register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : jahutusüsteemi rõhk   1 2  
Poster Message
blind animal

jahutusüsteemi rõhk
Milles võiks olla point, et jahutussüsteemis minu nägemuse kohaselt pole rõhku. Kui kõvasti vatti saanud mootorilt radikakorgi maha keeran ei käi isegi mingit sutsakat. Näppima hakkasin seepärast et salongi tuleb suht leiget õhku. Alustasin jahutusvedeliku vahetusest eile. Täna hommikul kahtlustasin radikakorki ja laenasin sõbra autolt - ikka ei mingit kasutegurit. Kas järgmine samm oleks termostaadi vahetus ja salongiradika puhastus? Või kahtlustaks äkki veepumpa? Süsteemis peaks ju suhtelislt korralik rõhk olema.

09.12.2004 at 09:56
kongo

jahutusüsteemi rõhk
kurp kui see ei aidanud..

hangi uus termostaat ja õhtal(täna/homme) vahetame ärä

peace

North Coast Dodgers

09.12.2004 at 10:20
Virko
jahutusüsteemi rõhk
Minul aitas termostaadi ja esimese radika vahetus.Peale termostaadi vahetust tuli süsteemi surve ja siis otsustas radiaator et sellise surve all tema ei viitsi jahutusvedelikku kinni pidada.

09.12.2004 at 10:27
blind animal

jahutusüsteemi rõhk
Heh, Teet - ma hangin uue termostaadi siis, radikakorgi ulatan austusavaldustega tagasi. Loodetavasti saab homme tegeleda asjaga, sest täna on PÖFFI öö ja kardetavasti see tuleb pikk

09.12.2004 at 10:35
spinna
jahutusüsteemi rõhk
quote:
Virko: Minul aitas termostaadi ja esimese radika vahetus.Peale termostaadi vahetust tuli süsteemi surve ja siis otsustas radiaator et sellise surve all tema ei viitsi jahutusvedelikku kinni pidada.

Kas termostaadi vahetus tähendas vahetust või ilmnes et keegi oli vana enne ära võtnud ja tühja koha sinna jätnud?
09.12.2004 at 10:52
Virko
jahutusüsteemi rõhk
Vahetust.Mind surve puudumine ei häirinud,häiris see et näpud hakkasid külmetama roolis olles

09.12.2004 at 10:57
siberimees
jahutusüsteemi rõhk
krt aga surve seal sellex aint et saax töötemperatuuri tõsta

et keema ei läex ju...

et kuda see nagu salongi temperatuurile mõjub?!
ku ikka radikas puhas ja termostaat mingi 85 -90 kraadi
peax sees soe olema küll.
kontrolli ikka termostati jah!-tean eelmine aasta juhust otepääl,kus vana tuli kuskilt soojalt maalt siia suusatama oma sevi vanniga-ja üts et külm olla sees-termostaat selgus oli sees
mingi 60 kraadi vai 65 celsiuse järele?!...
09.12.2004 at 12:54
blind animal

jahutusüsteemi rõhk
kardan et rõhk aitab kaasa vedeliku tsirkuleerimisele süsteemis - veepump - radikakork ja termostaat peaksid sellega kolmepeale vast hakkama saama - kui termostaat või radikakork puus siis rõhku ei teki (ma vähemalt loodan et teooria õige). Mul kontori põrandaküte ka vajab ülepäeviti kaasaaitmist rõhu tõstmise näol

09.12.2004 at 14:06
13piisab

jahutusüsteemi rõhk
termostaat ei puutu rõhu kadumisel asjasse. Tema on pelgalt klapp suure ja väikese ringi vahel, välisilmaga ühenduse lubamine pole tema võimuses (ning rõhk saab ainult süsteemist välja minna). Seda enam, et jahutusradika äravoolu kaudu on radikas niikuinii sama rõhk, mis plokis (põhjused: 1)seal pole ju termostaati; 2)vedelikes-gaasides antakse rõhud igas suunas võrdselt edasi; 3)veepump tekitab tsirkulatsiooni - mitte survet&alarõhku).

paisupaagi kork ehk hoopis põhjuseks?

09.12.2004 at 15:08
max
jahutusüsteemi rõhk
Paisupaagi kork ei mängi pilli. Radika kork on see, mis liigse rõhu välja laseb ja jahtudes vedelikku radikasse tagasi laseb (jahtumisel tekkiva vaakumiga). Osta uus radika kork ja peaks asi kombes olema. Maksab 150.- umbes. See siis rõhu taastamiseks.

Mis sul jahutusvedeliku tempp on? Kui on liiga madal, siis vaheta termostaat kõrgema temp vastu ja saad soojema mootori ning sellest tulenevalt ka soojema õhu salongi.
09.12.2004 at 15:34 Last edited 09.12.2004 at 15:36 by max
blind animal

jahutusüsteemi rõhk
termostaadi juba hankisin 89 kraadise - peaks vist piisama
radikakorgi vahetasin, st laenasin - ei muutunud midagi

09.12.2004 at 15:53
max
jahutusüsteemi rõhk
Kas laenatud kork oli ikka korras? Kui lekkeid pole ja mootor valget ei aja, siis ei tohiks peale radika korgi muud häda olla.
09.12.2004 at 15:55
blind animal

jahutusüsteemi rõhk
No vot laenatud korgi kohapealt ei oska öelda, et kas oli korras. Lekkeid pole ja õli puhas. Ma ise ka kahtlustasin korki aga ma ei oska nüüd seisukohta võtta. Kas korgil ja korgil on vahe ka, st. erinevate mootorite nõetele vastav?

09.12.2004 at 15:58
wax

jahutusüsteemi rõhk
Igal autol ei peagi jahutussüsteemis rõhku olema. ;)

Jahutusvedeliku tase on normis?
09.12.2004 at 15:58
blind animal

jahutusüsteemi rõhk
tase on normis - isegi peale eilset läbipesu ja uue vedelikuga asendamist ei hakanud kuskilt läbi laskma

09.12.2004 at 16:01
blind animal

jahutusüsteemi rõhk
quote:
wax: Igal autol ei peagi jahutussüsteemis rõhku olema. ;)

ülaltoodud avaldus tugineb millele?
ma võin muidugi loll olla aga kuidas siis liigsed gaasid ja vedelik paisupaaki saavad ja sealt vaakumiga tagasi?

09.12.2004 at 16:09
ammi

jahutusüsteemi rõhk
quote:
blind animal: Ma ise ka kahtlustasin korki aga ma ei oska nüüd seisukohta võtta. Kas korgil ja korgil on vahe ka?
Samuti nagu termostaatidel on vahe.....s.t. kui suure rõhu all avanevad.korgi peal peaks kirjas olema-mitu bar`i
09.12.2004 at 16:18
blind animal

jahutusüsteemi rõhk
quote:
ammi:
quote:
blind animal: Ma ise ka kahtlustasin korki aga ma ei oska nüüd seisukohta võtta. Kas korgil ja korgil on vahe ka?
Samuti nagu termostaatidel on vahe.....s.t. kui suure rõhu all avanevad.korgi peal peaks kirjas olema-mitu bar`i
tõepoolest 16 LBS'i on korgi peal - laenatud korgil sama palju. Ma vahetan termostaadi ära siis näeb kas lähen tutikat korki kuskilt hankima

09.12.2004 at 16:26
onu fjodor
jahutusüsteemi rõhk
Kuumenedes jahutusvedelik paisub, sellest ka tekkiv rõhk jahutussüsteemis,kui termostaat vana on koguaeg suur ring taga ja jahutusvedelik ei lää piisavalt soojaks,et tekitada seal mingit rõhku ja ka sooja ei saa kuidagi puhuda kui vesi vähemalt 80 kraadi pole. Vaheta termostaat ära on minu arvamus.
09.12.2004 at 17:29
blind animal

jahutusüsteemi rõhk
niimoodi termostaat vahetatud aga rõhku ikka pole ja tudub et soojendusradikasse vesi ei jõua või jõuab vähe :) Tundub nii et uue radikakorgi järele peab minema. Proovin veel hommikul soojendusradikasse viivatel lõdvikutel pooli vahetada aga rohkem mõistus ei võta. Salongis temp. näit ka kuidagi üle esimese kolmandiku ei lähe

10.12.2004 at 21:57
kkerem
jahutusüsteemi rõhk
Ma ei tea, kas su autol kont on jne... mu jeebul selline mure oli kord, et see klapp, mis takistab kütteradikase kuuma vee sattumis kondi töötamise ajal oli lihtsalt kinni... ja minema ta saigi visatud, kuna alguses ei teadnud millega tegu.
10.12.2004 at 22:14
blind animal

jahutusüsteemi rõhk
kont on ja klapp samuti, kuid kondil talveks juhtmed küljest ära võetud, et asjata ei huugaks, sest kui kont ka veel järgi oleks siis oleks päris külm. Võib-olla tõesti peaks selle klapi vahelt ära võtma ja siis vaatama mis toimub

10.12.2004 at 22:30
Vanaisa

Moderator
jahutusüsteemi rõhk
Kont pole kunagi pidevalt järgi - ainult siis, kui nupust külmaks sätid ja ka siis, kui esiklaasi puhumise positsioonile keerad - nii saab klaasi kiiremini udust vabaks, seepärast ka see setting.
Aga see, et kondil juhtmed maas on, ei pruugi tähendada, et see klapp sul õiges asendis on.
Ja soojendusradika ummistust saad ju lihtsalt kontrollida - sisse minev toru/voolik soe, väljaminev külm = ummistus.
11.12.2004 at 02:50
Rain FTC
jahutusüsteemi rõhk
Kui sul jahutussüsteemis peab mingi rõhk olema, siis ilma selleta sa sooja ei saa, nii et vuta vuta korralikku korki hankima.
11.12.2004 at 06:10
Rain FTC
jahutusüsteemi rõhk
Ja üks asi veel, ma ei tea mis auto sul on, aga mõnel on peale tosooli sissevalamist vaja teha üsna keerulisi manipulatsioone õhu salongiradikast väljasaamiseks.Radikasse tekib nn. õhukork ja sinna ta jääb.Kontrollida saad nii et lase salongiradikast tagasituleva vooliku kinnitust veidi lahti ja vaata kas tuleb vedelik või õhk, kui õhk siis oota vedelik ära ja keera kinni.Mootor peab selle ajal töötama.
11.12.2004 at 06:21
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : jahutusüsteemi rõhk   1 2  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.