register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Presendi hooldus/puhastamine  
Poster Message
deville78

Presendi hooldus/puhastamine
Sooviks teada kuidas vana ja luitunud presenti hooldada/pesta.Kate on juba 20 aastat auto peal (wrangler) vihma ja tuult saanud. On muutunud selliseks jäigaks ja tuhmiks...jäikus mõjutab otseselt ka vastupidavust..mõned servad juba ongi pragulised. Et siis kuidas/millega teda töödelda või pole muud kui uus tellida?
Ise mõtlesin et võtaks tendi maha ja küüriks harja ja nõudepesuvahendi fairyga ägedalt...saaks puhtaks..aga kas miskit vahendit kaitseks/pehmenduseks olemas on...
26.03.2007 at 15:27 1 edit. Last edited 27.03.2007 at 09:21 by deville78
Vanaisa

Moderator
vaata otsingust - teema sama, mis vinüülkatuse puhastamine/hooldamine.
Lühidalt - pesta pehme käsna ja seebiga, sisse määrimise kohta oli palju lahendusi - mina kasutan Johnsoni beebiõli näiteks. Aga mida iganes sa kasutad, ära kasuta midagi, mis sisaldab silikooni. See paneb küll ilusti läikima, kuid kuivatab materjali ja teeb ta aja jooksul rabedaks.
27.03.2007 at 09:29 1 edit. Last edited 27.03.2007 at 09:30 by Vanaisa (Moderator)
deville78

quote:
Vanaisa: vaata otsingust - teema sama, mis vinüülkatuse puhastamine/hooldamine.
Lühidalt - pesta pehme käsna ja seebiga, sisse määrimise kohta oli palju lahendusi - mina kasutan Johnsoni beebiõli näiteks. Aga mida iganes sa kasutad, ära kasuta midagi, mis sisaldab silikooni. See paneb küll ilusti läikima, kuid kuivatab materjali ja teeb ta aja jooksul rabedaks.
Kas vinüül-, ja presentmaterjalid siiski erinevad pole??
27.03.2007 at 09:36
Vanaisa

Moderator
kui sa räägid Wrangleri katusest, siis see on ka vinüül - kui mingist uasiku omast, siis jah on tegu presendiga
27.03.2007 at 09:37
deville78

tehtud! eile pesin käsna ja fairyga katuse puhtaks, beebiõli peale...alguses tõmbas kahtlaselt valgeks, kergelt vahutama aga mõne aja pärast kadus vaht ära ja tulemus igati kena ja värske :) ja ilma läiketa...tänud vanaisale :)
30.03.2007 at 08:26
margus61
Tahab vist päris korralikku uputamist. Ma ka just viksisin (aaloe lisandiga:D), paari päeva pärast oli kohati valge ja kuiv. Siis uputasin korralikult üle. Palju parem sai, aga mõni koht tõmbas ikka kuivaks. Äkki Vanaisal on kogemust, kas tulebki mitu korda järjest tõmmata, nii et lirtsub?
30.03.2007 at 08:38
Vanaisa

Moderator
Ma usun, et valgeks tõmbab, kui on mingi puhastuskeemia pesust alla jäänud. Või katus veel märg?
Mina olen katuse ära pesnud, siis ära kivatanud ja siis mitte väga palju õli korraga peale pannes (nii, et näed, kuis määritud koht tsiba tumedamaks tõmbub) kogu katuse üle käinud.
Ja pole kunagi valgeks läinud... Äkki sul Margus see aaloe tekitas reaktsiooni? :lol
30.03.2007 at 08:47
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Presendi hooldus/puhastamine  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.