| Poster |
Message |
general |
dodge caravan 88a 3,0l jahutus/soojendusprobleem
Probleem selles,et auto ei lähe soojaks.
Jahutusvedelik ei jõua soojendusradikasse
Kas võib olla veepumbaga mingi kamm?
Või peab viga mujalt otsima
Temperatuur on ka pidevalt 100 peal.
Andke palun nõu!
EDIT by Newton: pealkiri |
| 19.11.2006 at 20:16 |
1 edit. Last edited 22.11.2006 at 09:04 by newton (Moderator)
|
reimo |
Õhk süsteemis?
Kas oled hiljuti jahutusvedelikku vahetanud vms?
| 19.11.2006 at 21:08 |
|
mustus |
Pakun sulle mõned varjandid. Vaata, kas soojenduskraan on lahti. Mul oli kord selline mure, keegi oli salongist näppinud, kohe ei tulnud nii lihtsa asja peale. Vaata ka jahutusvedeliku taset süsteemis. Kui on madal, siis jahutusvett ei jätku lihtsalt soojendusradika jaoks. No ja kõige levinum asi on soojendusradika ummistus. Pese läbi, foorumis on sellest korduvalt juttu olnud.
Veepump on nii lollikindel. See peab siis olema kinni kiilunud või rihm puruks, isegi siis peaks toimuma isetoimuv tsirkulatsioon ja mingi soe peaks salongi jõudma.
Eks vaata üle. Mul vedeleb üks selline Plymouth aia ääres, soojendusradikas peal. |
| 19.11.2006 at 21:13 |
|
spirit93
|
Mina alustaks termostaadist sellise veakirjelduse korral. |
| 19.11.2006 at 22:44 |
|
mustus |
quote: spirit93: Mina alustaks termostaadist sellise veakirjelduse korral.
Kui termostaat ei avane, siis peab soe salongi nii või naa jõudma, sest salongisoendus on väikese ringi peal. Säärane tunne on, et sul mootoris vedeliku puudus. |
| 19.11.2006 at 23:26 |
1 edit. Last edited 19.11.2006 at 23:33 by mustus
|
hirax
|
Kui on konditsioneer siis peaks olema soojendusradikasse mineval voolikul selline või selline vaakumiga töötav klapp vahel.
Kontrolli üle, ega see pole kinnisesse asendisse kinni jäänud.
| 20.11.2006 at 01:02 |
|
sellers |
Kui ma sõidan siis tuleb sooja õhku. |
| 20.11.2006 at 09:11 |
|
sellers |
quote: mustus: Pakun sulle mõned varjandid. Vaata, kas soojenduskraan on lahti. Mul oli kord selline mure, keegi oli salongist näppinud, kohe ei tulnud nii lihtsa asja peale. Vaata ka jahutusvedeliku taset süsteemis. Kui on madal, siis jahutusvett ei jätku lihtsalt soojendusradika jaoks. No ja kõige levinum asi on soojendusradika ummistus. Pese läbi, foorumis on sellest korduvalt juttu olnud.
Veepump on nii lollikindel. See peab siis olema kinni kiilunud või rihm puruks, isegi siis peaks toimuma isetoimuv tsirkulatsioon ja mingi soe peaks salongi jõudma.
Eks vaata üle. Mul vedeleb üks selline Plymouth aia ääres, soojendusradikas peal.
Kus soojenduskraan on sellel aparaadil
|
| 20.11.2006 at 09:14 |
|
spirit93
|
Temperatuur on ka pidevalt 100 peal.
Andke palun nõu!
Mootori jahutamist ka ju ei toimu. |
| 20.11.2006 at 09:15 |
|
sellers |
Selline jama,et paisupaaki ka vedelik ei jõua? |
| 20.11.2006 at 09:18 |
|
mustus |
Soojenduskraan on äkki armatuuri all, ma ei ole süvenenud selle olemasaolule kunagi, kuid see ei tohiks mootori ülekuumenemist põhjustada. Ei loe su postitusest välja, kas vedeliku olemasolu kontrollisid.
Kui termostaat ei avane, siis suur ring soojaks ei lähe ja mootor kuumeneb üle. Kui temperatuur tõuseb mootoris 80 kraadini, peaks hakkama termostaat avanema (vahest ka madalamal temperatuuril, sõltub termostaadi töötemperatuurist). Seda saad proovida käega alumisest radiaatori lõdvikust kinni võttes. Kui see läheb soojaks, siis peab termo töötama. Aga kui ei lähe soojaks, siis kontrolli vedeliku taset (see lihtsam, kui kohe termo kallale minna).
Kas siis ventilaatori töötades ei jõua soe salongi kui auto paigal seisab ja sõites hakkab sooja tulema. Veelkord, kontrolli vedeliku taset. Kõik viitab sellele vähesusele.
Või siis on su auto lõdvikud ja soojendusradikas kinni külmunud. IRV. |
| 20.11.2006 at 23:05 |
|
|