi see, et reeglid arenevad autodega käsikäes. Me ei saa tekitada olukorda, kus meie reeglid on viis aastat reaalsetest tingimustest ees! |
| 21.02.2008 at 10:19 |
|
mart154
|
quote: Andrus BHRA: Pärtel .../... Ma saan aru, et sul tekib aeg-ajalt vajadus tähelepanu järele .../...
Sorry, ei saa mitte vaiki olla... 
Dragrace pidi pikendamine olema, ja Pärtlil pidi rullikeeratud anakonda püksa peidetud olema... Eks talvel kipub vist anakonda lühemaks jääma 
|
| 21.02.2008 at 11:01 |
|
Olds
|
quote: mart154: quote: Andrus BHRA: Pärtel .../... Ma saan aru, et sul tekib aeg-ajalt vajadus tähelepanu järele .../...
Sorry, ei saa mitte vaiki olla... 
Dragrace pidi pikendamine olema, ja Pärtlil pidi rullikeeratud anakonda püksa peidetud olema... Eks talvel kipub vist anakonda lühemaks jääma 
Ka ei saanud mitte vaiki olla Naised saunas rääkivat, et ka tjüüning pidi midagi räigelt pikendama
Sorry for OT, rohkem seda ei juhtu
| 21.02.2008 at 11:04 |
|
partel
|
quote: Andrus BHRA: Pärtel, tuletaks sulle siinkohal meelde ühte 3 aasta tagust asja, kui alakomitee tegi sulle ettepaneku koostada Bracketi reeglid. Esimesel aastal, iga kord, kui ma sind nägin, küsisin et kaugel reeglid on? Teisel aastal tegi see juba kõigile nalja ja lõpuks, kuna sinust asja ei saanud, tegi Kalju nende olemasolevate reeglite kondikava valmis ja alakomitee ka kinnitas need.
Jah, seda asja võib mulle elu lõpuni nina alla hõõruda. Kergekäeliste lubaduste andmist olen üritanud vältida. Kui ma ütlen, et midagi on vaja ära teha, siis ise ma ka kõike ei jõua. Aga ega ma päris näpp suus ka ei istunud, tulemuseks on Erkki esimene Eesti 8-sek ja 2007 EM-tiitel.
quote:
Kui mu mälu nüüd mind ei peta, siis on esialgsest variandist juba sekundi kiiremaks mindud. Sellest tulenevalt minu küsimus sulle, et mida sa nüüd siis tahad? Kui sulle antakse võimalus reaalselt toetada ja arendada eesti dragrace´ingut, siis pole sind kuskil, aga kui vaja foorumis taas paugutada, oled sa esimesena kohal! Ma saan aru, et sul tekib aeg-ajalt vajadus tähelepanu järele, aga ma ei saa aru miks sa alati pead saagima oksa millel ise istud!?
Mina tahan, et kiirendusvõistlused areneksid.
Mida tähendab dragracingu toetamine ja arendamine? Kas võistlusauto ehitamine, teiste võistlejate nõustamine, USA asjade uurimine, et need hiljem siia üle kanda ei olegi DR arendamine?
Foorumis paugutamine on minu arvates kordades efektiivsem kui koosolek Bikersis. Lugejaid on 100 korda rohkem ja midagi kirja pannes mõeldakse asi ikka rohkem läbi kui rääkides. Kui keegi näeb probleemi, siis enamasti kirutakse omaette, keegi seda üles ei tõsta ja siis pärast hiljem küsitakse, et miks sa siis ei öelnud, oleks ära parandanud. Ma arvan, et minu paugutamine ei ole stiilis "korraldaja on süüdi, et vihma sadas, ta peab raha tagasi maksma!"
Kui ma näen, et Madis, kes on valitsev Eesti Meister ja BHRA liige, on sunnitud reeglite tõttu pealtvaataja olema, siis on see minu arvates väga tõsine probleem. Rahustuseks, et tundub, et see saab lahendatud.
Samuti üritan kummutada eksiarvamust, et bracket on aeglane teisejärguline vaese mehe klass.
quote:
Rahustuseks kõigile võistlustest osavõtjatele(ka bracketimeestele) - mitte ükski reeglimuudatus ei sünni üleöö ega kohvipaksult ennustamise ajel. Arvesse võetakse võistlejate ja nende tehnika arengut ja meie võistlustingimusi. Ei ole mitte mingisugust alust arvata, et bracketi ajapiirangud sellisteks jäävadki. Need on teist endist sõltuvad numbrid. Kiirete bracketi autode ehitajatele võin aga öelda, et kõikides ajalimiidiga klassides(näiteks Super Gas, Comp, SuperComp) sõitvad autod on võimelised tegelikult sõitma 1-2 sekundit kiiremini, seepärast kasutatakse throttlestoppe ja muid toredaid lisavidinaid oma autodel. Meil paraku keegi veel isegi ei mõtle sellistele lisadele. Järelikult ei ole veel lagi vastas!
Bracket on ikka võistleja ise määratud dial in'iga klass, nagu Super Pro või Top Sportsman ja igast ET klassid.
Super Gas, Comp ja Super Comp ei ole bracket!
SG ja SC on heads up klassiindeksiga (stardivad koos, pro tree, SG 9.900, SC 8.900), seal kasutatakse jah RT jaoks delay-boxi ja ET jaoks throttle stopi, muidu sõidaksid mitu sek kiiremini.
Comp (väga huvitav klass) on handicap, s.t. erinevatele combodele on erinevad indeksid:
http://www.nhra.com/stats/indexes_comp.html
Start on siis vastavalt võistlejate indeksite vahedele full treega, nojah nagu bracketis. Kes ees, see võidab, aga kui eliminaatoris sõidab üle 0.500 sek indeksist kiiremini, siis järgmises sõidus selle võrra karistatakse (CIC).
quote: Dragracingu arengu eelduseks on ikkagi see, et reeglid arenevad autodega käsikäes. Me ei saa tekitada olukorda, kus meie reeglid on viis aastat reaalsetest tingimustest ees!
Aga potentsiaalseltel võistlejatel on vaja kindlustunnet tuleviku suhtes, jutt on ikkagi sadadest tuhandetest. Ehku peale ei hakka keegi midagi ehitama. Kui kavas järk-järgult kiiremaks teha, siis võiks selle reeglites fikseerida: 2009 10-15, 2010 9-14 vms.
Edit:
Ja bracketi reeglid on juba praegu ajast maas, algaval hooajal oleks juba võinud olla 10-15 sek, et C-klassi rahvas saaks bracketit sõita, mitte Bad Toy söögiks saada.
| 21.02.2008 at 11:19 |
2 edits. Last edited 21.02.2008 at 12:03 by partel
|
Kalju |
Pärtel ütles: Üsna hea oleks näiteks 7-sek kerega sõita 9 sek aegu
Küsimus: kas 9 sek kerega 11 sek aegu sõita on halvem?
Pärtel ütles: Bracket igal juhul kasvab, kuna heads-up klasside konkurentsivõimeline eelarve käib tavainimesele üle jõu.
Küsimus: kas 7 sek bracketi eelarve on tavainimesele jõukohasem, kui 11 sek bracket?
Pärtel ütles: Kui nüüd 15 sek autod hakkavad kisama, siis sorry, minu arvates peaks olema prioriteet fännidel, kes tahavad kiiresti sõita, miks nemad peavad kannatama. Ja mitte ainult nemad, vaid show kvaliteedi kaotuse tõttu ka publik. Mina vahetaks kõik 14+ sek autod ühe 9 sek võistleja vastu. Alati on ju olemas Streetman. Tahad bracketit sõita, siis step up. Ei ole vaja võistlejate koguarvu suurendada, pigem vähendada. On vaja kiiremaid võistlejaid.
Küsimus: kuidas siis bracket kasvab, kui osalejaid vähendada?
Viimasel vana koosseisuga alakomitee istungil 2008 reegleid arutades oli küsimus Erkkile: kas võistlejatelt on mingeid soove/tahtmisi? Vastus: ei.
Seda hoolimata sellest, et eelnevalt oli foorumis jahutud, mis on valesti, mis peaks olema teisiti ja paluti edastada oma soovid Erkkile kui võistlejate esindajale.
Uues alakomitees on nii võistlejate esindaja, reeglite esindaja kui ka klubide esindaja. Ilmselt peaks nende poole pöörduma. Või lahmite siin edasi ja ikkagi sittagi ei muutu?
Lisaks siis oma nägemuse bracketi arengust. Bracket võiks toimuda eraldi Headsup klassidest. Korraldaja(d) X(Y), näiteks Olds või MC39 või Aivo või Peep või kõik koos/kordamööda, korraldab(vad) kolm Bracket weekendi, mis moodustavad Estonian Bracket Cup-i. Võisteldakse kahes klassis: 11-16 ja miski kiirem (8-13 näiteks). Sedasi säiliks võimalus aeglastel võistelda(streetman seda ei võimalda) ja soovi/võimaluse korral areneda ja kiiremasse klassi siirduda. Lisaks võiks kiirem klass meelitada võistlejaid "lähivälismaalt", mis omakorda peaks tagama publiku huvi.
Siit tulenevalt küsiks Mõssi käest: kas "lähivälismaalastel" tekkiks 8-13 sek bracketi vastu huvi?
Lisaks võiksid korraldajad tiba mõelda ja oma arvamuse avaldada.
Edit: ehk on võimalik kahepäevase formaadiga üritusel kaks bracketklassi ära mahutada? Mis korraldajad arvavad?
| 21.02.2008 at 12:51 |
1 edit. Last edited 21.02.2008 at 12:58 by Kalju
|
Andrus BHRA
|
Pärtel, mina sinu asemel küll ei julgeks Erkki saavutusi oma töö tulemusteks arvestada!? Tagasihoidlikkusega sa mees tõesti ei hiilga! Keegi ei ole kunagi palunudki sul üksi kõike ära teha, sul paluti teha lihtlabased bracketi reeglid, aga sa ei saanud selle piskugagi hakkama. Niipalju siis sinu arendustööst eesti dragracingus. Muideks Bikersis oli viimane koosolek aastakest 4-5 tagasi! Sa ikka paned hästi, tõesti oled kohe "kodus" kõigis asjades.
Jah, auto ehitamine ja teiste nõustamine on teatud mõttes arendustöö, kuid see ei anna sulle mingit õigust öelda, et kõik on p.sk ja kõik on lollid, keegi ei tea asjast mitte midagi. Kui mina ehitasin ja arendasin (osaliselt muidugi, ärge mõelge, et otsast lõpuni) näiteks 2006 EM III koha Pro Modi, kas saaksin siis endale päkaga rindu taguda ja öelda, et ma arendan euroopa dragracingut? Vaevalt küll, vot sama palju ARENDAD sina ka eesti dragracingut! Räägi siis lähemalt meile ka, mis USA asju sa oled siia üle kandnud, peris huvitav kohe.
Jäta lõpuks see demagoogia, et keegi peab reeglite pärast jääma pealtvaatajaks. Reeglid on kõigile ühed.
Kulla mees, nagu sa isegi ütled, on Madis kehtiv Eesti Meister C klassis ja vaatame kus siis on Bad Toy? Mida me näeme? Dragis, nagu igas teises spordialas loeb stabiilsus ja võistlustest osavõtt. See on juba pool võitu! Äkki lõpetaks ükskord selle Bad Toy´ga seonduva virina ära.
Kalju poolt pakutud teema on mõtlemist väärt, kuid ei saa unustada, et meil on võistlustel veel üks osapool, ehk korraldajad, kes ei taha hetkel hästi alla neelata seda kahe päeva nõuetki. Siin ei saa asjade käigust ette rutata ja aeg lahendab osa küsimusi iseenesest.
Suurim huvigrupp lähinaabritest, kes tahavad meil sõita, omavad autosid 10-12 sek.
|
| 21.02.2008 at 13:15 |
|
partel
|
quote: Kalju: Pärtel ütles: Üsna hea oleks näiteks 7-sek kerega sõita 9 sek aegu
Küsimus: kas 9 sek kerega 11 sek aegu sõita on halvem?
Igaühe arvamus. Aeglasem kindlasti ja minu jaoks halvem.
quote:
Pärtel ütles: Bracket igal juhul kasvab, kuna heads-up klasside konkurentsivõimeline eelarve käib tavainimesele üle jõu.
Küsimus: kas 7 sek bracketi eelarve on tavainimesele jõukohasem, kui 11 sek bracket?
Bracket on väga paindlik eelarve suhtes, kuna kiirused saavad ju erineda. 7 sek oli USA ülipopulaarne Top Sportsmani illustreeriv näide, et bracket ei ole aeglane. Minu point on Eestis 9 sek autoga bracketisõidu lubamine, kuna seda saab veel pidama, 8 sek läheb raskeks.
Häirib ikka küll see eksiarvamus, et alusta bracketist ja siis mine kiiremasse klassi. Bracket on ise kiire!!!. Ja ma arvan, et sama rahaga saaks ehitada kiirema bracket auto kui heads up auto, kuna töömahu piiri pole ja asjad ei ole õhkulendamise piiri peal. Heads up'is ei ole mingit konkurentsivõimelise aja vahemikku, kui sa ei ole kiireim, siis kaotad. Ma ei usu, et keegi arvab, et 8.6 sek ajaga on 8.3 vastu mingit shanssi. Bracketis lihtsalt valid sobiva dial-in'i ja oled konkurentsis.
quote:
Pärtel ütles: Kui nüüd 15 sek autod hakkavad kisama, siis sorry, minu arvates peaks olema prioriteet fännidel, kes tahavad kiiresti sõita, miks nemad peavad kannatama. Ja mitte ainult nemad, vaid show kvaliteedi kaotuse tõttu ka publik. Mina vahetaks kõik 14+ sek autod ühe 9 sek võistleja vastu. Alati on ju olemas Streetman. Tahad bracketit sõita, siis step up. Ei ole vaja võistlejate koguarvu suurendada, pigem vähendada. On vaja kiiremaid võistlejaid.
Küsimus: kuidas siis bracket kasvab, kui osalejaid vähendada?
Vähenemine on esialgne reaktsioon, istuvad mõnda aega, siis tulevad kiirema tehnikaga tagasi. Kui aeglaseid tagant ei torgi, siis nad ei ehita kunagi kiiremaks, vaid vaatavad, et kisamisega saab paremini hakkama.
Samuti ei maksa arvata, et olemasolevad on ainsad. Mõned pealtvaatajad jälgivad olukorda, teevad vaikselt plaane. Samuti saavad teatud hulk ABC võistlejaid aru, et seal neil shansse pole ja tulevad bracketisse.
quote:
Viimasel vana koosseisuga alakomitee istungil 2008 reegleid arutades oli küsimus Erkkile: kas võistlejatelt on mingeid soove/tahtmisi? Vastus: ei.
Seda hoolimata sellest, et eelnevalt oli foorumis jahutud, mis on valesti, mis peaks olema teisiti ja paluti edastada oma soovid Erkkile kui võistlejate esindajale.
Uues alakomitees on nii võistlejate esindaja, reeglite esindaja kui ka klubide esindaja. Ilmselt peaks nende poole pöörduma. Või lahmite siin edasi ja ikkagi sittagi ei muutu?
Istungil toimunut ei oska kommenteerida, kuna ei olnud kohal. Aga üldteada on see, et omaette kirutakse küll, aga kui tuleb avalikult sõna võtta, siis "ah, mis nüüd mina". Erkkile tuleb esitada ikkagi konkreetsed ettepanekud, ja nende formuleerimiseks tuleb need enne selgeks lahmida, kus igaüks avaldab oma arvamuse, mis võib olla üsna radikaalne.
quote:
Lisaks siis oma nägemuse bracketi arengust. Bracket võiks toimuda eraldi Headsup klassidest. Korraldaja(d) X(Y), näiteks Olds või MC39 või Aivo või Peep või kõik koos/kordamööda, korraldab(vad) kolm Bracket weekendi, mis moodustavad Estonian Bracket Cup-i. Võisteldakse kahes klassis: 11-16 ja miski kiirem (8-13 näiteks). Sedasi säiliks võimalus aeglastel võistelda(streetman seda ei võimalda) ja soovi/võimaluse korral areneda ja kiiremasse klassi siirduda. Lisaks võiks kiirem klass meelitada võistlejaid "lähivälismaalt", mis omakorda peaks tagama publiku huvi.
Siit tulenevalt küsiks Mõssi käest: kas "lähivälismaalastel" tekkiks 8-13 sek bracketi vastu huvi?
Lisaks võiksid korraldajad tiba mõelda ja oma arvamuse avaldada.
Spets bracketi üritusel on siis mõtet, kui peaauhind on näiteks 100K. Tuleb arvestada, et publikut sinna ei tule, mis võib-olla kõikidele osalejatele ei meeldi.
Minu arvates võiks ikka bracket ja streetman olla EM etappidel küll. Outlaw autod vajavad sõidu järgselt ikkagi korralikku boksipeatust ja keegi peab ju selle aja ära sisustama. Samuti saavad nad nautida publikut. Kogu küsimus on nende mõistlikus arvus ja, mis peaasi, et nad rada ei õlitaks.
| 21.02.2008 at 13:25 |
|
partel
|
Heh, Andruss, sina oled üks vähestest inimestest, kes Eestis DR'st midagi teab, huvitav kuidas alati sarved kokku lähevad 
Ma ülesin, et bracketi reeglid jäid tegemata, kuna absoluutne prioriteet oli tol perioodil blower-mootori ABC selgeks teha ja muu Outlaw /Pro Mod stuff ja seda 24/7. Nagu, näha siis mootor õhku ei lennanud, mis aga iga kell võib siiski juhtuda.
Mis minu osa puutub, siis igaüks arvaku, mis tahab, et Erkki heatahtliku inimesena jagas oma aupaistet vaesele Pärtlikesele Mina tean, mis tegelikult toimus/toimub.
Ajalugu ikka kordub, mõni aasta tagasi materdati mind big-blocki mainimise eest, nüüd siis bracket. Huvitav, et OL kolm kiireimat on millegipärast BBC'd ja ülelaadimisega.
Autoga vast ei sõideta tahavaatepeeglisse või küljele vaades, vaid ikka ette. Kui ma olen viitsinud natuke uurida, mis NHRA's, Outlaw Pro Modis ja kiiretes bracketites toimub, siis mõne aasta pärast on see ka siin tunda. Ei saa teha järeldusi eelmise hooaja järgi, juhid peaksid ikka mitme aasta peale ette vaatama.
| 21.02.2008 at 13:44 |
|
|