register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : tühikäigu probleem...?   1 2  
Poster Message
imre007

tühikäigu probleem...?
mõned päevad juba selline lugu-käivitan mootori,pöörded tõusevad ülesse ja langevad siis kuhugi maani,kus siis jäävad püsima aga kõrva järgi veits kõrgemalt kui muidu.täna järvevana teel siis pool maad sai lastud ilma gaasi vajutamata teise käigu!
kas asi võib olla tühikäigu mootoris?Seda vidinat sai eelmisel aastal puhastatud kuna eelnenud sümptom oli ,et käivitamise tagajärjel pöörded jäidki kõrgusesse!
ja kas kellelgi oleks pakkuda sihukest vidina,mis oleks korras?
sobivus-enamusel usakatest peaks sama marki olema ehk siis STANDART MOTORS-i kood on SA4

http://www.smpcorp.com/web_app/catalog/publicweb_bg.asp
siin näeb,mis masinatel sihuke vidin.

www.blueworld.ee-parimad paadid ja tarvikud.
18.05.2006 at 19:59 1 edit. Last edited 18.05.2006 at 20:56 by imre007
Vanaisa

Moderator
tühikäigu probleem...?
jah, aga mille pealt sa järeldad, et praegune mootor nässus on? Selle järgi, et eelmine aasta puhastasid?
Minu teada on tühikäigumootoril ainult kolm olekut - töötav, must ja täitsa katki (s.o. ei tee üldse midagi).
Mina puhastasin teda ka, kui tühikäik veits kõrgeks jäi, samuti aasta pärast sina - ehk nüüd jälle aeg õlitada?
18.05.2006 at 21:05 1 edit. Last edited 18.05.2006 at 21:06 by Vanaisa (Moderator)
mrtn
tühikäigu probleem...?
quote:
ehk nüüd jälle aeg õlitada?

seda ei tohi tegelt õlitada, õli püüab kogu (õli)tolmu kinni ja ummistab klapi varre puksi ära. mina puhastasin seda suruõhu ja elektroonika kontaktide puhastamise materjaliga, püsis päris kaua korralik.
19.05.2006 at 09:59
Vanaisa

Moderator
tühikäigu probleem...?
jah, ma sellist õlis ujutamist ei mõelnudki - ma puhastasin teda mingi carb. cleaneriga ja siis õrnalt wd40-se lapiga üle, et roosteuss järama ei hakkaks.
19.05.2006 at 10:02
w-cc
tühikäigu probleem...?
Kõik lõdvikud-liited oled juba üle vaadanud? Lisaõhk sisselaskes teeb ka trikke. Mul oli õhulugejast 5 cm sisselaske poole pisike pragu kummilondis ja tühikäik kõikus suvaliselt 400-1500 rpm vahel. Silikooniga kinni ja korras.
19.05.2006 at 10:27
imre007

tühikäigu probleem...?
sai see tähtis toiming sooritatud aga paremaks nagu ei midagi,pigem moto töötab veel kõrgematel pööretel ja aeg-ajalt tuurid langevad ja kohe ka tõusevad.
millisel anduril sellega tegemist on ?
selline inf huvitaks kah veel,et kas lambdaandur peaks sellel pillil üldse olema?

19.05.2006 at 18:43 1 edit. Last edited 19.05.2006 at 21:29 by imre007
Volvoman
tühikäigu probleem...?
Võibolla temp andur võib jamada?Ise olen tähele pannud,et mida külmem ilm,seda kauem on peale käivitamist tuurid kõrgel.
Lambdaandurit vist eriti vaja ei ole.Mul wrangler sama mootoriga kippus aegajalt tühikäigult välja surema.Kui lambda pistiku lahti võtsin,siis hakkas korralikult käima.
19.05.2006 at 21:48
imre007

tühikäigu probleem...?
ja üldse huvitaks,miks on masinal kaks katti jne

20.05.2006 at 08:33
imre007

tühikäigu probleem...?
quote:
Volvoman: Võibolla temp andur võib jamada?Ise olen tähele pannud,et mida külmem ilm,seda kauem on peale käivitamist tuurid kõrgel.
Lambdaandurit vist eriti vaja ei ole.Mul wrangler sama mootoriga kippus aegajalt tühikäigult välja surema.Kui lambda pistiku lahti võtsin,siis hakkas korralikult käima.

peale käivitamist tuurid küll kõrgel aga langavad mingile maale-ülevaatuspunkti mõõdetud andmetel 1300 kuni 1000pööret tühikäigul ilma pedaali tallamata,co2 sisaldus normis aga lamdanäit paigast ära,kuigi mul lambda pole ühendatut???

20.05.2006 at 09:27
kkerem
tühikäigu probleem...?
Mina pakuks vaakumi kala esimese hooga. Kõige lihtsam ja odavam. Edasi tegutseks anduritega. Kui vaakumis on kala, siis võid ka anduritest igasugu naljakat infot välja lugeda.

-------------------
Ford Maveric/Escape (gone), Subaru Forester (gone), Jeep GC '03 (gone), xj Limited '91 (gone), xj Pioneer '89 (gone)
20.05.2006 at 10:58
kefka
tühikäigu probleem...?
lamdanäit paigast ära,kuigi mul lambda pole ühendatut???

vaata imre 007,asi nii ,et lambda ja lambdaandur kaks erinevat asja siiski.lambdat mõõdetakse ka nendel masinatel, millel pole olnudki kunagi ,ei katti ega lambdaandurit. lambda on põhimõtteliselt" bensiini ja õhu segu".andur aga annab" ajule"infot segu koostisest.
nii ,et lambda on "suurus"ja lambdaandur on asi ,millega seda suurust mõõdetakse(reguleeritakse).

20.05.2006 at 15:33
imre007

tühikäigu probleem...?
tänase ilmaga pöörded normis,nüüd õhta poole pisut tõusid????
tundub,et mingi temp.andur kalab!

22.05.2006 at 20:22
kkerem
tühikäigu probleem...?
No temp andurit on suht lihtne testida ju. Sa saad seda teha nii, et mõõdad toas temperatuuri ära, lased tal paar tundi toas laua peal olla... Siis mõõdad takistuse ära Autozone repair manualist otsid karakteristikud (tabeli). Vaatad, kas langeb kokku sealsega. Siis paned poti ja vesi keema, kui vesi keema hakab mõõdad jälle ära, saad teada, kas on õige või vale. Eriti peen variant on see, et kui sul on "moosi keetmise kraadiklaas", mis kannatab 100+ kraadi, siis saad kõik vahepealsed temperatuurid ja takistused ka kätte. Paras jebimine, kui ise teha, aga ei miskit võimatut.

-------------------
Ford Maveric/Escape (gone), Subaru Forester (gone), Jeep GC '03 (gone), xj Limited '91 (gone), xj Pioneer '89 (gone)
23.05.2006 at 09:35
imre007

tühikäigu probleem...?
quote:
kkerem: No temp andurit on suht lihtne testida ju. Sa saad seda teha nii, et mõõdad toas temperatuuri ära, lased tal paar tundi toas laua peal olla... Siis mõõdad takistuse ära Autozone repair manualist otsid karakteristikud (tabeli). Vaatad, kas langeb kokku sealsega. Siis paned poti ja vesi keema, kui vesi keema hakab mõõdad jälle ära, saad teada, kas on õige või vale. Eriti peen variant on see, et kui sul on "moosi keetmise kraadiklaas", mis kannatab 100+ kraadi, siis saad kõik vahepealsed temperatuurid ja takistused ka kätte. Paras jebimine, kui ise teha, aga ei miskit võimatut.

Autozone repair manualist
sealt ma küll mingeid asju,mis mul vajalikud on,ei leidnud???
ju siis ei osand otsida.

24.05.2006 at 21:42
Madman

tühikäigu probleem...?
quote:
kkerem: No temp andurit on suht lihtne testida ju. Sa saad seda teha nii, et mõõdad toas temperatuuri ära, lased tal paar tundi toas laua peal olla... Siis mõõdad takistuse ära

Mina katsetasin seda auto peal. Külmalt mootor tööle ja tester külge. Auto enda temp. näidik näitab temperatuuri ja vaikselt siis tõuseb. Näidiku jaoks on eraldi andur ja mootor töötab ilma arvuti temp. andurit ühendamata ka väga edukalt.

24.05.2006 at 21:48
kkerem
tühikäigu probleem...?
quote:
Madman:

Mina katsetasin seda auto peal. Külmalt mootor tööle ja tester külge. Auto enda temp. näidik näitab temperatuuri

mõõhõh, seep ka täitsaa võimalik inimlikel autodel ja isegi inimlikel cherokee mudelitel... Aga minu eelmisel oli ainult tuli, mis läks siis põlema, kui liiga kuumaks kiskus. ;)

-------------------
24.05.2006 at 22:12
imre007

tühikäigu probleem...?
1.juuniks ameerika autosse aeg kinni pandud-saab näha,mida diagnostika ütleb!

29.05.2006 at 19:42 2 edits. Last edited 01.06.2006 at 21:24 by imre007
imre007

tühikäigu probleem...?
sai siis diagnostikas käidud aga tundub,et jälle selline koht,millele võib kriipsu peale tõmmata!diagnostika kuskil 10-15min,töökäsus kah kirjas veel et vaja õlisurve mõõta aga jah.....

01.06.2006 at 21:25
imre007

tühikäigu probleem...?
kerkis rida küsimusi:kas sellel masinal üldse on mingit tulukest,mis annab märku kui õlisurve ära kaob või ainult osuti on armatuuris seda rõhku jälgimas?
hommikul sõitma hakates kusagil 40-80-e vahel hulgub ringi see osuti aga kui moto soe ja kuskil näit.pärast bensujaama külastamist käivitad uuesti siis osuti kuskil 0-20-ni jõlgub,mõnikord ka 40-ni.80-ga sõites kord tõuseb,kord langeb???

01.06.2006 at 21:49
LaSa

Moderator
tühikäigu probleem...?
külma mootoriga on alati õlirõhk suurem -
võid ju paksemat õli proovida, aga eeldatavasti õlipump hakkab nõrkema või mootor tiba hõredamapoolne lihtsalt
01.06.2006 at 23:18
imre007

tühikäigu probleem...?
quote:
LaSa: külma mootoriga on alati õlirõhk suurem -
võid ju paksemat õli proovida, aga eeldatavasti õlipump hakkab nõrkema või mootor tiba hõredamapoolne lihtsalt
huvitav,et tunni ajaga ei suudeta õlirõhku mõõta???kas see siis nii raske tegevus-aru ma ei saa!
10min diagnostikat+lisaks 50min ootamist-450kr
selline värk as eesti sotsialistlikus vabariigis!
sai siis visatud kontroll-lamp anduri juurde ja tundub,et kas andur vigane või kell vigane!
1.mootor,mis käivitub -27-30-se pakase juures ei ole ju hõre
2.kui õlikork pealt lahtikeerata ja mootor käivitada siis kork ei lenda minema-see küll vist ei näita õlisurve seisu aga hõre sihuke moto küll ei tohiks olla!

02.06.2006 at 18:29
Madman

tühikäigu probleem...?
Ma arvan et LaSa viitas siinkohal mitte kolvi-silindri vaid väntvõlli kaela-saale vahelisele hõredusele. Õlirõhu koha pealt ei mängi käivitamine ja karteri surve mingit rolli.

Surve mõõtmiseks tuleb anduri asemele mehaaniline survemõõtja keerata, muud ei midagi.

02.06.2006 at 18:39
Vanaisa

Moderator
tühikäigu probleem...?
Imre, miks sa seda juttu diagnostikas ei rääkinud? miks sa siin kurdad - meie ju ei võtnud ju sult seda tööraha. Seal oleks pidanud oma soovid ära rääkima. Niisama lahmida ju ka pole mõtet?
02.06.2006 at 18:56
imre007

tühikäigu probleem...?
quote:
Vanaisa: Imre, miks sa seda juttu diagnostikas ei rääkinud? miks sa siin kurdad - meie ju ei võtnud ju sult seda tööraha. Seal oleks pidanud oma soovid ära rääkima. Niisama lahmida ju ka pole mõtet?
sai kah seda juttu seal räägitud!

02.06.2006 at 19:23
Vanaisa

Moderator
tühikäigu probleem...?
aga mis seal siis asja kohta kosteti? Õlirõhu mõõtmine pole ju tõesti keeruline töö :(
02.06.2006 at 19:25
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : tühikäigu probleem...?   1 2  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.