register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Grand Cherokee 4.0 Limited ja probleem keeramisel  
Poster Message
Märt
Grand Cherokee 4.0 Limited ja probleem keeramisel
Tere
Ei taha teiste teemat rikkuda rohkem, kuid mure on ikka olemas.
Nimelt, keerates rattad lopuni ja alustades liikumist, jaab selline mulje nagu oleks esimene differ lukus. Kumm viliseb korralikult ja mustad jaljed jaavad maha. Kas nii peabki olema???
Eelpool mainitud testi labis edukalt: keeran rattad lopuni valja ja kaik sisse, auto hakkab ilusti liikuma, kuid hairib see kummi vilistamine.
Kuna varem sai terve uus sild alla pandud ja olukord oli ikka sama ( kohalik Jeebu teenindus pyydis jagu saada undamisest, kuid loobus...)

Siit tekibki kysimus, kas nii ongi normaalne?

Autoks siis 98 aasta Grand Cherokee Limited 4 liitrise R6ga.
Kuna auto on myygis, siis oleks hea teada vastuseid ilma ostjale liialt valetamatta...

17.10.2006 at 08:52
ralfer
quote:
Märt: Tere
Ei taha teiste teemat rikkuda rohkem, kuid mure on ikka olemas.
Nimelt, keerates rattad lopuni ja alustades liikumist, jaab selline mulje nagu oleks esimene differ lukus. Kumm viliseb korralikult ja mustad jaljed jaavad maha. Kas nii peabki olema???
Eelpool mainitud testi labis edukalt: keeran rattad lopuni valja ja kaik sisse, auto hakkab ilusti liikuma, kuid hairib see kummi vilistamine.
Kuna varem sai terve uus sild alla pandud ja olukord oli ikka sama ( kohalik Jeebu teenindus pyydis jagu saada undamisest, kuid loobus...)

Siit tekibki kysimus, kas nii ongi normaalne?

Autoks siis 98 aasta Grand Cherokee Limited 4 liitrise R6ga.
Kuna auto on myygis, siis oleks hea teada vastuseid ilma ostjale liialt valetamatta...

Mind huvitab sama probleem.
15.11.2006 at 16:29
Saemees

See probleem peaks kummitama kõiki 4x4 autosid, millel puudub n.n. kolmas ehk keskmine differ. Kui rool välja keeratud siis esimeste ja tagumiste rataste liikumiskiirus ju erinev ning sellest see kummivile. Vanal (kuni 94a.) exploreril oli sama jama. Uuemal seda jama enam polnud, pidi kuidagi läbi libistama... Cherokee kohta ei tea rääkida.

15.11.2006 at 17:48
mambr
Mul oli '98 a Jeep GC 5,9 erimudel (toodeti ainult '98a) ja mina küll suvel sellist asja ei täheldanud. Samas ma aga ei saa kindlalt väita, et ma oleksin rattad täiesti välja keeranud... On olnud veel '97 a JGC ja paar '99 a JGC-d. Ilmselt oleneb see ka suuresti rehvidest. Mul oli vahepeal üks Pontiac Trans Sport (selliseid mul 5 sõita olnud) ja selle rehvid olid ka nii hullud vilistajad, et esimesel päeval arvasin kedagi enda lähedal hirmsasti kihutavat!!! Rehvid karjusid jubedalt isegi täiesti rahulikul keeramisel.

15.11.2006 at 19:48
heiki003
tunneks kõigepealt huvi, et mis vahekast sul all on.
Kui NP 249 siis tõenäoliselt fiskosidur peetis kui 242 siis keskdiffer või esisilla difrilukk ei lase lahti (kui too muidugi olemas) Variante siin palju.
15.11.2006 at 22:34
heiki003
quote:
Saemees: See probleem peaks kummitama kõiki 4x4 autosid, millel puudub n.n. kolmas ehk keskmine differ. Kui rool välja keeratud siis esimeste ja tagumiste rataste liikumiskiirus ju erinev ning sellest see kummivile. Vanal (kuni 94a.) exploreril oli sama jama. Uuemal seda jama enam polnud, pidi kuidagi läbi libistama... Cherokee kohta ei tea rääkida.

Grandidel keskdiffer olemas.
15.11.2006 at 22:36
LaSa

Moderator
quote:
Saemees: See probleem peaks kummitama kõiki 4x4 autosid, millel puudub n.n. kolmas ehk keskmine differ.
Ma ei teadnudki, et selliseid autosid kah olemas on. Mõned näited äkki?
16.11.2006 at 00:22
Märt
quote:
heiki003: tunneks kõigepealt huvi, et mis vahekast sul all on.
Kui NP 249 siis tõenäoliselt fiskosidur peetis kui 242 siis keskdiffer või esisilla difrilukk ei lase lahti (kui too muidugi olemas) Variante siin palju.

Kun atgu minu vana autoga, siis esisilla saab välistada. Vahekastis ei tea midagi, tegu on püsiva neliveoga ja kangiga saab valida vaid Lo ja Hi vahel.
Milles see fiskosiduri viga veel avalduma peaks?

16.11.2006 at 06:01
tfr

quote:
LaSa:
quote:
Saemees: See probleem peaks kummitama kõiki 4x4 autosid, millel puudub n.n. kolmas ehk keskmine differ.

Praktiliselt kõik lülitatava nelikveoga autod.

16.11.2006 at 08:49
kkerem
Hommik,

ei tea päris täpselt, kas Grandil on püsikiirusliigendid või ristid esisillas. Tavalisel cherokeel piisab sellest et esimesed pooltelje liigendid (ristid) on natuke kulunud ja sild õige pisut paigast või liiga suured rehvid all. Siis hakkas mul minu tavaline chero just nii käituma.

Kui keskel või ees on differ lukus, siis tegelikult ei väljendu see pelgalt kummivilinaga, vaid ka suurenendud pöörderaadiuse ja sellise "puksimisega", samuti annab see tunda ka rooli jäikusega, sest autole meeldib just kõige rohkem otse sõita, kuna siis on rattad ühel kiirusel.

Ilmselt seal kus Märt praegu on ei ole just võimalik lund leida, aga lume peal on ka seda hästi näha, kui esimene sild või keskelt on differ lukus, siis välimise ratta muster jääb maha ja sisemise ratta muster on selline lohisev jälg lihtsalt.

Ahjaa, kõik rehvid on ikka ühe kõrgusega ja laiusega?

quote:

quote:
LaSa:Ma ei teadnudki, et selliseid autosid kah olemas on. Mõned näited äkki?

Näitena võib tuua tavalise cherokee või mistahes jeep'i, mis on toodetud NP231 vahekastiga, neid on üksjagu olemas. Ka minu esimene jeep oli selline, millel oli küll nelivedu (lülitatav), aga puudus keskdiffer, seega ainult eriti halbades oludes kasutatav. Kindlasti on neid veel Nissan pick-up mingitel aastatel jne...

-------------------
Ford Maveric/Escape (gone), Subaru Forester (gone), Jeep GC '03 (gone), xj Limited '91 (gone), xj Pioneer '89 (gone)
16.11.2006 at 08:56 1 edit. Last edited 16.11.2006 at 09:45 by kkerem
reimo
quote:
tfr:
quote:
LaSa:
quote:

Kõik siiski mitte, Jeepi valikust Minu teada Grand Cherokeele ei pandud ilma keskdifrita vahekasti üldse, Cherokeedel on 242 kast, kus sees nii lukustatav kui avatud difriga nelivedu. 242 kasti kasutatud ka nt Durangodel mitmetel teistel maasturitel. Seega on ilmselt ikka üsna palju lülitatava neliveoga autosid, millel keskdiffer olemas, muidu saad nelivedu ju kasutada ainult maastikul-lumes.

16.11.2006 at 08:59 1 edit. Last edited 16.11.2006 at 09:01 by reimo
Märt
quote:
kkerem: Hommik,

ei tea päris täpselt, kas Grandil on püsikiirusliigendid või ristid esisillas. Tavalisel cherokeel piisab sellest et esimesed pooltelje liigendid (ristid) on natuke kulunud ja sild õige pisut paigast või liiga suured rehvid all. Siis hakkas mul minu tavaline chero just nii käituma.

Kui keskel või ees on differ lukus, siis tegelikult ei väljendu see pelgalt kummivilinaga, vaid ka suurenendud pöörderaadiuse ja sellise "puksimisega", samuti annab see tunda ka rooli jäikusega, sest autole meeldib just kõige rohkem otse sõita, kuna siis on rattad ühel kiirusel.

Ilmselt seal kus Märt praegu on ei ole just võimalik lund leida, aga lume peal on ka seda hästi näha, kui esimene sild või keskelt on differ lukus, siis välimise ratta muster jääb maha ja sisemise ratta muster on selline lohisev jälg lihtsalt.

Ahjaa, kõik rehvid on ikka ühe kõrgusega ja laiusega?

Samas, rehvid sai alla ostetud veel Dubais elades ja sai valitud max moot mis alla normaalselt mahtus. Too aeg olid veel liivasafarid moes ja lai/korge rehv pooltyhjana oli vaga manus liivas.

Tunda on siis peamiselt lopuni keerates ja liikuma hakates, ja keerab ilust, ei pyya otse minna. Palun Ralfer'il korra liival proovida jalgede tegemist ja vaatab edasi.
Tanud

16.11.2006 at 09:50
Taurus_93
Koduarvutis on jutuke selle kohta. Minu mäletamist mõõda oli vaja esisillas vahetada mingi visko differ. Otsin üles öhtal.
Seniks lugemist:
http://en.wikipedia.org/wiki/Jeep_Grand_Cherokee
Oskab keegi kommenteerida jutukest:
The 45RFE automatic transmission in the WJ was notable. It included three planetary gear sets rather than the two normally used in a four-speed automatic. This gave it six theoretical speeds, and it would have been the first six-speed transmission ever produced in volume, but it was programmed to only use five of these ratios. Four were used for upshifts, with a different second gear for downshifts. Although five of the six ratios were used, Chrysler decided to call it a "4-speed automatic".

Ex: Chrysler 300M 00´
Yamaha YZF-R6
16.11.2006 at 09:56
kkerem
Point, miks ma diffrit eriti ei usu on see, et sellega on "tunne" teine... Auto nagu hakkaks katkuma ja puksima... Samuti lagunevad need diffrid pigem nii, et nad enam ei lukusta, kui lukustavad, eriti veel need, mis on siduritega... Samuti nagu ma eelpool kirjeldasin on minu kogemus selline, et ta tahab hirmsasti rooli otseks tõmmata, rohkem kui tavaliselt ja rool on ikka way raskem, eriti just sõidu ajal keerates.

Mina ikkagi pakkun, et küsimus peitub rehvides, silla reguleerimises või mõnes liigendis. Ma ei tea, mis on antud auto normaalrehv, aga kui on palju suuremad, siis viga võiks sealt kandist otsima hakata proovides õiges mõõdus rehve.

-------------------
Ford Maveric/Escape (gone), Subaru Forester (gone), Jeep GC '03 (gone), xj Limited '91 (gone), xj Pioneer '89 (gone)
16.11.2006 at 10:11
Saemees

quote:
Märt:
Samas, rehvid sai alla ostetud veel Dubais elades ja sai valitud max moot mis alla normaalselt mahtus. Too aeg olid veel liivasafarid moes ja lai/korge rehv pooltyhjana oli vaga manus liivas.

Tunda on siis peamiselt lopuni keerates ja liikuma hakates, ja keerab ilust, ei pyya otse minna. Palun Ralfer'il korra liival proovida jalgede tegemist ja vaatab edasi.
Tanud

See küll liiga lihtne, kuid ega sul rehv (max mis alla mahtus !) lõpuni välja keerates äkki kuskile vastu ei käi. Mitte, et sind lolliks pean, aga teinekord asjad tunduvalt lihtsamad, kui oskame arvata !!! Mul näiteks vanal exploreril hõõrus liiga suur rehv välja keerates vastu stabika varrast... (aga ma hakkan nüüd kuulma kui loll ma olen ja kui lolli juttu ma siis ajan).

16.11.2006 at 10:48
Märt
quote:
Saemees:

See küll liiga lihtne, kuid ega sul rehv (max mis alla mahtus !) lõpuni välja keerates äkki kuskile vastu ei käi. Mitte, et sind lolliks pean, aga teinekord asjad tunduvalt lihtsamad, kui oskame arvata !!! Mul näiteks vanal exploreril hõõrus liiga suur rehv välja keerates vastu stabika varrast... (aga ma hakkan nüüd kuulma kui loll ma olen ja kui lolli juttu ma siis ajan).

:) Max mis alla mahtus = selline, mis kuhugi vastu ei kai. Laiust on nati palju, soites pisut ujub ja korguse index vist jai isegi samaks -reaalselt siis ymbermoot peaks olema paar pulka suurem.

Esisilla juba valistasin, kuna mingi aeg tagasi sai vahetatud kogu sild komplekselt jeebu teeninduses ja sama tulemus oli. Pole ju neid pisemaid rehve kusagilt votta ja olemasolevad naevad piisavalt varsked valja, seega ka uusi pole veel vaja.

EDIT: Ralfer jooksis mootu vaatama:p
COOPER DISCOVERER H/T P235/70R16 M+S - mis polegi nii suur???

16.11.2006 at 11:18 2 edits. Last edited 16.11.2006 at 11:29 by Märt
ralfer

EDIT: Ralfer jooksis mootu vaatama:p
COOPER DISCOVERER H/T P235/70R16 M+S - mis polegi nii suur???

Originaalid on 245/65R17
16.11.2006 at 11:45
Raits
quote:
Taurus_93: Koduarvutis on jutuke selle kohta. Minu mäletamist mõõda oli vaja esisillas vahetada mingi visko differ. Otsin üles öhtal.
Seniks lugemist:
http://en.wikipedia.org/wiki/Jeep_Grand_Cherokee
Oskab keegi kommenteerida jutukest:
The 45RFE automatic transmission in the WJ was notable. It included three planetary gear sets rather than the two normally used in a four-speed automatic. This gave it six theoretical speeds, and it would have been the first six-speed transmission ever produced in volume, but it was programmed to only use five of these ratios. Four were used for upshifts, with a different second gear for downshifts. Although five of the six ratios were used, Chrysler decided to call it a "4-speed automatic".

To: Taurus_93 - OK aga 98 aasta Grand ei ole WJ vaid ZJ.
To: Heiki003 & reimo - ZJ-i on toodetud ka NV231 ja NP231 vahekastiga kus puudus keskdiffer. Tõsi seda tehti diislite puhul ja aastatel 93-95 ka 6 silindrilistega vahest.
To: kkerem - Ainuke esisild mida ZJ ile pakuti oli Dana 30 ja kuna tegemist olevat 98 aasta autoga on tal järelikult poolasside otsas ka sõiduautodelt tuntud püsikiirusliigendid, mitte ristid.
To: Märt vahekastiks on su exautol NV249

16.11.2006 at 12:18
kkerem
Kui on kindel, et sild on korras ja eelpool toodud rehi mõõt on jumala ok... Igaks juhuks taandun targutamast, kuna rohkem küll midagi pakkuda ei oska.

-------------------
16.11.2006 at 12:49
LaSa

Moderator
quote:
tfr:
quote:
LaSa:
quote:

No see on nagu teine teema, selle 'sisselülitatud pideva neliveoga' vist linnavahel eriti sõita ei kannataks kah? Ma pidasin silmas pideva neliveoga autosid, millel pidevalt kõik rattad veavad - neil ju alati ikka keskel differ :)
16.11.2006 at 14:54 1 edit. Last edited 16.11.2006 at 14:55 by LaSa (Moderator)
heiki003
Kõige lihtsam eksperiment: proovi sõita ilma esisilla kardaanita. Kui ikka kakub siis viga esisillas aga kui ei siis viga ikkagi vahekastis.
Kui vene keelt mõistad siis loe seda ja saad ka aimu mis on fiskosidur ja kuidas seda kontrollida: http://www.jeep.auto.ru/Grand_Cherokee/FAQ/visco.htm
16.11.2006 at 20:17
ats123
Tere!
Omal ka selline probleem, fiskosidur vahekastis natuke peetis, pole siiani olnud aega vahetada.
Peale 20 km sõittu hakkasid esirattad pöörates lohistama.
Asi läks aga palju paremaks kui kontrollisin rehvirõhku, erinevus ei olnud suur, mingi 0.2 .
Momendil nagu ei lohista esiotsa.
auto 5,2 Limited
16.11.2006 at 21:02
Vanaisa

Moderator
viskosidur, sõbrad.
16.11.2006 at 21:17
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Grand Cherokee 4.0 Limited ja probleem keeramisel  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.