| Poster |
Message |
Koit41 |
Peale bensiinivõttu hakkas mootor kloppima!!
kui hull see asi on..selline üsna tugev kloppimine on, umbes pool minutit peale bensiinivõttu hakkas peale...õli on olemas...detsembris oli vahetus...selles ei saa asi olla..oskab keegi teadja öelda, mis ette võtta!! |
| 08.03.2006 at 20:04 |
|
orikas3 |
kas kolisema või lonkama, kontrolli pihustid või küünlad ja muud elementaarsed asjad |
| 08.03.2006 at 21:11 |
|
Koit41 |
töötab ilusti...jõud on olemas, aga koliseb...nagu taob...selline klappide kolin minu meelest. |
| 08.03.2006 at 21:35 |
|
Vanaisa
Moderator |
detonatsioon ehk? nagu madalama oktaaniga bensiini kasutades?
Sel juhul lase auto kohe remonti vedada (ikka margiservisesse), ning kui bensutshekk on alles, on lootus ehk remont bensufirmal kinni maksta lasta.
Või kui e viitsi jamada ja auto nagu muidu korras on, lase vana sodi välja ja kohe hea(soovitavalt nt. 98) bena sisse. |
| 08.03.2006 at 21:46 |
1 edit. Last edited 08.03.2006 at 21:46 by Vanaisa (Moderator)
|
Koit41 |
nagu jah selline detonatsiooni hääl..lasin tühja paaki 10L, kas äkki võib lihtsalt 98 peale uhada talle ühe paagitäie, homme hommikul on masinat tarvis. |
| 08.03.2006 at 21:50 |
|
Vanaisa
Moderator |
quote: Koit41: nagu jah selline detonatsiooni hääl..lasin tühja paaki 10L, kas äkki võib lihtsalt 98 peale uhada talle ühe paagitäie, homme hommikul on masinat tarvis.
Jah, pane paak 98 täis, kui nii vähe võtsid - ma ise kallaks veel purgikese mingit bensusüsteemi puhastajat ka peale - hullemaks ikka ei tee (kuigi vist ka mitte paremaks), nii hinge rahustuseks.
Ja ära siis seda 98-t samast tanklast võta |
| 08.03.2006 at 21:52 |
|
Koit41 |
kui see kord nüüd õnneks läheb, jätan uno x maha ja hakkan tsekke ka võtma..aga kas sul on mulle ehk mingi protsent anda mootori ellujäämise kohta...südamerahuks |
| 08.03.2006 at 21:55 |
|
Vanaisa
Moderator |
ega ta nüüd kohe ka nässu ei lähe - sul ju vist ikka aju ja pritsega masin, seal aju proovib mingil määral segu reguleerida ka.
Aga eks seda saad teada, kui puhta portsu sisse pistad - kas klõbiseb edasi või saab korda.
Mina soovitaks sulle Statoili - pole elu sees sealt solki saanud, kuigi vast juba 12...15 aastat kasutanud. Aga jah - igaks juhuks võtan alati tsheki, you never know... |
| 08.03.2006 at 22:04 |
|
Koit41 |
quote: Vanaisa: ega ta nüüd kohe ka nässu ei lähe - sul ju vist ikka aju ja pritsega masin, seal aju proovib mingil määral segu reguleerida ka.
Aga eks seda saad teada, kui puhta portsu sisse pistad - kas klõbiseb edasi või saab korda.
Mina soovitaks sulle Statoili - pole elu sees sealt solki saanud, kuigi vast juba 12...15 aastat kasutanud. Aga jah - igaks juhuks võtan alati tsheki, you never know...
Karta on et ega ma enam ilma tsekita ei lahku küll tanklast, mul jah aju ja pritse mõlemad ikka olemas, kuigi vana masin...siiani on hästi teeninud, juppe ei taha, aga nüüd on täitsa valus vaadata kohe sõpra..ei saa mõtteid ära..aga kui nüüd parema küttega enam ei klopi, kas siis peaks laskma üle ikka vaadata, või peaks kõik korras olema? |
| 08.03.2006 at 22:09 |
|
Vanaisa
Moderator |
Sõida mõnda aega, vaata, kuidas auto käitub, kas on kogu aeg vaikne, kuidas käima läheb, kuidas kulu on jne.
Üldiselt ei tohiks midagi juhtuda, kui just Tallinnast Tartusse ei kolistanud. |
| 08.03.2006 at 22:11 |
|
gets |
Äkki saale otsa sai? Lihtsalt juhuslikult samal hetkel, kui tankisid. Võibolla kirjutamisviisis asi kinni aga detonatsioon nagu rohkem klõbinana kostub. Kolksumine pigem saalele viitab. Aga noh, ma natuke paranoiline nende saalede koha pealt . |
| 08.03.2006 at 22:12 |
|
Vanaisa
Moderator |
jah, see ka võimalik. Sellele kohe ei mõelnudki. anyway, alguses ikka hea kütus sisse ja kui jama edasi kestab, siis muidugi juba mootori kallale. |
| 08.03.2006 at 22:15 |
|
Koit41 |
quote: Vanaisa: Sõida mõnda aega, vaata, kuidas auto käitub, kas on kogu aeg vaikne, kuidas käima läheb, kuidas kulu on jne.
Üldiselt ei tohiks midagi juhtuda, kui just Tallinnast Tartusse ei kolistanud.
Kolistasin ainult mingi 500 meetrit...tankla kohe maja ees...hommikul panen siis statist 500 eest sisse ja vaatan mis saab...päris kõrini ei taha lasta, kui äkisti ära lõppeb Igatahes, sa tegid mul südame kergemaks, tänud...teinekord kui miski jupsib küsin nõu jälle, kui raatsid anda..hehee |
| 08.03.2006 at 22:15 |
|
Koit41 |
quote: gets: Äkki saale otsa sai? Lihtsalt juhuslikult samal hetkel, kui tankisid. Võibolla kirjutamisviisis asi kinni aga detonatsioon nagu rohkem klõbinana kostub. Kolksumine pigem saalele viitab. Aga noh, ma natuke paranoiline nende saalede koha pealt .
see on selline...noh kuda siin öeldagi...siuke tõk-tõk-tõk...sedasi...noh raske kirjutada...enne tegi külma mootoriga sedasi...soojaga kadus ära...aga tüki vaisemalt |
| 08.03.2006 at 22:17 |
|
Vanaisa
Moderator |
Ikka - selleks see foorum ju ongi.
Aga igal juhul anna teada, kuidas peale hommikust tankimist on |
| 08.03.2006 at 22:18 |
|
Koit41 |
quote: Vanaisa: Ikka - selleks see foorum ju ongi.
Aga igal juhul anna teada, kuidas peale hommikust tankimist on 
annan kindlasti...et tuleb siis kas hästi rõõmus kiri...või äärmiselt kurb |
| 08.03.2006 at 22:19 |
|
Koit41 |
jah...kuulasin...see on ikka rohkem siuke tiksumine mitte kolin ega kloppimine...mis värk siis? |
| 08.03.2006 at 22:46 |
|
orikas3 |
äkki tõukkur kinni. |
| 09.03.2006 at 07:59 |
|
karikas |
Ega bensuka läheduses põhjaga millegi otsa ei sõitnud või midagi. Teinekord võib summuti-kinnituse nii kõveraks väänata, et toru hakkab kusagilt vastu käima ja salongi kostub asi nagu oleks mingi klobin kapoti all. Sellisel juhul on see kuulda reeglina tühikäigul, kui mootori vibra rohkem torusid loksutab.
Analoogiline klobin võib tekkida ka siis, kui mootori padi katki.
Täiesti kuuldavat tiksumist tekitavad vanad pihustid. Eriti kui paak korra kuivale sõidetud või midagi.
Igast tõukurid ja sõrmed võivad kah muidugi kurjajuureks olla. Saalesid mina ei kahtlustaks, kuna ennem peaks õlirõhu indikaator asjast märku andma, kui asi kolksuma hakkab.
Henry |
| 09.03.2006 at 08:33 |
|
Koit41 |
quote: karikas: Ega bensuka läheduses põhjaga millegi otsa ei sõitnud või midagi. Teinekord võib summuti-kinnituse nii kõveraks väänata, et toru hakkab kusagilt vastu käima ja salongi kostub asi nagu oleks mingi klobin kapoti all. Sellisel juhul on see kuulda reeglina tühikäigul, kui mootori vibra rohkem torusid loksutab.
Analoogiline klobin võib tekkida ka siis, kui mootori padi katki.
Täiesti kuuldavat tiksumist tekitavad vanad pihustid. Eriti kui paak korra kuivale sõidetud või midagi.
Igast tõukurid ja sõrmed võivad kah muidugi kurjajuureks olla. Saalesid mina ei kahtlustaks, kuna ennem peaks õlirõhu indikaator asjast märku andma, kui asi kolksuma hakkab.
Henry
sõitsin paagi täitsa kuivaks,..aga hommikul oli kolin kadunud..siijalt ka ei kolisenud...aga muidu, mis nende vanade pihustitega ette võtta...ära vahetada??
|
| 09.03.2006 at 17:50 |
|
orikas3 |
kodus ma sul ei soovita neid nõelaga torkima hakata usalda se töö spetsialistile. |
| 09.03.2006 at 21:10 |
1 edit. Last edited 09.03.2006 at 21:10 by orikas3
|
Vanaisa
Moderator |
jah, vana asi tuleb ära vahetada. Aga siis sul ju läks lõppkokkuvõttes hästi. |
| 09.03.2006 at 21:11 |
|
Koit41 |
Läks küll hästi...ma ei uskunud hommikul oma kõrvu...sõitsin üks 20km ja kuulasin uuesti...vaikus...käib nagu kell...äkki tömbas paagist mingit sodi ja niikaua kui see läbi käis, kolises...on võimalik selline asi?? |
| 09.03.2006 at 21:32 |
|