register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Grand Cherokee äkki käigukastist tulenevad probleemid?  
Poster Message
speedbird

Grand Cherokee äkki käigukastist tulenevad probleemid?
Tere!

Sain hiljuti 1996 Grandi omanikuks (V8 5.2) ja pärast suhteliselt põhjalikku masinate valimist otsustasin ühe sellise isendi kasuks, millel näidu järgi läbisõit 217000 km, seest ja väljast absoluutselt tiptop ning kulumata, kuid tahab tagumiste pukside vahetust. Masinal on aga mingisugune probleem ka justkui käigukastiga. Olen otsinud igal pool netis ringi ja ka mõningaid kasulikke näpunäiteid saanud. Siiski otsustasin ka siia kirjutada, sest kindlasti leidub teie seas sel alal asjatundjaid.

Niisiis, tegin veidike testimist täna aeglusti ja käigukasti suhtes. Pärast järjekordset ringiuhamist linna vahel sai nüüd selgeks, et mingi probleem justkui esimeselt teisele käigule vahetades. Kui hästi rahulikult kiirendada, siis vahetab suht OK ära (kuigi kerge nõksuga), rohkema gaasiga kipuvad aga pöörded vahetuse hetkel üles minema (samas vedu täielikult ära ei kao, justkui siiski midagi kiirendab) ja siis läheb käik sisse justkui mingisuguse hõõrdumishäälena tunduva kriiksu saatel. Kui 40 kmh juba sees ja siis kasvõi täislapatsiga anda, ei ole kiirendusega ega käiguvahetusega edasi mingeid muresid.

Sättisin end sirgele teele. Kõigepealt siis 4WD ALL TIME režiimis ja 1. käigu settingul automaatkastis. Probleemi nagu polnud. 2. käigu režiimis minu meelest tegigi seda hõõrdumishääle pulli, kuid justkui vähem kui D peal.

Lülitasin sisse 4WD LO, drive sisse ja lapatsit. Vahekastist nagu ei tulnudki mingit ketikõrinat ja ikka ilgema kiirendusega läks. Kusjuures minu meelest käigud vahetusid täiesti probleemideta. Tekkis juba tunne, et peabki äkki linnas aeglustiga sõitma niikaua kui probleemid on, kuid siis tuli meelde, et ta vist lukustab difrid ka ära.

Lähen sellega kindlasti asjatundja(te) juurde, kuid tahaks enne võimalusel enda jaoks asja veidi selgemaks saada, siis tean ka paremini, millest rääkida.

Aitäh abi eest!!
29.12.2007 at 22:36 1 edit. Last edited 29.12.2007 at 22:40 by speedbird
90Deville

Difreid, mida lukustada, on sel aparaadil vaid üks-keskdiffer.Aga kui kast 1 üles vahetades mingeid hääli teeb, siis ilmselt tuleb ikkagi varem vöi hiljem vaadata, mis on karul köhus, e siis kast alt ja laiali.

30.12.2007 at 10:06
speedbird

Huvitav, kas on see käigukasti pull midagi sellist, millega võiksin praegu rahulikult edasi sõita juhul kui ei saa järgmine nädal mingit aega kusagil remondiks? Ma pean selle autoga Saksamaale minema (õnneks läbi Helsinki Rostockisse) järgmine nädalavahetus ja muidugi vajadusel saan seal otsida paranduskohta, kuigi see saaks raskem olema.
30.12.2007 at 11:47
Madlobster
Kuidas õli on kastis, normis? kas on puhas ja kas kärsakat juures ei ole?
30.12.2007 at 13:26
reimo
Õli ilus puhas. Proovisin täna selle autoga sõita, minu meelest tuleb see hääl käiguvahetusel sellest, et auto tõmbabb ketsi ringi (märg asfalt, lamellrehv ja V8 annavad selleks täitsa sobiliku kombinatsiooni :) )
Niipalju kui mina erinevate automaatidega sõitnud olen, ei tundunud midagi hullu viga olevat.

30.12.2007 at 17:45 1 edit. Last edited 30.12.2007 at 17:47 by reimo
speedbird

Aitäh sulle veelkord Reimo tänase abi eest! Suutsid mind maha rahustada ses osas küll! Sai veel ühe autodega sina peal oleva inimesega testisõitu tehtud täna ning ka midagi väga hullu justkui polnud. Vast oleks võimalusel siiski hea ette näidata mõnele kastimehaanikule.
31.12.2007 at 01:01
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Grand Cherokee äkki käigukastist tulenevad probleemid?  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.