register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : van-i pidurid?  
Poster Message
C.Van

van-i pidurid?
Mure siis järgmine:
Paar päeva tagasi hakkas armatuuris põlema "brake" tuli.
Kui käsipidurit tõmban, läheb tuli heledamaks.
Vedeliku tase on normis, esiklotsid ka normis.
Täna hakkas sama tuli plinkima 9x lühemat, üks pikem.
Kas on see mingi veakood?
Oskab keegi äkki vastata. Otsisn ka vanematest foorumitest, aga ei leidnud analoogset juttu.

Ettetänedes,
C.Van
13.05.2004 at 17:06
VANFAN

van-i pidurid?
Ära võta südamesse.Mul ka vahel jeblab. Tuli peaks minu arvates vaid õli tasemele reageerima.
13.05.2004 at 18:21
max
van-i pidurid?
Pole otseselt sellega kokku puutunud, aga Camarotel tuleb Brake-tule signaal, moodulist, mis asub pärast peasilindrit, täpsemalt selle all. Seal on kahe sektsiooni (esimesed ja tagumised pidurid) vahel andur, mis kontrollid rõhkude erinevust. Kui rõhkude erinevus on piisavalt suur, on kisa lahti.

Kas sa pidureid kontrollinud oled st kas kõik rattad pidurdavad piisavalt hästi? Kuskilt ei leki?

Õhk ja pidurivedeliku puudus on teine võimalik põhjus st vala juurde, kui puudu on ja õhuta.

Järgmisena peaks peasilindrit kontrollima, kolbe ja mansette samuti.

Andur võib kah teoreetiliselt peetis olla.

Ehk annab eeltoodu mingeid mõtteid...
13.05.2004 at 19:14 Last edited 13.05.2004 at 19:15 by max
VANFAN

van-i pidurid?
quote:
max: Pole otseselt sellega kokku puutunud, aga Camarotel tuleb Brake-tule signaal, moodulist, mis asub pärast peasilindrit, täpsemalt selle all. Seal on kahe sektsiooni (esimesed ja tagumised pidurid) vahel andur, mis kontrollid rõhkude erinevust. Kui rõhkude erinevus on piisavalt suur, on kisa lahti.

Kas sa pidureid kontrollinud oled st kas kõik rattad pidurdavad piisavalt hästi? Kuskilt ei leki?

Õhk ja pidurivedeliku puudus on teine võimalik põhjus st vala juurde, kui puudu on ja õhuta.

Järgmisena peaks peasilindrit kontrollima, kolbe ja mansette samuti.

Andur võib kah teoreetiliselt peetis olla.

Ehk annab eeltoodu mingeid mõtteid...
Krt,lähen garaazi ja uurin asja,ehk tõesti viga tõsisem
13.05.2004 at 22:48
C.Van

van-i pidurid?
Õlikadu ei ole, vedelikutaseme andur ka paagikorgil puudub. Pidurite kehvmemaks muutumist pole ka nagu märganud.
Katsun täna kontrolli mõttes süsteemi läbi pumbata.

C.Van
14.05.2004 at 06:49
LaSa

Moderator
van-i pidurid?
ega andur polegi korgil, vaid silindri all eraldi tükina. Loe Maxi kirjutatu korralikult läbi ;)
14.05.2004 at 07:21
inka

van-i pidurid?
sama tule all on mõnikord ka sesiupiduri märgutuli- uuri, ega hoob pole peale jäänud või mõni anduri juhe lahti. manuaali järgi läheb tuli ka siis põlema, kui tagumised klotsid (või trumlid) liiga kulunud on.

14.05.2004 at 10:18
C.Van

van-i pidurid?
Seisupidurit tõmban, siis läheb tuli heledamalt põlema.
muidu aga plingib perioodiliselt. üheksa lühemat ja kümmnes pikem. Viitaks sellele, et aju tahaks midagi ütelda:)
Kas tegijamad netis surfajad otsiks mõne veakoodi pidurisüsteemi rikete kohta?

Ettetänades,
C.Van
14.05.2004 at 11:05
Madman

van-i pidurid?
SIIT äkki leiab midagi.

14.05.2004 at 11:25
inka

van-i pidurid?
mis aasta masin?

14.05.2004 at 17:06
antennimees

van-i pidurid?
Minu kunagisel Van'il '90 aasta oli mingi ühekanaline ABS tagasillas ja kuna see ei töötanud siis vilgutas samamoodi "brake" tulukest. Vilkumise sagedus oli sama.

14.05.2004 at 20:05
C.Van

van-i pidurid?
quote:
antennimees: Minu kunagisel Van'il '90 aasta oli mingi ühekanaline ABS tagasillas ja kuna see ei töötanud siis vilgutas samamoodi "brake" tulukest. Vilkumise sagedus oli sama.

Aasta on mul samuti 90.
Kuidas viga kõrvaldada?
17.05.2004 at 06:55
antennimees

van-i pidurid?
Minul kõrvaldus viga kontrolltule kaotamisega. Aga kui nüüd probleemile läheneda siis eeldatavasti on ABS andur läbi või lihtsalt liiga kaugel oma hammasvööst. Asub ta tagasilla difri korpuses esimeses pikemas osas. Anduri takistus peaks olema kusagil 1,2 kilo-oomi.

17.05.2004 at 19:35
C.Van

van-i pidurid?
Ei tea millest, aga tuli lõpetas oma vilkumise. Pisilekke leidsin tagapiduri silindrist, aga kõrvaldanud seda veel ei ole. Sain alles silindrid kätte.
Probleem nagu lahenes ise, nii-et selleks korraks teema minu poolt lõppenud.
18.08.2004 at 17:00
viva
van-i pidurid?
Ehk lõpetas lambikese hõõgniit oma töö ning probleem kestab tegelikult edasi? ABS-i andur võib olla küll reaalne pahandaja.
18.08.2004 at 17:05
C.Van

van-i pidurid?
Lamp on korras, käsipidurit kasutades hakkab põlema,
ABS- ka töötab.

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
antennimees: Minu kunagisel Van'il '90 aasta oli mingi ühekanaline ABS tagasillas ja kuna see ei töötanud siis vilgutas samamoodi "brake" tulukest. Vilkumise sagedus oli sama.
--------------------------------------------------------------------------------
Kas see ühekanaline ABS toimib ainult tagasillale?

C. Van
19.08.2004 at 08:07
antennimees

van-i pidurid?
quote:
C.Van: Lamp on korras, käsipidurit kasutades hakkab põlema,
ABS- ka töötab.

quote:
Kas see ühekanaline ABS toimib ainult tagasillale?

C. Van

Niipalju kui mina olen aru saanud siis jah aga kuidas, sellest ei ole aru saanud, sest traditsioonilist ABS'i pumpa mina ei suutnud leida.

19.08.2004 at 22:13
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : van-i pidurid?  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2025. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.