register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Korrosioonitõrje   1 2 3  
Poster Message
Joel

Korrosioonitõrje
Siin mitmeid autoehitajaid mehi, kellelgi ikka kogemusi: Vihmaperioodi saabudes selgus, et vesi tungib omavoliliselt auto salongi. Sai autol sisu välja roogitud ning ilmnes, et auto põhja on ajapikku tubli mitu auku siginenud. Need on tänaseks kinni keevitatud ja uus plekk mastiksiga üle kaetud. Kuna aga auto praegu seest tühi on ja põhjaplekk suures osas rebasekarva, siis oleks ilmselt mõistlik ühe ropsuga terve põhja roostetõrje ära teha. Otsingust leidsin natuke infot protseduuri ja toodete kohta, ent need on mõlemad juhuks kui asi ise ette võtta. Kahjuks pole mul ei mahti ega vahendeid sellega ise tegeleda. Seega küsimus - kuhu ma peaksin auto viima, kus autopõhi ja lanžeronid kenasti puhtaks tehtaks ja mingi aine abil roostetamise vastu kaitstaks?

20.10.2004 at 12:07
astro94

Korrosioonitõrje
Lasnamäel Kärberi tn. garaazis on üks firma kes tegeleb korrosiooni tõrjega.Minu opel lasti kõikvõimalikest kohtadest üle ja anti 2 aastane garantii.

20.10.2004 at 18:42
Lef
Korrosioonitõrje
Alles hiljuti lasin oma liikuri Termakis ära teha, tegid hästi.
link kah:
http://www.online.ee/~evenou/main.html

20.10.2004 at 20:45
anti

Korrosioonitõrje
Kas keegi teab kontakte ja omab (positiivset) kogemust Tartus autokere põhjale korrosioonikaitset pakkuva firmaga? Google ei taha aidata.
25.10.2004 at 09:53
zeke
Korrosioonitõrje
Tartus. 1) West Car OÜ Turu 47. Ei tea pole käind tänases (tartu)postimehes reklaam.
2) Meditsiini kooli ühikate juures tehakse kah. Tn nimi ei tule meelde(võin täpsustada). Isa lasi seal teha ja sai hea.

25.10.2004 at 11:29
anti

Korrosioonitõrje
Tänud, lähen luurele.
25.10.2004 at 12:11
S.S.D.D.

Korrosioonitõrje
Up`in vana teema aga talv tulekul varsti:)

TO: astro94
kas selle firma mingit kontaktnumbrit või nime ei ole sul? Mul korrosioonitõrje hetkel päevakorras ühel autol

Termaki kohta olen kuulnud vastakaid arvamusi.

16.08.2005 at 20:14 Last edited 16.08.2005 at 20:19 by S.S.D.D.
astro94

Korrosioonitõrje
http://www.eniro.ee/eniro/eniro.php?kw=RUSSELIANA%20OÜ&nabnr=163885&mabnr=163885&tab=firma&code=01638850163885&lang=et&nabnr=&mabnr=163885&show=
Minu autol siia maani see mögina kiht kõvasti küljes

16.08.2005 at 21:24
Otto
Korrosioonitõrje
palju see ka maksta võiks?
17.08.2005 at 08:47
Balder

Korrosioonitõrje
Küsime sama ka lääneosariikide (Lääne-Eesti, Pärnumaa jne.) kohta? :)

17.08.2005 at 12:47
Maik

Korrosioonitõrje
Ma kysiks ka, kui h2sti need camarod roostetavad ?
P6hi on koik v2rvitud plekist, mingist pigist voi p6hjav2rvist pole 6rnemat l6hna kah. Oleks vaja teha voi mitte ? Voi ei hakka yldse kergelt roostetama...paari aasta jooksul ? tegu siis 97a

17.08.2005 at 23:13
ROKIPEER

Korrosioonitõrje
Eks peale paari talve näed;) Ise arvan et see oleneb paljudest
erinevatest asjadest kui ruttu ta roostetama hakkab, kunagi ikka.
Kui midagi koledat silma ei hakka siis pole vaja
vist näppima hakata.
18.08.2005 at 00:01
Ragnar
Korrosioonitõrje
quote:
ROKIBEER: Eks peale paari talve näed;) Ise arvan et see oleneb paljudest
vist näppima hakata.
Kui näed koledat, siis on juba hilja. Mis mõte on rooste peale seda möginat lasta, soodustab vaid tegevust.
18.08.2005 at 08:25
ROKIPEER

Korrosioonitõrje
Muidugi kui mastiks põhja all juba kahju saand siis
muidugi targem enne roostetama hakkamist midagi ette
võtta. Aga tihtipeale ei viitsi keegi enne suurt teha
kui juba rooste ligi on.
18.08.2005 at 09:47
Maik

Korrosioonitõrje
quote:
Ragnar:
quote:
vist näppima hakata.
Kui näed koledat, siis on juba hilja. Mis mõte on rooste peale seda möginat lasta, soodustab vaid tegevust.

Ei soodusta ikka kyll, rooste tekib ju 6huga kokkupuutumisel. K6ik kinni katta ilusti peaks areng seisma j22ma . Minu v2ikeste teadmiste kohaselt :D Kuskil oli igavene suur artikkel ka lingina tqhq lehel... voi hobiklubi ajakirjas hoopis. M6tlen kas on m6tet raisata seda raha autole mida ma vb isegi aastat ei oma j2lle.. :( Soola ka eriti ei saa, tallinnas ei s6ida ja soomes vist ei soolatata, aint kivid.

18.08.2005 at 15:49 Last edited 18.08.2005 at 15:50 by Maik
Ragnar
Korrosioonitõrje
quote:
Inferno:
quote:
Ragnar:
quote:
vist näppima hakata.

Ei soodusta ikka kyll, rooste tekib ju 6huga kokkupuutumisel. K6ik kinni katta ilusti peaks areng seisma j22ma .
Tee proovi. ;)
18.08.2005 at 16:28
Petruco

Korrosioonitõrje
Mõtlesin oma Camaro lasta ära mögitada Kärberi tänaval. Just sellepärast, et põhja alla vaadates nägin ainult õrnalt värvitud plekki ja siis mõtlesin Eesti soolajärvede(teede) peale. Auto iseenesest üsna uue näoga ja sõidaks nagu ise mõned aastad.
Kas peaks nende meeste töö juures midagi ise tähele panema, või võib auto julgelt sinna jätta? Kogemusi?
19.08.2005 at 10:13
13piisab

Korrosioonitõrje
quote:
Inferno:K6ik kinni katta ilusti peaks areng seisma j22ma .
...
Soola ka eriti ei saa, tallinnas ei s6ida ja soomes vist ei soolatata, aint kivid.

ilus teooria - "kui kõik kinni katta". Praktika on, et pigi (bituumeni või kautshuki põhjal korrosioonitõrje teisisisõnu) ei hoia asju hermeetilisena. Teine asi on, et rooste punnitab pigi lahti.
...
Soomes kasutatakse teedeehitajate+transporditehnikute väitel väga palju soola. Palju rohkem kui Eestis.

19.08.2005 at 12:35
S.S.D.D.

Korrosioonitõrje
"Kaevan" jälle vana teema välja - kui kellegil on soovi lasta korrosioonitõrje enne talve teha, siis soovitan Peegelautot Tabasalus.
2500.- raha per auto tahavad. Oma hobiauto lasin seal teha, ei nurise, vara muidugi veel öelda mastiksi vastupidavuse kohta aga eks näis.

Termakis on ootejärjekord kuni veeb 2006 :), mõttetu.

22.10.2005 at 08:50
reo
Korrosioonitõrje
vajalik teema. aga öelge, kui kaua ühte autot tehakse? Kas päevaga saadakse üldjuhul hakkama?
22.10.2005 at 11:59
Petruco

Korrosioonitõrje
Kärberis tehti ühe päevaga ja raha küsiti 2 k ja garantii 2 aastat, kusjuures 1 a pärast on kohustuslik kontroll ja kui ilmneb vigasid siis parandatakse kohe ära.
22.10.2005 at 14:03
kefka
Korrosioonitõrje

üks soovitus oleks ka,ei maksaks vanat autot siiski teha selle bittuka baasil mögaga,või siis nende kahekomponentsetega.kes on näid neid "tehtud "autosi,mille roostes plekid on kaetud kivikaitsega saavad aru milles point,sama juhtub ka põhjaga. ehk siis tuleks põhi teha mingi õli baasil ollusega,näiteks:kahurimääre,trossiõli,vaapurõli jne. ja mingil juhul ei tohi kasutada vana õli!!! kahurimääre ja krafiit õli segu lastakse auto alla kuumalt vastava püstoliga.seest võib mätsida pintsliga.

22.10.2005 at 16:48
vvt

Korrosioonitõrje
Minu esivanemad on põhja töötlemiseks vene autodel segu grafiitmäärdest ja grafiitõlist. Seda segatakse mehhaaniliselt, vajadusel segu soojendades. Meetodi tõhususest räägib see, et aastaringuselt sõitnud vene autodel (logarid muidugi ka) pole ca 10 auto peale ühtegi auklikku plekki näinud. Eeldab muidugi iga-aastast uuendamist.

Paljal kahurimäärdel on see viga, et seal koguneb vesi määrde ja pleki vahele, kasutegur kahtlane, roostetab vaikselt selle paksu korra alt. Ehk siis see määre pole piisavate õlitamisomadustega.

Refereerin lihtsalt kuuldut.