| Poster |
Message |
pontu kuus |
3,8 Transsport jõnksutab?
Mure siis järgmine: Ühtlasel sõidul maanteel, 1500-1900 pöörde juures, umbes 90-100 km tunnis, gaasi andes st. normaalselt kiirendades hakkab 95a 3,8 kõvasti jõnksutama, võiks isegi õelda, et katkuma. Linna sõidul seda aru ei saa (mõni üksik jõnks. Linnas koormused ja kiirendused kindlasti suuremad.) Samas ka maanteel, kui pöörded üle 2000 pole kiiruse lisamisega ja kiirendamisega mingeid probleeme. Tunne siis umbes selline nagu ei saaks kätte. Bensu survet ja pumba tootlikust veel mõõtnud ei ole. Filter vahetatud. |
| 24.06.2006 at 23:50 |
|
Madman
|
Kas see käigukasti viga ei või olla? Ma ise ei tea küll automaatidest suht midagi aga neil on seda elektroonikat mis kiirust jne arvestavad ikka kuhjaga. Mootoris minu arust suht vähetõenäoline selline viga mis ainult teatud kiirusel välja lööb.
| 25.06.2006 at 23:24 |
|
Virko |
Vennas omas kunagi sama autot mis oli sama mootoriga ja samasuguse veaga.Tema sellest lahti ei saanud (vahetati juhtmed,küünlad,bensupump,kasti õli ja filter on puhtad) järgmine omanik pole enam vaevunud otsima.Auto on selle veaga sõitnud 5 aastat.Ehk on abiks teadmine et eelpoolmainitud osadest see jamps põhjustatud pole. |
| 26.06.2006 at 07:36 |
|
sniffer |
Mul oli 3,1L Lumina APV-ga sama jama, peale küünalde, küünlajuhtmete ja süütepooli vahetust kadus ka probleem.
NB! Vea põhjuseks oli-süütepoolist hakkas kõrgepinge üle tampima.
|
| 26.06.2006 at 07:54 |
|
martinjev |
lülita OD välja ja proovi siis maanteel. kui siis ei jõnksuta siis viga ehk kastis.
kas oled proovinud akujuhet maha võtta mõneks ajaks. vb aitab ajule restardi tegemine...
mingi võimalus on, et õhulugeja on sopane ja annab vale infot segu kohta ühtlasel kiirusel. kunagi oli omal sama jutum mondeoga. aitas kui õhuligejal see traat bensiini ja suruõhu abil puhtaks pesti. TS-l võib olla ka muidugi teist tüüpi õhulugeja hoopis... |
| 26.06.2006 at 08:13 |
|
pontu kuus |
quote: martinjev: lülita OD välja ja proovi siis maanteel. kui siis ei jõnksuta siis viga ehk kastis.
Maanteel sõita 90-100 kmh D-ga on pöörded mingi 2500-3000. Siis ei toimu mingit jõnksu. Linnas 1800 pööret D-ga justkui ka OK (kui siis mõni üksik jõnks).
Kui reaalne pahalane oleks seguklapi asendi andur? Äkki on potekal mingi kulunud koht sees? |
| 26.06.2006 at 22:21 |
|
anjolle
|
Rikkis hapniku andur (lambda sond) võib ka midagi sarnast korraldada. Ühenda anduri pistik lahti ja proovi siis sõita. Ilma andurita peaks parem olema kui rikkis anduriga.
Kas Check Engine tuli ei põle?
| 29.06.2006 at 02:18 |
|
jesse
|
Pikalt sedasi sõita tohiks? Minu Lumina 3.1 jama on selles et soojast peast hakkab enne peatumist välja surema, justkui jätaks automaatkast käigud alla toomata. Sama jama ka P pealt D peale pannes soojalt (soovitati lambda andurit kontrollida, mingit testrit mul ei ole) Et siis püüan selle anduri pistiku lahti võtta ja näiteks tunde ringi sõita? Midagi hullu ei juhtu?
quote: anjolle: Rikkis hapniku andur (lambda sond) võib ka midagi sarnast korraldada. Ühenda anduri pistik lahti ja proovi siis sõita. Ilma andurita peaks parem olema kui rikkis anduriga.
|
| 29.06.2006 at 07:41 |
|
martinjev |
quote: jesse: Pikalt sedasi sõita tohiks? Minu Lumina 3.1 jama on selles et soojast peast hakkab enne peatumist välja surema, justkui jätaks automaatkast käigud alla toomata. Sama jama ka P pealt D peale pannes soojalt (soovitati lambda andurit kontrollida, mingit testrit mul ei ole) Et siis püüan selle anduri pistiku lahti võtta ja näiteks tunde ringi sõita? Midagi hullu ei juhtu?
quote: anjolle: Rikkis hapniku andur (lambda sond) võib ka midagi sarnast korraldada. Ühenda anduri pistik lahti ja proovi siis sõita. Ilma andurita peaks parem olema kui rikkis anduriga.
Kas see nagu mingile elektroonikaveale ei võiks viidata? vb ka lambda aga vb mingi tühikäiguandur
|
| 29.06.2006 at 07:50 |
|
jesse
|
Tahangi oma kanunitari vaikselt taas cruisile ajada (nii et alustan lambdast),
aga paistab et mõni sõidab tõesti aastaid lahtise juhtmega:
http://www.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=14969 (last post)
|
| 29.06.2006 at 09:27 |
|
pontu kuus |
Check Engine ei põle. Lamdat peab proovima.
Sain jõnksud ka linnas D-ga sõites kätte. Nii et tuleb viga ikka vist otsida mootori poole pealt. Krt, ise kahtlustan ikka seguklapi potekat. Aga mine sa tea. |
| 30.06.2006 at 00:04 |
|
anjolle
|
Lambda jamaga peaks ikka Check Engine tule panema põlema. Ja peaks veaks andma "Lahja segu". Aga tont teda teab. Tundemärk on küll umbes selline: Sõidad ühtlasel kiirusel ja tahad natuke gaasi juurde anda aga kiirust juurde ei tule, just nagu pooks. Vajutad rohkem siis järsku hakkab jälle minema.
Ma olen sarnaste tundemärkidega, erinevatel autodel, 3 lambda sondi välja vahetanud. Alati olen testriga sondi pinget muidugi enne kontrollinud. Selleks sobib tavaline seieriga vene tester. Pea-asi, et oleks piirkond 1V. Lambda anduri pinge peab kõikuma 0,1 ja 0,9V vahel. Rikkis sondidel olen näinud, et pinge keerab vahepeal lausa negatiivseks st. kõigub vahemikus -0,4 kuni 0,4V.
Lambda sond ei salli:
* jahutusvedelikku
* mootoriõli
* põlemata bensiini
* silikooni
* solkkütust
| 30.06.2006 at 01:31 |
|