register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Karpa vajab reguleerimist   1 2 3 4  
Poster Message
foke

Karpa vajab reguleerimist
minu soovitus on osta uus karp, 600-ne, nt. Edelbrock või Carter. Karpa olulisust on võimatu üle tähtsustada, see paneb sul kogu mängu paika. Alates bensukulust, külmkäivitusest lõpetades gaasitundlikkuse/erksuse ja heitgaasinormidega. Mul oli 5-sel mootoril 600-ne Edel ja manuaalne trossiga õhu/tooreklapp. Talvine käivitus oli poole pöörde küsimus - klapp kinni, paar-kolm pumpamist ja käivitusel kerge gaasipuudutus. Koheselt jäi mootor ilusasti u. 1200 p/min juures käima ja töötas probleemideta nii külmalt kui soojalt. Uus karburaator on juba tehases ilusasti paika kruvitud, niiet tõsta ainult peale.
27.10.2003 at 10:26
gets
quote:
foke:Uus karburaator on juba tehases ilusasti paika kruvitud, niiet tõsta ainult peale.
Varasematest postitustest tuleb välja, et kindlasti mitte :). Võibolla mõnikord joppab lihtsalt, kas ühte või teistpidi.
27.10.2003 at 10:38 Last edited 27.10.2003 at 10:39 by gets
foke

mida sa siis seal kruvid veel? tühkäigupöördeid ja -segu, no kiirenduspumba hoovastikku võid ju ka proovida tõsta teise auku, nõelad, düüsid on stock 350cid-le 600cfm-l küll sobivad sees. Ma proovisin oma 383-l ka vana mootori karburaatorit ilma midagi näppimata ja käis ka selle peal väga hästi. (näituseks 750-ne BB-seades Carter ajas joogijanu pea poole suuremaks, aga minekuvahe oli marginaalne, kui üldse)
Seega ma ei usu, et tehaseseades korralik 600cfm karburaator SB-peal hätta jääb. No kui ka on vaja miskit väheke settida, pole seal midagi keerulist, samas on uus karpa juba oma olemuselt märksa efektiivsem kui see vana (veeuputuseaegne /Pärtel/) Quadrajet. Aga mis põhiline, karpa ei maksa nii palju, et selle pealt tasuks kokku hoida.., usu, saad mootori korralikult käima, liiatigi veel, kui talvel sõidad.
27.10.2003 at 11:53
bels
quote:
foke: hoovastikku võid ju ka proovida tõsta teise auku

Mida see tõstmine teoreetiliselt peaks andma? Praktiliselt nagu ei saanud oma karpa puhul midagi aru. Oma lolli aruga arvan, et muutub bena kogus kiirendus pumbas.

27.10.2003 at 13:23
foke

just, õigemini muudab kiirenduspumba liikumise diapasooni ja läbi selle lööb rohkem/vähem bensiini peale. No see vahe on tunda ainult siis, kui täiega põhja lajatad - kas tõmbab korra hinge kinni või mitte.. ja täis ei tohi ka lüüa.
Mul oli 305-ga nii, et kui torukollektorid ja flowmasteri alla panin, tekkis tühi koht tallamisel, siis tõstmine aitas.
383-l aga ei saa aru midagi - tõsta siia või sinna (kuigi peaks ju vastupidi olema?) Samas mängib siin ikkagi pearolli küttesegu suhe, mis sõltub omakorda düüsidest. Kui see on ok, siis sisuliselt ei pruugi kiirenduspumba poolt löödava bensiinikoguse mõningane muutus tunda anda.
27.10.2003 at 14:34
ylovoitka
Kuna El Camino'l peal olnud karburaatorilt on saladauslikult kadunud nii õhuklapp kui ka päris mitmed hoovad, siis otsustasin korra veel õnne proovida q-jet'ga ja soetasin kasutatud 4MC. Pilt on siin küll elektrilise choke'ga, aga muidu on karburaator identne.

Mind huvitab, mis toru see sealt choke regulaatori küljest välja tuleb (paremal all selle musta elektrividina kõrval)? Kordan veel, et mul on selle elktrilisel reguleeritava kaane asemel temperatuurile reageeriv bimetall vedru. Ja tundub, et selle väljuva toru otsas on vaakumvoolik olnud.

Kuhu see voolik minema peaks?

15.11.2003 at 11:34
bels
Buick'il on sama karpa mis pildil ja see ots on mul tehtud pimedaks. Kindlalt ei tea, aga arvan, et see lihtsalt üks vaakumots. Kui see ots lahti siis mootor ei lähegi käima.

16.11.2003 at 12:39
ylovoitka
Quadrajet'i jamad on õnneks möödas! See ei tähenda seda, et ma ta korda sain, vaid seda, et läksin temaga Piritale lutsu viskama.

Nüüdsest ilutseb mootoril Carteri 750, mis töötab ideaalselt külmkäivitusel, on üle kolmandiku ökonoomsem ja tunduvalt erksam minek.

Aitähh T-Bird'le ja Foke'le, kes mind Quadrajet'i pimedusest välja tõid!

21.11.2003 at 09:29
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Karpa vajab reguleerimist   1 2 3 4  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2025. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.