register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Mootoripukist   1 2  
Poster Message
anti

Mootoripukist
Võtan mootori remondiks maha aga enne tahaks mootorile korraliku puki lasta teha. On's keegi ise lasknud puki teha- kuhu kinnitused, kuidas raskuskeskmega arvestada (no et ümber ei kukuks) jms.
Oleks nõuannete eest tänulik.
20.10.2001 at 15:27
urmas
Mootoripukist
Mis mootoriga tegu. Nickname on Sul na huvitav - ZimV8 :) Loogilisem oleks ZimR6
20.10.2001 at 21:34
anti

Mootoripukist
Eeee...tegelikult oleks originaalis ikka õige R6 GAZ-51 mootoriga tegu. Lugu nimelt selline, et plaan teha Zim'ist(GAZ-12) stiilne sõiduriist ja tqhq õhutusel sai otsustatud V8 mootori kasuks ja doonorautoks 1985.a. Rover SD1, millel 215 cid alumiiniumplokiga V8 (Buick/ Oldsmobile analoog). Doonorauto mootor käib nagu kell aga suvel vaadatud kiirendusvõistluste järel otsustasin, et see auto (hingelt ikkagi ameeriklane- kere copy'tud ju ameeriklastelt ja mootor analoog) peab ka edasi liikuma- 155 hj-st ei piisa. Hunnik Rover V8 mootorituunimise raamatuid hangitud, varakevadeks spetsiaalne garaaz püsti...eks esimene asi olegi doonorautolt mootori pukki tõstmine...
20.10.2001 at 21:49
LaSa

Moderator
Mootoripukist
mootoripuki väljamõtlemine eeldab teatavad insenerilikku mõttelaadi ;) aga kindlasti arvesta seda, et mootoriplokki saaksid igatepidi keerata-pöörata...

kinnitused peaks ikka üsna kindlalt patjadest olema
20.10.2001 at 21:50
urmas
Mootoripukist
Zim on üks kummaline auto. Käimakastis mingi hüdroülekanne - see nagu pooleldi automaatkast. Käisin ise ka kevadel ühte Kosel noolimas. On see veel tänagi müügis. Komplektne, algupärane ja kobe, aga hind oli vist 100k. Mul on sellest ka üks filmitäis pilte. Piltidel on see auto muidugi täielik kompvek.

Kindlalt ei luba, aga ma üritan Sulle mingid joonised hankida.
21.10.2001 at 00:15
urmas
Mootoripukist
Küsisin järele. Keegi ei ole viitsinud pukki ise teha, kuna neid on ostetud valmis kujul Biltemast. Eesti rahas maksab see asi ca 1200 eeku. Mootor kinnitatakse pukki käigukasti poolsest otsast. Pukil on universaalsed seadistatavad haaratsid ja mootori keeramise süsteem. Biltema pukk kannatab ca 400kg mootorit. http://www.biltema.fi
21.10.2001 at 11:49
anti

Mootoripukist
Tänud!
21.10.2001 at 21:15
wax

Mootoripukist
Paar kuud tagasi nägin mootoripukki müügis Tartu mnt. rauapoes - Keskturu juures. Pead ei saa anda, kas ka praegu olemas...
22.10.2001 at 09:04
PlyVal64
Mootoripukist
quote:
wax wrote:
Paar kuud tagasi nägin mootoripukki müügis Tartu mnt. rauapoes - Keskturu juures. Pead ei saa anda, kas ka praegu olemas...
Ma enda oma(oranzh, hiina oma vist) ostsin sealtsamast mõne aasta eest ja olen rahul. 700 eegu eest on pukki maailm. Vabalt kannatas nii SlantSixi kui 400BBd. Ja metallrattad ka alt ära ei tulnud. Pööra mispidi tahad ja sõida, kuhu vaja.
22.10.2001 at 15:34
anti

Mootoripukist
Tänud, tänud.
22.10.2001 at 15:41
baker
Mootoripukist
Ostsin omale kah mootoripuki mootorivahetuse käigus, inimeselt kelle number on 05159442. Nimi ei jäänudki meelde. Mingilt tuttavalt sain. Helistasin ja vend tuli täiesti eestis valmistatud Biltema analoogiga kohale. Toimib nagu vanem mees ja probleeme pole olnud. Maksis asi 900.- ja rattad olid kah all. Kui on huvi siis helista talle. See asi peaks V8t ülal hoidma küll, minu R4 nägi seal küljes igatahes näruselt väike välja.
24.10.2001 at 15:49
rustang

Moderator
Mootoripukist
quote:
wax wrote:
Käisin seal asja uurimas, pole kuuldud ega nähtud :(
31.10.2001 at 15:46
anti

Mootoripukist
Ise pole rauapoodi otsima veel jõudnudki aga helistasin sellele bakeri antud mobiilile. Jah, vend oli kunagi 3 tk korraga valmis meisterdanud Biltema puki järgi, oli vaid kasutanud hetkel käepärast materjali ja seetõttu olla saanud tiba massiivsem see pukk...No üks pukk tal olemas, kuid tunnistas jutu sees, et rataste asetus kahtlaselt kolmnurka ja et ükskord peaaegu et kaadervärk ümber pidi minema. Aga muidu täitsa olemas, tahab 1000 eeku. See tasakaalu asi pani mõtlema. Mõtlen.
31.10.2001 at 18:37
PlyVal64
Mootoripukist
Hetkel peaks minu pukk kasutuna ühes keldris seisma. Kui kasutushuvi tekib, võib asjast ju rääkida. Aga igal juhul vajan ÜHES TÜKIS tagasi.
31.10.2001 at 20:51
anti

Mootoripukist
Tänan heade nõuannete ja soovituste eest, tööjärjega mootori juurde ( jääb elu ja olude sunnil kevadesse) jõudes tean, kust otsida- kellelt vähemalt uurida. Kui selles müstilises rauapoes neid oleks sees- siis oleks küll jah ära varunud.
Tänud.
31.10.2001 at 21:11
ROKIPEER

Mootoripukist
quote:
PlyVal64: Hetkel peaks minu pukk kasutuna ühes keldris seisma. Kui kasutushuvi tekib, võib asjast ju rääkida. Aga igal juhul vajan ÜHES TÜKIS tagasi.

Kas oleks veel võimalik laenuks saada?
27.01.2006 at 13:34
hents99

Mootoripukist
Mina keevitasin ise puki valmis, pole midagi rasket, kasuta natukese jämedamat metalli, igaks juhuks. Pöörava osa saab teha poolteljest. Ülevalt poolt kinnita korralike poltidega ja alt vaata, et korralikult toestatud saaks, loomulikult ka poldid alla.

27.01.2006 at 16:27
MitsuPower

Mootoripukist
http://www.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=13015

seal teemas viimane viide mootoripukile
ostsin ise ka sellesama ja arvan, et kui selle raha eest saab siis vast pole mõtet keevitama hakata!
mina tookord isegi tellima ei pidanud vaid helistades öeldi, et on kohal olemas üks!
28.01.2006 at 10:53
Anduke
Mootoripukist
Veidi mmm.
Ja:
http://hirax.pri.ee/bigpic/mootor-003.jpg
Sellelt lehelt: http://hirax.pri.ee/
28.01.2006 at 19:34
DJ Seebimull

Mootoripukist
Tartus autoringis on ka mootoripukke pakkuda ja kui ma ei eksi, siis maksis miski 600.- täiesti pädev pukk oli SBC mootorit kannatab igas asendis väänata ja käänata, nii et suht mõistlik ost oli.

30.01.2006 at 12:27
ROKIPEER

Mootoripukist
Küsimus kah siia teemasse, et kas polte millega
mootor pukki keerata peaks väga hoolega valima?
Asi selles et pole praeguste
poltide tugevusega kursis, kuna keerasin ettejuhtuvad sisse.
Ja praegused ka tiba pikad, toppisin aga mõned mutrid vahele
et korralikult kinni tõmbaks.
Aga kindluse mõttes tahaks teada kas oleks vajalik mingid
spets poldid otsida enne plokikaante pealepanekut?
Kui siis ootaks ka vihjeid kust saada häid polte.
Kas balticbolt abiks?
27.06.2006 at 19:09 1 edit. Last edited 27.06.2006 at 19:09 by ROKIPEER
vvt

Mootoripukist
Tellid BB-st 10,9 tugevusega poldid (tavalised poldipoe omad on 8,8). 12,9 vaevalt et labast meeterkeermega tavalist polti leiad (need on tavaliselt kepsupoldid jne).