| Poster |
Message |
petrolhead |
Mustang 95' 3,8 V6 nukkvõlli andur
Mure selline, et armatuuris põleva "check engine" vea põhjuseks sai teeninduses diagnoositud vigane nukkvõlli andur. Sai uus andur ära ostetud ja nüüd oleks vaja ta ära vahetada. Aga ei suutnud tuvastada, kus sellel mootoril nukkvõlli andur asub, ja kui ligipääsetav ta on. Kui tuleb mootorit hakata lahti võtma vahetuseks, siis ei julgeks väga ise teha. Kui aga vahetus on lihtne, siis teeks ise ära. Oskab keegi äkki nõu anda, kus see andur asub, või näiteks kust leiaks mingi joonise, millest abi oleks? |
| 05.11.2007 at 17:16 |
|
antennimees
|
Asub süütepoolide taga ja mootori ees osas, ingliskeelne juhis on selline: On front of engine, below ignition coil
| 05.11.2007 at 20:11 |
|
Ets |
Kui ma nüüd mööda ei pane siis Halli andur asub jagaja allosas. Võta jagaja kaan maha ja siis on seal allpool see "neljakandiline jubin" näha.
Mootorit ei pea maha võtma. Aga noh, hea näpuharjutus oleks küll (see mootori mahavõtmine nimelt). |
| 05.11.2007 at 21:47 |
|
kefka |
quote: Ets: Kui ma nüüd mööda ei pane siis Halli andur asub jagaja allosas. Võta jagaja kaan maha ja siis on seal allpool see "neljakandiline jubin" näha.
Mootorit ei pea maha võtma. Aga noh, hea näpuharjutus oleks küll (see mootori mahavõtmine nimelt).
halli andur ja nuki andur erinevad asjad ikka.
| 06.11.2007 at 08:40 |
|
ammi
|
http://www.autozone.com/images/cds/gif/large/0900823d801dd4a8.gif |
| 06.11.2007 at 09:44 |
|
viplala |
Halli anduril ja nuka omal erinev tööpõhimõte. Viimane on sama mis jagajates vr sensor (Variable Reluctor ka Magnetic Pickup) , sama ka näiteks abs sensor, Crankshaft Position Sensor, Tach or Speed Sensor.Samuti peaks neid samade tööpõhimõtete pärast saama ka asendada üksteisega (kahjuks ainult teoreetiliselt kuna väliskujud on kõigil erinevad) Halli andurit kasutatakse ainult jagajates ja on oma tööpõhimõttega täiesti erinev Magnetic Pickup tüüpi sensoritest.(parandage kui ma eksin). |
| 06.11.2007 at 11:29 |
|
uuslane |
Kui nüüd Viplala oma jutu uuesti läbi loeb siis jõuab tõdemuseni, et ka suure ringiga jõuab sama tulemuseni. Kõik äratoodud andurid töötavad Hall`i efektil ehk siis muudavad oma olekut vastavalt magnetvälja suunale. |
| 06.11.2007 at 17:30 |
|
viva |
Mul kah samasugune Stang. Mul oli kah sama viga ning purunend oli ajami ots, ehk siis see poolkuu, mis anduri sees ringi käib. Lõhkus ära ka anduri enda, seega tuli kogu kupatus ära vahetada.
http://www.cardone.com/English/club/members/customer/ecat_brands/imageinfo.asp?PARTNUM=30S2602
| 06.11.2007 at 17:54 |
|
viplala |
quote: uuslane: Kui nüüd Viplala oma jutu uuesti läbi loeb siis jõuab tõdemuseni, et ka suure ringiga jõuab sama tulemuseni. Kõik äratoodud andurid töötavad Hall`i efektil ehk siis muudavad oma olekut vastavalt magnetvälja suunale.
Jah, mõlema tüübi andurite puhul on mängus ka magnet. See ei tee veel vr sensorist hall sensorit. Ehk siis lihtsustatult, esimene toodab elektrit ja temale ei ole vaja lisa voolu suunata. Halli andur iseseisvalt, ilma lisavooluta, ei tooda midagi millest kasu oleks.
|
| 07.11.2007 at 10:28 |
|
Raceboy
|
Ja veel selgituseks.
Hall andur on oma olemuselt tavaline lüliti, mis lülitab sisendpinget vastavalt magnetvälja muutumisele väljundisse (ehk siis aju sisendisse). Väljund on square wave signaal.
VR sensor tekitab sinusoidsignaali, mille amplituud ja sagedus sõltuvalt pöörlemiskiirusest muutuvad.
Ehk siis sellest tulenevalt on VR sensor mürale tundlikum (eriti madalatel pöörlemiskiirustel, nt käivitamisel), kuid Hall sensorist veidi suurema temperatuuritaluvusega ja lollikindlam.
Mõlemaid kasutatakse igal pool: väntvõllil, nukkvõllil, jagajas, ratta kiiruse mõõtmiseks jne.
Teatud olukordades on mõlemal omad piirangud, mis annavad eelise teisele, kuid ei viitsi praegu kirjutama sellest hakata.
| 07.11.2007 at 11:05 |
|
viplala |
quote: Raceboy: Ja veel selgituseks.
Hall andur on oma olemuselt tavaline lüliti, mis lülitab sisendpinget vastavalt magnetvälja muutumisele väljundisse (ehk siis aju sisendisse). Väljund on square wave signaal.
VR sensor tekitab sinusoidsignaali, mille amplituud ja sagedus sõltuvalt pöörlemiskiirusest muutuvad.
Ehk siis sellest tulenevalt on VR sensor mürale tundlikum (eriti madalatel pöörlemiskiirustel, nt käivitamisel), kuid Hall sensorist veidi suurema temperatuuritaluvusega ja lollikindlam.
Mõlemaid kasutatakse igal pool: väntvõllil, nukkvõllil, jagajas, ratta kiiruse mõõtmiseks jne.
Teatud olukordades on mõlemal omad piirangud, mis annavad eelise teisele, kuid ei viitsi praegu kirjutama sellest hakata.
Oled sa kindel, et halli andurit igal pool kasutatakse? Ta eeldaks nö. lendmagnetit. Vändal ja nukal võibolla veel, ise pole näinud, aga ratta kiiruse jne. oma? |
| 07.11.2007 at 11:50 |
|
Raceboy
|
Jah, olen täiesti kindel. Ja EI eelda lendmagnetit, sest selle asemel saab kasutada magnetiseeruvat metalli, nt tavaline raud. Olen ise vähemalt 6-7-le autole meisterdanud taolise väntvõlli anduri, kus hammasteks vaid olenevalt silindrite arvust (4 sil 2tk, 6sil 3tk, 8sil 4tk jne) külge keevitatud/keermestatud vms poldijupid. Ja kasutanud HALL sensorit.
Ja et asja veel segasemaks ajada, on HALL sensoreidki erineva ehitusega.
| 07.11.2007 at 13:33 |
|
viplala |
quote: Raceboy: Jah, olen täiesti kindel. Ja EI eelda lendmagnetit, sest selle asemel saab kasutada magnetiseeruvat metalli, nt tavaline raud. Olen ise vähemalt 6-7-le autole meisterdanud taolise väntvõlli anduri, kus hammasteks vaid olenevalt silindrite arvust (4 sil 2tk, 6sil 3tk, 8sil 4tk jne) külge keevitatud/keermestatud vms poldijupid. Ja kasutanud HALL sensorit.
Ja et asja veel segasemaks ajada, on HALL sensoreidki erineva ehitusega.
Jah on, samuti nagu ka vr sensoreid. Kuid, kas tööpõhimõte mitte samaks ei jää, olenemata ehitusest?
|
| 07.11.2007 at 13:51 |
|
Raceboy
|
Jääb küll, ja kordan veel: magneti kinnitamine pole HALL sensori puhul hädavajalik.
Konkreetne sensor, millega mina enim kokku puutun on Honeywell 1GT101, ja see ei vaja mingit magnetit.
| 07.11.2007 at 16:07 |
|
|