register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Juppide saatmine remonti väljapoole EU-d = ajutine väljavedu  
Poster Message
margus61
Juppide saatmine remonti väljapoole EU-d = ajutine väljavedu
Vaja oleks üks autoosa (coilover shock) saata onu sämi maale remonti.

Oskab keegi nõu anda, mis pabereid siin ja sealpool tuleks produtseerida? Tahaks, et protseduur võimalikult valutult läheks ja ahned tolliametnikud võimalikult tühjade kätega jääks.

Otsinguga abi ei leidnud ja nagu ei mäleta ka, et sellist teemat oleks käsitletud. Tänud ette asjalike nõuannete eest.
04.12.2007 at 11:19
Kloss
Mõiste "välistöötlemine". Esmapilgul tundub keeruline. Et vaja miskit luba taotleda jne. Nii vähemalt seletati tollist.
Endal sama protseduur pooleli. Hea, kui kompetentne tollimaakler abiks on.

E: http://www.emta.ee/?id=957&highlight=välistöötlus
04.12.2007 at 12:10 1 edit. Last edited 04.12.2007 at 12:14 by Kloss
peep

Moderator
Mind huvitaks samuti see teema. Juriidiliselt tegu ajutise väljaveoga aga kuidas seda kõige valutumalt vormistada ?
04.12.2007 at 15:08
vvt

quote:
margus61: Vaja oleks üks autoosa (coilover shock) saata onu sämi maale remonti.

Oskab keegi nõu anda, mis pabereid siin ja sealpool tuleks produtseerida? Tahaks, et protseduur võimalikult valutult läheks ja ahned tolliametnikud võimalikult tühjade kätega jääks.

Otsinguga abi ei leidnud ja nagu ei mäleta ka, et sellist teemat oleks käsitletud. Tänud ette asjalike nõuannete eest.

Aga mis sa selle väärtusega ise lehvitad? Saada ära, saatelehel väärtus null ja lase tagasi ka nulliga saata.

Ma olen kunagi sisetöötlemise asju ajanud (vastupidine asi välistöötlemisele) ja paberid määrida ja uksi kuludada tuli omajagu. Sisetöötlemisel tuli saada vastav luba ja selle saamiseks peab su toimingu taga usaldusväärne kompanii seisma. Mingid maksuvõlgadega eile asutatud OÜ'd ei saa seda luba kindlasti.

04.12.2007 at 16:44 2 edits. Last edited 04.12.2007 at 16:45 by vvt
Riho
quote:
vvt:
quote:
margus61: Vaja oleks üks autoosa (coilover shock) saata onu sämi maale remonti.

Aga mis sa selle väärtusega ise lehvitad? Saada ära, saatelehel väärtus null ja lase tagasi ka nulliga saata.

Ma olen kunagi sisetöötlemise asju ajanud (vastupidine asi välistöötlemisele) ja paberid määrida ja uksi kuludada tuli omajagu. Sisetöötlemisel tuli saada vastav luba ja selle saamiseks peab su toimingu taga usaldusväärne kompanii seisma. Mingid maksuvõlgadega eile asutatud OÜ'd ei saa seda luba kindlasti.

Sisetöötlemine ehk ajutine sissevedu: IM 5, on keerulisem, kuna seal tuleb tagada makse.
Ajutisel väljaveol maksurisk siiski väiksem. enamvähem pädev tollimaakler peaks hakkama saama.

Kui asi väga kallis ei ole, siis ise nikerdada ühe asja pärast ei viitsiks. EK1-ga välja ja IM 4-ga sisse tagasi.
Pigem on protseduur(id) mõeldud tööstuslikuks kasutamiseks.
04.12.2007 at 17:05
wagoneer
Mulle ütles toll,et seda teguviisi saab kasutada ainult firma. Eraisik ei saa. MIne suvalise tollimaakleri poole ja teeb sul vastava paberi ära. Tuttav just saatis samamoodi mikisse mingi jubina garantii remondiks.

Dodge Charger Super Bee 71´
International Harvester Travelette C-120 61´Sõidab
Mitsubishi Colt Lancet 76`
04.12.2007 at 19:08
margus61
Esialgu niipalju, et jupp on sinna kohale jõudnud.

Alul püüdsin asju ajada nii, nagu peaks. Helistasin kõigepealt tolliinfosse ja sealt sain teada järgmist. Ajutine väljavedu on täiesti tehtav. Aluseks oleks minu poolt coiloverit ostes müüjaga sõlmitud ostu-müügi leping, kus on muidugi kirjas ka garantiitingimused. Seda lepingut aluseks võttes tekitan ajutise väljaveo deklaratsiooni ja saadan jupi minema. Tagasi saades siis ilmselt uus pidulik deklar ja saatmise deklarit aluseks võttes peaks maksudest pääsema. Kui hinnata asjade selliseks toimetamiseks minevat aja- ja deklareerimiskulu, siis saaks suitsiidi toimepaneku poolele ühe tugeva argumendi juurde. Kust krt netiostul see leping välja nõiduda, aga ega ametnikud ja seadusandlus ei pea ju meie väikese maise eluga kursis olema?

Uurisin ka kauba saajalt - garantiiremondi teostajalt, mida ma peaks tegema, et tema pool kõik mõistlikult sujuks. Neil ju ka toll. Ta ütles järgmist: kastile ja paberitesse on vaja igale poole suurelt märkida Warranty Repair ja RMA 16999. See pidi nende ametnikud kohe maha rahustama, nii lihtne ongi. Googeldasin RMA 16999 kohta: miski Return Merchanized Authorization tuli välja ja pikemalt ei süvenenud.

Seega saatsin suvalisest postkontorist paki minema rahvusvahelise pakiposti lennuposti teenusega. 1,51 kg paki saatmise eest kasseeriti EEK 281. Kohapeal sai täidetud mingi saate/tolliblankett, millel tundus leiduvat just sobiv lahter selle RMA äramärkimiseks. Mingeid tähtaegu ei lubatud ja EMS kullerteenus oli märksa kallim. Rahvusvahelise maaposti teenus oleks miskit 100 EEK suurusjärku tulnud. Mulle jäi kogu ilusast asjast tšekk tracking nr-ga.

Trackingu andis välja siiski USPS. Ja see ütles, et saatmisele antud 07.12, Tallinnast läinud 09.12 ja nüüd vaatasin, et delivered Sacramento 24.12. Not bad.

Eks näeb, mis tagasi saades tuleb. Aga ühe amordi väärtus on kindlasti alla 45€ ;)
03.01.2008 at 11:50
PPV69
Omal oli kunagi selline jama ühe garantiivärgiga, et saatmisega probleemi ei tekkinud, paberitesse sai kirja seadme väärtus, selle järgi siis ka kindlustus tehtud jne, jama tekkis siis kui kola tagasi jõudis, nimelt mina panin asja hinnaks ostuhinna, aga remondist tuli tagasi tarnija määratud hinnaga + remondikulu ja hinnavahe oli suht suur(kussjuures ma ei maksnud tegelikult midagi), toll tahtis sellelt kohe makse saada, siis pidin ise seletuse kirjutama ja laskma tarnijal kirja saata, et seadmele pole midagi lisatud ja toote hind on lihtsalt aja jooksul muutunud jne, lõppes asi nii, et ei pidanud midagi juurde maksma aga pabereid oli vaja genereerida ja ise ka mõned korrad kohal käia.
04.01.2008 at 00:21
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Juppide saatmine remonti väljapoole EU-d = ajutine väljavedu  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2025. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.