| Poster |
Message |
BlueStang
|
Võiksite aidata, väike mootor & suur turbo.
Do-It-Yourself A/F ratio meter - asi käib ilmselt Lambda anduri juurde
A/F RATIO METER SENSOR OPERATION
The A/F Ratio Meter is a voltmeter with a range of 0 to 1 Volt. The meter displays the output voltage of the vehicles oxygen sensor through 20 LED's. The first LED will come on at a voltage of .050V, the second at .100V, the third at .150V, etc.
LEAN RANGE: Four red LED's (.050 to .249V)
STOICHIOMETRIC RANGE: Ten yellow LED's (.250 to .749V)
RICH RANGE: Six green LED's (.750 to 1.000V)
Mulle ka, kui keegi tegema hakkab
Edit: Siin vastus eelmises postis toodud küsimusele ka ilusti
| 01.02.2004 at 23:13 |
Last edited 01.02.2004 at 23:14 by BlueStang
|
Fastbear1 |
Ei, ei minu eesmärk ei ole saada 553hp, eesmärk on asi tööle saada nii nagu ta on ning siis hakkata asja edasi arendama. Kui tahan dragi sõita siis koguks raha juba uue R4 high performance plokki jaoks mis on usas müüa ning kannatab 1200hp kuid see ei ole eesmärk. Dragi jaoks läheb tohutult raha et saada rahuldavat tulemust. |
| 01.02.2004 at 23:27 |
|
MossOpel |
Nii. Panen ka siis oma tagasihoidliku arvamuse siia (mis ei tähenda, et see peab ainus ja õige tõde olema). Kõigepealt alustaks sellest: mis otstarbeks masin olema saab? Mina olen oma turbod ka varunud erinevate eesmärkide jaoks. See väiksem on 2.3 liitrise diisel-Omega pealt võetud, mis enamvähem peaks sobima mõnele kuni 2liitrisele bensukale täitsa ilusti. Teine pildil olev turbo on 14liitriselt Sisu'lt. Arvan, et ka see suudaks mõne 2liitrise küljes oma pöörded üles saada aga, nagu eelpool mainitud, seda väga aeglaselt. Turbo lag oleks meeletu, turbo pöörded saaks üles ainult lahutatud siduri korral. Loomulikult: kui see saavutatud, võib mehemoodi rokkima hakata (Nightrace'il Oksaneni Moskiitot kaemas polnud aga Speedestil olnud Starletil kulus küll päris hulk aega enne kui kogu krempel pöördesse läks). Selline masin eviks ilmselt meeletul hulgal hobuseid aga temaga pole tänaval midagi teha (erinevalt esimesest pakutud variandist). Tohututele psi'dele mõeldud mootor enne boosti tekkimist autot ilmselt kohalt ei liigutaks. Kardan, et sama saatust tabab ka Sind.
Ja lambist võetud ideedega Sa kindlasti seda asja tööle ei saa. SEE Supra on täis tipptehnoloogiat; jubinaid millest me võibolla kuulnudki pole.
Sellest turbo ringiajamisest veel: kui väike mootor väga üle laadida, tekiks sama palju heitgaase küll, kui sellel 8liitrisel, millelt Kiirekaru turbo pärit on. Arvestada tuleb ju seda, et kuumad gaasid palju suurema ruumalaga on.
Lühidalt: ma arvan, et asjal pole suuremat mõtet. Kui, siis vaid selleks, et täistallaga lühikesi distantse läbida (veerandmiile näiteks ).
Ja viimaks: kui Sul lambda on olemas, proovi sellega segu koostist jälgida. Kui kütte etteanne puudulik, siis peaks see endast ülekuumeneva mootori näol ka märku andma. Viga, miks Sul auto sõidu ajal pöördeid üles ei saa, võib peituda ka selles, et kõige selle süütamiseks läheb ikka väga vinget sädet vaja. Tavaline süsteem ei pruugi lihtsalt hakkama saada.
Nii. Pikk ja lohisev aga nii arvan asjast mina. Ootan vastuväiteid 
P.S. Kui kellelgi on olemas tehnilisi andmeid minu "kapsapeade" kohta siis oleks väga õnnelik, kui keegi mulle ka need ütleks. Katsun homme nende täpsed nimed/koodid selgeks teha. |
| 02.02.2004 at 01:04 |
|
PlyVal64 |
quote: MossOpel:Tohututele psi'dele mõeldud mootor enne boosti tekkimist autot ilmselt kohalt ei liigutaks.
Sellest turbo ringiajamisest veel: kui väike mootor väga üle laadida, tekiks sama palju heitgaase küll, kui sellel 8liitrisel
Siin polegi midagi Sulle vastu väita, nii lihtne see asi tegelikult ongi. Et saada Maksimi Suprast juba oluliselt paremini liikuv turboauto, mis ka tänaval sõita suudaks, on vaid üks tee: Pärtli tee. Ehk CIDe juurde, soovitatavalt koos silindritega. Nagu Veyron Ja siis ei kasutata kah meeletuid ülerõhkusid ega ülimegagiga suuri turboid, vaid pigem mõõdukalt väikeseid.
Heitgaasidest: neid kuumigi gaase läheb vaja sama palju, kui "originaal" mootorist ehk sisse tuleb puhuda täpselt sama kogus külma õhku. Reaalselt võttes ei saa Sinu 14-liitrise Sisu turbo kaheliitrise taga töötada. Selleks on ju vaja seitse korda rohkem õhku mootorist läbi pumbata.
Tegelikult tahtsin ma ammu pakkuda võrdlusvõimaluse välja. Sul ju kaks turbot lausa niisama vedelevad, muud kodumasinad leiad ehk ka. Selleks on vaja tolmuimejat, juukse- ning ehitusfööni. Natuke aega võivad turbod ilma õlituseta ringi käia. Püüa nüüd seda väikest turbot ringi ajada juukseföönist tulikuuma õhku sisse puhudes(õhu hulk sekundis väike), ehitusföönist(rohkem õhku ja see veel kuumem) või tolmuimeja londist, mis väljapuhkumise otsa keeratud. Peaks sellist toatemperatuuri puhuma, kuid õhu hulk ikka palju kordi suurem, kui föönil. Mis Sa arvad, kes neist suudab esimesena turbiini teatud pööreteni ajada? Väljapuhutava õhu hulga suhteline vahe peaks neil olema, nagu 2,0R4, 4,0R6 ja 14,0V8. Ma teeks ise proovi, kuid pole ei turboid ega tolmuimejat |
| 02.02.2004 at 01:55 |
Last edited 02.02.2004 at 01:56 by PlyVal64
|
Lembit |
quote: Fastbear1: Ei, ei minu eesmärk ei ole saada 553hp, eesmärk on asi tööle saada nii nagu ta on ning siis hakkata asja edasi arendama.
Märgiks ära, et sind on keeruline aidata, kui sa mingit informatsiooni oma auto kohta ei anna.
Et siis ikkagi, millised: õhulugeja, aju, pihustid, bensiinipump. Mida veel on modifitseeritud peale turbo?
|
| 02.02.2004 at 11:37 |
|
devilc
Moderator |
quote: vvt:Milline vabalthingav stock mootor maailmas lubab lihtsalt boosti peale visates tõsta võimsust üle kahe korra, ilma et
katki läheks?
Mazda MX-5. Sepistatud väntvõll ja kepsud, hüpereuteetilised kolvid koos õlipritsega tehasest, surveaste 9.0-10.0 (oleneb väljalaskeaastast). 100-110 rwhp stock, ülelaadimisega 220-240 rwhp üsna tavaline. Kast ja tagasild kipuvad katki minema 250-300 rwhp vahemikus, lisaks on selles vahemikus ka teisi kepse/kolbe vaja. |
| 02.02.2004 at 16:30 |
|
PlyVal64 |
Kõige põhjalikum seletus turbotest ja nende õigsuse arvutamisest. See peaks tegelikult andma kõik vastused küsimusele, et kui suur turbo midagi "ära toidab". Tegelikult võiks lausa olla Tehnika teema eesotsas too muutumatu asukohaga suletud topic (a'la - Lugege kõigepealt läbi ja siis küsige kas ja miks!), sest turbote teema huvitab kindlasti paljusid. |
| 02.02.2004 at 17:30 |
|
MossOpel |
Või lunastada 711 krooni eest Tallinnast Juhkentali tn asuvast raamatupoest C.Bell'i "Maximum Boost" |
| 02.02.2004 at 23:23 |
|
Fastbear1 |
küsiks siia juurde veel ühe asja (ei taha uut topikut teha) et kui on umbes 400 hp siis kuidas siia juurde arvestada bensu pumpa (missugust) kas 540 bemmi oma kõlbaks(midagi odavat ja vastu pidavat ja head). |
| 04.02.2004 at 20:14 |
|
Kalju |
quote: Fastbear1: midagi odavat ja vastu pidavat ja head.
Siis osta kaks pumpa, üks odav, teine vastupidav ja hea.
Holley väidab, et täis gaasil töötav mootor tarbib bensiini 0.5 lbs-i ühe hobujõu kohta tunnis. Gallon bensiini kalub ligikaudu 6 lbs. Järelikult mootor, mis arendab 350 hobujõudu vajab ligikaudu tunnis 350HP x .5lbs = 175 lbs-i bensiini, 175 lbs/6 lbs = 29 gallonit. Järelikult pump peab andma need 29 gallonit tunnis. (teadjamad taguge, kui miskit viltu on).
Lisaks pead arvutama sobivad pihustid (vastavalt eeldatavale võimsusele). Näe nüüd tiba vaeva ja loe siit lehelt. Siis veel rõhuregulaator - kuna turbo tekitab pihustitele vasturõhku, siis peab kütuse rõhku sobivalt tõstma, loe sellelt lehelt lisaks (valemid, valemid, valemid) 
| 04.02.2004 at 20:18 |
Last edited 04.02.2004 at 21:14 by Kalju
|
diesel |
kibekiiremõmmik ei loe netist tarka juttu ega tarvita valemeid. tema paneb lambist. sorry ot. |
| 04.02.2004 at 21:20 |
|
Lembit |
Põhimõtteliselt, noh, kui lambist panna, siis pane mingi näiteks kolm Ford Sierra XR4 pumpa paralleeli. Või siis pane mingite muude autode pumpasid, mis töörõhu välja annavad sellise arvestusega, et 200hj auto pumpasid 2 tk; 100hj auto pumpasid 4 tk. Noh saad aru küll, mida ma mõtlen.
Lambist |
| 04.02.2004 at 21:39 |
|
Fastbear1 |
jah kui vaadata seda Injectorite tabelit siis peaks mul nad juba org. olema vastavuses, sest org. on mul 32 injector zize. Ja otsiks ning loeks ise ka kui oskaks hästi inglise keelt. |
| 04.02.2004 at 23:53 |
|
Kalju |
quote: Fastbear1: jah kui vaadata seda Injectorite tabelit siis peaks mul nad juba org. olema vastavuses, sest org. on mul 32 injector zize. Ja otsiks ning loeks ise ka kui oskaks hästi inglise keelt.
Millist tabelit sa vaatasid (sellel Holley lehel on IMO tegemist 8-sil mootori jaoks koostatud tabeliga)? Arvuta pihusti suurus vastavalt oma vajadusele. Kui on miski muu silindrite arv (ntx. 2 ), siis tuleb uus arvutus teha. Ma nii lambist pakun, et see pihusti suurus ei ole piisav.
Ja vaata tqhq sõnaraamatut, ehk saad sealt tõlkimisel/tekstist arusaamisel abi.
| 05.02.2004 at 10:13 |
|
Fastbear1 |
kuida krt see teisendus seal käib et kui on 400hp * 0,57 BSFC ning siis kogu see kupatus jagada injectorite arvuga mis on 4 ning korrutada duty cycleiga mis oleks 0,9 ning saan imeliku vastuse tuleb 63,3 injector size. Kuidagi väga suur. |
| 05.02.2004 at 12:02 |
|
diesel |
quote: Fastbear1:... tuleb 63,3 injector size. Kuidagi väga suur.
aga see-eest juba nõks maad reaalsem. no nii lambist pakun. |
| 05.02.2004 at 13:07 |
|
Kalju |
quote: Fastbear1: kuida krt see teisendus seal käib et kui on 400hp * 0,57 BSFC ning siis kogu see kupatus jagada injectorite arvuga mis on 4 ning korrutada duty cycleiga mis oleks 0,9 ning saan imeliku vastuse tuleb 63,3 injector size. Kuidagi väga suur.
Proovige neljakesi auto külili keerata ja siis kaheksakesi. Ilmselt tuleb neljakesi rohkem pingutada.
Kõik arvutused on tehtud kütuserõhuga 43.5 PSI-d. Kui rõhku suurendada, siis saab ka rohkem pihustist kätte. Samas ei soovitata rõhku üle 60 PSI ajada.
| 05.02.2004 at 13:08 |
|
Astro SS |
kiirekaru : kuidas asjad edenevad?
| 15.02.2004 at 23:10 |
|
Fastbear1 |
asjad nii kaugel et otsin vaikselt bensu pumpa ning suuremaid pritse päid. Teise plokki saan nädala sees keevitusest kätte ning hakkan panema suuremaid klappe.
Ning sundisite mind kasutama valemeid selle eest tänud(ei pane midagi vähemalt mööda.) |
| 15.02.2004 at 23:31 |
|
Astro SS |
quote: Fastbear1: asjad nii kaugel et otsin vaikselt bensu pumpa ning suuremaid pritse päid. Teise plokki saan nädala sees keevitusest kätte ning hakkan panema suuremaid klappe.
Ning sundisite mind kasutama valemeid selle eest tänud(ei pane midagi vähemalt mööda.)
Mis sa temast keevitad, enamasti see ei anna tulemusi (malmi korral).
| 15.02.2004 at 23:34 |
|
Fastbear1 |
ei, ei teisele 2.3 plokkile läheb peale alumiinium twin cam, aga kuna plokkikaas oli nats lühem siis pidi ahjus soojaks ajama ning väikse tüki juurde keevitama. |
| 15.02.2004 at 23:40 |
|
Kalju |
Tegelt uuri seda fuel cutoff-i ka. Kui see aktiveerub madalal boostil(ehk siis keerab kütuse kinni, kuna "arvab", et max lubatud boost on saavutatud ja rohkem ei tohi), siis sa ei saagi mootorit käima. Isegi mitte suuremate pihustitega ja sobiva pumbaga.
| 16.02.2004 at 23:04 |
|
Astro SS |
siin oleks pilt suurest turbost väikesele mootorile 

| 05.04.2004 at 19:03 |
|
MossOpel |
quote: Astro SS: siin oleks pilt suurest turbost väikesele mootorile 

PÜHADE MÜRISTUS!!!
Kahe sellisega annaks vist Romantikale ka 10 sõlme kiiruselisa 
|
| 05.04.2004 at 22:51 |
|
wagoneer |
Vot seda nimetaks normaalseks "turboks" Huvitav oleks ka seda mootorit näha millele see külge kruvitakse. |
| 05.04.2004 at 23:01 |
|
|