register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : mingi jama bensukuluga pärast külmasid   1 2 3  
Poster Message
metsavaht
mingi jama bensukuluga pärast külmasid
Tegu 96 aasta Chrysler New Yorkeriga ja lugu järgmine. Mõned päevad tagasi kui need suured külmad olid ei saanud autot omal jõul käima. Tean, et ei soovitata aga mida sa hädaga teed ja ikka proovisin teise auto pealt juhtmete abil akut laenata - ka see ei aidanud ikka ei käivitunud. Pärast soojas garaaziz sulatamist käivitus normaalselt, töötab normaalselt ja tundub, et sõidab ka nii nagu enne. Aga bensukulu näitab poole rohkem. Enne linnas 12 ringis siis nüüd 20 ja trassil enne 8-9 siis nüüd 14 15 . Kas ma tõesti keerasin nüüd miskit p.. Oskab keegi midagi arvata ?
24.01.2006 at 16:25 1 edit. Last edited 24.01.2006 at 16:26 by metsavaht
Vanaisa

Moderator
Enne suuremat muretsemist nulli aju ära. Tavaliselt nii 15 min. aku juhe maas piisab.
Siis vaata edasi, kui ikka joob palju, siis ees tee diagnostikasse.
24.01.2006 at 17:46
Ollifer
Mul 98 aasta Sebring. Ja ise motlesin just sama. Et kas toesti votab rohkem, kui soojema ilmaga. Ja tuleb nii valja kyll. Kuigi kaimasaamisega probleeme ei olnud. Nii et mis mina oskan oelda, siis ei keeranud midagi pe... aga ma ei ole eriline teadjamees ka selle kohapealt. Lihtsalt endal sama teema ja ka Chrysleriga.
24.01.2006 at 17:48
Madman

Mul Chrysler ei läinud üldse käimagi selle kõige külmema hommikuga -28. Ringi käis ja lubas aga käima ei läinud ja eelneval õhtul -27 jäi iseenesest seisma paar korda. Käima pannes kõik OK jälle. Aga sel külmal hommikul siis jätsin ta sinnapaika ja proovisin järgmine päev uuesti kui oli -20 ja käis nagu ikka, nagu polekski midagi olnud. Ei meeldi liiga külm vist Chrysleri elektroonikale.

24.01.2006 at 18:11
EFTC

jah. mul ka kütusekuluga probleem. ei julgenud üldse postigi teha. no siin nii mõnegi mehe jaoks MIKROMOOTOR aga joob nagu isane.

Linnas alla 29-30 sajale välja ei tule (siis kui sõidad nii et pöörded kordagi üle 2000 ei lähe).

Maanteele ei julge minnagi. Suvel võttis 15 sajale ja nutsin et küll võtab palju. Diagnostikas käidud. Kõik on bueno ! Ainult lambda andurit mul ple. Räägitakse et euro versioonil polegi?? võib see tõsi olla?

24.01.2006 at 23:48
Ragnar
Usun, et enaus kütusekulu suurenemise probleem on tingitud mootori õige töötemperatuuri mittesaavutamisest. Soovitan sellisele lihtsale asjale tähelepanu pöörata nagu termostaat.
25.01.2006 at 08:28
Fire
Ma täheldasin just seda sama, et lihtsalt suurte miinus kraadidega võttab mootori soojenemine kauem aega ja nii kaua on küttuse kulu tõesti märgatavalt suurem, töö temperatuuri saavutamisel lähevad kõik näitajad normaalseks tagasi. Linnas lühikesi otsi sõites, väga külma ilmaga, ei saavutagi mootor normaalset töö temperatuuri.

Corvette ´81
Bronco ´86
Town Car ´97
25.01.2006 at 10:02
EFTC

quote:
Ragnar: Usun, et enaus kütusekulu suurenemise probleem on tingitud mootori õige töötemperatuuri mittesaavutamisest. Soovitan sellisele lihtsale asjale tähelepanu pöörata nagu termostaat.

Termostaadi vahetasin ära, TEMP sensori ka. Aina hullemaks läheb. Panen radikale papi ette? Mootor läheb mul enamvähem ilusti soojaks - nagu vanale autole kohane aga ikka imeb kütust läbi väikeste torude niipalju kui jaksab...

25.01.2006 at 12:13
rott
Vaadake ega teil ei ole õhufiltrit umbe tõmmanud või kinni külmetand.

25.01.2006 at 12:27
blood

mis imepill see 30l sajale võtab.. kui nagu aru saan on see corsica 3,1ne siis on seda ükskõik mis ilmadega liiast.....
Minu meelest on asi buenost kaugel... küünlad, filtrid ega ometi kuskilt midagi välja ei voola.. jne ehk siis alustaks lihtsamatest asjadest....

ex Escalade 2003
CTS 2008
25.01.2006 at 13:54
Ragnar
quote:
EFTC:
quote:
Ragnar: Usun, et enaus kütusekulu suurenemise probleem on tingitud mootori õige töötemperatuuri mittesaavutamisest. Soovitan sellisele lihtsale asjale tähelepanu pöörata nagu termostaat.

Termostaadi vahetasin ära, TEMP sensori ka. Aina hullemaks läheb. Panen radikale papi ette? Mootor läheb mul enamvähem ilusti soojaks - nagu vanale autole kohane aga ikka imeb kütust läbi väikeste torude niipalju kui jaksab...
3,1 corsica kohta suvel 15l linnas kulutada on ka siiralt palju. ;)
25.01.2006 at 16:34
metsavaht
Diagnostikas käidud ! Mõlemad lambdad läbi (valetavad) . Esialgu jätsin juhtmed lahti ja bensukulu nii nagu enne st. normaalne Tartu - Jõhvi lumise teega 10 L/100 km . Ei tea kas lihtsalt kokkusatumus külmadega . Nii, et ei saa arugi milleks neid vaja kui niisama saab ka :)
25.01.2006 at 17:08
EFTC

quote:
blood: mis imepill see 30l sajale võtab.. kui nagu aru saan on see corsica 3,1ne siis on seda ükskõik mis ilmadega liiast.....
Minu meelest on asi buenost kaugel... küünlad, filtrid ega ometi kuskilt midagi välja ei voola.. jne ehk siis alustaks lihtsamatest asjadest....

LAMBDA!
Vahetanud olen: küünlad, õhufiltri, termostaat, temp sensor, cranck sensor, süüte kommutaator, õli :)

Täna sain rekordi: 25 sajale. Üleeile veel võttis 32. Ilmad soojenevad :)

küsimus siis et kas on võimalik et euro versiooni aju ei taha lambdat?? Miks ma ei usu seda on see et mul esiteks vedeleb peale kollektorit lambda koos lahtise juhtmegajupiga. Elektriskeemid mis netist leida on küll ainult usa versiooni omad aga ei tahaks uskuda et neil ajus mingi erinevus??? 30 sajale on EBANORMAALNE - kes ette ei kujuta siis 100 krooni bensuga saab sõita 25-30 kilomeetrit - oleneb jalanumbrist. ehk siis 7,5L = 30km = 25L/100km

25.01.2006 at 19:31
Madlobster
Ei saa kekutamata jätta, et minu rüüsler ei teinud nende külmade peale teist nägugi. Läks käima ja soojaks täpselt nagu iga teine hommik. :smokin
25.01.2006 at 19:42
blood

7,5l ja 30km... see ei saa kuidagi normaalne olla... Kuskilt peab see bens välja tulema... :P
Kus remonditöökojas sa käid... kuidagi tundub väga imelik et midagi korda ei saada.. vahetad aga järjest juppe aga tulemus sama ??? Miski on siin jama....
Lambda hmm kui see ka puudu on.. sõidab ju päris hulk massinaid ilma lambdata ja keegi ei karju sellise kütusekulu üle.. se võib küll mõjuda aga mitte nii rängalt....
Kui ise enam kuskilt otsida ei oska siisi soovitaks vahetada remondifirmat ja vaadata mis saab..lugeda ette mis peaks korras olema jne...
Mul ei võta 5,7 V8 ja 2,3R4 kokku ka nii palju isegi suure pakasega mitte.... tunnen kaasa rahakotile

ex Escalade 2003
CTS 2008
25.01.2006 at 20:31
EFTC

quote:
blood: 7,5l ja 30km... see ei saa kuidagi normaalne olla... Kuskilt peab see bens välja tulema... :P
Kus remonditöökojas sa käid... kuidagi tundub väga imelik et midagi korda ei saada.. vahetad aga järjest juppe aga tulemus sama ??? Miski on siin jama....
Lambda hmm kui see ka puudu on.. sõidab ju päris hulk massinaid ilma lambdata ja keegi ei karju sellise kütusekulu üle.. se võib küll mõjuda aga mitte nii rängalt....
Kui ise enam kuskilt otsida ei oska siisi soovitaks vahetada remondifirmat ja vaadata mis saab..lugeda ette mis peaks korras olema jne...
Mul ei võta 5,7 V8 ja 2,3R4 kokku ka nii palju isegi suure pakasega mitte.... tunnen kaasa rahakotile

tänan kaastunde eest :) Remondis käin... hmm - kas tohib kõva häälega öelda? Ameerika autos. Diagnost ei näita midagi. Corsica foorumist lugesin et "lambda on minu lahendus" aga jah. see on ikka haige kulu.

Arvan ise et siin mitme asja koostöö. aga milliste?
PS! Mootor käib ilusti ja jõudu on tagumiku järgi täpselt niipalju kui peab olema !

25.01.2006 at 20:47
kalev35

bensuvoolikud ikka ilusti kuivad ja ühendused ei leki? Õhufilter umbes (jääs)? Troubleshooting
... http://www.corsicas.com/technicalfaq.html

25.01.2006 at 22:49
EFTC

quote:
kalev35: bensuvoolikud ikka ilusti kuivad ja ühendused ei leki? Õhufilter umbes (jääs)? Troubleshooting
... http://www.corsicas.com/technicalfaq.html

õhufilter tutikas... bensuvoolikud - homme esimese asjana ! Aga naljakas on ka see et kui veel vajutada siis võtab nii et.... investeerin homme 100.- ja proovin palju suudan :kill

25.01.2006 at 22:56
quattromees

Külmunud õhufilter tõstab ka küttekulu. Mu Audi hakkas 90km/h juures 18l/100 imema maanteel ühtlase kiirusega suurte külmadega. Põhjuseks oli külmunud koonusfilter. Kuivatasin filtri ära ja küttekulu endine.

Audi UrS4 2,2TQ
Peugeot Partner
VW Passat 1,9TDi
25.01.2006 at 23:23
EFTC

quote:
quattromees: Külmunud õhufilter tõstab ka küttekulu. Mu Audi hakkas 90km/h juures 18l/100 imema maanteel ühtlase kiirusega suurte külmadega. Põhjuseks oli külmunud koonusfilter. Kuivatasin filtri ära ja küttekulu endine.

Filter on nädal vana. Kütusekulu oli juba enne seda metsas. Selle raames vahetasin ka filtri

25.01.2006 at 23:25
Sarv

Kui sul see lambda andur ikka kuskil lahtiselt juhtme otsas ripub, siis alusta ikka selle installimisest väljalaske torustiku sisse. Vaata ka külmkäivituspihusti üle kui selline asi mootoril olemas on. Mis heitgaaside mõõtmine näitab?

26.01.2006 at 08:05 1 edit. Last edited 26.01.2006 at 08:14 by Sarv
EFTC

quote:
Sarv: Kui sul see lambda andur ikka kuskil lahtiselt juhtme otsas ripub, siis alusta ikka selle installimisest väljalaske torustiku sisse. Vaata ka külmkäivituspihusti üle kui selline asi mootoril olemas on. Mis heitgaaside mõõtmine näitab?

lambda mitte ei ripu juhtme otsas vaid ta on ilusti toru sees aga lambdast tulev juhe ei lähe kuhugi - lahtine ots. Teist otsa ei paista kuskilt.

Küsimus järgmine: 3,1L chevy omanikud ja kogenud tegelased: Kas kellelgi teist on olnud EURO versioon ja kinnitab lambda andrui olemaolu?

26.01.2006 at 09:06
Ragnar
quote:
EFTC:
quote:
Sarv: Kui sul see lambda andur ikka kuskil lahtiselt juhtme otsas ripub, siis alusta ikka selle installimisest väljalaske torustiku sisse. Vaata ka külmkäivituspihusti üle kui selline asi mootoril olemas on. Mis heitgaaside mõõtmine näitab?

lambda mitte ei ripu juhtme otsas vaid ta on ilusti toru sees aga lambdast tulev juhe ei lähe kuhugi - lahtine ots. Teist otsa ei paista kuskilt.

Tundub,e t seal sul see kulu konks ongi. Vaevalt, et euro versioonil paigaldata andur, aga jäeti lahtise otsaga rippuma - ei kõla loogiliselt. Paraku hetkel ei leia ühtegi pilti sulle näidata, kuhu lambda peaks ühendatud saama.
26.01.2006 at 10:38
EFTC

no skeema pealt näha et lambda ikka ajusse jookseb mööda Lillat juhet. 1 soon. kogu pidu. lähen ükspäev vaatan aju pealt kas sealt jookseb vastavast pordist üldse juhe välja. kui jookseb siis kisun ära ja panen uue ning uue lambda.

PS. Kütusevoolikud bueno !

26.01.2006 at 11:35
Otto
On tegelt üks 3.1 Firebirdi pealt pärit lambda üle. kui huvi helista 53 423 283
26.01.2006 at 13:22
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : mingi jama bensukuluga pärast külmasid   1 2 3  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.