| Poster |
Message |
namre
|
Ülekuumenemine?
Tegu siis 94.a Cadillac De Ville 4,6 V8 Northstar.
Läheb keema pärast kiiret sõitu,kohapeal ja linnvahel tiirutades probleemi ei ole,ventikad töötavad,termor vahetatud,veepump ok,kas võib tegu olla suure radika umbes olekuga,äkki kellegil on kogemusi.
Ette tänades. |
| 01.09.2006 at 11:12 |
|
Vanaisa
Moderator |
Ülekuumenemine?
võib olla küll, aga seda saad ju ise testida.
Aga kuidas sa tead, et veepump OK on?
Vaata searchist, kunagi siin oli sama teema, seal oli pea kõik võimalikud variandid välja kirjutatud... |
| 01.09.2006 at 11:19 |
|
namre
|
Ülekuumenemine?
Sai veepumba kaan maha võetud,labad kõik olemas ja terved,äkki oskad aidata searchi osas,üritasin aga ei leidnud |
| 01.09.2006 at 11:29 |
|
Vanaisa
Moderator |
Ülekuumenemine?
ma just ka otsin ja ei leia..... |
| 01.09.2006 at 11:35 |
|
eikeegi |
Ülekuumenemine?
http://www.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=18189 |
| 01.09.2006 at 14:04 |
|
Vanaisa
Moderator |
Ülekuumenemine?
see ta oligi - thanks eikeegi! |
| 01.09.2006 at 14:18 |
|
max000 |
Ülekuumenemine?
Palju läbisõit autol on?...u.150000km peal on see minu teemas kirjeldatu selle mootori tüüpveaks.Ehk siis plokikaanetihendi vahetus(15-25k EEKu)
|
| 01.09.2006 at 19:44 |
|
eikeegi |
Ülekuumenemine?
Siin http://www.cadillacforums.com/forums/ lahatakse Northstar`i probleeme päris pikalt ja põhjalikult mitmes teemas.
|
| 01.09.2006 at 21:21 |
|
Madman
|
Ülekuumenemine?
quote: max000: Palju läbisõit autol on?...u.150000km peal on see minu teemas kirjeldatu selle mootori tüüpveaks.Ehk siis plokikaanetihendi vahetus(15-25k EEKu)
sorry for OT aga misasi maksab plokikaanetihendi vahetuse juures 25k EEK'i?
| 01.09.2006 at 22:50 |
|
Vanaisa
Moderator |
Ülekuumenemine?
sorry for OT aga misasi maksab plokikaanetihendi vahetuse juures 25k EEK'i? loe eikeegi pandud esimene teema läbi ja saadki teada. |
| 01.09.2006 at 23:12 |
|
max000 |
Ülekuumenemine?
quote: Vanaisa:
sorry for OT aga misasi maksab plokikaanetihendi vahetuse juures 25k EEK'i? loe eikeegi pandud esimene teema läbi ja saadki teada.
...kahjuks nii ta on!
|
| 02.09.2006 at 07:33 |
|
BlueStang
|
Ülekuumenemine?
mis siis max-l tookord asjast sai lõpuks? üks hea tuttav piilub ka sama aastakäigu Northstar mootoriga autosid - saab teda natuke harida teemal
| 02.09.2006 at 18:37 |
|
max000 |
Ülekuumenemine?
Minu oma on küll 98a. aga ega vahet pole...
Northstae on Northstar...ja minu oma õnneks sai
...korda sai tänu hunnikule rahale ja top partsile(mul oli õnneks 3 auto mida tehti seega neil värske eelnev kogemus olemas).Ka pole üheltki teiselt eelnevalt remondi läbinult negatiivset tagasisidet tulnud nagu aru sain ja remondist möödas juba pikemal juhul 8-9 kuud.
...aga kuna minu omale järgnes ka neljas auto sama vea ja läbisõiduga(kõik ülejäänud olid vist DeVilled),siis arvatavasti on tegu tüüpveaga ja enne kui sellise läbisõiduga autot osta peaks eelistama autot millel see remont tehtud(19k EEKu kui täpne olla!)
...ja minu oma on müüa koos pisivigadega soodsa hinna eest!Aga sellest edasi meili teel kui huvi on,ei tahaks teise mehe teemat väga risustada!
sry et OT!
|
| 02.09.2006 at 19:17 |
|
namre
|
Ülekuumenemine?
Tänan kõigile vastajatele,esialgu võiks teema lõppenuks lugeda kuna asjale tuli lahendus pärast pikka ja põhjalikku süsteemi pesu,viga sai ise põhjustatud kuna valasin ühte head lisandit sealjuures õpetust lugemata,puhtalt enda süü. |
| 04.09.2006 at 10:21 |
|
Vanaisa
Moderator |
Ülekuumenemine?
Seda head lisandit ei tohiks sa küll sinna mootorisse panna. Muidugi, kui ta just polnud GM spetsiaalselt selleks ette nähtud lisand (GM cooling system pellets). |
| 04.09.2006 at 10:40 |
|
eikeegi |
Ülekuumenemine?
Nii palju, kui ma väljamaa lehekülgedelt lugenud olen, siis paljuski ongi Northstari kuumenemis- ja tihendiprobleemid kas vale (siia alla käivad ka kõiksugu selleks mittesobilikud lisandid jahutusvedelikus) või siis üldse puuduva hoolduse tagajärg. Nt eriti just vanemad mootorid (93-95 toodetud) tahtvat vähemalt iga paari aasta tagant (läbisõidu osas oli ka mingi piir) jahutusvedeliku vahetamist, vältimaks kaanetihendite ussitama hakkamist. Ja sisse tuleb kallata just selleks ettenähtud jahutusvedelik (green misiganes ta ka täpselt oli), mitte mingi suvaline ollus. Ka sellel lingil, mille ma enne panin, on sellest pikalt-laialt juttu.
Peale sõbra naise kasutuses olnud STS-i oma tagumikuga proovimist tuli vahepeal kah selline patune mõte pähe, et sellisega oleks päris tore ringi veereda. Samas ei taha peast kuidagi lahkuda mõte Northstari kaanetihendite järeleandmisest. Oleks 100% teada ajalooga masin, siis veel, aga kusagilt teadmata august pärinev pole eriti usaldust tekitav. Vahetusele kuluv raha on üks asi, aga lisaks on veel kogu asjaga kaasnev võimlemine ja sebimine (Tallinnas veel, aga Tartus ma kardan, et polegi töökoda, mis sellist asja teinud oleks), mis mitte ei meelita. Muidugi, kui tihendid on korra vahetatud, siis korraliku ümberkäimise puhul peaks kestma auto eluaja lõpuni. Samas on nagu meelde jäänud, et korduv tihendite vahetamine on selline üpris küsitava väärtusega asi. |
| 04.09.2006 at 11:24 |
|
Vanaisa
Moderator |
Ülekuumenemine?
Jutt igati õige.
Lisaks veel, et korduv tihendite vahetamine ise ei tekita probleeme, lihtsalt tuleb iga vahetamise ajal teha timesertimine ja nt. GM ise lubab seda teha vais ühe korra, tehakse ka kaks, see veel peab. Kolm juba aga nõuab ploki vahetust... |
| 04.09.2006 at 12:23 |
|
Crwq |
Ülekuumenemine?
Ja mis oleks asja moraal? Suure kaarega mööda vaadata või suurendada remondifondi mahtu? |
| 04.09.2006 at 14:42 |
|
Vanaisa
Moderator |
Ülekuumenemine?
Loo moraal on see, et ideaalis peaks auto ajalugu ja omanik(ud) teada olema - et kas on hooldatud ja kuidas.
Muidu võib sattuda kehva isendi otsa. Kuskilt USA oksjonilt tulnud auto reeglina usaldust ei ärata. |
| 04.09.2006 at 14:51 |
|
max000 |
Ülekuumenemine?
quote: Crwq: Ja mis oleks asja moraal? Suure kaarega mööda vaadata või suurendada remondifondi mahtu?
...tuleb osta auto millel remont tehtud enam-vähem tuntud ja arvestatavas kohas!...ja mida selle kohapealt korralikult hooldatud ja vead ausalt teada!
|
| 04.09.2006 at 15:41 |
|