| Poster |
Message |
jim74
|
kroomimine (74 ford Ltd pamper)
tervist,
74 aasta Ford LTD ( http://www.usaraud.ee/?id=5_5_20_423) tagapamper vajaks kroomimist. sorisin siin eelnevaid jutte kroomimise teemadel ning tundub, et loogilisem oleks pigem uus osta vms. olen siin otsinud nii ebayst kui ka thebumbershop.com kuid pole veel leidnud yhtegi saiti kust vastavat juppi sellele autole saaks.
kroomimisest. kunagi edeki käest sain yhe Jüriga numbri. teeb eeltöö ning laseb vasaras kroomida - tema hea meelega nii suuri asju kroomimisse ei võtaks.kvaliteet võib nässu minna. narva Igorit pole veel kätte saanud.
huvitav kas on veel variante mida võiks kontrollida ?
mõned pildid pamprist ka seal usaraua lehel.
ette tänades,
indrek
| 11.04.2007 at 15:54 |
2 edits. Last edited 11.04.2007 at 15:54 by jim74
|
Peeter82
|
Vaevalt et Vasarast mingit talutava kvaliteediga asja saab. Kui nad üldse seda teha võtavad.
| 11.04.2007 at 19:26 |
|
mustus |
Ebays ei ole alati vajaminevat juppi kohe saada. Selleks peab seal kord nädalas vähemalt patrullima. Vaata ebayst ka teiste Fordide lehti ja samuti ka Lincolni ja Mercury lehti. FMC kasutas kombineerides samu detaile erinevatel mudelitel.
Jõudu. |
| 11.04.2007 at 20:02 |
|
Vanaisa
Moderator |
Ebays on ka uus featuur "want it now" - ehk saad selle kaudu abi... |
| 11.04.2007 at 20:27 |
|
kenu |
Vasaral on väga hea kvaliteet (väga hea eeltöö eeldusel). Küsimus on, kas nad eratellimust teha viitsivad. Vannid on neil suured, kuna põrkeraud pole keeruka kujuga ei tohiks probleeme tekkida. Eeltööd on küllalt palju, aga mitte midagi võimatut.
Räägi Vasaraga läbi ja pos vastuse puhul otsi siis keegi, kel eeltöö riistad olemas ja valmidus see ka ära teha. Martinitaolisi soolapuhujaid ei tasuks eriti usaldada. |
| 12.04.2007 at 08:29 |
|
Vanaisa
Moderator |
quote: kenu:-----Martinitaolisi soolapuhujaid ei tasuks eriti usaldada.
Ehk oled tore mees ja põhjendad ka? Muidu tundub tüüpilise huupi lahmimisena.... |
| 12.04.2007 at 09:19 |
|
kenu |
Tahtsin kunagi tal lasta tsiklijagu detaile kroomida. Aga pakutav hind 1200 kr/dm2 ja 50 kr mutter oli üle mõistuse kõrge. Ok, see selleks, müüja määrab hinna, aga hinna paindumise peale vastati, et tema teeb 1 päeva ülikallist tööd ja 4 päeva puhkab, selle asemel, et 5 päeva end tööga tappa normaalse hinna eest.
Siis tegin ise eeltöö ära ja lasin vasetada. Kuna ei viitsinud valga-Tln vahel tõmmelda, lootsin, et Martin teeb selle väikse vaselihvimise töö ära... Paraku vastati palvele sellise hääletooniga nagu oleksin teda elavhõbedakaevandusse saatnud, ütles, et nii mürgist tööd tema küll ette ei võta.
Lisaks tuli veel välja, et temal vanne polegi, laseb samuti Vasaras teha. Ise vist ainult eeltöö.
Väga ebaprofessionaalne suhtumine.
Vabandan muidugi, kui eksisin ja tegelikult tegu kuldaväärt meistriga, aga mulle jäi teine mulje.
quote: Vanaisa: quote: kenu:-----Martinitaolisi soolapuhujaid ei tasuks eriti usaldada.
Ehk oled tore mees ja põhjendad ka? Muidu tundub tüüpilise huupi lahmimisena....
|
| 12.04.2007 at 10:49 |
|
Martin460 |
quote: kenu: Tahtsin kunagi tal lasta tsiklijagu detaile kroomida. Aga pakutav hind 1200 kr/dm2 ja 50 kr mutter oli üle mõistuse kõrge. Ok, see selleks, müüja määrab hinna, aga hinna paindumise peale vastati, et tema teeb 1 päeva ülikallist tööd ja 4 päeva puhkab, selle asemel, et 5 päeva end tööga tappa normaalse hinna eest.
Siis tegin ise eeltöö ära ja lasin vasetada. Kuna ei viitsinud valga-Tln vahel tõmmelda, lootsin, et Martin teeb selle väikse vaselihvimise töö ära... Paraku vastati palvele sellise hääletooniga nagu oleksin teda elavhõbedakaevandusse saatnud, ütles, et nii mürgist tööd tema küll ette ei võta.
Lisaks tuli veel välja, et temal vanne polegi, laseb samuti Vasaras teha. Ise vist ainult eeltöö.
Väga ebaprofessionaalne suhtumine.
Vabandan muidugi, kui eksisin ja tegelikult tegu kuldaväärt meistriga, aga mulle jäi teine mulje.
quote: Vanaisa: quote: kenu:-----Martinitaolisi soolapuhujaid ei tasuks eriti usaldada.
Ehk oled tore mees ja põhjendad ka? Muidu tundub tüüpilise huupi lahmimisena....
...arvan praegugi, et see 1200 eeku on liiga väike hind oma tervise ja vaselihvimise tolmu sees möllamise eest.Selle taastumisaja ma ise välja ei mõelnud...õigem on nii:2 aastat tööd-6-8 aastat taastumist sest maksas säilub see pask kõige kauem.See mis kliendile tundub"väikese vaselihvimisena" on suht suur aja ja tervisekulu töötegijale.(võrdluseks tooks sellise näite , et kui te lähete automaalri juurde ja palute stangepeal kivitäkke ära värvida lootuses, et selline väike värvimistöö üle 25.-eegu ei maksa....)
Kroomimisvannid on minul, NORMA-s ,VASAR-as, Võru galvaanikas ja Narva Igoril.
Hääletoon võis küll mul nutune olla....ei oska kommenteerida.Võibolla mul ongi telefonis selline hääl...ei tea.
Muideks ...olen siin kroominud. u. neli aastat ilma eeltööd tegematta(iga harrastaja on ise ette valmistanud oma detailid) ja võin öelda, et selle kvaliteedini millega mina tegin ei ole mitte keegi küündinud.
| 12.04.2007 at 12:15 |
|
madis |
Hmm. Kas tolmu mehhaaniline äratõmme ja respiraator on välistatud ? Või siis märjalt lihvimine ? |
| 12.04.2007 at 15:52 |
|
Martin460 |
quote: madis: Hmm. Kas tolmu mehhaaniline äratõmme ja respiraator on välistatud ? Või siis märjalt lihvimine ?
Respiraator on aga see on õhtuks seest ka roheline.Tihe respiraator raskendab hingamist sest tegemist on aktiivse füüsilise tööga.Respiraator läheb seest niiskeks ja roheliseks ja hakkab vastikult haisema.Mehhaaniline äratõmme peab siis suht tugev olema ja on mõeldav suvel kui pragudest külma sisse ei vilista.selle töö puhul kui me tegime seda rohkem hobi korras ja fännide rõõmuks ei saanud eriti ka ruumide kütmise peale raha raisata.Märjalt ei saa lihvida sest kohati tuli detaile vasetada kuni 18 korda ja iga korra järel lihvida rauani välja, et defekte täita.Raud hakkab märja käes kohe oksüdeeruma ning vase-raua üleminekupiirile jääb oksiid siisse, ronides õige vähe vasekihi serva alla.Järgmisel vasetamisel lööb sealt kihi lahti.
| 13.04.2007 at 01:10 |
|
elnino |
Natuke OT küll ,aga ma soovitaks sul Martin oma tervise huvides respiraator üle õla visata ja korralik poolmask osta kus eraldi nii tolmu filtrid kui ka söefiltrid.
Respiraatorid ei tule valdavalt toime peenikeste mürgiste tolmudega ja mõeldud nad rohkem ikka maalritele ,kes sul toa seinu nühivad ja pahteldavad. |
| 13.04.2007 at 07:39 |
|
wagoneer |
Täiesti OT aga olles hetkel kokku puutunud ventilatsioonisüsteemiga siis on see kättevõtmise asi teha endale korralik töökoht koos koht ventilatsiooniga. Kui seda tööd tehakse tööna mitte hobina ei saa ma aru miks enda tervist tappa. Me ei ela kiviajas.
Dodge Charger Super Bee 71´
International Harvester Travelette C-120 61´Sõidab
Mitsubishi Colt Lancet 76` |
| 13.04.2007 at 07:52 |
|
margus61 |
Söefiltrid on keemiliste aurude jaoks. Siin paistab olevat tegemist tolmu ehk tahkete osakestega.
Poolmask teeb üldiselt ära sama töö, kui korralik respiraator. Vaja on ainult kasutada õige tihedusega respiraatorit või poolmaski filtrit. Respiraatorid ja maskide (nii pool- kui ka täis-) tolmufiltrid sisaldavad tähistust Px, kus x on 1 või 2 või 3. Number 1 tähistab kõige "hõredamat" tolmufiltrit, 3 tähistab kõige tihedamat tolmufiltrit, mis peab kinni kõige peenemaid tolmuosakesi. (Poenäide: respiraatoril FFP2, poolmaski tolmufiltril P3.)
Kõige tihedam tolmurespiraator on tähistatud FFP3, on suhteliselt kallis ja kaubandusvõrgus ei ole eriti saadaval. Arvan, et vasetolm nii peenike ikka pole, et peaks P3 tasemel filtriga puhastama ja kõlbab P2 ka, mis on üle 2x odavam kui P3.
Poolmask on selle poolest parem, et üldjuhul saab selle lihtsalt tihedamalt ja mugavamalt näoga kontakti. Korraliku poolmaski (nt. 3M) hinnad pole midagi hullu ja valdavalt on kasutusel P3 filtrid. Poolmaski eelis on see, et kui ta on riiulis ja läheb mingiks värvi või muu keemiaga plätserdamiseks, saab sinna keemiafiltri ette keerata ja puhas õhk on jälle nina all.
Tundub, et Martini juhul aitab mugavaks tööks ainult ülerõhuga hingamissüsteem, kus mask on peas ja voolikust puhutakse maski alla eelnevalt filtreeritud välisõhku. Kahjuks selle asjanduse hinnaklass ei kipu kokku sobima hobitööde ideoloogiaga.
Economy variant eeldab tööd õues mõõduka tuulega ja FFP2 klapiga respiraatori või vastava poolmaskiga. Normaalsel talvel ei taha hästi õnnestuda. Allatuule naabrid võiks olla ka suhteliselt karastunud...
Üks aspekt veel. Respiraatoreid leidub väljahingamisklapiga (selline plastmassjunn keskel) ja ilma. Ilma klapita respiraatoril läheb väljahingatav õhk (koos organismist väljuva niiskusega) tagasi atmosfääri läbi filtreeriva elemendi. Klapiga respiraatoril läbi klapi (õhuke kummilatakas miskite aukude ees). Äkki Martin kasutas ilma klapita respiraatorit, kirjeldus rohelisest ja haisvast asjast viitab sellele. Et respiraator roheline on, see peaks normaalne olema. Ta ju peabki vasetolmu endasse korjama ja kui väljahingatavast õhust niiskuse saab, hakkab vist vask oksüdeeruma. Seega parim respiraatori valik vase lihvimise jaoks võiks olla klapiga FFP2. |
| 13.04.2007 at 08:28 |
|
elnino |
Eelnev jutt 100% õige ,aga minu valik oleks sellegipoolest poolmask söefiltritega.Olles proovinud nii odavaid kui kalleid respiraatoreid olen valiku ikka 3M poolmaski kasuks teinud.Eks see rohkem enda valik ,kellele miski rohkem meeldib ja töö mul ka muidugi täiesti teine.
See jutt aga ,et respiraator on seest poolt peale töötamist vasetolmu täis- järelikult on väga vale respiraator. |
| 13.04.2007 at 09:08 |
|
Martin460 |
Tänud nõuannete eest.Ma isiklikult enam selle tööga ei tegele juba aastaid.
| 13.04.2007 at 10:23 |
|
|