register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : "Isepidurdavad" pidurid  
Poster Message
reimo
"Isepidurdavad" pidurid
Probleem siis järbmine:
Reedel hakkas Järvevana teel sõites (ca 80 km/h) järsku ABS piduripedaali krõbistama, jalaga katsudes oli pedaal selline, nagu ABSi rakendudes ikka, ainult täiesti üleval. Korra piduri vajutamine aitas. mõne minuti pärast juba 50 alal asi kordus ja Eesti Energia parklasse keeramisel oli tunda tugevat pidurdamist. Tagasi sõitma hakates ca 45 min hiljem oli asi algul normaalne, Laagna teel hakkas asi jälle peal ja hiljem Peterburi teel oli nii krõbinat kui pidurdamist mitmel korral. Alati aitas kerge pidurdamine.
Laupäeval rohkem sõitmist polnud kui korra poes käia ja asi kordus külavaheteel peale paari km sõitu ca 50-60 km/h. Eile võtsin ABSi kaitseme välja ja kas see oli nüüd enesepettus või tõsi, aga oli selline tunne, et auto liikus paremini kui tavaliselt. On kellegil sellise probleemiga kokkupuudet olnud? Kas ABS saab üldse piduritele survet juurde anda? Pole siiani kunagi pidurikettaid näppinud peale sõitu, kas 7-8 kraadise õhutemperatuuri juures peale metsas 6-7 km läbimist soe ketas on normaalne, või on ikka pidurid peal? Reedel linnast tulles olid nii kettad kui trumlid üsna kuumad. Palju üldse on teistel jeebu piduriklotside iga? Minu autol olid vähem kui aasat enne minu kätte jõudmist kõik klotsid vahetatud, umbes aasta tagasi vahetasin tagumised ja kevadel esimesed, nüüd on tagumised jälle üsna läbi. Läbisõit on ca 15 kmiili aastas.

Sai palju küsimusi, aga ehk oskab keegi aidata.
Autoks on siis '93 Grand Cherokee, 4 liitrine.

25.10.2004 at 08:01
ervin
"Isepidurdavad" pidurid
kõlab tuttavalt. minu '94 grand cherokee oskas ka ise pidurdada. probleem kadus koos ABS-iga ise ära :)
25.10.2004 at 08:30
foke

"Isepidurdavad" pidurid
quote:
reimo: mõne minuti pärast juba 50 alal asi kordus ja Eesti Energia parklasse keeramisel oli tunda tugevat pidurdamist.
Siin ju kannataks Eesti Energiat süüdistada küll, võib olla isegi kompensatsiooni küsida;)
OT-sry, ei saanud ütlemata jätta:p
25.10.2004 at 08:44
urmas
"Isepidurdavad" pidurid
Müstika! ABS-i asi on pidurit tagasi anda, mitte pidurdust suurendada. Tagumised klotsid võivad küll peale jääda, sest käsipiduri trossil on omadus kinni jääda, kui harva kasutada. ABS saab ikka ainult siis mängu tulla, kui on piduripedaali vajutatud. Muideks piduripedaali asendi anduri seadistus võib ära ujuda ja "pedaal jääb peale". Siis muidugi põlevad tagatuled ja püsikiirus ei tööta. Ja kui siis veel ABS'i andurid ka peetis on, siis võib küll pedaali krõbistada.

Kurda oma lugu Ledoviinis või TopPartsis ...
25.10.2004 at 08:51
reimo
"Isepidurdavad" pidurid
Tagumised klotsid kinni ei ole, trumlid käisid viimati maas nädal tagasi, kui jalgratta spidot installisin. Siis nägingi, et klotsid üsna kulunud, aga trummel tuleb maha kergelt, enne on klotsid liiga kaugel kui peal.
Seda, et ABS survet maha peaks andma, mõtlesin mina ka.
Püsikiirus toimib, seda kasutan pidevalt nii maanteel kui Lasnamäe kanalis.

foke:
Siin ju kannataks Eesti Energiat süüdistada küll, võib olla isegi kompensatsiooni küsida
OT-sry, ei saanud ütlemata jätta

ilmselt minu vaimne seisund EE-ga suhtlemisest viimastel nädalaltel (ja eriti reedel) kandus üle autole :D
Aga pidurite pärast ma kompensatsiooni sealt ei nõua, sain siiski asjad lõpuks korda :p

edit: ja käsipidur ei pea hetkel üldse, reguleerimise mutter kinni ja pole olnud aega-viitsimist temaga maadelda, et trossi peale pingutada

25.10.2004 at 10:51 Last edited 25.10.2004 at 10:52 by reimo
reimo
"Isepidurdavad" pidurid
Telefonikonsultatsioonide põhjal võib viga ikkagi ABSis olla, seal pump peaks pedaalile vastusurvet andma ja kui pedaal on üleval, siis see surve võib pidurdama hakata.
Teisel novembril saab Veerennis ABSile saba taha lükata, eks siis kuuleb, milles viga. Niikaua sõidan siis vanamoodsate piduritega:)

25.10.2004 at 16:17
T-Bird

"Isepidurdavad" pidurid
Vaheta piduri vedelik ära ja kõik kaob !!!
27.10.2004 at 20:41
reimo
"Isepidurdavad" pidurid
Vahetatud.
Paar kuud tagasi jäi parem esimene pidur täiega peale, siis lasin solgi välja ja panin puhta vedeliku sisse, töö käigus siis vahetasin tagumised torud ja ühe tagumise silindri ka.
Sõitsin mõne päeva ilma ABSi kaitsmeta, eile õhtul panin sisse tagasi, nüüd kustub ABSi tuli peale käivitamist ära, aga 20-30 m läbimise järel hakkab põlema. Seega ikka ABSis mingi kala on, kas andur, pump või miskit muud, eks seda annab loodetavasti diagnostika teada.
Netist uurimise tulemusena võib küll asja algpõhuseks olla vana pidurivedelik, mis ABSi klapid ära ummistanud, selle kõrvaldamiseks tundub olevat ainus võimalus ploki vahetus, mis ca 1200 - 1500$ maksab...
Sellise stsenaariumi puhul tuleb vist lihtsalt elektroonikat autos vähendada :(

Edit:
Täna oli ilm ilus ja õnnestus tööpäev piisavalt varakult lõpeteda, et ise rattad alt kiskuda ja nagu enamasti keeruliste probleemide puhul osutus põhjus elementaarseks:
Parema tagaratta klotside automaatse pealekeeramise süsteemi tross oli pooleks läinud ja trossi otsas olev metallplaat koos vedruga oli olmselt ABSi anduri vahelt läbi käinud. Igal juhul oli pleet trumli põhjas ja anduri kronstein kõveraks keeratud. Keerasin anduri enam-vähem õigele kohale tagasi (päris korralikuks tööks tuleks poolass välja võtta) ja vähemalt paari kilomeetrise proovisõidu ja mõned äkkpidurdused kruusateel jätsid asjast toimiva mulje.
Tõenäoliselt oli "isepidurdamise" ajal metallplaat ABSi anduri ja ketta vahel ning see sundis ABSi arvama, et üks ratas plokis. Jeebul (vähemalt minu omal) on aga 3 tsooniga ABS (tagaratastele läheb ainult üks piduritoru), sellest ilmselt ka ühtlane pidurdamine, kui mõlemalt tagarattalt surve mahavõtmisest tekkis esirataste pidurdamine. Vähemalt sellise teooriani jõudsin täna.

27.10.2004 at 20:59 Last edited 28.10.2004 at 20:33 by reimo
urmas
"Isepidurdavad" pidurid
Loogiline jutt. Ja pedaal hakkas alles siis kõristama, kui sa talle vajutasid. Piisab sellest, kui pedaali andur rakendub. Huvi pärast vaatasin Chiltonit ja imestan, et Cherokeel on iga paari aasta järel pidurisüsteemi ideoloogiat põhjalikult muudetud. Tuleb olla ettevaatlik teiste aastakäikude juppidega.
28.10.2004 at 21:12
reimo
"Isepidurdavad" pidurid
Ei, pedaalile ei vajutanud.
Kuigi, äkki näppisin cruisi mahavõtmiseks, kui keegi jalgu jäi? Nüüd polegi enam nii kindel.
Vähemalt seni asi toimib...

29.10.2004 at 09:17 Last edited 29.10.2004 at 09:19 by reimo
sirr

"Isepidurdavad" pidurid
quote:
ekgerke: kõlab tuttavalt. minu '94 grand cherokee oskas ka ise pidurdada. probleem kadus koos ABS-iga ise ära :)
... ja tuli tagasi kui ma anduri ära vahetasin. ja 2,5 aasta jooksul mis ta minu käes oli, ei suutnud seda probleemi lahendada. Veereni testimine ei andud ka tulemust. Arvati, et abs-i aju aga kuna ma olin ära harjunud, jäigi nii.
04.11.2004 at 15:36
reimo
"Isepidurdavad" pidurid
Sain küll asja neljapäeval anduri paikaväänamisega korda, aga otsustasin siiki teisipäeval diagnostikas ära käia, kui aeg kord juba kinni oli pandud. Siis oli muidugi kõik korras, mälust tuligi välja parema tagaratta andur, mis oligi paigast ära olnud.
Et Murphy seadused toimivad, näitas see, et eile hommikul jäi ABSi tuli põlema. Kaitsme väljavõtmise järel esimesel käivitamisel kustus ära, aga enne liikumahakkamist hakkas jälle põlema. Seega on nüüd mingi muu kui anduri jama :(
Eks tuleb nädalavahetusel rattad alt ära kiskuda ja ka pistikud üle vaadata, kui ilm lubab.

04.11.2004 at 20:48
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : "Isepidurdavad" pidurid  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2025. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.