register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Caprice sureb välja!?  
Poster Message
ammi

Caprice sureb välja!?
Hommikul käivitan.....minut-kaks käib normaalselt ja siis sureb välja.
Vahetasin bensafiltri ära,paagi võtsin maha,pumba filtri puhastasin ära,kogu süsteemi lasin õhuga läbi,pritse töötab,tagasivool ka.
Panin paagi tagasi-kaks päeva töötas norm.,ja jälle sama asi.Ootasin 15 min. siis käivitades gaas põha-ei käivitunud.Teine kord käivitasin nii,et pumpasin koguaeg gaasi ja läks käima.Jälle käib normaalselt.
Bensa survet ei ole mõõtnud aga kahtlustan ise pumpa!Kas mul võib õigus olla?Paagis bensiini alla 15 liitri pole olnud.(Ja kus saaks Rakveres bensarõhku mõõta?)
Tänud!
03.07.2004 at 07:31
lundve

Caprice sureb välja!?
bensiinirõhku saab praktiliselt igas töökojas mõõta, kellel manomeeter on, aga tundub küll pumba probleemi moodi
03.07.2004 at 14:16
Astro-97

Caprice sureb välja!?
quote:
ammi: Hommikul käivitan.....minut-kaks käib normaalselt ja siis sureb välja.
Vahetasin bensafiltri ära,paagi võtsin maha,pumba filtri puhastasin ära,kogu süsteemi lasin õhuga läbi,pritse töötab,tagasivool ka.
Panin paagi tagasi-kaks päeva töötas norm.,ja jälle sama asi.Ootasin 15 min. siis käivitades gaas põha-ei käivitunud.Teine kord käivitasin nii,et pumpasin koguaeg gaasi ja läks käima.Jälle käib normaalselt.
Bensa survet ei ole mõõtnud aga kahtlustan ise pumpa!Kas mul võib õigus olla?Paagis bensiini alla 15 liitri pole olnud.(Ja kus saaks Rakveres bensarõhku mõõta?)
Tänud!
kusjuures, mu Astrol täpselt sama jama
hommikuste käivitustega... pump sai küll eelmisel aastal
vahetatud, kuid seegi oli kasutatud ja miski 4.3 caprice
paagist. toona töötas küll, rõhku aga ei taibanud vaadata.
tuleb vist ette võtta teekond töökotta.
03.07.2004 at 16:31
Olds

Caprice sureb välja!?
samalaadne asi oli mu Chargeril. Bensupump töötas poolpõdusalt- sai mingi aja sõita (karburaator on kahe suure ujukikambriga) kuni ujukikambrites eluvedelik otsa lõppes, siis tuli meeletult gaasiga pumbata, et uuesti mootor elukese sisse võtaks. Eks see pump midagi toimetas kuid heajuhul poole sellest, mida oleks pidanud. Nüüd ostsin Carter elektrilise bensiinipumba koos rõhuregulaatoriga ning mured murtud. Pöördesse jookseb ka tunduvalt paremini:burnout

06.07.2004 at 09:40
ammi

Caprice sureb välja!?
Carteri el. pump mul samuti ostetud,eks paistab-nädalalõpus panen alla.
07.07.2004 at 16:48
Olds

Caprice sureb välja!?
ütlen kohe, et päris vahvalt undab see pump. Kujutan ette, et kui ta mingisugusele riisile installida, siis bensupump trumpaks üle mikromootori kapoti all, hääleliselt...kes teab, ehk ka jõuliselt:)

08.07.2004 at 06:29
kalev35

Caprice sureb välja!?
mulle öeldi sellist asja: Kui kuuled sõidu ajal, kuidas pump töötab, hakkab asi õhtule jõudma. On aeg valmistuda vahetamiseks! Peaks siis kohe vahetama, et üllatusi vältida.
Öeldi muidugi siis, kui töökotta sai veetud ja pump oli otsad andnud.

10.07.2004 at 13:53
camsist

Caprice sureb välja!?
Need Carteri el. pumbad teevad uuest peast ka häält, mul on samasugune. Jäigalt kerekülge seda paigaldada ei saa, mul on läbi kahe paksu kummitihendi ja lisaks veel pumba enda kummitihendid, nii ei ole hullu midagi.

10.07.2004 at 13:59
ammi

Caprice sureb välja!?
Nii...pump vahetatud,kaks päeva sõidetud.....käib normaalselt....aga jahhh see Carteti pump ikka undab korralikult.
Homme uued küünlad peale ja käin veel diagnostikas ära. Sellega seoses tekkis küsimus,kuna varem pole võimalust/vajadust olnud diagn. käia(autoga).....et siis kas diagnostika on täielik mootori nii öelda kontroll(andurid,rõhud jne.)?

Edit:Ja veel see,et kuidas eristada visuaalselt 305 ja 307 mootorit?(kas tehase poolt oli chevy`dele oldsi mootor paigaldatud?)
22.07.2004 at 18:07 Last edited 22.07.2004 at 18:24 by ammi
partel

Caprice sureb välja!?
Erkki uus BG 280 gph pump on vaiksem kui Carteri 100... :)

Muuseas, tehakse ka kontrollereid, mis muudavad pumba kiiruse sõltuvaks mootori pööretest.

23.07.2004 at 08:23
newton

Moderator
Caprice sureb välja!?
Oldsi mootorid (sh. 307) peaks olema äratuntavad sellest, et neil on selline jäme vist õli pealevalamise toru mootori esiosas:

http://www.tqhq.ee/temp/oldseng.jpg

Kui rockauto saiti uskuda, siis Caprice Classic Brougham'ile pandi ainult 305 TBI mootorit, tavalisele Classicule aga ka Oldsu 307-t. Võid üritada ka VINi järgi vaadata, mootor peaks olema VINi kaheksas märk ja sama rockauto kohaselt E-305TBI, Y-307 4bbl.
23.07.2004 at 08:23
ammi

Caprice sureb välja!?
Nonii üle nädala sõidetud normaalselt ja just praegu autosse istudes ei käivitu jälle!
Olen niipalju selgust saanud,et sõidust tulles seisab umbes kaks-kolm tundi ja peale seda (kui mootor on jahtunud mingi X temp.)ei käivitu.
Siis veel tunnike ootamist ja pole probleemi.
Bensa pump vahetatud,küünlad kaa,testis olid kõik näitajad korras.
Millest alustada kontrolli kodustes tingimustes?

Ette tänud!
31.07.2004 at 17:20
porge
Caprice sureb välja!?
ma ise pakun, et viga võib olla ka bensiinipumba relees.
Täpi pealt sama jama tegi eelmine suvi mu porsche924 -ja aitas relee vahetus, ning mis kõige nõmedam siis teist kordselt sama vea tekkides tuli vahetada ka kaitsmeploki poolsed klemmid kuhu relee siis sisse läheb. Asja kallal käis mitu elektrikku ja sama palju lukkseppasid ennem kui veast jagu said. Selline loll kotermann oli sees, et kui jälle näitama läksid töötas ja siis pani kala maha. Eriti lõbus oli kesklinnas rahva naeruks autot käiata
01.08.2004 at 09:08 Last edited 01.08.2004 at 14:06 by porge
ammi

Caprice sureb välja!?
quote:
porge: ma ise pakun, et viga võib olla ka bensiinipumba relees.
Kuna pole veel manuaali kätte saanud,siis võiks keegi targem öelda kus selline relee paikneda võib.
01.08.2004 at 09:18
kalev35

Caprice sureb välja!?
quote:
...kus selline relee paikneda võib
Electric Fuel Pump@ AutoZone.com - vaata sealt edasi ja tagasi!
Samas - kas pole ehk asi hoopis vända asendi anduris - Lincoln'il oli väga sarnane käitumine mootori erinevate temp.-de juures? Ehk siis torgid äkki vales kohas...

01.08.2004 at 14:34
ammi

Caprice sureb välja!?
Oma mõistusega üritasin ringi koomale tõmmata ja lasin mootoril jahtuda.
Avastasin,et sädet pole sellel ajal,kui ei käivitu!
Oleksin pidanud sellest alustama ju!:(
Kas viga süütepoolis võib olla ja kuidas seda kontrollida?
On tal ka kommutaator kusagil olemas?
krt. teeb ennast ikka tigedaks kui ingl. keel on kehva ja mootori elu ei tunne hästi.
Sellegipoolest Tänud neile,kes on mingil moel abiks olnud!

01.08.2004 at 18:33
ammi

Caprice sureb välja!?
Sai mõned pildid tehtud.
Teab keegi öelda,mis tööpõhimõte on punasega ümbritsetud asjandusel?
Ja kas see on kommutaator? Asub paisupaagi kõrval salongi poolsel küljel.On 1 cm paks ja pikkus,laius 5*5 cm.
01.08.2004 at 20:20
ammi

Caprice sureb välja!?
Kuna täpset kohta ei teadnud,kus viga võib olla,siis otsustasin algul jagaja kaane ja muud selle ümbruses olevad pistikud ära puhastada.Ja kui see ei aita,hakkan lihtsalt osi välja vahetama(rootor,moodul,süütepool jne.)
Ja nii oligi,et sain vahetatud jagajakaane ja rootori,ning asi toimib.
(millegipärast hakkan kohe viga otsima valest kohast,aga näed kaant ei osanud kohe kahtlustada:uhoh)

Ja niipalju sai uuritud,et sellel mootoril ei tohiks olla CPSi. (Crankshaft Position Sensor) Kataloog näitas sensori olemasolu GM mootoritele ainult alla 3.0L (beretta....jne.)
04.08.2004 at 16:18
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Caprice sureb välja!?  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2025. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.