register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : K: Ram 1500 tagatulede ümber ehitus.  
Poster Message
kazhmir
K: Ram 1500 tagatulede ümber ehitus.
Niisiis oleks vaja sellisel isendil usa punased tuled ümber teha Eesti nõuetele vastavaks või lihtsam osta uued tuled kuskilt? otsisin aga ei leidnud midagi taolist :(
22.12.2007 at 00:53
DevilDeVille

search abiks, http://www.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=24599

22.12.2007 at 01:25
kazhmir
ma ise mõtlesin, et äkki tuleb odavam välja kui panna kollased pirnid tagurdus tulede kohale ja siis tagurdus tuli eraldi viia kuskil alla ajutiselt. E siis kui ÜV tehtud sisi kisuks tagurdus tule maha ja suunad jääks sinna oma kohtadele. 4000 krooni nagu nende tulede eest on veits vist liialt ei ole vaja neid väga.
22.12.2007 at 03:16
wagoneer
nii ju tehaksegi. kontakteeru foorumist tegelasega nimega antennimees. Aitab sul asjad ära teha.
Võid muidugi ka ise vajalikud juhtmed üles otsida ja läbi lõigata, et pidur ei vilguks enam.

Dodge Charger Super Bee 71´
International Harvester Travelette C-120 61´Sõidab
Mitsubishi Colt Lancet 76`
22.12.2007 at 09:48
usakad
Punaste suundadega on kordusülevaatus üsna kindel.
Pane alla need kollased suunad ja jätagi sinna- lisaks vaja küljesuunad ette valge park, udutuli taha ja tagurdustuli ka.
Ja kõik peavad olema muidugi ka töökorras- pidi praegu üsna luubi all olema asi.
Terv
22.12.2007 at 12:34
Martin460
Minu omal lasti teha kevadel peale toomist.Eest on jäetud nii nagu oli kõik sest ees on ju kollased suunatuled.Tagastange all on tagurdustuli ja originaal tagurdustulede pesades on kollased suunad.Olen näinud, et paljud teisedki on nii täpselt teinud.

22.12.2007 at 18:21
kotkloom
Täpselt nii nagu minulgi on tehtud,nii et vaja on kõigest kahte kollast pirni ja ühte valget stange külge kinnitatavat tuld ja kõik,maksma läheb paarsada krooni,vot nii!

25.12.2007 at 03:06
antennimees

quote:
kotkloom: Täpselt nii nagu minulgi on tehtud,nii et vaja on kõigest kahte kollast pirni ja ühte valget stange külge kinnitatavat tuld ja kõik,maksma läheb paarsada krooni,vot nii!

Huvitav kuidas sul õnnestub teha paarisaja krooni eest ette valged gabariidid+küljesuunad+taha kollased suunad+taha udutuli+tagurpidikäigu tuli. Küljesuunad ja tagaudutuli peavad olema õige markeeringuga. Tehke ükskord see üksitüübikinnituse trall läbi ja siis rääkige paarisajast kroonist. Ja isegi kui pole vaja teha üksiktüübikinnitust on ikkagi vaja '93 uuematele autodele seesama tuledejama installida. Ja ka oma tööd tuleks ikkagi arvestada sest kõik ju ei suuda seda ise teha.

25.12.2007 at 10:15
kotkloom
Aga näe,mina suudan...ja taaskord on saabunud see päev,mil ma ei jõua ennast ära imetleda!!!

25.12.2007 at 16:47
antennimees

quote:
kotkloom: Aga näe,mina suudan...ja taaskord on saabunud see päev,mil ma ei jõua ennast ära imetleda!!!

Tule tee mulle ka, ma annan sulle kohe 500 eeku. Pärast sinu imetlusväärseid tegusi tuleb siis ARK onu ja vaatab üle. Muidugi ma arvan, et sulle on tekkinud juba piisav järjekord ja kõigil 2 sotti näpuvahel.

25.12.2007 at 16:58
Martin460
quote:
antennimees:
quote:
kotkloom: Täpselt nii nagu minulgi on tehtud,nii et vaja on kõigest kahte kollast pirni ja ühte valget stange külge kinnitatavat tuld ja kõik,maksma läheb paarsada krooni,vot nii!

Huvitav kuidas sul õnnestub teha paarisaja krooni eest ette valged gabariidid+küljesuunad+taha kollased suunad+taha udutuli+tagurpidikäigu tuli. Küljesuunad ja tagaudutuli peavad olema õige markeeringuga. Tehke ükskord see üksitüübikinnituse trall läbi ja siis rääkige paarisajast kroonist. Ja isegi kui pole vaja teha üksiktüübikinnitust on ikkagi vaja '93 uuematele autodele seesama tuledejama installida. Ja ka oma tööd tuleks ikkagi arvestada sest kõik ju ei suuda seda ise teha.

Ees valged gabariidid(sõidutulede sees) ja kollased suunatuled on juba tehasest küljes.Või olen ma millestki väga valesti aru saanud?
Esisuund on näha siin:
http://www.usaraud.ee/index.php?id=5_5_20_766
Ja gabariidid on sõidutulede sees.
Minu omal taga udutuld ei olegi.Kas peab olema?
Rääkige mulle kuidas asjad tegelikult peavad olema sest ni paha on loll olla!

25.12.2007 at 19:15 1 edit. Last edited 25.12.2007 at 19:22 by Martin460
antennimees

quote:
Martin460:
quote:
antennimees:
quote:

Ees valged gabariidid(sõidutulede sees) ja kollased suunatuled on juba tehasest küljes.Või olen ma millestki väga valesti aru saanud?
Esisuund on näha siin:
http://www.usaraud.ee/index.php?id=5_5_20_766
Ja gabariidid on sõidutulede sees.
Minu omal taga udutuld ei olegi.Kas peab olema?
Rääkige mulle kuidas asjad tegelikult peavad olema sest ni paha on loll olla!

Ameerika autodel mis on ameerika turu jaoks toodetud ei ole tehasest ees valgeid gabariite. Sinu autol on originaalis ees gabariit koos suunaga ja kollane. Osadel autodel on lihtne ette valget gabariiti saada, osadel aga paras peavalu, et mitte originaaltuld väga ära lõhkuda. Sinu autol on valged gabariidid sõidutulede sisse ise pandud s.t. on puuritud augud ja pandud lisapesad tavaliselt saab selleks kasutada küljegabariidi pesa. Ma arvan, et sinu autol enam küljegabariiti ei ole. See kuidas su auto on arvele saadud ilma küljesuunata ja tagaudutuleta seda ma lahkama ei hakka aga tegelikult peavad nad küljes olema (ka minu autol enam ei ole aga esmaülevaatusel peab olema). Küljesuundadel veel lisaks e markeeringule number 5 või 6 mis asub e markeeringu kõrval ja tagaudutulel siis F täht (kontrollitakse ja peedistatakse) samas teised tuled ees ja taga võivad olla originaalkorpustes ja ilma e märgistuseta, peaasi, et väljuva valguse värvus oleks õige ja DOT tähis peab ka olema. Tagasuunad ja tagurdustuli tõesti üldjuhul kõige lihtsamad ümber teha, eriti veel sinu autol kus on juba pidur ja suund eraldi juhtmetes. Keera stange alla lisatagurdustuli ja vaheta tagatuledes pirnid ja 2 juhet ära ja valmis ja selle viimase hinnaks kui kodus teed siis tõesti 200 eeku. Aga nii et ARK onu sind kaugelt p....e ei saadaks läheb umbes päev tööd ja natuke rohkem materjale kui 200 eeku eest.

25.12.2007 at 20:04
Martin460
Kas see väike kollane suunatuli ees külje peal ei ole mul küljesuund?See näitab ju ainult küljepeale.Ette näitab suur suunatuli mis on keskel üks kolmandik-(samasuur kui sõidutuli)- kogu esitulest.

25.12.2007 at 20:14
antennimees

quote:
Martin460: Kas see väike kollane suunatuli ees külje peal ei ole mul küljesuund?See näitab ju ainult küljepeale.Ette näitab suur suunatuli mis on keskel üks kolmandik-(samasuur kui sõidutuli)- kogu esitulest.

Küljesuunatuli peab nähtav olema kui sa seisad tagaratta kõrval 15° auto teljest ja vaatad ettepoole ja küljesuunatulel peab olema lisaks e markeeringule ka number 5 või 6 . Kui need tingimused on täidetd siis ta on küljesuunatuli kui mitte siis ta ei ole küljesuunatuli.

25.12.2007 at 20:33
tfr

quote:
antennimees:Küljesuunatuli peab nähtav olema kui sa seisad tagaratta kõrval 15° auto teljest

Hm. Ma küll ei kujuta ette, kuidas enamuse uute euroautode peeglites asuvad suunad sellele tingimusele vastavad.

25.12.2007 at 21:17
antennimees

quote:
tfr:
quote:
antennimees:Küljesuunatuli peab nähtav olema kui sa seisad tagaratta kõrval 15° auto teljest

Hm. Ma küll ei kujuta ette, kuidas enamuse uute euroautode peeglites asuvad suunad sellele tingimusele vastavad.

Euroautodele on palju rohkem lubatud, peedistatakse ja aetakse näpuga järge just usakate puhul ja seda ka loomulikult ametniku hetketujudele ja muudele hingelistele seisunditele vastavalt.

25.12.2007 at 22:09
Märt
quote:
antennimees:
quote:
Martin460: Kas see väike kollane suunatuli ees külje peal ei ole mul küljesuund?See näitab ju ainult küljepeale.Ette näitab suur suunatuli mis on keskel üks kolmandik-(samasuur kui sõidutuli)- kogu esitulest.

Küljesuunatuli peab nähtav olema kui sa seisad tagaratta kõrval 15° auto teljest ja vaatad ettepoole ja küljesuunatulel peab olema lisaks e markeeringule ka number 5 või 6 . Kui need tingimused on täidetd siis ta on küljesuunatuli kui mitte siis ta ei ole küljesuunatuli.

Tere

Minul on peeglis asuval tulel marge E11, kas see tahendab, et pole sobiv eesti ametnikele? Autoks on Saab97x ja lahis ida versioon ( kollased suunad on, udutuld pole)

26.12.2007 at 09:26
antennimees

Ringi sees oleva e või E tähe taga olev number tähendab kus riigis asi on toodetud ja ei oma mingit tähtsust. See number 5 või 6 peab asuma ringist väljapool tavaliselt üleva või vasakul kohe ringi kõrval. Ma usun et Saabil on see olemas, sest peale selle asja teadasaamist olen huvipärast päris palju vaadanud erinevaid küljesuunatulesid (euroautodel) ja tõesti, kõigil on seal 5, väga harva ka 6.

26.12.2007 at 10:30
Märt
numbrid tulel on 015 "ringis E11" 0925 -- seega sobib vist:)

Tanud

26.12.2007 at 11:17
dodge
Pealkirjas seisab, et tagatulede ümber on miski ehitus...
Kuidas see veel välja võib näha? Ehitatakse mõnda hoonet või midagi kergemat?
Kas autot saab veel liigutada?
28.12.2007 at 07:41
vasja

quote:
dodge: Pealkirjas seisab, et tagatulede ümber on miski ehitus...
Kuidas see veel välja võib näha? Ehitatakse mõnda hoonet või midagi kergemat?
Kas autot saab veel liigutada?

Ära siin noki midagi, saad nigu tolmab asjasse mittepuutuva märkuse eest :)

Aga tegelikult ega see tükki küljest ära ei võta, kui oma postitus enne saatmist korra üle vaadata. Endal pärast vähem piinlik ja teistel lihtsam lugeda.

Ja head aastavahetust kõigile ka!!!

28.12.2007 at 20:39
kotkloom
... just, ja elagu Dodge RAM-id, need kuninglikud olevused !!!

30.12.2007 at 02:37
antennimees

quote:
tfr:
quote:

Ma olen nüüd spetsiaalselt jälginud ja paraku tõesti on see peeglisuund näha kui oled tagaratta kõrval. Siis kui ei vilgu pole ka näha aga kui vilgub siis on kollast näha, mitte küll palju aga piisavalt, et aru saada.

24.02.2008 at 14:51
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : K: Ram 1500 tagatulede ümber ehitus.  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.